BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
jarobot

#57726 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

Blade88 wrote:Pozdrav svima.
Zanima me jedna stvar. Htio bih da uvedem Moja TV Net paket (ovaj osnovni od 36 KM) i tamo je navedeno da dobijam internet brzine 10/1. Možda je glupo pitanje ali s obzirom da prvi put uvodim IPTV televiziju interesuje me da li moja TV kanali koriste dio bandwidtha od ovog interneta ili su te dvije usluge razdvojene. Trenutno koristim Net Flat 10 paket i ova brzina od 10Mbps mi je dovoljna pa bih volio kad pređem na ovaj novi paket da ne osjetim neke promjene što se tiče brzine interneta.
Koristi kad je uključen STB odnosno televizija,trebaju povečati otprilikr na 13 mb/s da bi i dalje imao 10 kad radi TV
Blade88

#57727 Re: BHTelecom All About

Post by Blade88 »

jarobot wrote:
Blade88 wrote:Pozdrav svima.
Zanima me jedna stvar. Htio bih da uvedem Moja TV Net paket (ovaj osnovni od 36 KM) i tamo je navedeno da dobijam internet brzine 10/1. Možda je glupo pitanje ali s obzirom da prvi put uvodim IPTV televiziju interesuje me da li moja TV kanali koriste dio bandwidtha od ovog interneta ili su te dvije usluge razdvojene. Trenutno koristim Net Flat 10 paket i ova brzina od 10Mbps mi je dovoljna pa bih volio kad pređem na ovaj novi paket da ne osjetim neke promjene što se tiče brzine interneta.
Koristi kad je uključen STB odnosno televizija,trebaju povečati otprilikr na 13 mb/s da bi i dalje imao 10 kad radi TV
Aha uredu. Kada kažes da oni trebaju povećati na 13 Mbps da li je to nešto što oni diktiraju u odnosu na stanje na mreži ili je 10 Mbps maksimalno što mogu dobiti
mirza_15

#57728 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ako su uslovi na liniji dobri dobit ces VDSL modem i 25 Mbps.
xoklix

#57729 Re: BHTelecom All About

Post by xoklix »

Imam maxi 50 paket i još cca. 16 mjeseci ugovora koji sam potpisao pri kupovini mobilnog uređaja.
Mogu li otplatiti mobilni uređaj i kupiti novi? :D
kakaljin

#57730 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

xoklix wrote:Imam maxi 50 paket i još cca. 16 mjeseci ugovora koji sam potpisao pri kupovini mobilnog uređaja.
Mogu li otplatiti mobilni uređaj i kupiti novi? :D
Zadnjih 6 mjeseci možeš otplatiti telefon ranije. I kupiti novi.
jarobot

#57731 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

mirza_15 wrote:Ako su uslovi na liniji dobri dobit ces VDSL modem i 25 Mbps.
Nemoj Mirza znaš da neće doboti nego samo preko štele ,da mu neko sa foruma pomogne i to sve dok neko tamo treći ne skonta da da ima 25 pa mu ne skreše ponovo na 10.
Moj primjer neisu htjeli preko 10 kažu ne može sve dok nisam prijavio dodatni paket 1 e tad odjednom može čak preko 30 nažalost to je stanje u BH telekomu jednostavno ne hebu korisnike ni 5% što se tiče interneta i TV_a
Eto ja sad imam i VDSL modem i ako isključim paket1 da li mi ti grantuješ da ću imati tih 25 Mb/s da ne dajem cenera bez potrebe pošto su HD paketi koji dođu u paketu1 svakako odron ???
escobar__

#57732 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

jarobot wrote:
Nemoj Mirza znaš da neće doboti nego samo preko štele ,da mu neko sa foruma pomogne i to sve dok neko tamo treći ne skonta da da ima 25 pa mu ne skreše ponovo na 10.
Ovo je nažalost toliko tačno da je istovremeno i smiješno i tragično. To najbolje znaju ovi s područja Tuzlanskog kantona.
jarobot

#57733 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

escobar__ wrote:
jarobot wrote:
Ovo je nažalost toliko tačno da je istovremeno i smiješno i tragično. To najbolje znaju ovi s područja Tuzlanskog kantona.
Nije samo Tuzlanski nego je to globalno u cijeloj BiH....
irac300

#57734 Re: BHTelecom All About

Post by irac300 »

escobar__ wrote:
jarobot wrote:
Istina. Da nije bilo dobrih ljudi odavde, kurko bi mi došao VDSL modem. Kad nazoveš ove na 1444 isto k'o da im je krivo kada zatražiš nešto bolje. Počnu te odgovarat od toga, daju izgovore neke. Moraš stvarno biti uporan, bezobrazan i dovitljiv da tražiš pomoć sa drugih strana.
escobar__

#57735 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Održava li ko gospodi DSLAM-ove i njihove sisteme hlađenja? Evo gledam ovaj u Tušnju praktično okružen onom "puzavicom", sistem hlađenja je čitav ispod korova i onaj hadalj koji radi na tom terenu se još nije sjetio ni da obavijesti nadležne da makar nekog pošalju da to sredi. :lol:

