BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Cule10
#57526 Re: BHTelecom All About
Zna li neko koliki je bitrate na BHT HD?
-
k4mi
#57527 Re: BHTelecom All About
Da li se jos nekome desavalo da na MojM paketu posebnu fakturisu medjunarodni saobracaj?
- MTV
#57528 Re: BHTelecom All About
Ne znam koliko je preko kablovske i IPTV ali preko Total TV ide sa bitrate-om od 5,1 Mbps.Cule10 wrote:Zna li neko koliki je bitrate na BHT HD?
http://www.digitalbitrate.com/dtv.php?m ... 67&lang=fr
Kod hrvata ce HRT 2 HD ici zemaljskim putem od 5 i nesto Mbps a satelitom (MaxTV Sat) od 10 Mbps.
-
isx
#57529 Re: BHTelecom All About
Dok Sky UK/DE 1080i kanali idu redovno na 20 Mbita. 
-
Cule10
#57530 Re: BHTelecom All About
MTV wrote:Ne znam koliko je preko kablovske i IPTV ali preko Total TV ide sa bitrate-om od 5,1 Mbps.Cule10 wrote:Zna li neko koliki je bitrate na BHT HD?
http://www.digitalbitrate.com/dtv.php?m ... 67&lang=fr
Kod hrvata ce HRT 2 HD ici zemaljskim putem od 5 i nesto Mbps a satelitom (MaxTV Sat) od 10 Mbps.
Pa da li emituju u 720p i 1080i
- MTV
#57531 Re: BHTelecom All About
BHT HD i HRT HD u 1080i
720p su Das Erste HD, ZDF HD, Viasat Nature/History HD i jos mozda samo par kanala. Vecina kanala je 1080i.
720p su Das Erste HD, ZDF HD, Viasat Nature/History HD i jos mozda samo par kanala. Vecina kanala je 1080i.
-
visocicaguy
#57532 Re: BHTelecom All About
nije to bas tako crno-bijelo.smartXL wrote:Ne, nego laz zbog cega ovo nisu uradili prije 4 godine. BHT HD treba biti besplatan, a ne da ga stavljaju u paket sa ostalim HDsencobih wrote:
znači kad nisu prije četiri godine ne trebaju nikad?
stvar je u tome da HD stream pojede vise bandwidtha od SD stream-a, na MP4 enkodiranju otprilike duplo. sto znaci da sto se zahtjevom za bandwidthom tice, isto je da li pustio nekome jedan ili 100 HD kanala, moras uduplati bandwidth rezervisan za IPTV servis na spojnom putu korisnika.
zasto to (mozda) nije moglo biti uradjeno prije 4 godine u tolikoj mjeri kao danas?
vjerovatno zato sto se pristupna mreza tada i danas razlikuje - danas je bolja - a ona se konstantno gradi - ne samo u BHT, nego kod svih operatera. mozda se to ne vidi kod svakog u kuci/zgradi (ne mijenjaju se instalacije uvijek na licu mjesta), ali agregacijski uredjaji se priblizavaju korisnicima... ADSL teoretski moze ici do nekih 3-4 kilometra (ali to su vec lose jako brzine), VDSL 300-500 metara max.... tako da ima tu nekih, objektivnih, ogranicenja.
a sa druge strane, pustis onima kojima mozes (tehnicki mozes), onda ce ostatak onih kojima ne mozes da drvlje i kamenje... i tako..
a vezano za BHT u HD-u.. po meni bi to trebalo ici za sve po digitalnoj radiodifuziji, dakle bez obzira imao neko nekog TV provajdera ili ne, to je javni servis i trebao bi biti javno dostupan... ali.. i sad krece prica o digitalizaciji i to..
Last edited by visocicaguy on 14/06/2018 12:28, edited 1 time in total.
