ja dok ne uplatim, ne govorim gdje ima da se kladi

kod nas nema cisto da se zna

jbg razumite me

gledam sebe prvo

jer je one jedne godine leglo uplata hejbet dok sam ja uplatio blokirano pola kombinacija bilo. al eto evo neka analiza koja se ne moze porediti s onom onda jer sam onda 3 dana izgubio slusajuci pjesme i citajuci forume, prognoze, citajuci historiju glasanja i slicno
stavit cu kratko za prvo polufinale, zemlja, spol izvodjaca, ocijenu pjesme po mom nekom misljenju, ocijenu za glas, broj pregleda na youtubeu i geografsku ocijenu od 1 do 5 gdje je petica najbolja tj govori da ima dosta zemalja iz okruzenja u tom polufinalu.
Finska, ž, 6,5 - 8,5 , 492 hiljade, okruzenje 1,5
Grcka, duet, 2,5 - 4, milion i 100 hiljada pregleda, okruzenje i naklonjeni grcima i ovoj bogaljskoj muzici 3,5 , pjesma je losa al bas, i u nedoumici sam :/ igrao bih da nece proci ali mozda ih preskocim.
Moldavija, ž, 5 - 7,5 , 93 hiljade

, okruzenje 2,5
Madjarska m, 8,5 - 10, 960 hiljada, okruzenje 3 (po meni vrlo dobra pjesma i gotovo siguran prolaz, pogotovo sto frajer dobro izgleda a organizatori gledaju i na to kao zaradu, jer ako ga se progura u finale to je sigurno fina suma novca od djevojcica koje ce glasati sirom europe
Hrvatska ž, 7 - 7, 291 hiljada, okruzenje 4, hrvati bi mogli dobiti od svih zemalja bodove. kako su pametno odradili ovo, napravili skandinavsku verziju pjesme, treba ima glas ko skandinavka, muzika je isto takva, i izgleda ko kakva vikinska kurava

ako prodju u finale a trebali bi, vrlo moguce da ce biti u top 6-7 u finalu.
Holandija m, 4 - 7, 2 miliona, okruzenje 1
Armenija ž, 6 - 8,5 , 3,5 miliona, okruzenje 2,5 (za sad najveca nedoumica)
San Marino m, 3 - 2, pola miliona, okruzenje 2 (kako zanimljiva pjesma. realno kurton, ali za sad mi je jedina upecatljiva nekako ostala i jedina mi je skrenula paznju, ali sumnjam da imaju i najminimalnije sanse za prolaz)
Rusija m, 8 - 7, 2,5 miliona , okruzenje 5, realno sranje pjesma ali evrovizijsko je izdanje neupitan je prolaz
Ceska ž, 8 - 10, 1,8 miliona, okruzenje 3,5, pjesma je dobra, laganica, gotovo 99% siguran u prolaz i jos zenska fino izgleda, a ne mogu da skontam ali ima glas bas slican nekoj od poznatijih pjevacica, mislim da ce grmiti treba na sceni
Kipar da ne tipkam, prolaze sigurno
Austrija kretenluk

ovo ako necete igrati da ispada onda bolje preskociti. jer nikad se ne zna. mogla bi biti jedna od zemalja koje bi mogle zalutati nekom srecom u finale ali ja ako ih budem igrao bice da nece proci
Estonija m, 6 - 6, 680 hiljada, okruzenje 3. pjesma vala nista posebno. kladionice ih guraju ali ja sam nesto protiv

pa bih radije npr zbog ove pjesme odigrao na siguricu 9 da prolazi i bez ove pjesme ikako odigrati a ostale staviti da nece proci za koje sam siguran i to je to
Azerbejdzan ž, 7 - 7,5 , 3,5 miliona, okruzenje 3. jos jedna nedoumica jer sam ocekivao opet neke etno zvukove od njih, pjesma je onako ali vjerovatno prodju zbog okruzenja.
Crna Gora grupa, 2 - 2, pola miliona. okruzenje 3. sumnjam da su naucili pjevati momci i instrumentalizovan ce im biti vjerovatno glas i uzivo tako da mislim da nemaju sansi i pored okruzenja da prodju.
Island ž, 6-6, milion, okruzenje 1, jedan od favorita kladionica za finale, a pjesma nista speshl, ali po obicaju ovakve prolaze.
BiH ma prolaz

nek nas pokopaju ako hoce, torbicom cemo ih
Malta ma dobra stvarka, kurton okruzenje, 4 i po miliona pregleda, zenska pjeva. i jos uz sve favoriti kladionice. tako da je ovo sigurica.
Eh dakle ovako stoje stvari.
po mom misljenju su sigurni prolaz : Malta, Rusija, Armenija, Ceska, Hrvatska, Madjarska i BiH
a ne prolaze: San Marino, CG, Moldavija, Finska
i jbg onda ostalo kombinovati

kvota na ove "sigurice" je 5,2
ova kladionica se zajebala

stavili su poljake u prvo polufinale. inace poljaci su relativni favoriti u drugom polufinalu i ne znam sta ce biti s parom ako bih kontrirao npr igrao da nece veceras proci. strah me uloziti vise love pa da se ispostavi da ce se cekati sutrasnji dan onda i tu je pusiona

a kvota 2,70 da nece proci