Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Kat

#57601 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Kat »

mushkile chibira wrote:
ccc1 wrote:ma bez obzira na rezultat iz ove utakmice,snjim treba prekinut saradnju,sporazumno ili ne ali da se prekine
previse je nemira u repki i previse se koristi kalkulator a odigrane tek 3 tekme
ove su nam kvalifikacije jako bitne i zbog rejtinga repke i tih sesira,ma cega sve ne a on i samo on to tek tako usra
Ma nisu ove kvale bitne, "zijanili" smo mi i ranije i prezivjeli svasta, dodjes do vode al' se ne napijes.
Bitniji je socijalni karakter kulta reprezentacije i njen uticaj na siroke narodne mase.
U zemlji gdje je sve realno u qrcu, gdje nema nade za bilo kakvim promjenama osim na "jos gore", gdje svakim novim danom sve vise ljudi zivi ispod egzistencijalnog minimuma, gdje je granica smrtnosti (u mirnodopskim uvjetima) pocela da pada sve nize u odnosu na zivotnu dob, gdje je stopa kriminala u svakom obliku u konstantnom porastu, gdje je korupcija i nepotizam uobicajena i prihvacena pojava, gdje je unistavanje prirodnih resursa nekaznjivo, gdje moralne norme ponasanja ne postoje i da ne nabrajam dalje dovoljno je napisati u APSURDISTANU, desi se lijepa prica poput uspjeha fudbalske reprezentacije iste i barem pola drzave pocinje da dise kao jedno, zaboravi makar na trenutak svakodnevne probleme, zaboravi da nije u mogucnosti potrositi par stoja od plate koja nije velika da kupi neki suvenir i uputi se na utakmicu u Zenicu iz neke bosanske zabiti da navija za istu. Nema veze sto sutra nece imati hljeba da namaze djetetu, nema veze sto stari babo ili majka treba novu dozu lijekova za svoje boljke, nema veze sto ga malo malo zaboli zub jer ima cak tri za popraviti, nema veze sto je ost'o duzan za dostavljena drva za ogrjev/majstoru za popravak golfa/komsiji za sjeme za sjetvu itd., nema veze vise nista, igra repka i pobjedjuje bez obzira s kime igra.
E zbog te radosti, zbog tog osjecaja pripadnosti, zbog svega onoga sto nosi titula "navijac reprezentacije" su ove kvale najbitnije jer kad toga ne bude vise zivoti velike vecine ljudi u ovoj osakacenoj ali jos uvijek lijepoj zemlji ce biti jos gori i tezi za zivjeti.
Mene konkretno to najvise boli u svemu ovome, sto Safet Susic ubija i ono malo nade sto ga ovaj narod ima. Kad se prica zavrsi a zavrsit' ce neminovno, on ce otici u "svoj" sjajni Pariz i bolit' ce ga neka stvar za prosjecnim bosancem i hercegovcem koji ce ostati da zivi u svemu gore pobrojanom.
Aferim!!!
:bih:
Dr_dre

#57602 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr_dre »

Sušić u strahu od novih povreda otkazao sutrašnji trening.

''Trebali smo trenirati dva puta, ali razmišljam da treniramo samo jednom kako bi smanjili rizik od novih povreda. Igrači su spremni i imaju puno utakmica u nogama i ne treba pretjerivati da se ne bi nešto loše desilo. Kada crna serija krene nikada ne znate kada će stati'', poručio je naš selektor.

