Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
agent_zero

#57651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Telemach wrote:@agent_zero

Izvinjavamo se :)
provjerit ćemo i javiti Vam se.
Još uvijek čekam povratnu informaciju :wink:
Telemach

#57652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Empedokles wrote:
Telemach wrote:@NediM17

Prenos broja možete očekivati početkom nardene sedmice.
Hvala na saradnji.
Eh @Telemach

quotam vjerovatno pogrešan post, ali čisto da vam dođe notifikacija.
Da li bi ste bili ljubazni da mi nešto objasnite!?
Moj rođak je za cijenu onih mizernih 40KM uz uslugu internet + televizija dobio i digi risiver (a korisnik je bio nešto manje od 2 godine).
Istovremeno, ja sam vaš korisnik negdje od 2011 godine, ili možda 12.. ne znam tačno. Uglavnom čim ste "prošli" kroz naselje, nabio sam nogom BHTelecom i priključio vašu uslugu. Znači minimalno 5 godina sam pretplatnik i nemam te pogodnosti, bukvalno kako mi je u startu, tako je i sad. A ljudi dobijali za iste pare risivere i šta sve ne. Neki dan me zove vaša kolegica i nudi mi sijaset nekih stvari tipa ruter, ovo ono, al' za povećanje cijene i + testni period kanala na 6mj ili godinu nezz tačno, i logično nisam glup, kad je testno odredjen period, nakon toga plaćaš ili gubiš.

Ajd vi meni sad objasnite, kakve su šanse da ja dobijem taj risiver (baš kao što imaju i drugi) unutar tih 40KM, a da se ne peglam potpisivanjem novih ugovora. Odgovor tipa "ne znam ja to, ne može" ne prihvatam, jer rođak je imao crno po bijelom, svjedoka imam.
A neću ni da zovem, jer mi odnese kredit ono vaše tamo na centrali.. Ako može nekim mejlom da iskomuniciramo, super.

Ili da tražim neku drugu uslugu i provajdera, jer niste fer.. 5+ godina, znači od prolaska kroz naselje vas držim, hvalim, trpim sporadične gubitke signala, usluge (nekad i više od pola dana) itd itd, a ništa ne dobijam.
@Empedokles,
Dostavite nam u pp Vaše podatke kao i podatke o uređaju koji želite kako bismo Vam omogućili povratnu informaciju.
Telemach

#57653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

agent_zero wrote:
Telemach wrote:@agent_zero

Izvinjavamo se :)
provjerit ćemo i javiti Vam se.
Još uvijek čekam povratnu informaciju :wink:
@agent_zero,
Programska shema se razlikuje u ovisnosti od područja te od platforme. Na analognoj televiziji je 60 kanala približan broj. Svi kanali dostupni na analognoj TV u zavisnosti od regije, prikazani su na stranici. Pri izmjeni i ubacivanju novih kanala dolazi do izmjene u poziciji kanala te i u broju kanala.
diablobih

#57654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

@empedokles, imas i besplatni broj za telemach ako ne zelis da trosis kredit.
tnt-tunja

#57655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

fusion_ba wrote:
Pandakonda wrote:A šta je nama poklonio Telemah kad je HBO GO svakako besplatan mjesec dana za svakoga ? :-)
Pa HBO GO. Ti onaj svoj besplatan mjesec nezavisno od Telemacha možeš iskoristiti i kasnije.
dembele wrote:Čitam po sat forumima da će u Srbiji prodavati eon kao posebnu uslugu za korisnike koji nisu u SBB mreži. Znači platiš i gledaš sve kanale.
Vrlo moguće da i Telemach učini isto za korisnike drugih mreža u BiH.
SBB već odavno ima D3i (upravo to što si napisao) - dobiješ risiver i gledaš TV kanale preko bilo kog internet provajdera, samo sada to prelazi u EON (bez risivera).
To je ono sto se najvaljivalo kod nas sa dolaskom eon-a? Ti novi resiveri, koji ce zapravo biti eon?
diablobih

#57656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Aha, dosta vise mogucnosti ces imati tada.
Benq

