Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- IcedMFEarth
#57576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja mislim da ćemo pobijediti, ali samo zato što je selektor primoran izvesti funkcionalnu ekipu.
-
lakilaka
#57577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hoces reci da nece eksperimentisati.IcedMFEarth wrote:Ja mislim da ćemo pobijediti, ali samo zato što je selektor primoran izvesti funkcionalnu ekipu.
-
LSD
#57578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma jarane, mi MORAMO ici na tri boda , nema više matematike i kalkulacije- istrošilo se i to, nema više kola za varijantisanja....ne zanimaju me Safetove ludacke izjave, da li on spinuje ili okrece pilu naopako - to je nebitno...ne zanima nas cak ni sastav, taman da idemo tamo sa 20 igraca iz PLBiHDr. Kuca wrote:LSD wrote:tako je to kad se praviš naivan, kao Safet....samo to je naivnost francuskih sobaricaDr. Kuca wrote:Ja ne znam ko bi mogo reci idemo na pobjedu u gostima bez 2-3 nosioca igre, al danas neko drugo vrijeme.![]()
reci ti nama, jel mu to falilo igraca protiv Kipra u Zenicipa šta se desi ...halo 2 boda iz tri utakmice, zvoni li ti šta
hajmo opet po bod, pa da imamo 3 boda iz 4 utakmice
a Belgija, Vels i izrael ce namjerno kiksati i cekati da ih stignemo
jel to prica davljenika, covjeka kojem gori pod nogama - i to iskljucivo njegovom krivicom
Sve to stoji za ranije, ali pricamo sada o ovoj utakmici. I da je izjavio idemo po 3 boda ovdje bi vi srali kao vidi glave sta prica. Tako da. Ja ne vidim ni jednog naseg napadaca da je priblizan vedi i dzeki, a vala ni golmana. Odbij jos Pjanica i mi smo nivo makedonije. Al nejse. Nek je nama sretno, da pobjedimo!
ukoliko ne pobjedimo u Izraelu, možemo se komotno okrenuti pracenju drugih selekcija i sportova
kad ne može pobjediti Kipar u svojoj avliji, onda izvoli vadi se protiv jevreja u gostima
-
costacurta
#57579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
More,wickerman wrote:Koliko je otislo anvijaca u Izrael?
Moze li iko od njih konkurisat barem da se klupa popuni.
evo jednog "nastup'o" i u Brazilu

- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#57580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Last edited by A1fa on 12/11/2014 18:19, edited 1 time in total.
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
- mushkile chibira
#57582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pretpostavit' cu da i u savezu i oko saveza ima ljudi koji bi rado vidjeli Safetu ledja kao i nas vecina ovdje na forumu. Stoga me i ne iznenadjuje ova izjava Hadzibegica mada je ona po meni dosla prekasno. Susic nas je do povrede Edina Dzeke zavaravao pricom o pobjedi dok sad prica svoju staru pricu da je i bod dovoljan. Da se razumijemo, taj bod i jeste dovoljan ali smo iskalkulisali da minimum za baraz nemamo vise luksuza da kiksamo do kraja osim u susretu sa Belgijom oli prevedeno - sve ostale tekme moramo dobiti.
Ni to nije nemoguca misija ali s obzirom na naseg Saju nije realno da se nadamo takvom raspletu situacije. Razloge za realnost smo do sada dobili mnogo puta, ni od koga drugoga doli naseg Saje, glavom i bradom.
Ono sto mene konkretno brine, a nije im za prebaciti, jeste taj antagonizam nekih nasih igraca prema samom Safetu. Na stranu kuloarske price, na stranu price pojedinih forumasa koje znam licno i u ciju vjerodostojnost ne sumnjam ni sekunde, meni je dovoljno ono sto vidim na terenu. Neki su igraci konstantno "podbacivali" u svojim izvedbama u pojedinim utakmicama, dok su neki bili pogubljeni pozicijom koju im je selektor odredjivao. Jedan od tih igraca je i Emir Spahic i vec sam pisao o njemu i Safetu u kontekstu toga da mu se Spahic kroz ovu sapunicu oko povratka "revansira". Ako Spaha cita ove redove ili mu neko prenosi sta se ovdje pise, ja bih ga zamolio da zaboravi sve eventualne razmirice sa Sajom, da ga ne jebe vise u vezi povratka ili ne daj Boze svojim izvedbama na terenu. Nadam se da ce zaigrati i pokazati da nije za staro gvozdje, neka igra za nas i repku i ostavi srce na terenu kao sto je to bezbroj puta i ucinio do sada. Sve ovo sto impliciram Spahi vazi i za ostale fudbalere repke, dajte momci sve od sebe da ne izgubimo ovu utakmicu. Unatoc Safetu, unatoc tome sto ce mozda izvesti nebuloznu formaciju ili traziti od vas nemoguce u poziciji koju niste mozda nikada igrali u zivotu.