Sta reci osim

http://www.youtube.com/watch?v=f49KdM0Q4To

Papke razmislja,on razmislja i ne pretjeruje.....i on porucuje :D
undefined007

#57603 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by undefined007 »

:shock: :shock: :shock:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
hatemondays

#57604 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hatemondays »

Prijedlog za papetu, visci dati broj 11 i napisati Dzeko na ledjima,dok ovi skontaju da to nije pravi Dzeko mi zavalimo gol, onda svi lagano u odbranu i eto pobjede.
Pitanje za savez jeli nasi lete sa herculesom na gostovanja samo prolic moze stati u njega?
Sad ozbiljno nasi ce dobiti ovu tekmu a papetu je noga odmah poslije tekme.
last mohicans

#57605 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by last mohicans »

Gledam komsije protiv gaucosa,pa vise od pola tima anonimusi.Kovac proba igrace da vidi na koga se moze racunati,nas velemajstor ni protiv lihtenstajna ne isprobava varijante i igrace.Zato i jesmo u govnima kakvim jesmo,pa kovac nakog iz svedskog djugardena odlucio da proba,nasem kasetasu wisla,chievo i cesena nisu mjera,al zato jest bilo koji hrvatski klub.
stalaktit

#57606 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by stalaktit »

Pa Kovač isprobava 6 igrača iz HNL-a, i trenutno ti anonimusi vode protiv doprvaka svijeta. S Messijem, Aguerom, DiMariom, Mascheranom, Zabaletom... Da ti se sledi krv u žilama.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#57607 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

stalaktit wrote:Pa Kovač isprobava 6 igrača iz HNL-a, i trenutno ti anonimusi vode protiv doprvaka svijeta. S Messijem, Aguerom, DiMariom, Mascheranom, Zabaletom... Da ti se sledi krv u žilama.
za to treba imat viziju i damu a Papke tek misli da ima damu a za viziju mu Klaić treba jer Papke iz football genius! :bih:
HB_BHF

#57608 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by HB_BHF »

Sad sam smiren kad sam vidio kako ovi iz HNL - a deru Argentinu. Kvržić, čovjek odluke u Izraelu... Pape zna skrivene tajne nogometa jer kao što kolega @JoseMujica kaže - Papke is football genius :D
DonVitoNN

#57609 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVitoNN »

Pape gleda pobjedu samo kroz Dzeku :zzzz: strucnjak :roll: :roll: :sad: :(
mushkile chibira

#57610 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mushkile chibira »

Nastojim da sto manje psujem al' mi se otela psovka nakon sto sam vidio koga i sta je Kovac postavio naspram ovakve Argentine. Pored par novih imena kod Argentine i cinjenice da imaju veci posjed lopte i vise pokusaja prema golu sastav Kalinic/Jedvaj/Leskovic/Vrsaljko/Leovac/Sharbini/Kovacic/Badelj/Milic/Antolic/Cop ima 1:0 na poluvremenu.
Ja priznajem da za dvojicu od njih nisam nikada cuo (Leskovic, Milic) i usudim se prozvati svakog Papetovog branioca koji tvrdi suprotno. Generalno sastav Hrvatske je "nidje veze" i pored vjerovatnoce da mogu do kraja primiti i 5 golova (sto se mislim ipak nece desiti) ostaje pitanje zar je tesko nesto isprobati bez obzira na protivnika, neka nova imena, odigrati neku formaciju koja nam nije "u genetskom kodu".
Jbg-a Pape, i pored zivotne cinjenice da je najpametnije uciti na tudjem primjeru ispada da ti nista nisi naucio za svojih 60-ak godina zivota.
Šibicar

#57611 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Šibicar »

Argentinci preokrenuše iz neregularnog gola i izmišljenog penala,šta ti je biti velika ekipa.
mushkile chibira

#57612 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

A mozda ipak prime 5-icu nakon ova dva gola :lol:.
last mohicans

#57613 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by last mohicans »

Ma ne znam vise ni sta da mislim kada vidim naseg genijalca kako naciju prca u zdrav mozak.Utakmica jeste bitna,itekako,mozda se desi i da dobro odigramo,pa kojim slucajem i pobjedimo.Ali ovo sto papke radi nije normalno, ni humano,pa pola svijeta se smije i cudi da smo jedina repka bez napadaca.Ne znam je li to zabiljezeno u historiji fudbala.Ne znam sta lik pokusava dokazati,da je tvrdoglav ko mazga ili najpametniji.Pa ima li iko u toj sportskoj i novinarskoj javnosti da covjeku postavi niz otvorenih pitanja,da ga otrese ko slinu.Za to nije potrebno umijece,samo mu nabiti na nos njegove nebuloze.I ovo kritike sto procitam,sve je to mlako i ko s rezervom.Ako kojim slucajem izgubimo,onda ce krenuti tipicno, balkansko iznosenje smeca i ispod poda ,a ne ispod tepiha.Cujem da i igracima nije svejedno sta covjek radi,sve do njih dopire,pa i ove zajebancije sa foruma u vezi lika koji ih neuspjesno vodi,a itekako znaju ko i kako ih vodi.Samo se nadam da ce se izdici iznad idiotA i odigrati lopte,kako znaju i umiju.
SSemir

