Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
pepeljara

#57601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

Telemach wrote:@pepeljara

Većina kanala iz D3 paketa dostupna je preko Telemach mreže i mreže u okviru United Grupe, u čijem sastavu posluje i kompanija Telemach. Pojedini kanali ekskluzivno su rezervisani za Telemach mrežu i ne mogu raditi na drugim mrežama. Preko inostranih mreža dostupni su samo pojedini regionalni kanali i radio stanice. Lista dostupnih kanala u inostranstvu zavisi od definisanih autorskih prava (prava za emitovanje programa) na teritoriji na kojoj se privremeno nalazite.

Hvala, konkretno me interesuje Njemacka, jer sam si prijavio tamo da gledam i imam na raspolaganju ukupno brojem i slovima 3/tri kanala=
FTV, RTS, BHT :D nekad i hayat se otkljuca i to..

Ne kontam pšoentu EON-a, pa zato.
crnivrag

#57602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

pepeljara wrote:
Hvala, konkretno me interesuje Njemacka, jer sam si prijavio tamo da gledam i imam na raspolaganju ukupno brojem i slovima 3/tri kanala=

Kako se Hayat može otključati, kad je ta TV kuća zabranila reemitiranje svih svojih kanala putem EON platforme, odmah nakon pokretanja EON-a?
brazzo19

#57603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Jos jedno pitanje kad ste tako nagodni :D Sta se desi kad se potrosi 5GB neta na unifiu posto sam aktivirao 4 uredjaja pa brzo se potrosi ovaj limit od 5g , jel onda prebacuje na neki spori ukine skroz ili nesto trece ? i kada tj. kojeg datuma se dobije novih 5g neta za unifi ? :D
Kinaski

#57604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kinaski »

brazzo19 wrote:Jos jedno pitanje kad ste tako nagodni :D Sta se desi kad se potrosi 5GB neta na unifiu posto sam aktivirao 4 uredjaja pa brzo se potrosi ovaj limit od 5g , jel onda prebacuje na neki spori ukine skroz ili nesto trece ? i kada tj. kojeg datuma se dobije novih 5g neta za unifi ? :D
skroz ga ukine
crnivrag

#57605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

brazzo19 wrote:Jos jedno pitanje kad ste tako nagodni :D Sta se desi kad se potrosi 5GB neta na unifiu posto sam aktivirao 4 uredjaja pa brzo se potrosi ovaj limit od 5g , jel onda prebacuje na neki spori ukine skroz ili nesto trece ? i kada tj. kojeg datuma se dobije novih 5g neta za unifi ? :D
Dok traje mjesečni limit od 5 GB, moguće je surfati punom brzinom, nakon što se potroši tih 5 GB, onda se brzina smanjuje na 64/64 Kbps, pa je i dalje moguće koristiti UniFi mrežu.

Inače, novi limit dobijaš 1 u mjesecu.
Mr.Who

#57606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mr.Who »

Pridružio bih se @kakaljin u prijedlogu da nam na DVB-C takođe otključate kanale u ovom promotivnom periodu.Takođe mi nije jasno zašto ste zaključali neke kanale na DVB-C (primjer FOX, Cinestar Action, Nova TV itd.) ako ih već imam u pretplati mogu ih gledati preko risivera.
brazzo19

#57607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

p.s i jos nesto, jesu li rijesili posto nisam pratio temu cesto zadnjih par mjeseci onaj problem sa logiranjem na eon tj. kad se obrisu "kolacici" i historija sa google chroma pa se poslije loguje na eon putem istog uredjaja da ga ne registruje tamo ko novi uredjaj na stranici jer cesto brisem historiju i cistim chrome pa ne bih da mi prijavi 5 uredjaja ako 5 puta u toku dana obrisem historiju i zapamcene sifre na chromu ? :D
crnivrag

#57608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

brazzo19 wrote: p.s i jos nesto, jesu li rijesili posto nisam pratio temu cesto zadnjih par mjeseci onaj problem sa logiranjem na eon tj. kad se obrisu "kolacici" i historija sa google chroma pa se poslije loguje na eon putem istog uredjaja da ga ne registruje tamo ko novi uredjaj na stranici jer cesto brisem historiju i cistim chrome pa ne bih da mi prijavi 5 uredjaja ako 5 puta u toku dana obrisem historiju i zapamcene sifre na chromu ? :D
To nije otklonjeno, i dalje je potrebno da se ne brišu nikakve postavke surfanja, ili ako to želiš, onda koristiti poseban portabilni firefox browser samo za EON i HBO GO, koji možeš prebaciti na USB stick i koristiti na koliko želiš PC/laptop uređaja, a da ti pri tom ne očitava svaki login kao novi uređaj.

Portabilni Firefox možeš skinuti ovdje: https://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable
Kinaski

#57609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kinaski »

Telemase imam jedan problem, aktivirao sam ovaj hbo promo, ali mi pokazuje samo na jednom resiveru hbo, dok u spavacoj nista. Pa jel bi mogao neko da mi aktivira to na oba resivera.
Kinaski

#57610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kinaski »

crnivrag wrote:
Dok traje mjesečni limit od 5 GB, moguće je surfati punom brzinom, nakon što se potroši tih 5 GB, onda se brzina smanjuje na 64/64 Kbps, pa je i dalje moguće koristiti UniFi mrežu.

