Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
stalaktit

#57651 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stalaktit »

FreakyStyley wrote:Sta jos reci o covjeku koji je kao fudbaler i kapiten reprezentacije sudjelovao u "promidzbenim" spotovima HDZ-a? Mislim, mozda je nevezano za temu, ali govori i to svasta nesto ko hoce da shvati.

Najveca je razlika sto je u Hrvatskoj novinarstvo, kakvo god ono bilo, na puno vecem nivou od naseg i postoji strasan pritisak javnosti na selektora, nekad cak i pretjeran. Pa njihovi su novinari prakticno Bilica otjerali, koji je po meni fantastican strucnjak i ima potencijala da svasta napravi u trenerskoj karijeri. On je za Kovaca intelektualac i trenerski genije.
Zapravo smatram da je u BiH novinarstvo liberalnije nego u Hrvatskoj, samo ne na državnoj televiziji.

U Hrvatskoj je EPH monopol (lijevo orijentiran), a državna je negdje na razini BiH, tj. šuti.

Odatle i priča da se eto izruguje Kovaču što je snimao spot za HDZ i da to nekome smeta. Smeta EPH koji je SDP orijentiran. Ipak, ne zanemari da više-manje pola Hrvatske je desno orijentirano kao i Niko Kovač. I kao Slaven Bilić, koji je također desničar (lik ljubi križ na utakmicama), ali eto, nije javno podržao HDZ. Ali svima je jasno što je posrijedi i odakle takvi napadi - oni nisu slika onoga kako ljudi stvarno razmišljaju, kao što ni pitanja novinara za Sušića nisu realna slika onoga kako vi razmišljate o njemu.

No, da ne idemo sad off topic. Sasvim je normalna stvar uspoređivati susjedne države, nije ništa nerealno - Kovač je dobar primjer čovjeka koji je zapadnog mentaliteta i navika, nekoga tko nije profiter i tko radi za opće dobro, bar mu tko nitko ne može osporiti, a vidim u zadnje vrijeme niti EPH ne osporava. O stručnosti možemo debatirati. Takve ljude valja tražiti da ti vode projekte do kojih ti je stalo, samo gdje ih naći?
Dead Man Walking

#57652 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

Niko ne misli da je Kovac neki aman strucnjak, ali i kao takav je televizor u boji za ovog naseg ublehasa.
crnoplavo

#57653 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by crnoplavo »

FreakyStyley wrote:Malo odvadite s Kovacem. Mislim, za Papeta jeste strucnjak, ali je i Braco Hadziosmanovic.

Zelen je i on, vodio je neke B timove i juniore tamo po Austriji ili gdje vec, to su mu dosadasnje reference. Grubo receno,"ismijavan" je u svjetskoj stampi zbog guranja Modrica i Rakitica na zadnjeg veznog na svjestkom. Sta jos reci o covjeku koji je kao fudbaler i kapiten reprezentacije sudjelovao u "promidzbenim" spotovima HDZ-a? Mislim, mozda je nevezano za temu, ali govori i to svasta nesto ko hoce da shvati.

Najveca je razlika sto je u Hrvatskoj novinarstvo, kakvo god ono bilo, na puno vecem nivou od naseg i postoji strasan pritisak javnosti na selektora, nekad cak i pretjeran. Pa njihovi su novinari prakticno Bilica otjerali, koji je po meni fantastican strucnjak i ima potencijala da svasta napravi u trenerskoj karijeri. On je za Kovaca intelektualac i trenerski genije.

Kod nas je nemoguce zamisliti da iko uopste neugodno pitanje postavi selektoru, a kamo li da deset novinara na press konferenciji otvoreno polemise s njim o taktici, nepotizmu, pozvanim i nepozvanim igracima itd.

A kod Hrvata Bozo Susec pise u kolumni kako je selektor "Vise paznje obracao na frizuru nego na utakmicu" i slicne stvari.

Mozda se i oko njihovog fudbala vrte svakakvi sumnjivi likovi, ali bar se svi zajedno nabijaju na glavu da privole sto vise igraca da igraju za njih. To je jos jedna razlika pored mentaliteta Hrvata koji su cesto i nerealni i arogantni, dok smo mi luzeri.
ima i taccnih stvari, al odvadi malo, radi sebe a i nas :?
and

#57654 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

LSD wrote:Image

znaci - 3 golmana, 5 nekakvih defanzivnih igraca, 12 veznih i 0 napadaca...u kvalitet polovine ovih igraca ne treba posebno ni ulaziti :facepalm: dovoljno je samo pogledati klubove iz kojih dolaze ili broj nastupa

ovako izgleda selekcija Fijija, Kukovih Otoka, Papua Nove Gvineje i slicne tropske egzotike....ali nikako selekcija koja bi trebala biti 26-ta na FIFA ranking listi
ovo je stvarno za nepovjerovati,za dobre analize nekakvog psihijatra
od ovih u odbrani jedino šunjić je 100%spreman,vranješ nema klub...
napadača-0
radi se o reprezentaciji koja igra napadački fudbal i koja je u posljednjih nekoliko ciklusa postizala jako puno golova :run: :skoljka:
FreakyStyley

#57655 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Ma namjerno malo karikiram i pravim takva poredjenja jer gdje god da su Hrvati, sto se tice sporta, svjetlosnu su godinu ispred nas. Organizacijski, mentalitetski, sportski, kako god hocete. To i rezultati pokazuju.