#57614 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SSemir »

last mohicans wrote:Gledam komsije protiv gaucosa,pa vise od pola tima anonimusi.Kovac proba igrace da vidi na koga se moze racunati,nas velemajstor ni protiv lihtenstajna ne isprobava varijante i igrace.Zato i jesmo u govnima kakvim jesmo,pa kovac nakog iz svedskog djugardena odlucio da proba,nasem kasetasu wisla,chievo i cesena nisu mjera,al zato jest bilo koji hrvatski klub.
pokusao je i nas selektor jednom da isproba igrace, jedno poluvrijeme protiv USA. od tad mu se pocelo psovati. forumski strucnjaci su govorili da je to pogresno jer porazom padamo na fifa rang listi. psovalo mu se jer isprobavanjem novih igraca gubimo ugled. psovalo mu se jer zbog poraza se narusava atmosfera u timu. sad mu se psuje sto to sve ne radi. samo se jedno moze zakljuciti: forumski strucnjak voli da psuje i vrijedja :-)
Gandalf

#57615 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Gandalf »

ma pape je slika i prilika bošnje političara - da ja namirim sebe i famAliju, a poslije mene potop - ma papketa kad gledam k'o da gledam zlayu, bokira, brankovića, radeljaše i slične reketaše - šuplja, krkanska retorika i bezobrazluk bez granica, to samo ovdje ima prolaz :zid: :place1:
Gandalf

#57616 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Gandalf »

SSemir wrote: pokusao je i nas selektor jednom da isproba igrace, jedno poluvrijeme protiv USA. od tad mu se pocelo psovati. forumski strucnjaci su govorili da je to pogresno jer porazom padamo na fifa rang listi. psovalo mu se jer isprobavanjem novih igraca gubimo ugled. psovalo mu se jer zbog poraza se narusava atmosfera u timu. sad mu se psuje sto to sve ne radi. samo se jedno moze zakljuciti: forumski strucnjak voli da psuje i vrijedja :-)
prosječan forumski stručnjak bi u zadnjih 20 utakmica napravio bar 50% manje grešaka od ove trenerske nebuloze - i to bez gledanja kaseta
SkyLimit

#57617 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

SSemir wrote: pokusao je i nas selektor jednom da isproba igrace, jedno poluvrijeme protiv USA. od tad mu se pocelo psovati. forumski strucnjaci su govorili da je to pogresno jer porazom padamo na fifa rang listi. psovalo mu se jer isprobavanjem novih igraca gubimo ugled. psovalo mu se jer zbog poraza se narusava atmosfera u timu. sad mu se psuje sto to sve ne radi. samo se jedno moze zakljuciti: forumski strucnjak voli da psuje i vrijedja :-)
Misliš na drugo poluvrijeme te utakmice? Sa klupe su ušli: Šunjić, Stevanović, Višća, Zahirović, Medunjanin i Vršajević. S obzirom da su svi oni bili u reprezentaciji i prije, koga je on tu tačno novog isprobao? A ako ih je ipak isprobavao(jer nisu imali dovoljno minutaže da se pokažu do tada), čini se nelogičnim da ih je redom nastavio pozivati, i pored debakla u drugom poluvremenu. Stevanovića i Zahirovića ne računam, jer njih nije prestao pozivati zbog te utakmice, već zbog toga što su im propale klupske karijere.
Last edited by SkyLimit on 12/11/2014 22:20, edited 1 time in total.
mushkile chibira