Prethodnih godina sam im slao e-mailove da to srede (ne zato što me interesuje njihova oprema već zato što znam ako to stane ja neću imat televizije i interneta jedno pet-šest mjeseci dok to ponovo poprave) i fakat ubrzo neko dođe i sredi to. Ove godine nikome ništa ne pišem jer me 'ladno zaboleše kurci hoće li im tamo šta zakazat ili ne i čekam hoće li se ko sjetit da to uredi ali kao što vidim jok. :lol:
mirza_15

#57736 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

escobar__ wrote:
jarobot wrote:

Svim novim korisnicima ide VDSL modem ako je ikako moguce. Stiglo je dovoljno VDSL modema i to je izricita instrukcija. Cak i da se, koliko je to moguce, prilikom intervencija (smetnje i slicno) mijenja ADSL oprema sa VDSL opremom.
escobar__

#57737 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

mirza_15 wrote:Svim novim korisnicima ide VDSL modem ako je ikako moguce. Stiglo je dovoljno VDSL modema i to je izricita instrukcija. Cak i da se, koliko je to moguce, prilikom intervencija (smetnje i slicno) mijenja ADSL oprema sa VDSL opremom.
Ti znaš moju cjelokupnu situaciju s tvojim kolegama ovdje tako da nema potrebe da ti bilo šta objašnjavam. :thumbup:
mirza_15

#57738 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

escobar__ wrote:
mirza_15 wrote:Svim novim korisnicima ide VDSL modem ako je ikako moguce. Stiglo je dovoljno VDSL modema i to je izricita instrukcija. Cak i da se, koliko je to moguce, prilikom intervencija (smetnje i slicno) mijenja ADSL oprema sa VDSL opremom.
Ti znaš moju cjelokupnu situaciju s tvojim kolegama ovdje tako da nema potrebe da ti bilo šta objašnjavam. :thumbup:
Ma ok sve to. Ja samo komentarisem trenutnu situaciju oko VDSL-a. Dakle, gdje god je to moguce bi trebao ici VDSL modem.
bumerangss

#57739 Re: BHTelecom All About

Post by bumerangss »

Šta se događa kad novi komšija koji je tek kupio kucu i na toj njegovoj kuci je razvodna kutija kako se to vec zove i kad 5 6 7 kuca oko njega ima problem sa MojaTV ali taj novi komšija ne da monterima BHTelecoma da priđu kuci? :roll:

Ima li ikakve nade da se postavi neka bandera u bastu od nekog susjednog komšije pa da se razvede opet sve nanovo ili je jedini izlaz da svi pređemo na telemah koji se okolo razgranao po svim banderama od Elektroprivrede, rasvjete...

Hoce li u nekoj skorijoj buducnosti biti taj 4G signal i postoji li mogucnost bežicne Moja TV? Lajik sam za ove stvari :D

Jebo današnje komšije :oops:
jarobot

#57740 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

mirza_15 wrote: Svim novim korisnicima ide VDSL modem ako je ikako moguce. Stiglo je dovoljno VDSL modema i to je izricita instrukcija. Cak i da se, koliko je to moguce, prilikom intervencija (smetnje i slicno) mijenja ADSL oprema sa VDSL opremom.
Znači ti možeš odgovorno reći da ću ja ako ugasim dodatni paket 1 sad ima 35 Mb/s i VDSL modem poslije tog imati 25 Mb/s pošto očigledno postoji TM za takvo nešto ili je to ono trebalo bi biti ,pa se ja poslije moram naduravati sa podrškom 2 mjeseca.
Ovo pitam zato što mi je izašao ugovor u junu htio bi preći na full paket .
I još jedno pitanje zar je baš toliki problem u ponudu uvrstiti viasat kanale i još poneki filmski kao sto su SiFi ,AXN ,Diva....i šta je sa sportklubovima , počeo sam ozbiljno razmišljati o alternativi poslije skoro 10 godina na BHtelekomu
mirza_15

#57741 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Ako imas paket1 nema razloga da nemas 25 Mbps nakon sto iskljucis paket1.
Snowman26

#57742 Re: BHTelecom All About

Post by Snowman26 »

Zna li neko pristupnu šifru za modem ZXHN H108N V2.5?

Mislim na adminstratorsku, ne kombinaciju user-user.

Hvala unaprijed :-D
Dzontra_Volta

#57743 Re: BHTelecom All About

Post by Dzontra_Volta »

bumerangss wrote:Šta se događa kad novi komšija koji je tek kupio kucu i na toj njegovoj kuci je razvodna kutija kako se to vec zove i kad 5 6 7 kuca oko njega ima problem sa MojaTV ali taj novi komšija ne da monterima BHTelecoma da priđu kuci? :roll:

Ima li ikakve nade da se postavi neka bandera u bastu od nekog susjednog komšije pa da se razvede opet sve nanovo ili je jedini izlaz da svi pređemo na telemah koji se okolo razgranao po svim banderama od Elektroprivrede, rasvjete...