Safet ce svakako jednom otici, mozda ce za neke od vas i biti kasno, mozda i necemo vidjeti EP jer nas mozda stigne ona "da nismo ni zasluzili prikazanim" ali minimum sto se moze prikazati jeste zelja i borbenost bez obzira na krajnji rezultat. Barem nam to kao navijacima dugujete.
Hajmo Bosno i Hercegovino, unatoc Safetu !
Ni to nije nemoguca misija ali s obzirom na naseg Saju nije realno da se nadamo takvom raspletu situacije. Razloge za realnost smo do sada dobili mnogo puta, ni od koga drugoga doli naseg Saje, glavom i bradom.
Ono sto mene konkretno brine, a nije im za prebaciti, jeste taj antagonizam nekih nasih igraca prema samom Safetu. Na stranu kuloarske price, na stranu price pojedinih forumasa koje znam licno i u ciju vjerodostojnost ne sumnjam ni sekunde, meni je dovoljno ono sto vidim na terenu. Neki su igraci konstantno "podbacivali" u svojim izvedbama u pojedinim utakmicama, dok su neki bili pogubljeni pozicijom koju im je selektor odredjivao. Jedan od tih igraca je i Emir Spahic i vec sam pisao o njemu i Safetu u kontekstu toga da mu se Spahic kroz ovu sapunicu oko povratka "revansira". Ako Spaha cita ove redove ili mu neko prenosi sta se ovdje pise, ja bih ga zamolio da zaboravi sve eventualne razmirice sa Sajom, da ga ne jebe vise u vezi povratka ili ne daj Boze svojim izvedbama na terenu. Nadam se da ce zaigrati i pokazati da nije za staro gvozdje, neka igra za nas i repku i ostavi srce na terenu kao sto je to bezbroj puta i ucinio do sada. Sve ovo sto impliciram Spahi vazi i za ostale fudbalere repke, dajte momci sve od sebe da ne izgubimo ovu utakmicu. Unatoc Safetu, unatoc tome sto ce mozda izvesti nebuloznu formaciju ili traziti od vas nemoguce u poziciji koju niste mozda nikada igrali u zivotu.
Safet ce svakako jednom otici, mozda ce za neke od vas i biti kasno, mozda i necemo vidjeti EP jer nas mozda stigne ona "da nismo ni zasluzili prikazanim" ali minimum sto se moze prikazati jeste zelja i borbenost bez obzira na krajnji rezultat. Barem nam to kao navijacima dugujete.
Hajmo Bosno i Hercegovino, unatoc Safetu !
-
zetareticula
#57583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jos jedan slican klip
Imali kakvih izjava od danas ovog anti fudbalskog strucnjaka, da me malo humoristicki oraspolozi
Imali kakvih izjava od danas ovog anti fudbalskog strucnjaka, da me malo humoristicki oraspolozi
Last edited by zetareticula on 12/11/2014 18:40, edited 1 time in total.
- trcicu trceci
#57584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Eto vam Vaha dobio otkaz... Aman koliko ste ga dizali...
- _mufljuz_
#57585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jeste a za uvazenog selektorskog strucnjaka se grcevito otimao Konjaspor...Caykurrizespor, Ankara,Istambulspor - sve sama eminentna imena svjetskog fudbala....trcicu trceci wrote:Eto vam Vaha dobio otkaz... Aman koliko ste ga dizali...
ne znam zasto zapravo uopste pisem ikakav komentar - jer je moj komentar i misljenje da se ponasamo degenerisano k'o srbi krajem 1980ih jer je sve ok i sve to tako treba da bude, opsta histerija papeljubaca, da nas je on odveo na svjetsko - iako nas je odveo Hajrovic tj Ibisevic vise sretno nego strucno sve u 80im minutama susreta....
mislim mene ovakvog kad bi neko stavio da treniram reprezentaciju - pa ja bih igrace konsultovao kontaktirao i barem, BAREM JEBENI DVD KUPIO.....