#57618 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

SSemir wrote:
last mohicans wrote:Gledam komsije protiv gaucosa,pa vise od pola tima anonimusi.Kovac proba igrace da vidi na koga se moze racunati,nas velemajstor ni protiv lihtenstajna ne isprobava varijante i igrace.Zato i jesmo u govnima kakvim jesmo,pa kovac nakog iz svedskog djugardena odlucio da proba,nasem kasetasu wisla,chievo i cesena nisu mjera,al zato jest bilo koji hrvatski klub.
pokusao je i nas selektor jednom da isproba igrace, jedno poluvrijeme protiv USA. od tad mu se pocelo psovati. forumski strucnjaci su govorili da je to pogresno jer porazom padamo na fifa rang listi. psovalo mu se jer isprobavanjem novih igraca gubimo ugled. psovalo mu se jer zbog poraza se narusava atmosfera u timu. sad mu se psuje sto to sve ne radi. samo se jedno moze zakljuciti: forumski strucnjak voli da psuje i vrijedja :-)
Nista on tu drug moj po tastaturi nije novo isprobavao, mijenjao je Spahica/Rahimica/Salihovica/Ibisevica za Vrsu/Zahirovica/Stevu/Sunjica na poluvremenu i kasnije Pjanica i Zuku za Viscu i Medu. Ostali mu na klupi Avdukic i Fejzic. Vec smo sve "izmjene" vidjeli i prije tako da nije bilo nekih novih igraca. To je bila neka njegova "furka" i ja ga zbog toga nisam prozivao mada mi je bilo krivo sto smo izgubili.
Od te utakmice naovamo je proslo vise od godinu dana. Ja sam konkretno bio vani i pratio utakmicu na streamu (cini mi se makedonci - nemrem se vise sjetiti).
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#57619 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

Gandalf wrote:
prosječan forumski stručnjak bi u zadnjih 20 utakmica napravio bar 50% manje grešaka od ove trenerske nebuloze - i to bez gledanja kaseta
Pod ,,forumski strucnjaci'' ovaj Semko naravno pod navodnike stavlja samo one koje Safeta vise ne mogu ocima smisliti. Naravno, frajer lupa ko maksim po diviziji, uvijek ima i takvih padobranaca, ali daleko ih je vise medju idolopoklonicima Safeta Susica... :roll:

Evo kako je ovaj ,,forumski strucnjak'' to tada vidio...
Re: BiH vs USA [14. 08. 2013]
Postby A1fa » 15/08/2013 14:03

Nakon sinosnjeg nerviranja i proklinjanja ukletog Koseva, sjecanja na izgubljeno desetljece u kojem sam dolazio na svaku jebenu takmicu jos od poraza od Grcke u prvim kvalifikacijama, jutros skontam-pa nije moglo bolje ispasti...

1. I igracima i nama je sad konacno se iskristaliziralo da smo tim od 11 igraca koji svojom kvalitetom zadovoljavaju, poneki tu od ovih ala Stevanovic, Vrsajevic, Zukanovic moze bljesnuti ako ostatak tima ima dobar dan, ali kad se moras oslonuti da ce njih 4-5 drzati utakmicu pod kontrolom pa makar na domacem terenu i protiv prosjecnog protivnika, oni se izgube ko abdest na terenu i tu se spustamo na kvalitet jednog Lihtenstajna-realno da realnije ne moze biti.

2. Dobra stvar je igranje protiv jedne ovakve reprezentacije koja nije iz Evrope. Nama pod hitno u svakom raspolozivom terminu trebaju sad protivnici iz Juzne Amerike pa i koja bolja ekipa iz Azije i naravno iz Afrike ). Moramo se upoznati sa njihovim mentalitetom na terenu i skupiti iskustvo da se tako pripremimo vec za protivnike na svjetskom prvenstvu ako mislimo grupu proci, jer je plasman po meni pogotovo nakon sinosnje veceri i ako nemamo vise od 2 izostanka kljucnih 11 nosilaca igre neupitan.

