Imat cu to u vidu ako budem zainteresovan za box , htio sam prije nekoliko mjeseci ali se situacija promijenila pa sam odustao.pecpec wrote: Imas covjeka iz banjaluke isti box prodaje za 100km+dostava ne moras sa tih stranih narucivati.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#57676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- pecpec
#57677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A sto uzimas android box bas?Valjda bi trebali ovi windows-ovi bolje da rade i otvaraju cak sve kanale preko web-a i oni su oko stotinjak km.
- Benq
#57678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kupujem ja , ako je pitanje bilo upuceno meni , nego kolega @tnt-tunjapecpec wrote:A sto uzimas android box bas?Valjda bi trebali ovi windows-ovi bolje da rade i otvaraju cak sve kanale preko web-a i oni su oko stotinjak km.
- pecpec
#57679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Aha ok,rađe neka pogleda po piku windows jer ce po pitanju eona vise dobiti a svakako mogu na njega kodi i ostale aplikacije kao sto mogu na android boxu...
-
tnt-tunja
#57680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pazi jednu stvar, ja koliko vidim Ervin je s pravom sebe nazvao majstorom android boxova. On je ovdje modifikovao cijeli sistem na boxu. Android jeste, ali je adnroid TV system. Nakon sto se malo progugla fakat su 2razlicite platforme i on uspijeva instalirati taj android tv system na obicni android box, mada radi samo sa nekim specificnim uredjajima.
MiBox je uredjaj koji dolazi tako, sa predinstaliranim android tv sistemom.
Ne shvatam zasto bi se covjek odmah prijavljivao telemachu da oni ukinu ono sto on nudi. Ako je covjek pametniji od developer team-a telemacha, pustimo ga, iskoristimo njegovo znanje...
MiBox je uredjaj koji dolazi tako, sa predinstaliranim android tv sistemom.
Ne shvatam zasto bi se covjek odmah prijavljivao telemachu da oni ukinu ono sto on nudi. Ako je covjek pametniji od developer team-a telemacha, pustimo ga, iskoristimo njegovo znanje...
- pecpec
#57681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne kontam sta je uradio kad na mom telefonu rade svi kanali koji su na listi ukljucujuci hbo a nista nisam radio dodatno,,,
-
tnt-tunja
#57682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Android TV je nesto drugacije od obicnog androida kojeg ti i mi svi ostali imamo na svojim telefonima, tabletima, boxovima. Posebno dizajnirani sistem namijenjen za digitalne reprodukcijske medije, zamjena Google TV-a.pecpec wrote:Ne kontam sta je uradio kad na mom telefonu rade svi kanali koji su na listi ukljucujuci hbo a nista nisam radio dodatno,,,
Moze se proguglati, ima malo podataka o tome, no sto je zanimljivo, malo je podataka o tome kako pretvoriti obicni android u android tv...
U biti to je android sistem koji je instaliran na ovim novijim televizorima, uredjaji koji su podrzani od strane telemacha za eon aplikaciju. Pod ovim mislim eon aplikaciju za koju je potreban onaj code za instalaciju na TV.
- pecpec
#57683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa dobro,meni je recimo bitno da samo rade kanali kako treba a ostalo mi je totalno nebitno.
Nisam neki znalac oko boxova android ali predpostavljam da je sto se tice software-a ista stvar kao sa telefonima.Ako je box imalo popularan-bitan imaces za njega dorađenih androida posebno na ruskim stranicama,sa uputstvima za instalaciju,Sumnjam da iko sa nasih prostora se bavi tim,do sad ne primjetih barem kad su telefoni u pitanju.
Nisam neki znalac oko boxova android ali predpostavljam da je sto se tice software-a ista stvar kao sa telefonima.Ako je box imalo popularan-bitan imaces za njega dorađenih androida posebno na ruskim stranicama,sa uputstvima za instalaciju,Sumnjam da iko sa nasih prostora se bavi tim,do sad ne primjetih barem kad su telefoni u pitanju.
- fusion_ba
#57684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ali trenutno je prazna sekcija TOP. Isto tako se pojavila sekcija Nas poklon koja je takodje praznaBenq wrote:Danas je bio zakljucan i putem EON aplikacije , a od veceras je otkljucan , vjerujem da ce to rijesiti sutra u toku dana.Radar71 wrote:A evo vidim i na resiveru na Video klub ima sekcija TOP ali treba biti pretplaćen
- kokikol
#57685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa može se instalirati ali ne i koristiti ,,ne treba telemahov acount za instalaciju aplikacijecrnivrag wrote:Znam o kojem prodavaču je riječ, jer sam i sam prvi box kupio kod njega, i do sada je nudio besplatne TV liste putem Kodija i to add-ona Live TV Serbia i Adryan List, kao i putem besplatne Orion TV android aplikacije.pecpec wrote: Pa onda laze kad kaze da su dostupni svi kanali iz predplate.
