Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
juventus

#57551 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by juventus »

Ko smije prvi objaviti da Spahić nije došao na okupljanje? Samo čekam tu vijest.

:D
Tvrtko II Kotromanić

#57552 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tvrtko II Kotromanić »

zetareticula wrote:
:lol:
"pitajte Salema hocel on sta pojest, uvijek je gladan" :lol: :lol: :lol:
predobro
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#57553 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

vryzas wrote:Sušić izgubio kompas: Papeta ''išamarala'' ekipa koja ga ne zanima
Šok na početku kvalifikacija! Poraz (1:2) od slabašnog Kipra, pokazao je puno slabosti, ali prije svega nelogičnosti i neprincipijalnosti Safeta Sušića u odabiru tima.

Dobro poznata stara poslavica kaže: Tri puta mjeri, jednom sjeci. Selektor Sušić je već pred utakmicu izjavio da ga Kipar ne zanima i već tu je napravio prvi kiks. Sve to mu se vratilo u samoj utakmici.

"Safet Sušić: Izrael idemo napasti i pobijediti
U Izrael idemo pobijediti, kaže Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
I pored činjenice da je na popis bh. reprezentativaca uvrstio jednog klasičnog napadača, kapitena Edina Džeku, Sušić kaže da će igrati napadački.
Ponovio je kako drugog napadača nije zvao, jer „niko ne može zamijeniti povrijeđenog Vedada Ibiševića.
Ibišević će nam faliti i igrački i ljudski. Njega niko ne može zamijeniti u ovom timu."

"Nemam nikakav rezervni plan, nadam se da će se Džeko oporaviti i biti spreman za Izrael. Moramo sačekati i vidjeti kakve je prirode njegova povreda."

"Ako Džeko ne bude mogao igrati, morat ćemo se pomiriti s tim da u Izrael više ne idemo pobijediti, već da idemo pokušati ne izgubiti utakmicu."

"Pozvao sam Zorana Kvržića i pored njega neću zvati više nikoga. Nema više ni vremena, a igramo samo jednu utakmicu. Da igramo dvije utakmice u ovom terminu poziv bi vjerovatno dobio još neko. Imam na raspolaganju 18-19 igrača i smatram kako je to dovoljno za Izrael," za SportSport.ba rekao je selektor Sušić.

''Ipak i pored svih tih nedaća možemo napraviti jednu dobru ekipu i odigrati dobro u Izraelu''.

"...jer tim u kojem igraju Begović, Spahić, Pjanić, Lulić, Bešić i drugi ne može biti loša ekipa''.

"Najvažnije je ne izgubiti u gostima kod Izraela''

...

Image
de probaj vremenski locirati ove Papketove izjave...kolko je vremena prošlo od ove "Idemo napasti i pobjediti" do ove Grunfovštine da " više ne idemo pobjediti već pokušati ne izgubiti"

Papke is football genius! :bih:
strong69

#57554 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by strong69 »

Cabadahija wrote:“Koga ja mogu pozvati i ako Džeko ne bude spreman? Nemamo alternativa u napadu”, izjavio je selektor Safet Sušić na pitanje jednog portala, nakon povrede Džeke, jedinog napadača koji je preostao reprezentaciji.

Koga ja mogu pozvati, retoričko je pitanje ali i dalje pitanje, i to koje je više nego bezobrazno i drsko, jer postavlja ga čovjek koji je placen jedan milion € da zna odgovor na njega !
Najvece trenersko i ljudsko razocaranje zove se Safet Susic. Komedijas. Bez srama.
vryzas

#57555 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

JoseMujica wrote:
vryzas wrote:Sušić izgubio kompas: Papeta ''išamarala'' ekipa koja ga ne zanima
Šok na početku kvalifikacija! Poraz (1:2) od slabašnog Kipra, pokazao je puno slabosti, ali prije svega nelogičnosti i neprincipijalnosti Safeta Sušića u odabiru tima.

Dobro poznata stara poslavica kaže: Tri puta mjeri, jednom sjeci. Selektor Sušić je već pred utakmicu izjavio da ga Kipar ne zanima i već tu je napravio prvi kiks. Sve to mu se vratilo u samoj utakmici.