3. Begovic je valjda skontao da je on linijski golman i to svjetske klase- njemu treba svezat lanac oko noge da moze do peterca izaci a dalje ni korak jer van toga je za njega i Mirsad Dedic Oliver Kahn :D

Mi smo sa nasim mentalitetom posle 2:0 i prikazane igre mislili da je sve gotovo. Ljudi su nam odrzali lekciju i pokazali da igra traje 90 minuta. Pape nije ovdje mogao nista previse uraditi, ima tim kakav ima, da se zavrsilo 3:0 za nas i da je uveo samo standardne izmjene tipa Medunjanina i Zahirovica-Zukanovica, svi bi danas pametovali kako je i klupa trebala dobiti priliku....dobili su je, sad znamo sto su na klupi, a neke bih ja i na tribinu da se guraju sa obicnim narodom drugi put...
mushkile chibira

#57620 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Izlisno je napisati da nas je nakon izlaska Spahe i Rahimica Altidore "razbio" kao beba zvecku docim Zahirovic i Sunjic nisu mogli "parirati" na istim pozicijama.
FreakyStyley

#57621 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

Dr_dre wrote:Sušić u strahu od novih povreda otkazao sutrašnji trening.

''Trebali smo trenirati dva puta, ali razmišljam da treniramo samo jednom kako bi smanjili rizik od novih povreda. Igrači su spremni i imaju puno utakmica u nogama i ne treba pretjerivati da se ne bi nešto loše desilo. Kada crna serija krene nikada ne znate kada će stati'', poručio je naš selektor.

Sta reci osim

Covjek je sujevjeran,Sjetite se kada je izjavio da je propustio let za Brazil jer je "osjetio" da ce se avion srusit, pa je odmah sutra "upalio televiziju da vidi je li avion sletio."

Inace, odlika inteligentih i racionalnih ljudi.
palermo

#57622 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by palermo »

Ne bih se baš nešto oduševljavao ovim što je KOvač izveo. Nije tu on ništa posebno probao, izveo je nekakav treći tim Hrvatske,čuvao glavne igrače,imao sreće što su Argentinci igrali preko neke stvari.....moglo se lako desiti da prime peticu i onda bi bio razapet na stup srama.....

Od ovih igrača što su kobajaga probani, velika većina neće višenikad zaigrati za hrvatsku....
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#57623 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

FreakyStyley wrote:
Dr_dre wrote:Sušić u strahu od novih povreda otkazao sutrašnji trening.

Sta reci osim

Covjek je sujevjeran,Sjetite se kada je izjavio da je propustio let za Brazil jer je "osjetio" da ce se avion srusit, pa je odmah sutra "upalio televiziju da vidi je li avion sletio."

Inace, odlika inteligentih i racionalnih ljudi.
Image
mushkile chibira

#57624 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Zavrsi Hrvatska 1:2 i pored toga sto su kao zamjene usli opet neki igraci za koje iskreno nisam nikada cuo, more bit' bidne da ja ipak nemam pojma, ne samo o fudbalu nego i o zivotu uopsteno.
Hvala Bogu imaju pojma neki Papetovi branioci, ukljucujuci i ove nove likove sto se pojavljuju na temi.
Jbg-a, mozemo mi truniti ovdje koliko hocemo, ostaje nam vrlo teska utakmica za igrati i pratiti uskoro pred nama.
Moram biti optimista i nadati se najboljem bez obzira na Papeta, nije mi u "naravi" drugacije.
Pisao sam i ranije da bi bilo ispravnije da smo i mi mozda isprobali nekog naseg "Kovaca", zvao se on Barbarez, Prosinecki (kao stranac) ili bilo ko od plejade mladjih trenera zeljnih afirmacije. Vrlo vjerovatno da bi se tu "izrodilo" nesto al' sta je tu je, voljeli mi to ili ne - uvijek neko ispadne pametniji od nas bosanaca i hercegovaca.
bach

#57625 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bach »

Locked