FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Tomahawk11
Globalni moderator

#57701 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Neymar počeo štrajk jer želi da se vrati u Barcelonu
Neće doći na početak priprema
Čak je spreman za javno izvinjenje zbog načina na koji je otišao iz Barce, ali jasno je da je njegova sudbina u rukama čelnika PSG-a koji ga neće pustiti tako lako nakon što su potrošili pravo bogatstvo na njega.

No, Neymar je odlučan u tome da se izbori za povratak u Barcelonu, a katalonski Sport čak piše o tome da je najavio štrajk kako bi natjerao čelnike PSG-a da ga prodaju.

Navodno, Neymar ne želi da dođe na početak priprema Parižana koje počinju za sedam dana. Odbija da trenira dok se ne ostvari transfer u Barcelonu i potom planira da pripreme počne s katalonskim klubom.
Logovan

#57702 Re: FC Barcelona

Post by Logovan »

Ma Barca je mali klub. Još pure da bi bili neko i nešto.

Šalim se.
mbenz

#57703 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

Od danas clanovi Barcelone vise nisu : Douglas , Vermalen, KP boateng se vratio u Sasuolo, Murillo u Valenciu, sto se tice plata budzet se olaksao koliko toliko. od gore navedenih mogu se zahvaliti samo Vermalenu a ovoj trojici nemam na cemu :lol: :lol: Znaci rezime dosadasnjih zbivanja:
1. Denis Suarez- Celta Vigo
2.Vermalen - ?
3.Douglas - ?
4.Cillesen - Valencia
5.Andre Gomes - Everton

Dosli : de jong i neto

Moguc odlazak Rafinhe,
Ide cistka lagano :-D :-D
Korovjev

#57704 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

Da ne bi bilo po staroj ‘laž ponovljena hiljadu puta postane istina’ daj redhell živ bio riješi mi jedan zadatak. Ne treba meni, nego malom od druga ide u 3 razred osnovne.
Kaže:
Ronaldo je odigrao 30 el clasica, od kojih je dobio 8, neriješeno igrao isto 8, a izgubio 14. Da li se može reći da je CR dobio po guzici od Barcelone?
Možeš koristiti i digitron.
Pitanje nije da li je bolji Messi ili CR da se i ta ekipica sad ne zalijepi.
I nisam ja uletio sa pričom o Clasicima nego su ovi neki šljegli da izdominiraju nekom šupljom pričom, pa sam im morao ukazati na činjenicu da po pitanju RM i Barce postoji samo jedna dominacija. Ona sa zelenog terena.

Ali neka, nek su se nakupili biće ljepše gledati kad opet pukne petarda pa bude
:run:
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#57705 Re: FC Barcelona

Post by Gerro »

Koga briga za medjusobne duele kad Real osvaja bitne trofeje kao sto je liga prvaka? Vama ostane kup kralja i ta nebitna titula u spaniji koja ionako nije vasa drzava jel

13>>>>>>5
Korovjev

#57706 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

Briga mene. A nekako mi se čini i igrače, upravu i navijače RM, barem po onome što vidim na terenu od igrača, poteze uprave , tačnije otkaze trenerima...
Ali jasno mi je da ti kao navijač Liverpoola ne kontaš šta znači osvojiti titulu, pa si na istoj sisi kao i ovi RM - bitna su samo ona takmičenja koja mi dobijamo i ništa drugo.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#57707 Re: FC Barcelona

Post by Gerro »

Liga prvaka>>>nacionalna liga.

Uvijek bilo tako i bit ce. Mora postojati neki poredak.
Korovjev

#57708 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

Cjenjenije je takmičenje kod raje to stoji ali je i dalje kup takmičenje u kojem imaš 13 tekmi od kojih su barem dvije u grupi protiv protivnika tipa C. Zvezda, a i u fazi na ispadanje te mogu zakačiti dvije ili 4 tekme protiv limitiranih protivnika.
Neću reći da su CL i liga kruške i jabuke, ali definitivno razlike ima tako da su po meni neusporediva na ovaj tvoj, primitivni način.
Osobno, najviše cijenim timove koji uspiju iskombinirati u istoj sezoni oba takmičenja, pa tako više cijenim RM sezonu kad su uzeli i ligu i cl od ove tri zaredom cl, jer su dvije od te tri uzeli za dvocifrenim zaostacima u ligi već u januaru, nakon čega su sve karte bacili na CL, i psihički i fizički. Puno više od takvih CL cijenim timove kao Live ove sezone kad su grizli na dva fronta do samog kraja a da nisu ni trepnuli.
E a onda dolaze timovi koji uzmu tripletu, ali tu se radi o velikim timovima.
Ali džaba ja to tebi pričam ti ne znaš kako je osvojiti ligu, a kamo li to još iskombinirati pa i sa domaćim kupom.
Crvena Tifoza