Last edited by _mufljuz_ on 12/11/2014 19:03, edited 1 time in total.
- trcicu trceci
#57586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
a ovaj vodio Bayern? daj 
- Dr. Kuca
#57587 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma jarane, mi MORAMO ici na tri boda , nema više matematike i kalkulacije- istrošilo se i to, nema više kola za varijantisanja....ne zanimaju me Safetove ludacke izjave, da li on spinuje ili okrece pilu naopako - to je nebitno...ne zanima nas cak ni sastav, taman da idemo tamo sa 20 igraca iz PLBiHLSD wrote:
ukoliko ne pobjedimo u Izraelu, možemo se komotno okrenuti pracenju drugih selekcija i sportova
kad ne može pobjediti Kipar u svojoj avliji, onda izvoli vadi se protiv jevreja u gostima[/quote]
Apsolutno da moramo pobjediti, ali ja pricam nesta drugo.
- _mufljuz_
#57588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
vodio je svakako tim koji je odigrao nerijeseno sa jednom Njemackom u nokaut fazi Mundijala....trcicu trceci wrote:a ovaj vodio Bayern? daj
Baka Sliskovic aka AjTinks je odigrao 2x sa Spanijom nerijeseno i jaci je fudbalski strucnjak od njega.......
ja licno mislim da je ovo tihi bojkot igraca da ga izguraju iz ekipe jer su od pocetnog naleta i zanosa shvatili sa kakvim retardom imaju posla.....
lik je prokocko bogatstvo i pokusava da se uhljebi bez ikakvog pokrica
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#57589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma nije Bayern ali jeste PSG I vodio je puno jace ekipe nego Safet mada ja licno ne mislim da bi sa Vahom bio neki veci napredak. Safet je na klupu dosao bez apsolutno ikakvog trenerskog uspjeha ali samo saznanje da je bio najbolji igrac BiH je bio dovoljan da sjedne. I nije problem sad tu u nekom neznanju jer ima strasne igrace koje treniraju treneri bolji za svjetlosnu godinu nego je problem u zaista nekim neprincipjelnim I nejasnim potezima. Naravno ja ne mislim da sam veci strucnjak od Safeta ali postoje neke stvari koje se vide sa mjeseca I obicnom laiku. Svi ti potezi doveli su do toga da pocinje da izgleda da se Pape zajebava I poigrava sa reprezentacijom I to je ono sto ne valja. Ne uzimam mu ja za zlo sto je doveo I Tina I Hadzica ali mu uzimam sto nije recimo Stilica, sto nemamo treceg I cetvrtog napadaca, sto se onako lakonski odrekao Spahica I Misimovica pa ovog prvog kad je postalo gusto opet zvao, sto javno ne kaze sta je pogrijesio Zahirovic I sto je ovo danas vjerovatno jedina reprezentacija na svijetu koja ce utakmicu igrati bez jednog jedinog pravog napadaca sto na terenu sto na klupi a nije da ih nema pa makar to bio I Sefko Okic iz mrskih Pitara:) Reprezentacija na svakoj poziciji I u svakom trenutku mora imati zamjenu I naravno da je zamjena losija od orginala ali to niko ne zna dok je ne probas. I ja kao glavnog krivca u svemu tome ne vidim Papeta nego savez kao njegov kolektivni sef koji je morao lupiti sakom o sto I reci da se tako ne moze voditi reprezentacija ali izgleda da su I tamo isti slucajevi kao sto je I selector...svakog prvog fina plata I libo nas racku!trcicu trceci wrote:a ovaj vodio Bayern? daj
- _mufljuz_
#57590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hos se udathrasno38 wrote:Ma nije Bayern ali jeste PSG I vodio je puno jace ekipe nego Safet mada ja licno ne mislim da bi sa Vahom bio neki veci napredak. Safet je na klupu dosao bez apsolutno ikakvog trenerskog uspjeha ali samo saznanje da je bio najbolji igrac BiH je bio dovoljan da sjedne. I nije problem sad tu u nekom neznanju jer ima strasne igrace koje treniraju treneri bolji za svjetlosnu godinu nego je problem u zaista nekim neprincipjelnim I nejasnim potezima. Naravno ja ne mislim da sam veci strucnjak od Safeta ali postoje neke stvari koje se vide sa mjeseca I obicnom laiku. Svi ti