"Safet Sušić: Izrael idemo napasti i pobijediti 03.11.2014
U Izrael idemo pobijediti, kaže Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
I pored činjenice da je na popis bh. reprezentativaca uvrstio jednog klasičnog napadača, kapitena Edina Džeku, Sušić kaže da će igrati napadački.
Ponovio je kako drugog napadača nije zvao, jer „niko ne može zamijeniti povrijeđenog Vedada Ibiševića.
Ibišević će nam faliti i igrački i ljudski. Njega niko ne može zamijeniti u ovom timu."

"Nemam nikakav rezervni plan, nadam se da će se Džeko oporaviti i biti spreman za Izrael. Moramo sačekati i vidjeti kakve je prirode njegova povreda."

"Ako Džeko ne bude mogao igrati, morat ćemo se pomiriti s tim da u Izrael više ne idemo pobijediti, već da idemo pokušati ne izgubiti utakmicu."

"Pozvao sam Zorana Kvržića i pored njega neću zvati više nikoga. Nema više ni vremena, a igramo samo jednu utakmicu. Da igramo dvije utakmice u ovom terminu poziv bi vjerovatno dobio još neko. Imam na raspolaganju 18-19 igrača i smatram kako je to dovoljno za Izrael," za SportSport.ba rekao je selektor Sušić.

''Ipak i pored svih tih nedaća možemo napraviti jednu dobru ekipu i odigrati dobro u Izraelu''.

"...jer tim u kojem igraju Begović, Spahić, Pjanić, Lulić, Bešić i drugi ne može biti loša ekipa''.

"Najvažnije je ne izgubiti u gostima kod Izraela''

...

Image

de probaj vremenski locirati ove Papketove izjave...kolko je vremena prošlo od ove "Idemo napasti i pobjediti" do ove Grunfovštine da " više ne idemo pobjediti već pokušati ne izgubiti"

Papke is football genius! :bih:

Davno nekad :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#57556 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

mgogic wrote:Samo mi nije jasno sto nemam 23 igraca na spisku ?

Pravila dopustaju 20 igraca + 3 golmana. Mi imamo 17 i od toga jos povrijedjenih najmanje 1 ili 2 ?!?!
Pravila dopuštaju 25-26 igrača u kvalifikacijama, dok taj broj od 23 važi za turnire

klasični idiom "kao krme u Teheranu" se mijenja sa "kao Papke među trenerima" jer Papke is football genius! :bih:
cvrčak_na_hedonizmu

#57557 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

strong69 wrote:
Najvece trenersko i ljudsko razocaranje zove se Safet Susic. Komedijas. Bez srama.
Da je karanana od trenera to se vidjelo odavno. Al da je ovoliko zadrt, spreman da pregazi preko mrtvih, preko reprezentacije samo da ( pokušao ) progurati neke svoje lične interese, to je već iznenađenje. Doduše, za mene je još veće iznenađenje da barem polovina "gledalaca", šta li su već i dalje podržava Safeta. To je ono što ne mogu da shvatim. Da li smo zaista toliko glupi ili kao što neko napisa da nam je kult ličnosti u DNK, ne mogu da razaznam i objasnim. Misterija. Bošnje i razmišljanje, vječiti neprijatelji.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 12/11/2014 14:25, edited 1 time in total.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#57558 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

U mojoj firmi, narušavanje ugleda kompanije se kažnjava otkazom..

Evo počeli su nam se već smijati i van našeg govornog područja...
https://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/pi ... 32867.html

Samo pročitati komentar u zagradi iza citata da možemo igrati kao Barcelona...znači sad smo zvanično opet zahvaljujuči trolu ekipa za podsmjeh i šprdanciju...i onda mi ovi fino odgojeni kažu nemoj mu psovati, nije zaslužio... :twisted: slažem se, psovanje je dokaz očaja i nemoći, zaslužio je on jedne fine bosanske vaspitne batine...posle Izraela bez obzira na rezultat, ako neće i dalje sam da odstupi, ovu metodu primjeniti: :amazonka:
Havatar