-
ing-ecc
#57533 Re: BHTelecom All About
Tako to radi onaj ko zna
svaka cast za post
Josh kad bi drugi razumjeli
Josh kad bi drugi razumjeli
-
Cule10
#57534 Re: BHTelecom All About
visocicaguy wrote:nije to bas tako crno-bijelo.smartXL wrote:Ne, nego laz zbog cega ovo nisu uradili prije 4 godine. BHT HD treba biti besplatan, a ne da ga stavljaju u paket sa ostalim HDsencobih wrote:
znači kad nisu prije četiri godine ne trebaju nikad?
stvar je u tome da HD stream pojede vise bandwidtha od SD stream-a, na MP4 enkodiranju otprilike duplo. sto znaci da sto se zahtjevom za bandwidthom tice, isto je da li pustio nekome jedan ili 100 HD kanala, moras uduplati bandwidth rezervisan za IPTV servis na spojnom putu korisnika.
zasto to (mozda) nije moglo biti uradjeno prije 4 godine u tolikoj mjeri kao danas?
vjerovatno zato sto se pristupna mreza tada i danas razlikuje - danas je bolja - a ona se konstantno gradi - ne samo u BHT, nego kod svih operatera. mozda se to ne vidi kod svakog u kuci/zgradi (ne mijenjaju se instalacije uvijek na licu mjesta), ali agregacijski uredjaji se priblizavaju korisnicima... ADSL teoretski moze ici do nekih 3-4 kilometra (ali to su vec lose jako brzine), VDSL 300-500 metara max.... tako da ima tu nekih, objektivnih, ogranicenja.
a sa druge strane, pustis onima kojima mozes (tehnicki mozes), onda ce ostatak onih kojima ne mozes da drvlje i kamenje... i tako..
a vezano za BHT u HD-u.. po meni bi to trebalo ici za sve po digitalnoj radiodifuziji, dakle bez obzira imao neko nekog TV provajdera ili ne, to je javni servis i trebao bi biti javno dostupan... ali.. i sad krece prica o digitalizaciji i to..
Znači da nećemo imati problema tokom emitovanja utakmica u HD..da sjecka ili nešto slično?
-
visocicaguy
#57535 Re: BHTelecom All About
to ti zavisi od kvalitete tvoje parice... koliko si udaljen od DSLAM-a... ako si na optici skoro pa sigurno ce biti OK. ako si na bakru, ko zna, niko nista ne zna, krhko je znanje (sto bi rekli nadrealisti)Cule10 wrote:visocicaguy wrote:nije to bas tako crno-bijelo.smartXL wrote: Ne, nego laz zbog cega ovo nisu uradili prije 4 godine. BHT HD treba biti besplatan, a ne da ga stavljaju u paket sa ostalim HD
Znači da nećemo imati problema tokom emitovanja utakmica u HD..da sjecka ili nešto slično?
realno, ako je granicni slucaj - nemoj koristiti internet u tom periodu (excessively, torrenti, youtube i to), kako bi se taj bandwidth mogao iskoristiti za IPTV servis
- diablobih
#57536 Re: BHTelecom All About
E ja price, nemoj gledati niti raditi nista drugo, da ti ne bi sjeckala slika u HDu
I onda se jos usporedjuju sa drugim operaterima.
-
didgeridoo
#57537 Re: BHTelecom All About
Spustili su bitrate sa 6,1 na 3,5 da bi svi korisnici mogli gledati bez sjeckanja.
-
kvaX
#57538 Re: BHTelecom All About
Koliko treba ovoj teh podrsci da odgovore preko maila bgti
-
visocicaguy
#57539 Re: BHTelecom All About
pa eto onda nece biti problemadidgeridoo wrote:Spustili su bitrate sa 6,1 na 3,5 da bi svi korisnici mogli gledati bez sjeckanja.
Last edited by visocicaguy on 14/06/2018 13:08, edited 1 time in total.
-
visocicaguy
#57540 Re: BHTelecom All About
ovdje pricamo realno stanje sa granicnim slucajevima, necemo hejtati...diablobih wrote:E ja price, nemoj gledati niti raditi nista drugo, da ti ne bi sjeckala slika u HDuI onda se jos usporedjuju sa drugim operaterima.
cinjenica je da bth ima nove i stare mreze, ne mozes ocekivati da su sve idealne... i ne vjerujem da ima bilo koji operater da na kompletnom podrucju ima mrezu istog kvaliteta.