potezi doveli su do toga da pocinje da izgleda da se Pape zajebava I poigrava sa reprezentacijom I to je ono sto ne valja. Ne uzimam mu ja za zlo sto je doveo I Tina I Hadzica ali mu uzimam sto nije recimo Stilica, sto nemamo treceg I cetvrtog napadaca, sto se onako lakonski odrekao Spahica I Misimovica pa ovog prvog kad je postalo gusto opet zvao, sto javno ne kaze sta je pogrijesio Zahirovic I sto je ovo danas vjerovatno jedina reprezentacija na svijetu koja ce utakmicu igrati bez jednog jedinog pravog napadaca sto na terenu sto na klupi a nije da ih nema pa makar to bio I Sefko Okic iz mrskih Pitara:) Reprezentacija na svakoj poziciji I u svakom trenutku mora imati zamjenu I naravno da je zamjena losija od orginala ali to niko ne zna dok je ne probas. I ja kao glavnog krivca u svemu tome ne vidim Papeta nego savez kao njegov kolektivni sef koji je morao lupiti sakom o sto I reci da se tako ne moze voditi reprezentacija ali izgleda da su I tamo isti slucajevi kao sto je I selector...svakog prvog fina plata I libo nas racku!trcicu trceci wrote:a ovaj vodio Bayern? daj
- trcicu trceci
#57591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Trebamo prvo pogledati kojeg mi imamo proslavljenog strucnjaka, svi su oni bili treneri u Francuskoj ali nista nisu napravili... Jedino ko Srbija, daj mi stranca i gotovo, ali eto i taj stranac nista nije napravio.
- mushkile chibira
#57592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Realno, Pape i Vaha ne mogu istu recenicu mada ih i ja evo po ko zna koji put stavljam u istu.
Cinjenice govore same za sebe, lista Vahinih i Papetovih trenerskih/selektorskih destinacija kao i rezultati govore dovoljno onome ko ih hoce razumjeti.
Niti nakon sto Pape ode konacno, mi necemo imati zadovoljstvo vidjeti Vahu na selektorskoj poziciji. Cak i ako dodje na istu, moje misljenje da se on ne bi tamo zadrzao duze od mjesec - dva jer je on takav karakter da bi sve ono sto se nagadjalo/kuloarisalo - izbilo na povrsinu.
Generalno mi svi previdjamo jednu cinjenicu a to je da je nas Pape bio najbolji igrac PSG-a svih vremena (mozda mu Ibra vremenom preuzme titulu) a da je trener ima vec 20-ak godina. Ja barem nisam nikada (ako neko jeste neka me koriguje) cuo/procitao da je nas Pape bio ikada uopste u razmatranjima ljudi koje vode PSG za trenera istog kluba. Vaha je isti cini mi se vodio dvije godine.
Opstepoznata stvar je da je PSG najdrazi Safetov klub i da je Safetova adresa u Parizu (neka mi oproste svi bordo navijaci, al' ovo je cinjenica) a ne FK Sarajevo i eventualna adresa na Kosevskom brdu.
Sasvim sigurno je da bi Pape "umro" od srece da dobije priliku voditi PSG ali se to gotovo sigurno nece nikada desiti.
Zasto je to tako treba da se zapitaju svi oni koji ga ovdje brane, bez obzira na ne tako dugu istoriju PSG-a, njegov najbolji igrac svih vremena nikada nije i nece dobiti priliku voditi isti klub kao trener. Valjda vam ovo dovoljno govori o kakvom se trenerskom kapacitetu ovdje radi.
Cinjenice govore same za sebe, lista Vahinih i Papetovih trenerskih/selektorskih destinacija kao i rezultati govore dovoljno onome ko ih hoce razumjeti.
Niti nakon sto Pape ode konacno, mi necemo imati zadovoljstvo vidjeti Vahu na selektorskoj poziciji. Cak i ako dodje na istu, moje misljenje da se on ne bi tamo zadrzao duze od mjesec - dva jer je on takav karakter da bi sve ono sto se nagadjalo/kuloarisalo - izbilo na povrsinu.
Generalno mi svi previdjamo jednu cinjenicu a to je da je nas Pape bio najbolji igrac PSG-a svih vremena (mozda mu Ibra vremenom preuzme titulu) a da je trener ima vec 20-ak godina. Ja barem nisam nikada (ako neko jeste neka me koriguje) cuo/procitao da je nas Pape bio ikada uopste u razmatranjima ljudi koje vode PSG za trenera istog kluba. Vaha je isti cini mi se vodio dvije godine.