#57657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

tnt-tunja wrote: To je ono sto se najvaljivalo kod nas sa dolaskom eon-a? Ti novi resiveri, koji ce zapravo biti eon?
Koliko vidim na SBB sajtu , ova reklama se odnosi na EON aplikaciju (smart tv , android , pc..) , korisnik drugog operatera ce moci registrovati 4 uredjaja ali ce moci koristiti samo jedan.
Korišćenje EON servisa za Pretplatnike koji samostalno koriste EON servis vrši se na najviše jednom aktivnom od
4 registrovana uređaja.
crnivrag

#57658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Benq wrote:
tnt-tunja wrote: To je ono sto se najvaljivalo kod nas sa dolaskom eon-a? Ti novi resiveri, koji ce zapravo biti eon?
Koliko vidim na SBB sajtu , ova reklama se odnosi na EON aplikaciju (smart tv , android , pc..) , korisnik drugog operatera ce moci registrovati 4 uredjaja ali ce moci koristiti samo jedan.
Korišćenje EON servisa za Pretplatnike koji samostalno koriste EON servis vrši se na najviše jednom aktivnom od
4 registrovana uređaja.
Da, usluga se odnosi na postojeći EON servis, a EON resiver stižu tek sredinom sljedeće godine, i vjerovatno će omogućiti nove funkcionalnosti korisnicima digitalne TV i poboljšati postojeće servise i usluge.
tnt-tunja

#57659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Hvala Benq & crnivrag na odgovorima.

Imam jedno zanimljivo pitanje koje nisam bio u mogucnosti odgonetnuti sam...
Naime jedan prodavac nudi jedan android box koji garantira da je koristenje eon aplikacije omoguceno kao na najnovijim generacijama android televizora...
Koliko je to moguce?

Ukoliko smijem staviti link na oglas, ukoliko ne neka moderatori obrisu...

https://www.olx.ba/artikal/27424876/and ... -smart-tv/
Benq

#57660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Ervin je provjeren sto se tice boxova , moj prijatelj je od njega kupio box i bilo je onako kako je i opisao u oglasu, doduse tada nije bilo EON aplikacije.

Inace , kolega crnivrag je napravio kratak tutorial u vezi boxa i EON app tako da ce to raditi :)
chakany

#57661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Odlična stvar što su stavili seriju Ubice mog oca u Video klub na EON-u :thumbup:
Sad fino da pregledam prvu sezonu, pa onda novu sezonu preko EON-a :D
Er0l

#57662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Er0l »

@telemah TOP kanal EPG na CI modulu ne odgovara sadrzaju?
tnt-tunja

#57663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Benq wrote:Ervin je provjeren sto se tice boxova , moj prijatelj je od njega kupio box i bilo je onako kako je i opisao u oglasu, doduse tada nije bilo EON aplikacije.

Inace , kolega crnivrag je napravio kratak tutorial u vezi boxa i EON app tako da ce to raditi :)
Znaci istina je ovo sto govori vezano za android TV sistem? Moze to upustvo od crnogvraga?
Benq

#57664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

tnt-tunja wrote: Znaci istina je ovo sto govori vezano za android TV sistem? Moze to upustvo od crnogvraga?
Trebalo bi da moze , crnivrag je to licno testirao na svom boxu.

Evo uputstvo :

Radar71

#57665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

A evo vidim i na resiveru na Video klub ima sekcija TOP ali treba biti pretplaćen
Benq

#57666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Radar71 wrote:A evo vidim i na resiveru na Video klub ima sekcija TOP ali treba biti pretplaćen
Danas je bio zakljucan i putem EON aplikacije , a od veceras je otkljucan , vjerujem da ce to rijesiti sutra u toku dana.
pecpec

#57667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:
tnt-tunja wrote: Znaci istina je ovo sto govori vezano za android TV sistem? Moze to upustvo od crnogvraga?
Trebalo bi da moze , crnivrag je to licno testirao na svom boxu.