-
Cule10
#57541 Re: BHTelecom All About
Ali ako 3.5 bitrate,pitanje je da li će biti 1080ivisocicaguy wrote:pa eto onda nece biti problemadidgeridoo wrote:Spustili su bitrate sa 6,1 na 3,5 da bi svi korisnici mogli gledati bez sjeckanja.
- irac300
#57542 Re: BHTelecom All About
Postoji urbana legenda da su nekome odgovorili, a da nije u pitanju generička poruka.kvaX wrote:Koliko treba ovoj teh podrsci da odgovore preko maila bgti
-
puz_u_salati
#57543 Re: BHTelecom All About
diablobih wrote:E ja price, nemoj gledati niti raditi nista drugo, da ti ne bi sjeckala slika u HDuI onda se jos usporedjuju sa drugim operaterima.
- MTV
#57544 Re: BHTelecom All About
Jedno je rezolucija drugo je bitrate. BHT HD je 1080i.Cule10 wrote:
Ali ako 3.5 bitrate,pitanje je da li će biti 1080ivisocicaguy wrote:pa eto onda nece biti problemadidgeridoo wrote:Spustili su bitrate sa 6,1 na 3,5 da bi svi korisnici mogli gledati bez sjeckanja.
Hayat HD ti je 3,7 Mbps u 1080i.
-
made_in_sarajevo
#57545 Re: BHTelecom All About
opet ova dvojica "strucnjaka" se javljaju na temi za uslugu koju ne koriste. Administracija hoce te li opet banovati ili samo banujete kad se telemach opsuje, pa morate da vam internet ne ugase
- diablobih
#57546 Re: BHTelecom All About
Koristio, samo je ukinuo, jer mi je nakon svakog vjetrica, kapljice kise pocelo stopati, ili morao restartovati. Koristim i dalje ovo sranje od mobilne, tako da i dalje sam kompetentan da razgovaram o uslugama bh telecoma. Izvinjavam se sto upadam sa komentarima koji su realni, cuj da bi gledao jedan kanal u HDu, da je najbolje da ne radis nista na internetu, nego samo to.made_in_sarajevo wrote:opet ova dvojica "strucnjaka" se javljaju na temi za uslugu koju ne koriste. Administracija hoce te li opet banovati ili samo banujete kad se telemach opsuje, pa morate da vam internet ne ugase
-
kakaljin
#57547 Re: BHTelecom All About
Pa ovdje je trenutno priča o usluzi koju ti ne koristiš kao što sam kažeš. Tako da i ne znaš kako ona trenutno radi. Tako da si kompetentan samo za mobilnu uslugu , a kada bude rasprava o mobilnoj onda slobodno komentariši i žali se šta ne radi jer te onda svi mogu smatrati relevantnim jer koristiš uslugu.diablobih wrote:Koristio, samo je ukinuo, jer mi je nakon svakog vjetrica, kapljice kise pocelo stopati, ili morao restartovati. Koristim i dalje ovo sranje od mobilne, tako da i dalje sam kompetentan da razgovaram o uslugama bh telecoma. Izvinjavam se sto upadam sa komentarima koji su realni, cuj da bi gledao jedan kanal u HDu, da je najbolje da ne radis nista na internetu, nego samo to.made_in_sarajevo wrote:opet ova dvojica "strucnjaka" se javljaju na temi za uslugu koju ne koriste. Administracija hoce te li opet banovati ili samo banujete kad se telemach opsuje, pa morate da vam internet ne ugase
-
sencobih
#57548 Re: BHTelecom All About
Neka ide prvenstvo na BHRT-u pa makar bilo i u SD rezoluciji.
-
isx
#57550 Re: BHTelecom All About
Dobra slika svaka cast.
Edit: Evo uporedih ORF HD 720p sa BHT, tek tada se vidi drasticna razlika u detaljima i boji.
Edit: Evo uporedih ORF HD 720p sa BHT, tek tada se vidi drasticna razlika u detaljima i boji.
Last edited by isx on 14/06/2018 17:54, edited 1 time in total.