#57709 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Korovjev wrote:Cjenjenije je takmičenje kod raje to stoji ali je i dalje kup takmičenje u kojem imaš 13 tekmi od kojih su barem dvije u grupi protiv protivnika tipa C. Zvezda, a i u fazi na ispadanje te mogu zakačiti dvije ili 4 tekme protiv limitiranih protivnika.
Neću reći da su CL i liga kruške i jabuke, ali definitivno razlike ima tako da su po meni neusporediva na ovaj tvoj, primitivni način.
Osobno, najviše cijenim timove koji uspiju iskombinirati u istoj sezoni oba takmičenja, pa tako više cijenim RM sezonu kad su uzeli i ligu i cl od ove tri zaredom cl, jer su dvije od te tri uzeli za dvocifrenim zaostacima u ligi već u januaru, nakon čega su sve karte bacili na CL, i psihički i fizički. Puno više od takvih CL cijenim timove kao Live ove sezone kad su grizli na dva fronta do samog kraja a da nisu ni trepnuli.
Ali džaba ja to tebi pričam ti ne znaš kako je osvojiti ligu, a kamo li to još iskombinirati pa i sa domaćim kupom.
Džaba se trudiš. Vodiš diskusiju sa tipom koji navija za Liverpool. Pa Leicester je prije njih uzeo EPL. :-) I ono će dijeliti dijagnoze ko je mali a ko veliki klub. :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#57710 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Zna se već, Realu je ove sezone (i narednih, ako ne bude ove) prioritet La Liga.
U LP su podigli letvicu i zadali zadaću, ali u domaćem prvenstvu Barsa se opasno približava i to treba presjeći.
Point.

#57711 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Korovjev wrote:Cjenjenije je takmičenje kod raje to stoji ali je i dalje kup takmičenje u kojem imaš 13 tekmi od kojih su barem dvije u grupi protiv protivnika tipa C. Zvezda, a i u fazi na ispadanje te mogu zakačiti dvije ili 4 tekme protiv limitiranih protivnika.
Džaba se trudiš kolega. Tip je loš troll i nadasve fudbalska neznalica.

Samo djeca rođena post 2000 godište mogu lupiti da je CL > nacionalnog prvenstva.
Nadzorna_ploca

#57712 Re: FC Barcelona

Post by Nadzorna_ploca »

I Barcelona i Liverpool su veliki timovi. Nema potrebe da se jedni uzdisu na racun spustanja drugih. To sto se vi primate na maskote foruma to je vas problem.
mbenz

#57713 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

Ljudi jednostavno iskulirajte postove pojedinih i mirna Bosna , da ova tema nebi dobila skroz drugu dimenziju . Tema je namjenjena za informacije u i oko kluba a ne o ubjedjivanju da je Barca mal klub :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: samo ta izjava treba vam biti dovoljna da shvatite s kakvom se osobom i kakvim mentalnim sklopom raspravljate.
Point.

#57714 Re: FC Barcelona

Post by Point. »

Muštuluk! :oops:

Sassuolo prodaje Boatenga Barci, kaže predsjednik ovog kluba.
todd_smith

#57715 Re: FC Barcelona

Post by todd_smith »

Cinjenica je da je Barca znatno manji klub bila prije 2006 i poslije. Renesansa je pocela sa Ronaldinjom, ne sa Pepom.

Ali govoriti da su mali klub u kontekstu fudbala je glupost
mbenz

#57716 Re: FC Barcelona

Post by mbenz »

todd_smith wrote:Cinjenica je da je Barca znatno manji klub bila prije 2006 i poslije. Renesansa je pocela sa Ronaldinjom, ne sa Pepom.