Na koliko velikih takmicenja je igrala fudbalska reprezentacija Hrvatske? Pogledajte malo i ostale sportove, rukomet recimo.

Igracki smo mi (kad smo kompletni i kada bi na spiskovima bili igraci koji trebaju da budu) po meni jaci od njih, ali to nista ne znaci dok je tu Pape, Begic i ostala kompanija.

Upravo zbog te mentalitetske razlike koju sam spominjao kod njih i postoji pritisak javnosti, bez obzira na novinarske struje, struje u HNS-u, Zdravka Mamica, on postoji.

Opet kazem, nebitno sto je Kovac za Papeta Ferguson, opet nije neki strucnjak. Zbog toga mi je glupo da ga neki toliko uzdizu ovdje, jer to nema veze sa stvarnoscu.
DonVitoNN

#57656 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

Najveci protivnik nogometne rep. Bosne i Hercegovine je Safet Susic kakav Izrael.

Lik se eno vec sasro i prica price o bodu :zzzz: :-?
Murat Sabanovic

#57657 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Murat Sabanovic »

LOPTA JE OKRUGLA :D
and

#57658 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

DonVitoNN wrote:Najveci protivnik nogometne rep. Bosne i Hercegovine je Safet Susic kakav Izrael.

Lik se eno vec sasro i prica price o bobi :zzzz: :-?
pa o čemu će pričati kad nijednog napadača nije zovnuo.daj bože da nas ovi ne nakantaju,opasniji su od kipra :mrgreen:
vjerovatno će mu biti oproštajna,a mi ćemo biti u bezizlaznoj situaciji
FreakyStyley

#57659 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Murat Sabanovic wrote:LOPTA JE OKRUGLA :D
"Svi danas igraju fudbal."

"Ostaje da se vidi."

"Nema vise malih i velikih ekipa."

"Ostavicemo srce na terenu i dati sve od sebe."

"Jos je bodova u igri."

"Da nam je neko prije mjesec dana ponudio ovoliko bodova, odmah bi prihvatili."

"Gradimo tim za iduce kvalifikacije."

Nastavi niz fraza... :D
DonVitoNN

#57660 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

and wrote:
DonVitoNN wrote:Najveci protivnik nogometne rep. Bosne i Hercegovine je Safet Susic kakav Izrael.

pa o čemu će pričati kad nijednog napadača nije zovnuo.daj bože da nas ovi ne nakantaju,opasniji su od kipra :mrgreen:
Dosta sam ja banova dobio zato sto pisem onako kako jeste tj. istinu.
and

#57661 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

DonVitoNN wrote:
and wrote:

Dosta sam ja banova dobio zato sto pisem onako kako jeste tj. istinu.
sve čovjek konta hajde svako može pogriješiti,pusti čovjeka valjda će skontati ili će mu neko reći neke stvari,al ovaj baš lud.
treba ga ako izgubimo od izraela zamotati u palestinsku zastavu i izbaciti iz hotela
FreakyStyley

#57662 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Oprostajna mu je svaka, vec jedno 10 utakmica. :D

Nece on otic, bez obzira na rezultat. Nazalost.
FreakyStyley

#57663 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

and wrote: sve čovjek konta hajde svako može pogriješiti,pusti čovjeka valjda će skontati ili će mu neko reći neke stvari,al ovaj baš lud.
treba ga ako izgubimo od izraela zamotati u palestinsku zastavu i izbaciti iz hotela
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kralju!
SkyLimit

#57664 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

Moj favorit za mjesto trećeg napadača je bio Mahmutović, ali on i kad ga novinari pitaju za reprezentaciju daje stidne, skromne odgovore, s druge strane ovaj Đurić pravo u kost, čini se zanimljiv neki lik, samo što se bojim da neće zadugo dobiti poziv nastavi li u ovom tonu :D

Serija A je jedna od najjačih liga na svijetu i ako nastavim s dobrim igrama, Sušić me mora pozvati. Čitao sam u novinama da me prati i ja ću učiniti sve da me pozove, jer smatram da zaslužujem biti treći napadač poslije Džeke i Ibiševića.
FreakyStyley