#57559 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Havatar »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
strong69 wrote:
Da je karanana od trenera to se vidjelo odavno. Al da je ovoliko zadrt, spreman da pregazi preko mrtvih, preko reprezentacije samo da bi ( pokušao ) da progura neke svoje lične interese, to je već iznenađenje. Doduše, za mene je još veće iznenađenje da barem polovina "gledalaca", šta li su već i dalje podržava Safeta. To je ono što ne mogu da shvatim. Da li smo zaista toliko glupi ili kao što neko napisa da nam je kult ličnosti u DNK, ne mogu da razaznam i objasnim. Misterija. Bošnje i razmišljanje, vječiti neprijatelji.
Propaganda kako je sve iz prošlog vremena bolje od ovog sad. Ako prihvate da Safet ne valja morali bi da prihvate da ne valja i nije valjalo još štošta i zbog toga ga toliko i brane.
vryzas

#57560 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Image

A sad tika-taka... :oops:
wickerman

#57561 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by wickerman »

Koliko je otislo anvijaca u Izrael?
Moze li iko od njih konkurisat barem da se klupa popuni.
vryzas

#57562 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

StruĆnjak zna gdje je ko "zaluto"... pola ekipe mu igra na neprirodnim pozicijama, a on u suskavcu zalutO na mjesto selektora. :oops:
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#57563 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by A1fa »

wickerman wrote:Koliko je otislo anvijaca u Izrael?
Moze li iko od njih konkurisat barem da se klupa popuni.
Otisao je Lucky prema vlastitom navodu, al ne znam hoće li mu Ban isteći do nedjelje :D :D
SkyLimit

#57564 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

edit
Last edited by SkyLimit on 12/11/2014 15:03, edited 1 time in total.
SkyLimit

#57565 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SkyLimit »

Jeste da u FSBiH Izvršni Odbor je organ koji u suštini odlučuje u svemu, ali i Hadžibegić je nešto u Savezu, nije ova izjava bezazlena :o
"Oko svih ovih povreda u reprezentaciji napravio se pravi bauk. Ne znam zašto, pa u fudbalu se takve stvari dešavaju.Shvatam da je teško zamisliti igru bez dva glavna napadača, ali takav je život, igrati se mora. Bez ikakvog pretjerivanja, mi u Izraelu moramo pobijediti.Dovoljno je samo da pogledate tabelu, sve će vam biti jasno. Igra nam samo pobjeda i ne slažem se sa selektorom Safetom Sušićem. Nije remi uspjeh."
Ni Miralem Pjanić se očito ne slaže sa selektorom da je 3 boda iz 4 utakmice uspjeh:
"Mislim da ćemo analizirati njihovu ekipu, vidjet ćemo gdje možemo biti opasni. Znamo mi veoma dobro da će to biti teška utakmica, pred punim stadionom. Sve drugo osim tri boda će biti loše. Ipak, nismo na najbolji način počeli kvalifikacije."

A nevezano za ovo, lijepe riječi Dragana Markovića, selektora rukometne reprezentacije BiH, u vezi onih koji vrijeđaju Sušića i nazivaju ga pogrdnim nadimcima:
Javnost je bila nekorektna prema legendi YU sporta i fudbala i idolu generacija. Ima ona čuvena rečenica „ima noge ko Safet Sušić“. Sama ta rečenica govori o tome o kojoj se veličini radi. Pljujući takve ljude, pljulješ sebe u ogledalu. Da dozvole sebi tamo neki Kiki-Miki, neki frajeri, da komentarišu Sušića i njegovo ponašanje.

Sušić je kroz život bio pobjednik, ako se sada izvuče iz ove situacije i osvoji 3 boda u Izraelu, defnitivno će pokazati da je rođeni pobjednik koji je uvijek u stanju izvući se iz teških situacija, čak i onih kojima je i sam kumovao.
vryzas

#57566 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Hoće li se Pape proslaviti: Ko će u Haifi glumiti Messija, Tottija, Rooneya...

Fudbalska reprezentacija BiH će po prvi put u historiji odigrati jednu utakmicu bez klasičnog napadača.

Niti jedan selektor BiH se do sada nije susretao sa ovakvom situacijom, kao Safet Sušić, koji iz samo njemu znanim razlozima nije odlučio da pozove još jednog ofanzivca.