Opstepoznata stvar je da je PSG najdrazi Safetov klub i da je Safetova adresa u Parizu (neka mi oproste svi bordo navijaci, al' ovo je cinjenica) a ne FK Sarajevo i eventualna adresa na Kosevskom brdu.
Sasvim sigurno je da bi Pape "umro" od srece da dobije priliku voditi PSG ali se to gotovo sigurno nece nikada desiti.
Zasto je to tako treba da se zapitaju svi oni koji ga ovdje brane, bez obzira na ne tako dugu istoriju PSG-a, njegov najbolji igrac svih vremena nikada nije i nece dobiti priliku voditi isti klub kao trener. Valjda vam ovo dovoljno govori o kakvom se trenerskom kapacitetu ovdje radi.
-
ccc1
#57593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma bez obzira na rezultat iz ove utakmice,snjim treba prekinut saradnju,sporazumno ili ne ali da se prekine
previse je nemira u repki i previse se koristi kalkulator a odigrane tek 3 tekme
ove su nam kvalifikacije jako bitne i zbog rejtinga repke i tih sesira,ma cega sve ne a on i samo on to tek tako usra
previse je nemira u repki i previse se koristi kalkulator a odigrane tek 3 tekme
ove su nam kvalifikacije jako bitne i zbog rejtinga repke i tih sesira,ma cega sve ne a on i samo on to tek tako usra
- Šibicar
#57594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Realno,Vahid ima problema u svakoj ekipi ako nije po njegovom,ne voli čovjek da mu se iko petlja u posao i tačka,možda je to staromodno,tvrdoglavo ili glupo za današnji fudbal ali je frajer takav i vozdra.Zato je njemu teško naći klub u kojem će imati apsolutni mir i slobodu da radi,doduše u našoj reprezentaciji,barem sudeći po Digitronu,ne bi imao problema što se toga tiče.
Ne znam kako bi igrali,dal' bi bilo bolje nego sada,ali sam jedno siguran da bi Vahid svakog našeg igrača množio sa nulom i da se njemu ne bi dešavale ove monti pajton scene koje se dešavaju Safetu svakodnevno.
- SkyLimit
#57595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Morate se pomiriti sa time da će Sušić još dugo biti selektor. On već odavno priča kako će sve biti bolje na proljeće, dakle očito je da i ne pomišlja da nas neće on voditi kad dođe proljeće. Ostavka je isključena, bez obzira na rezultat u Izraelu. A što se tiče otkaza, kad ga nije dobio nakon šestice od Portugala niti nakon poraza od Kipra na domaćem terenu, a nakon ispadanja sa SP u grupnoj fazi dobio je novi poboljšani ugovor, očito je da mu Izvršni Odbor neće dati otkaz sve i da nakon utakmice sa Andorom čujemo: "iznenadili su nas bunkerom i time što su svoju šansu tražili iz prekida". Samo opušteno i po pobjedu u Palestinu, tako je kako je.
-
lakilaka
#57596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
nicija nije do zore gorjela. pametnome dosta.

- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#57597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hrasno38 wrote:Ma nije Bayern ali jeste PSG I vodio je puno jace ekipe nego Safet mada ja licno ne mislim da bi sa Vahom bio neki veci napredak. Safet je na klupu dosao bez apsolutno ikakvog trenerskog uspjeha ali samo saznanje da je bio najbolji igrac BiH je bio dovoljan da sjedne. I nije problem sad tu u nekom neznanju jer ima strasne igrace koje treniraju treneri bolji za svjetlosnu godinu nego je problem u zaista nekim neprincipjelnim I nejasnim potezima. Naravno ja ne mislim da sam veci strucnjak od Safeta ali postoje neke stvari koje se vide sa mjeseca I obicnom laiku. Svi ti potezi doveli su do toga da pocinje da izgleda da se Pape zajebava I poigrava sa reprezentacijom I to je ono sto ne valja. Ne uzimam mu ja za zlo sto je doveo I Tina I Hadzica ali mu uzimam sto nije recimo Stilica, sto nemamo treceg I cetvrtog napadaca, sto se onako lakonski odrekao Spahica I Misimovica pa ovog prvog kad je postalo gusto opet zvao, sto javno ne kaze sta je pogrijesio Zahirovic I sto je ovo danas vjerovatno jedina reprezentacija na svijetu koja ce utakmicu igrati bez jednog jedinog pravog napadaca sto na terenu sto na klupi a nije da ih nema pa makar to bio I Sefko Okic iz mrskih Pitara:) Reprezentacija na svakoj poziciji I u svakom trenutku mora imati zamjenu I naravno da je zamjena losija od orginala ali to niko ne zna dok je ne probas. I ja kao glavnog krivca u svemu tome ne vidim Papeta nego savez kao njegov kolektivni sef koji je morao lupiti sakom o sto I reci da se tako ne moze voditi reprezentacija ali izgleda da su I tamo isti slucajevi kao sto je I selector...svakog prvog fina plata I libo nas racku!trcicu trceci wrote:a ovaj vodio Bayern? daj
iskreno me nije briga ko sjedi na klupi dok ima rezultat i radi smisleno....i Papke mi je dobar bio dok nije počeo sa seljoberskim egzibicijama jer Papke is football genius!