#57665 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Hajd neka, volim kad neko ovako s mudima javno nastupi. :D

Samo, bolje bi mu za reprezentativnu karijeru bilo da promijeni menadzera nego da daje golove, al eto.
DonVitoNN

#57666 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

SkyLimit wrote:Moj favorit za mjesto trećeg napadača je bio Mahmutović, ali on i kad ga novinari pitaju za reprezentaciju daje stidne, skromne odgovore, s druge strane ovaj Đurić pravo u kost, čini se zanimljiv neki lik, samo što se bojim da neće zadugo dobiti poziv nastavi li u ovom tonu :D

Serija A je jedna od najjačih liga na svijetu i ako nastavim s dobrim igrama, Sušić me mora pozvati. Čitao sam u novinama da me prati i ja ću učiniti sve da me pozove, jer smatram da zaslužujem biti treći napadač poslije Džeke i Ibiševića.
Kako god.... od ovog strucnjaka nece dobiti poziv za rep.BIH
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#57667 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Danas sam pročitao jedan dobar :D ,,Šta je zajedničko Gradu Sarajevu i Safetu Sušiću??---oboje imaju Kobilju Glavu'' :lol: :lol:
Kat

#57668 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kat »

Ja negdje procitah:
"Kako je krenulo sve su prilike da ce nam Hamas predvoditi napad u Haifi"
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#57669 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Kat wrote:Ja negdje procitah:
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
mushkile chibira

#57670 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mushkile chibira »

Ne pokusavam da velicam Kovaca i pisem hvalospjeve o susjedima. Ni oni nisu nista specijalno odigrali na SP ali u ovim kvalama imaju i vise nego dobar start. Kod njih je on sve drugo osim omiljen i konstantno je izlozen od strane novinara nekoj vrsti pritiska koji je po meni opravdan i dobar. "Seciraju" se njegovi potezi i kritikuje svaka odluka a kako se doticni nosi sa svime - vidimo mi svi.
Ono sto pokusavam istaci, u nekom poredjenju sa njima, jeste da jedna repka njihovog renomea i kvalitete (koji jeste veci nego nas, voljeli mi to ili ne) barem trenutno pozitivno izgleda i ide u dobrom pravcu. On kao vrlo mlad i neiskusan selektor "vrti svoj film" i pokusava da toj repki da jedan novi stih. Isprobava i trazi, neko novo lice, sebe, repku i nije ga strah. Koliko ce uspjeti u istom vrijeme ce pokazati.
Mi smo u tom kontekstu trebali odavno imati siri roster jer imamo covjeka koji je tu vec godinama, nije dosao "preko noci" kao "privremeno rjesenje" poput Kovaca. Mozda mi objektivno nemamo kvalitetu i potencijale jedne Hrvatske ili uzmimo za primjer bilo koju repku na svijetu, ali je velik broj repki koje pod strucnim vodjstvom cak i vrlo mladih ili ne tako mladih strucnjaka koje izgledaju dobro na terenu. Mozda smo i mi trebali povjeriti repku nekome takvom ili mozda barem ostvariti kontakte u pravcu nekog drugog umjesto ponovnog angazmana Safeta Susica.
Ovo sto on radi godinama i nije za druge reakcije osim "pribijanja na stub srama".
Neko je vec napisao i najvjerovatnije da ce se isto i dogoditi, Safet Susic - Pape ce biti najomrazenija osoba u BiH (ako vec i nije) ma koliko se isto svidjalo ili ne, njemu ili bilo kojem postovaocu njegovog lika i djela.
Zasto je to tako treba da se zapita on sam.
JThomas

#57671 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JThomas »

nema se šta veličati ni pisati hvalospjeve kad selektor naprosto normalno radi. npr. koristi prijateljske da isproba širi krug igrača. šta se tu ima hvaliti?
Officer Crabtree

#57672 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Officer Crabtree »

Ono što je u cijeloj priči posebno zanimljivo - uz sav osakaćeni kadar i dosadašnje iskustvo sa napredvidivošću selektora, sve ove razne taktike koje se postavljaju na internetu, ideje, sve to će da padne u vodu u nedjelju kada igrači izađu na teren - jer, ubjeđen sam, svjedočiti ćemo nekom potpuno neočekivanom detalju ili taktičkoj zamisli.

Jedino zbog toga željno iščekujem taj dan, baš da vidim, šta to nismo ni u snu mogli predvidjeti. :D
incognito071

#57673 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by incognito071 »

Jel otiso? :D
vryzas

#57674 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Kat wrote:Ja negdje procitah:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
phillie

#57675 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by phillie »

incognito071 wrote:Jel otiso? :D
Ma ku' ce?
Locked