jos pistaljku trazi u koritu miljacke
vidjam ga ja, mirniji duplo, jos onim svjetlima blica doduse
jos pistaljku trazi u koritu miljacke
Za 2 godine Hamer hvata nesavijesne bicikliste i prevaspitava ih.
po svemu sudeci ili osoba s posebnim potrebama ili narkoman, vise puta sam bio u nedoumici da mu otkinem glavu, pistaljka nije smetala koliko smeta led rasvjeta koju montira na svoj bicikl i zasljepljuje ostale,
Dodju do pomenute lokacije pa ćeš da vidiš bahatost biciklista.Ateista wrote: ↑31/05/2022 13:18Ja kao pjesak i vozac nisam imao nikad problem sa biciklistima, ne kazem da nema budala na biciklu ali moj utisak je da vecina biciklista vozi sasvim ok i korektno.
Sa druge strane, kao biciklista sam imao puno vise situacija da se pjesaci setkaju po stazi za bicikliste, da na prelazima preko ceste bez ikakve potrebe stanu bas na onim dijelovima predvidjenim za tockove (djecija kolicima, invalidi u kolicima, bicikla i slicno).
Ne kazem da nema toga, ali malo se previse pljuje po biciklistima imam utisak._Reds_ wrote: ↑31/05/2022 15:09Dodju do pomenute lokacije pa ćeš da vidiš bahatost biciklista.Ateista wrote: ↑31/05/2022 13:18
Ja kao pjesak i vozac nisam imao nikad problem sa biciklistima, ne kazem da nema budala na biciklu ali moj utisak je da vecina biciklista vozi sasvim ok i korektno.
Sa druge strane, kao biciklista sam imao puno vise situacija da se pjesaci setkaju po stazi za bicikliste, da na prelazima preko ceste bez ikakve potrebe stanu bas na onim dijelovima predvidjenim za tockove (djecija kolicima, invalidi u kolicima, bicikla i slicno).
sjetih se kad se onomad auto zabilo u trznicu pa se pola sata policajci nisu mogli dogovoriti u cijoj je nadleznosti stari grad/centar
Potpis ko kuća uz mali dodatakmistek wrote: ↑31/05/2022 12:42 Ja nekad dok vozim relacije po gradu, najgluplje moguće, brojim prekršaje koje vidimPod pretpostavkom evo da sam policija, NE POSTOJI vožnja po gradu duža od 10 minuta u kojoj ne vidim barem 5 prekršaja. Nerijetko se desi da vidim i policiju iza/ispred, ali ne pada im na pamet da reaguju. U osnovi:
- na 90% semafora gdje je gužva, barem jedno auto prolazi na crveno,
- rijetko ko stane pješaku na pješačkom,
- pješaci prelaze gdje im je ćejf (nevjerovatno da se neke udarne lokacije makar ponekad ne sankcionišu),
- žmigavac (nije fakat frka kad nema žive duše, ali prestrojavanja bez žmigavca, izlazak iz KT i sl.),
- biciklisti koji voze bez ikakvih pravila, kršeći sve moguće zakone (raja sve više poštuje ovdje staze, ali ima još uvijek kretena),
- zaustavljanje na sred ceste ili trotoara gdje se onemogućava normalan prolaz auta/pješaka/biciklista.
Ne možeš voziti duže od 1 minute u gradu, a da neki od ovih prekršaja ne vidiš. Da postoje dvije patrole koje kruže i ovo intenzivno sankcionišu, saobraćajna kultura bi se popravila za 80%.
Parking je posebna priča i tu ne treba uopšte ići do parkinga tržnih centara da bi se tjerala neka pravda. Dovoljno bi bilo početi kažnjavati udarne lokacije, raščistiti centar grada. Pa ja gotovo svakodnevno zovem PU Stari Grad zbog auta nađiđanih oko garaže preko puta Vijećnice. Ljudi izlazili par puta, sad valjda više znaju da ih ja zovem, samo iskuliraju. A, koliko je takvih lokacija u gradu, more.

Mlada pala, a sigurno tek pocela sa voznjom.noviclan wrote: ↑31/05/2022 18:53 Saobraćajna nesreća kod Zemaljskog muzeja, pričinjena veća materijalna šteta
http://www.klix.ba/clanak/220531138
Sreca pa nije na sinama![]()
Gledaj polaznice sto je trazi kamera
Instruktor sjelo ne moze da stoji
toeto prvose ma lo po mahala ma voya dase naući paonda na gla vnu
Instruktorica Ljilja, jadan onaj koga ona nauči voznjinoviclan wrote: ↑31/05/2022 18:53 Saobraćajna nesreća kod Zemaljskog muzeja, pričinjena veća materijalna šteta
Instruktor sjelo ne moze da stoji
Ljilja ova u koznoj jakni?Romeo 80 wrote: ↑31/05/2022 19:35Instruktorica Ljilja, jadan onaj koga ona nauči voznjinoviclan wrote: ↑31/05/2022 18:53 Saobraćajna nesreća kod Zemaljskog muzeja, pričinjena veća materijalna šteta
Instruktor sjelo ne moze da stoji![]()
Za vrijeme obuke, selfija i snima storije za Instagram. Pa se cudimo što novopečeni vozači ne znaju iz druge izaci...