Evo uputstvo :

Ovo nije to uputstvo jer ne vidi xxx kanale dok taj prodavac tvrdi da se vide svi kanali.Inace lik sam sebe naziva android box expertom ha ha ha.
crnivrag

#57668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pecpec wrote: Ovo nije to uputstvo jer ne vidi xxx kanale dok taj prodavac tvrdi da se vide svi kanali.Inace lik sam sebe naziva android box expertom ha ha ha.
xxx kanale je moguće gledati samo putem web aplikacije, tj. direktnog pristupa EON-u putem web adrese http://www.eon.tv, a ti kanali nisu dostupni putem Android/iOS mobilne aplikacije kao ni putem Android Smart TV aplikacije.
pecpec

#57669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

crnivrag wrote:
pecpec wrote: Ovo nije to uputstvo jer ne vidi xxx kanale dok taj prodavac tvrdi da se vide svi kanali.Inace lik sam sebe naziva android box expertom ha ha ha.
xxx kanale je moguće gledati samo putem web aplikacije, tj. direktnog pristupa EON-u putem web adrese http://www.eon.tv, a ti kanali nisu dostupni putem Android/iOS mobilne aplikacije kao ni putem Android Smart TV aplikacije.
Pa onda laze kad kaze da su dostupni svi kanali iz predplate.
crnivrag

#57670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pecpec wrote: Pa onda laze kad kaze da su dostupni svi kanali iz predplate.
Znam o kojem prodavaču je riječ, jer sam i sam prvi box kupio kod njega, i do sada je nudio besplatne TV liste putem Kodija i to add-ona Live TV Serbia i Adryan List, kao i putem besplatne Orion TV android aplikacije.

Ne znam odakle mu sad da nudi EON, odnosno otkud mu toliki accounti da svim korisnicima instalira EON prilikom kupovime box-a, jer se EON na jednom accountu može instalirati samo na 5 različitih uređaja.
pecpec

#57671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Vidis da je neki petljanac.Inace ovaj box sto prodaje mozes naci za 100km+10 plafon dostave a on ga cijeni 150.Uzima 40 za podesavanje :lol:
Bas je expert.
Benq

#57672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

crnivrag wrote: Ne znam odakle mu sad da nudi EON, odnosno otkud mu toliki accounti da svim korisnicima instalira EON prilikom kupovime box-a, jer se EON na jednom accountu može instalirati samo na 5 različitih uređaja.
Mozda je ovo prikazao experimentalno , a kako bi ga koristio moras upisati svoje korisnicke podatke. Svakako se i tome moze stati u kraj , ako prodaje boxove sa vec registrovanim EON aplikacijama , Telemachu se prijavi email adresa putem koje je logovan na EON i oni ce dalje provjeriti..
Benq

#57673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

pecpec wrote:Vidis da je neki petljanac.Inace ovaj box sto prodaje mozes naci za 100km+10 plafon dostave a on ga cijeni 150.Uzima 40 za podesavanje :lol:
Bas je expert.
Sve se to moze kupiti online preko GearBest-a i slicnih sajtova , ali isto tako imas dosta raje koja nece da ceka dostavu pa plate box 30-40KM vise.

I sto je najgore , idu mu boxovi iako su cijene visoke :)
Last edited by Benq on 19/12/2017 23:56, edited 1 time in total.
crnivrag

#57674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pecpec wrote:Vidis da je neki petljanac.Inace ovaj box sto prodaje mozes naci za 100km+10 plafon dostave a on ga cijeni 150.Uzima 40 za podesavanje :lol:
Bas je expert.
Ja sam svoj drugi box Vorke Z6 kupio za 108 KM (narudžba + 3.5 KM carine) sa Geekbuying web stranice, a on taj isti model nudi za 239 KM.

Sad sam gledao FB post u kojem spominje EON, i gdje u komentarima na upit o EON-u govori o dinamičkim IPTV listama koje se mijenjaju svakog dana.

Izgleda da je ovim postom htio reći da njegovi boxovi podržavaju EON aplikaciju, ali samo ako korisnik ima već postojeću pretplatu na EON.
pecpec

#57675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pecpec »

Benq wrote:
Bas je expert.
Sve se to moze kupiti online preko GearBest-a i slicnih sajtova , ali isto tako imas dosta raje koja nece da ceka dostavu pa plate box 30-40KM vise.

I sto je najgore , idu mu boxovi iako su cijene visoke :)
Imas covjeka iz banjaluke isti box prodaje za 100km+dostava ne moras sa tih stranih narucivati.
Locked