Ne znam odakle mu sad da nudi EON, odnosno otkud mu toliki accounti da svim korisnicima instalira EON prilikom kupovime box-a, jer se EON na jednom accountu može instalirati samo na 5 različitih uređaja.
- agent_zero
#57686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@telemachTelemach wrote:@agent_zero,agent_zero wrote:Još uvijek čekam povratnu informacijuTelemach wrote:@agent_zero
Izvinjavamo se
provjerit ćemo i javiti Vam se.
Programska shema se razlikuje u ovisnosti od područja te od platforme. Na analognoj televiziji je 60 kanala približan broj. Svi kanali dostupni na analognoj TV u zavisnosti od regije, prikazani su na stranici. Pri izmjeni i ubacivanju novih kanala dolazi do izmjene u poziciji kanala te i u broju kanala.
Ma dajte molim vas, o kakvim područjima i regijama pričate, govorim o gradu sarajevu i naseljima koja su maltene jedna preko puta drugog. Stan na marindvoru gdje je prije bio elob ima 60 analognih kanala, a stan na grbavici gdje je prije bio hs ima 57 analognih kanala.
A oba stana plaćaju istu naknadu za kks. Zašto je stan na grbavici diskirminisan, te plaća istu cijenu kao i onaj na marindvoru, a ima 3 kanala manje???
Poslijedite šefovima ovaj upit i neka riješe to, svi u gradskom području sarajeva koji plaćaju jedinstvenu cijenu kks, treba da imaju isti broj kanala, ili svi 60 ili svi 57.
- Benq
#57687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Broj kanala u analognoj nije toliko ni bitan s obzirom da se 18KM placa naknada za koristenje i odrzavanje kablovskog sistema (KKS). Dakle i kad ukinu analognu ta pretplata ce ostati.agent_zero wrote:..
- Telemach
#57688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Er0l
Hvala na informaciji
Provjerit ćemo sa kolegama.
Hvala na informaciji
Provjerit ćemo sa kolegama.
- Benq
#57689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije kod mene prazno , folder TOP je zakljucan odnosno trazi pretplatu a "Nas poklon" ima 10 filmova i to je otkljucano.fusion_ba wrote: ali trenutno je prazna sekcija TOP. Isto tako se pojavila sekcija Nas poklon koja je takodje prazna
- TheWatcher
#57690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bitno je i Agent je u pravu.Ne koriste svi digitalnu (kod mene ne spratu Novo Sarajevo imaju 2 porodice koje ne koriste digitalnu) i imaju 57 kanala kao sto Agent rece.Kada ukinu analognu onda mozemo pricati o tome da NIJE BITNOBenq wrote:Broj kanala u analognoj nije toliko ni bitan s obzirom da se 18KM placa naknada za koristenje i odrzavanje kablovskog sistema (KKS). Dakle i kad ukinu analognu ta pretplata ce ostati.agent_zero wrote:..
- fusion_ba
#57691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene sad ima filmova u Nas poklon, a TOP i dalje prazan. Mozda zato sto trenutno nisam na Telemach mrezi. Sta ima u TOP video klubu?Benq wrote:Nije kod mene prazno , folder TOP je zakljucan odnosno trazi pretplatu a "Nas poklon" ima 10 filmova i to je otkljucano.fusion_ba wrote: ali trenutno je prazna sekcija TOP. Isto tako se pojavila sekcija Nas poklon koja je takodje prazna
- crnivrag
#57692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Samo prva epizoda druge sezone serije "Ubice mog oca" u HD rezoluciji.fusion_ba wrote:
Kod mene sad ima filmova u Nas poklon, a TOP i dalje prazan. Mozda zato sto trenutno nisam na Telemach mrezi. Sta ima u TOP video klubu?
- Telemach
#57693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Er0l
Kolege su potvrdile da je EPG uredan. Zamolit ćemo vas da provjerite, odnosno podesite vrijeme na svom TV uređaju.
Moguće je da vremenska zona nije uredno podešena.
Ukoliko je na TV uređaju podešena druga vremenska zona, razlika u EPG-u će odgovarati razlici u vremenskoj zoni.
Kolege su potvrdile da je EPG uredan. Zamolit ćemo vas da provjerite, odnosno podesite vrijeme na svom TV uređaju.
Moguće je da vremenska zona nije uredno podešena.
Ukoliko je na TV uređaju podešena druga vremenska zona, razlika u EPG-u će odgovarati razlici u vremenskoj zoni.
-
AdrianMole
#57694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanje za ove redovne korisnike:Da li ima razlike u ponudi odnosno sadržaju u HBO OD na Eon-u i HBO Go app?
- fusion_ba
#57695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nema samo sto je HBO OD U EON-u u SD rezolucijiAdrianMole wrote:Pitanje za ove redovne korisnike:Da li ima razlike u ponudi odnosno sadržaju u HBO OD na Eon-u i HBO Go app?