Ipak, igra bez napadača nije toliko strana u svijetu fudbala. 'Lažna devetka' pojavila prije najmanje 80 godina s Austrijancem Matthiasom Sindelarom, a onda je najviše koristila legendarna selekcija Mađarske 50-tih godina.

Posljednjih godina često smo viđali igru bez klasičnih napadača. Tu formaciju su ponajviše koristili Roma, Manchester United, a u najvišoj mjeri Barcelona. 'Lažne napadače' su igrali ofanzivni veznjaci ili polu-napadači, kao što su Francesco Totti, Carlos Tevez, Wayne Rooney, Leo Messi...

Nešto slično ćemo vidjeti u nedjelju u Haifi kada će Safet Sušić Izralecima do sada suprostaviti do sada neviđenu formaciju na ovim prostorima. Ko će glumiti Rooneya, Messija u Izraelu ostaje da se vidi. Nema puno kandidata, tu su Edin Višća, Izet Hajrović, možda Senad Lulić ili čak Pjanić ili Medunjanin.

Ostaje nam da čekamo nedjelju i vidimo šta nam je pripremio Pape. Nadamo se da će selektor Zmajeva pogledati poneku kasetu trenera koji je do sada igralo ovu formaciju. Mi preporučujemo taktiku Pepa Guardiole, u vrijeme dok je trenirao Barcelonu, mada je i sa Bayernom nerijetko igrao bez klasičnog napadača. I Vicente Del Bosque je nekad dobro prolazio bez napadača sa Crvenom Furijom. Vidjet ćemo hoće li se Pape proslaviti.

:D
House

#57567 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by House »

false nine 8)
Tyke

#57568 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

Masa vas svrsava na pomisao gubitka utakmice, jedva cekate los rezultat i igru da ponovo dokazujete kako vas roditelji odgojise i u skolu bespotrebno poslase. Sad bih vam opsovao i uciteljicu, ali znam da opet najvise je kriv ulicarski stil zivota i postovanje starijih, a nikad nije kasno sjesti sa nekim ucenim, bio to roditelj ili neka treba osoba, i posavjetovati se, zamoliti za pomoc... a ima i vrlih citaba, pomognu u formiranju recenica i konverzacije...

Nebitno sad to, necu vas ruziti, vas je sram, nije moj/nas. Izrael je talasika od ekipe, kao dokaz uzmite protivnike koje su pobijedili kod kuce i sve ce vam biti jasno. Uzmite i njihov igracki kadar, gdje i koliko igraju. Ponajbolji igraci, koji igraju u iole boljim klubovima, nerijetko su na klupi i ne igraju jednu od bitnijih uloga u svojim klubovima.
Cak i kao ovakvi, desetkovani, moramo imati nadu u pobjedu, jer timovi poput Stoke, Everton, Leverkuzen, Deportivo, Roma, Lazio, Werder i sl. daju osjeacaj da se moze protiv CSKA, Celtika, Charltona ili Almerie...

I u ovako teskom trenutku po nas tim, najbitnije bi bilo motivirati nase igrace, nabrijati ih da ujedaju po terenu, a Susic nije taj tip selektora. Ostaje nam samo nada u nase igrace-profesionalce, da sami sebe motiviraju i odigraju za sve nas. Za nacionalni grb.
ljevoruki

#57569 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ljevoruki »

House wrote:false nine 8)
Fake nine, fake manager :oops:
DaysleepeR

#57570 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DaysleepeR »

Tyke wrote:Masa vas svrsava na pomisao gubitka utakmice, jedva cekate los rezultat i igru da ponovo dokazujete kako vas roditelji odgojise i u skolu bespotrebno poslase. Sad bih vam opsovao i uciteljicu, ali znam da opet najvise je kriv ulicarski stil zivota i postovanje starijih, a nikad nije kasno sjesti sa nekim ucenim, bio to roditelj ili neka treba osoba, i posavjetovati se, zamoliti za pomoc... a ima i vrlih citaba, pomognu u formiranju recenica i konverzacije...