Barca nista manji klub nije bila ni prije ronaldinha, barca i real u spaniji su uvijek bili veliki klubovi kao liverpul i man utd u engleskoj, pogresno se izrazavate. Barca je imala dosta manje tofeja prije 2006 odnosno prije ronaldinha a manji klub nije bila.
stakasa

#57717 Re: FC Barcelona

Post by stakasa »

todd_smith wrote:Cinjenica je da je Barca znatno manji klub bila prije 2006 i poslije. Renesansa je pocela sa Ronaldinjom, ne sa Pepom.

Renesansa je pocela sa Edgarom Davidsom. Dosao u zimskom prelaznom roku i donio preokret. Sve prije toga su imali mentalitet luzera koji je djelomicno promjenjen u eri Hriste Stoickova. Uvjek su dovodili najbolje igrace, uvjek obarali rekorde i redovno gubili. Nisu nikad bili mali klub ali su dugo bili luzeri
Crvena Tifoza

#57718 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Mali klub, u zadnjih 30 godina 16 puta bili prvaci. Vazda bili tako mali :thumbup:
BHF_Manijak

#57719 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

U Evropi ih do te ere nije na mapi bilo. Pokoji izlet i to je to. Fakt.
Gerro
ModeratorNaBezCenzure

#57720 Re: FC Barcelona

Post by Gerro »

BHF_Manijak wrote:U Evropi ih do te ere nije na mapi bilo. Pokoji izlet i to je to. Fakt.
:thumbup:
Crvena Tifoza

#57721 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

BHF_Manijak wrote:U Evropi ih do te ere nije na mapi bilo. Pokoji izlet i to je to. Fakt.

Nekad je i L’pool uzimao domaće titule, sad ih ni na mapi.
Korovjev

#57722 Re: FC Barcelona

Post by Korovjev »

Evo opet Realovaca sa faktima koje ne podrže ni jednom činjenicom. Nego bubnu pa ko živ ko mrtav. Mora se primjetiti da vas većina inklinira takvom nastupu.
Fudbal se ne igra 3000 nego 120, ako i toliko godina pa i da je samo 30 godina Barca u vrhu i to je statistički relevantno razdoblje. A ako se može reći da je jedan tim obilježio to razdoblje onda je to Barca.
A da pričam o nečemu što je bilo u razdoblju prije toga mi ne pada na pamet jer ne znam puno osim što pročitam.
Ne kažem da se to razdoblje ‘ne pika’, ali sigurno neću kraljevski arogantno ovdje iznositi fakte o tom razdoblju bez ikakve osnove.
Tomahawk11
Globalni moderator

#57723 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Korovjev wrote:Evo opet Realovaca sa faktima koje ne podrže ni jednom činjenicom. Nego bubnu pa ko živ ko mrtav. Mora se primjetiti da vas većina inklinira takvom nastupu.
Fudbal se ne igra 3000 nego 120, ako i toliko godina pa i da je samo 30 godina Barca u vrhu i to je statistički relevantno razdoblje. A ako se može reći da je jedan tim obilježio to razdoblje onda je to Barca.
A da pričam o nečemu što je bilo u razdoblju prije toga mi ne pada na pamet jer ne znam puno osim što pročitam.
Ne kažem da se to razdoblje ‘ne pika’, ali sigurno neću kraljevski arogantno ovdje iznositi fakte o tom razdoblju bez ikakve osnove.
Bogme se tebi priviđaju ti Realovci...
Crvena Tifoza

#57724 Re: FC Barcelona

Post by Crvena Tifoza »

Tomahawk11 wrote:
Korovjev wrote:Evo opet Realovaca sa faktima koje ne podrže ni jednom činjenicom. Nego bubnu pa ko živ ko mrtav. Mora se primjetiti da vas većina inklinira takvom nastupu.
Bogme se tebi priviđaju ti Realovci...
Osim Tomahawka i Logovana, nemaš drugih ‘Realovaca’ na forumu. Ovo ostalo ne vrijedi čitati, sve dječurlija, sa komentarima na tom nivou.
BHF_Manijak

#57725 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Crvena Tifoza wrote:

Nekad je i L’pool uzimao domaće titule, sad ih ni na mapi.
Slazem se, bruka realno!
Post Reply