- odmor
#57696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ko placa samo 18KM da gleda televiziju, njemu je bitna analogna i broj kanala. Kad ugase skroz analognu, valjda raja zna koliko je 1+1. Logicnije je iskljucit telemach i sa ribljom kosti gledati neke kanale, vec placati 18KM za NIJEDAN kanalBenq wrote:Broj kanala u analognoj nije toliko ni bitan s obzirom da se 18KM placa naknada za koristenje i odrzavanje kablovskog sistema (KKS). Dakle i kad ukinu analognu ta pretplata ce ostati.agent_zero wrote:..
Mislim ovi sto placaju 42KM Duo net.. oni racunaju za 42KM dobijam internet te brzine i televiziju toliko kanala. Niko ne racuna da ga paket iznosi 24KM a da 18KM ko biva MORA placat.
- cenecimoveocino
#57697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako ovo aktivirat,nigdje nema ovo dugme ispod kako kaže na slici,neće mi na EON otvorit ni cinemax ni hboRadar71 wrote:holowey wrote:meni iskocila obavijest preko receivera...otisao na portal da aktiviram kad shipak...da bih aktivirao promotivni besplatni paket moram pristati da mi ostane aktivan 180 dana...znaci dilerski, prvi shot besplatan ali treba pola godine da se skines...hvala ali ne hvala
-
NediM17
#57698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije se rodio ko je narodu ugodio.
Meni bi licno odgovaralo da za 18KM ugase skroz analogiju, i puste jos vise free digitalnih kanala (cijeli Start paket), i da to bude pocetak ponude.
Ko hoce vise (telefon, internet, vise kanala), tu su DUO i TRIO paketi, pa neka odabere zeljeni.
Meni bi licno odgovaralo da za 18KM ugase skroz analogiju, i puste jos vise free digitalnih kanala (cijeli Start paket), i da to bude pocetak ponude.
Ko hoce vise (telefon, internet, vise kanala), tu su DUO i TRIO paketi, pa neka odabere zeljeni.
-
kindlas
#57699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Oni koji koriste samo analognu i kojima ne treba digitalna nece se ni zaliti jer znaju sta placaju i znaju da im je svejedno da li imaju 57 ili 60 kanala jer im TV ne predstavlja nesto bitno (da predstavlja uzeli bi digitalnu, HD kanale itd.).TheWatcher wrote:Bitno je i Agent je u pravu.Ne koriste svi digitalnu (kod mene ne spratu Novo Sarajevo imaju 2 porodice koje ne koriste digitalnu) i imaju 57 kanala kao sto Agent rece.Kada ukinu analognu onda mozemo pricati o tome da NIJE BITNOBenq wrote:Broj kanala u analognoj nije toliko ni bitan s obzirom da se 18KM placa naknada za koristenje i odrzavanje kablovskog sistema (KKS). Dakle i kad ukinu analognu ta pretplata ce ostati.agent_zero wrote:..
Zale se samo ovi sto imaju i jedno i drugo ali su ogorceni na sve i svasta pa traze dlaku u jajetu za sve sto postoji. Pa tako pored 200 kanala ukupno (digitalna + analogna) oni pametuju o tome sto analogna ima negdje 57 a negdje 60, sto iPhone nema port za slusalice a Samsung ima, sto ih onaj u vulkanizeru nije upitao za zdravlje nego samo pozdravio a kod ovog drugog ih pozdravi i pita kako ste, itd. Takve treba ignorisati, nikad nece biti zadovoljni, da im das 60 kanala pitali bi kako u Srbiji ima 61 a nas u BiH majoriziraju pa imamo samo 60, itd, itd.
- avaks
#57700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kvalitet mi je uvijek bio prvenstvo u odnosu na kvantitet što se tih kanala tiče...
Ako mi imamo Vinet kanal na analognoj a u Sarajevu nema pa druže bolje je što nema
Sigurno ne fali neki aman zaman kanal, vjerovatno neka kamera s trga kao u ovih anamotamo
Ukidaj analogiju, podijeli raji resivere i kartice i za 18KM star paket.
HD kanale podebljaj, bitrate daj koliko može jer od toga svi profitiramo.
UVEDITE MOBILNU za nas sirotinju, da imamo neku normalnu ponudu za 15-20KM a ne da plaćamo gigu neta toliko
Ako mi imamo Vinet kanal na analognoj a u Sarajevu nema pa druže bolje je što nema
Sigurno ne fali neki aman zaman kanal, vjerovatno neka kamera s trga kao u ovih anamotamo
Ukidaj analogiju, podijeli raji resivere i kartice i za 18KM star paket.
HD kanale podebljaj, bitrate daj koliko može jer od toga svi profitiramo.
UVEDITE MOBILNU za nas sirotinju, da imamo neku normalnu ponudu za 15-20KM a ne da plaćamo gigu neta toliko