Inače, novi limit dobijaš 1 u mjesecu.
e bgm u praksi tako nije, nakon sto potrosis limit onemogucen bude pristup, nista ne loaduje
Telemach

#57611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@brazzo19

Mjesečna kvota za internet saobraćaj pri maksimalnoj brzini za jedan korisnički nalog, bez
plaćanja dodatne naknade, na servisu UNIFI Telemach-a iznosi ukupno 5 GB. Nakon što potroši
mjesečnu kvotu od 5 GB, korisniku će i dalje biti omogućen pristup internet saobraćaju putem UNIFI
servisa, ali uz ograničenje maksimalne brzine od 64/64 kb/s.
Telemach

#57612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Kinaski

Dostavite nam Vaš broj Ugovora ili pozovite 1360, za pomoć.
pepeljara

#57613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by pepeljara »

crnivrag wrote:
pepeljara wrote:

Kako se Hayat može otključati, kad je ta TV kuća zabranila reemitiranje svih svojih kanala putem EON platforme, odmah nakon pokretanja EON-a?
To bi valjda ljudi iz telemacha trebali da znaju.

Kao sto se reklamira EON - svi kanali se mogu gledati svuda, ipak sipak par kanala.

Trebalo bi da stoji tipa:

Mozete EON koristit svugdje ali kanale mozete gledati samo na telemach internetu :)
Last edited by pepeljara on 18/12/2017 14:39, edited 1 time in total.
fusion_ba

#57614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

to ogranicenje je posebno glupo za total tv korisnike koji uglavnom uzimaju total jer na tom podrucju nema telemacha pa sve i da hoce ,ne mogu gledati pola kanala na eonu.
agent_zero

#57615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

agent_zero wrote:Bivši elob-ovci 60 analognih kanala, bivši hs-ovci 57 analognih kanala. A svi isto plaćaju kks.

Gdje je to logika i pravičnosti, jeli @telemach?
@telemach

Slučajno ili ne, ovaj upit je ostao bez odgovora :)
kokikol

#57616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

agent_zero wrote:
agent_zero wrote:Bivši elob-ovci 60 analognih kanala, bivši hs-ovci 57 analognih kanala. A svi isto plaćaju kks.

Gdje je to logika i pravičnosti, jeli @telemach?
@telemach

Slučajno ili ne, ovaj upit je ostao bez odgovora :)
baš me čudi da si ostao bez odgovora :D
passiv

#57617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by passiv »

Jučer a evo i danas mi ne radi pola kanala, ili je snijeg ili su neke kockice da je negledljivo. Zvuk također samo škljoca. Radi tek par kanala.
crnivrag

#57618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

passiv wrote:Jučer a evo i danas mi ne radi pola kanala, ili je snijeg ili su neke kockice da je negledljivo. Zvuk također samo škljoca. Radi tek par kanala.
To je do slabog signala, moraš tražiti da ti tehničari izađu na teren i utvrde i otklone uzrok slabog signala
kakaljin

#57619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Mr.Who wrote:Pridružio bih se @kakaljin u prijedlogu da nam na DVB-C takođe otključate kanale u ovom promotivnom periodu.Takođe mi nije jasno zašto ste zaključali neke kanale na DVB-C (primjer FOX, Cinestar Action, Nova TV itd.) ako ih već imam u pretplati mogu ih gledati preko risivera.
Pomjesao si dva pojma, ako imas jedan resiver onda na njemu mozes gledati sve sto imas u pretplati, a na tv-u koji ima dvb-c tuner ne mozes te iste kanale gledati jer ti za to treba modul ili dodatni resiver jer su zakljucani, ali bi za ovaj promo period mogli i tu otkljucati da korisnici mogu vidjeti ponudu fino pa da se navuku na to pa da zatraze te usluge nakon sto ih ukinu, a telemach na dobitku jer je dobio jos korisnika koji ce vise placati nego sada.
Radar71

#57620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

ovako će do 16. janura što nam niste pustili sve na 82 televizora :-)

@Telemach ova nova HBOGO aplikacija prilikom prijave izbaci da sam nepostojeći korisnik :roll:
na računaru radi, HBO OD radi i kod za tv radi ali tel ne
CooK

#57621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Na kojem je broju ovaj Top TV HD, ovo sto sam ja nasao ne lici na HD ali bas nikako? U obavjestenju na telemach.ba pise: "Navedeni program je dostupan samo na Telemachu i to u HD formatu" pa me interesuje jel ja ne mogu naci taj Top TV HD ili ga uopste nema iako su napisali da ima?
dembele

#57622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Kanal broj 13
CooK

#57623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

dembele wrote:Kanal broj 13
Ovo HD kanal?! Pa RTRS je SD a izgleda dupo bolje od 'HD" kanala?
Telemach

#57624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@agent_zero

Izvinjavamo se :)
provjerit ćemo i javiti Vam se.
Telemach

#57625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Radar71

Pozvat ćemo vas za provjeru.
Locked