Hoce li u nekoj skorijoj buducnosti biti taj 4G signal i postoji li mogucnost bežicne Moja TV? Lajik sam za ove stvari :D

Nije valjda da prepošteni BH Telecom postavlja razvodne kutije po tuđim kućama i da ne pita vlasnika kuće ili mu, ne daj Bože, plaća rentu za to postavljanje!?
kakaljin

#57744 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

Dzontra_Volta wrote:
bumerangss wrote:Šta se događa kad novi komšija koji je tek kupio kucu i na toj njegovoj kuci je razvodna kutija kako se to vec zove i kad 5 6 7 kuca oko njega ima problem sa MojaTV ali taj novi komšija ne da monterima BHTelecoma da priđu kuci? :roll:

Nije valjda da prepošteni BH Telecom postavlja razvodne kutije po tuđim kućama i da ne pita vlasnika kuće ili mu, ne daj Bože, plaća rentu za to postavljanje!?
Pa vidis da je novi komsija koji je kupio kucu, a vjerovatno je prijasnji vlasnik dao saglasnost za to, a novi to ne benda.
Arminusher

#57745 Re: BHTelecom All About

Post by Arminusher »

Prije 20-ak dana se internet pokvario,a jos nisu popravili.Kazu da imaju 900 kvarova,a samo 100 rutera. Ima neko ideju koga zvati da se to ubrza ili nesto?
Cossack

#57746 Re: BHTelecom All About

Post by Cossack »

Arminusher wrote:Prije 20-ak dana se internet pokvario,a jos nisu popravili.Kazu da imaju 900 kvarova,a samo 100 rutera. Ima neko ideju koga zvati da se to ubrza ili nesto?
Imaš ovdje par usera koji bi ti mogli poći kao što su Dr.Help i mirza_15. Ispričaj svoj slučaj na besplatni telefon BHT-a: 0800 20002. Ja sam tako jednom uradio i isti dan su zvali i riješili problem.
Arminusher

#57747 Re: BHTelecom All About

Post by Arminusher »

Cossack wrote:
Arminusher wrote:Prije 20-ak dana se internet pokvario,a jos nisu popravili.Kazu da imaju 900 kvarova,a samo 100 rutera. Ima neko ideju koga zvati da se to ubrza ili nesto?
Imaš ovdje par usera koji bi ti mogli poći kao što su Dr.Help i mirza_15. Ispričaj svoj slučaj na besplatni telefon BHT-a: 0800 20002. Ja sam tako jednom uradio i isti dan su zvali i riješili problem.
Nazvacu ih sad pa cu da vidim sta ce reci
studiorum_tuzlaensis

#57748 Re: BHTelecom All About

Post by studiorum_tuzlaensis »

Blago vama sa takvim komšijama. :-) Takvi obično umru od neke muke i mržnje prema sebi i svemu okolo u ranim 50tim :D. Pokušajte na foru kad ga ne bude kući, nije valjda da je on to zaključo ili sično.
BarbaDue

#57749 Re: BHTelecom All About

Post by BarbaDue »

BHT na moja tv web extra slika :thumbup:
kakaljin

#57750 Re: BHTelecom All About

Post by kakaljin »

http://www.bhrt.ba/vijesti/bih/uvodjenj ... ja-godine/

Image

Usluge 4G mobilne mreže trebalo bi da korisnicima u Bosni i Hercegovini budu na raspolaganju do kraja godine. Iako proces prelaska sa analogne na digitalnu zemaljsku radio-difuziju nije u potpunosti završen, potreban spektar za 4G u potpunosti je oslobođen i raspoloživ, saopšteno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Konstatujući da Bosna i Hercegovina kasni sa uvođenjem 4G mreže i da je posljednja zemlja u Evropi koja uvodi ovu mrežu, u Vijeću ministara kao razlog navode kašnjenje u donošenju propisa za korištenje radio-frekvencijskog opsega za razvoj širokopojasnih mobilnih mreža i kašnjenje u prelasku sa analognog na digitalno zemaljsko emitovanje.

Regulatorna agencija za komunikacije Bosne i Hercegovine donijela je potrebne propise, čime su stečeni uslovi za dodjeljivanje i korištenje ovog spektra na tehnološki neutralnoj osnovi, navodi se u odgovoru Vijeća ministara na jedno od poslaničkih pitanja koja su na dnevnom redu sutrašnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Iz Vijeća ministara navode da je u toku usaglašavanje teksta nacrta odluke kojom bi bio utvrđen način i uslovi pod kojima će biti dodijeljene dozvole za 4G postojećim licenciranim mobilnim operatorima u Bosni i Hercegovini, te cijena, način i postupak plaćanja dozvola, kao i namjena uplaćenih sredstava.

Nakon što Vijeće ministara usvoji ovu odluku, Regulatorna agencija za komunikacije će postojećim licenciranim mobilnim operatorima u Bosni i Hercegovini izdati dozvole za 4G.
Ako je vjerovati ovome brzo bi se mogao pustiti 4G signal mobilne telefonije.

Ja se nadam da hoce
Locked