Ako će Braco Vrbanjuša popravit stvari dovedite Bracu
- bingov buraz
#57598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U slucaju da utakmica ne zavrsi nerijeseno a mi ne izgubimo mislim da imamo velike sanse da pobjedimo
inspired by Pape
inace termin je za prijateljske,mogao se probati taj treci odnosno prvi napadac veceras i da se malo uigra al genije nije htio prijateljsku da igramo
inspired by Pape
inace termin je za prijateljske,mogao se probati taj treci odnosno prvi napadac veceras i da se malo uigra al genije nije htio prijateljsku da igramo
Last edited by bingov buraz on 12/11/2014 20:02, edited 1 time in total.
- Šibicar
#57599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
To,ima i ova,ako Džeko ne bude igrao znači da ga neće biti na terenu.bingov buraz wrote:U slucaju da utakmica ne zavrsi nerijeseno a mi ne izgubimo mislim da imamo velike sanse da pobjedimo
inspired by Pape
- mushkile chibira
#57600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ma nisu ove kvale bitne, "zijanili" smo mi i ranije i prezivjeli svasta, dodjes do vode al' se ne napijes.ccc1 wrote:ma bez obzira na rezultat iz ove utakmice,snjim treba prekinut saradnju,sporazumno ili ne ali da se prekine
Bitniji je socijalni karakter kulta reprezentacije i njen uticaj na siroke narodne mase.
U zemlji gdje je sve realno u qrcu, gdje nema nade za bilo kakvim promjenama osim na "jos gore", gdje svakim novim danom sve vise ljudi zivi ispod egzistencijalnog minimuma, gdje je granica smrtnosti (u mirnodopskim uvjetima) pocela da pada sve nize u odnosu na zivotnu dob, gdje je stopa kriminala u svakom obliku u konstantnom porastu, gdje je korupcija i nepotizam uobicajena i prihvacena pojava, gdje je unistavanje prirodnih resursa nekaznjivo, gdje moralne norme ponasanja ne postoje i da ne nabrajam dalje dovoljno je napisati u APSURDISTANU, desi se lijepa prica poput uspjeha fudbalske reprezentacije iste i barem pola drzave pocinje da dise kao jedno, zaboravi makar na trenutak svakodnevne probleme, zaboravi da nije u mogucnosti potrositi par stoja od plate koja nije velika da kupi neki suvenir i uputi se na utakmicu u Zenicu iz neke bosanske zabiti da navija za istu. Nema veze sto sutra nece imati hljeba da namaze djetetu, nema veze sto stari babo ili majka treba novu dozu lijekova za svoje boljke, nema veze sto ga malo malo zaboli zub jer ima cak tri za popraviti, nema veze sto je ost'o duzan za dostavljena drva za ogrjev/majstoru za popravak golfa/komsiji za sjeme za sjetvu itd., nema veze vise nista, igra repka i pobjedjuje bez obzira s kime igra.
E zbog te radosti, zbog tog osjecaja pripadnosti, zbog svega onoga sto nosi titula "navijac reprezentacije" su ove kvale najbitnije jer kad toga ne bude vise zivoti velike vecine ljudi u ovoj osakacenoj ali jos uvijek lijepoj zemlji ce biti jos gori i tezi za zivjeti.
Mene konkretno to najvise boli u svemu ovome, sto Safet Susic ubija i ono malo nade sto ga ovaj narod ima. Kad se prica zavrsi a zavrsit' ce neminovno, on ce otici u "svoj" sjajni Pariz i bolit' ce ga neka stvar za prosjecnim bosancem i hercegovcem koji ce ostati da zivi u svemu gore pobrojanom.