Nebitno sad to, necu vas ruziti, vas je sram, nije moj/nas. Izrael je talasika od ekipe, kao dokaz uzmite protivnike koje su pobijedili kod kuce i sve ce vam biti jasno. Uzmite i njihov igracki kadar, gdje i koliko igraju. Ponajbolji igraci, koji igraju u iole boljim klubovima, nerijetko su na klupi i ne igraju jednu od bitnijih uloga u svojim klubovima.
Cak i kao ovakvi, desetkovani, moramo imati nadu u pobjedu, jer timovi poput Stoke, Everton, Leverkuzen, Deportivo, Roma, Lazio, Werder i sl. daju osjeacaj da se moze protiv CSKA, Celtika, Charltona ili Almerie...

I u ovako teskom trenutku po nas tim, najbitnije bi bilo motivirati nase igrace, nabrijati ih da ujedaju po terenu, a Susic nije taj tip selektora. Ostaje nam samo nada u nase igrace-profesionalce, da sami sebe motiviraju i odigraju za sve nas. Za nacionalni grb.
Imamo mi realnu šansu da izvučemo bod, ali to nam ništa ne znači. Nama treba pobjeda. A kad ti treba i igra samo pobjeda onda radiš SVE što je u tvojoj moći da do nje dođeš, a ne ovo što radi Pape. Isto kao što od birača nema jebača, tako od selektora koji hoće samo najbolje i ništa drugo, obično se dobije veliko NIŠTA.
Dr. Kuca

#57571 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

Ja ne znam ko bi mogo reci idemo na pobjedu u gostima bez 2-3 nosioca igre, al danas neko drugo vrijeme.
lakilaka

#57572 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by lakilaka »

selektor ce ostati zapamcen i po tome da nema napadaca u ekipi. djeca nam se smiju reufe.

http://www.youtube.com/watch?v=pgFJtJSGDdc

:bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by lakilaka on 12/11/2014 17:27, edited 1 time in total.
Dino Djurbuzovic

#57573 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dino Djurbuzovic »

Ukoliko bi mene postavili za selektora, ja bi obecao prvo mjesto i obecao bi da ce svi navijaci biti sretni i uvijek nasmijani.
LSD

#57574 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Dr. Kuca wrote:Ja ne znam ko bi mogo reci idemo na pobjedu u gostima bez 2-3 nosioca igre, al danas neko drugo vrijeme.
tako je to kad se praviš naivan, kao Safet....samo to je naivnost francuskih sobarica ;-)

reci ti nama, jel mu to falilo igraca protiv Kipra u Zenici :? pa šta se desi ...halo 2 boda iz tri utakmice, zvoni li ti šta :? hajmo opet po bod, pa da imamo 3 boda iz 4 utakmice :lol: a Belgija, Vels i izrael ce namjerno kiksati i cekati da ih stignemo :lol: jel to prica davljenika, covjeka kojem gori pod nogama - i to iskljucivo njegovom krivicom
Dr. Kuca

#57575 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dr. Kuca »

LSD wrote:
Dr. Kuca wrote:Ja ne znam ko bi mogo reci idemo na pobjedu u gostima bez 2-3 nosioca igre, al danas neko drugo vrijeme.
tako je to kad se praviš naivan, kao Safet....samo to je naivnost francuskih sobarica ;-)

reci ti nama, jel mu to falilo igraca protiv Kipra u Zenici :? pa šta se desi ...halo 2 boda iz tri utakmice, zvoni li ti šta :? hajmo opet po bod, pa da imamo 3 boda iz 4 utakmice :lol: a Belgija, Vels i izrael ce namjerno kiksati i cekati da ih stignemo :lol: jel to prica davljenika, covjeka kojem gori pod nogama - i to iskljucivo njegovom krivicom

Sve to stoji za ranije, ali pricamo sada o ovoj utakmici. I da je izjavio idemo po 3 boda ovdje bi vi srali kao vidi glave sta prica. Tako da. Ja ne vidim ni jednog naseg napadaca da je priblizan vedi i dzeki, a vala ni golmana. Odbij jos Pjanica i mi smo nivo makedonije. Al nejse. Nek je nama sretno, da pobjedimo!
Locked