Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
vryzas

#57526 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Sušić izgubio kompas: Papeta ''išamarala'' ekipa koja ga ne zanima
Šok na početku kvalifikacija! Poraz (1:2) od slabašnog Kipra, pokazao je puno slabosti, ali prije svega nelogičnosti i neprincipijalnosti Safeta Sušića u odabiru tima.

Dobro poznata stara poslavica kaže: Tri puta mjeri, jednom sjeci. Selektor Sušić je već pred utakmicu izjavio da ga Kipar ne zanima i već tu je napravio prvi kiks. Sve to mu se vratilo u samoj utakmici.

"Safet Sušić: Izrael idemo napasti i pobijediti
U Izrael idemo pobijediti, kaže Safet Sušić, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.
I pored činjenice da je na popis bh. reprezentativaca uvrstio jednog klasičnog napadača, kapitena Edina Džeku, Sušić kaže da će igrati napadački.
Ponovio je kako drugog napadača nije zvao, jer „niko ne može zamijeniti povrijeđenog Vedada Ibiševića.
Ibišević će nam faliti i igrački i ljudski. Njega niko ne može zamijeniti u ovom timu."

"Nemam nikakav rezervni plan, nadam se da će se Džeko oporaviti i biti spreman za Izrael. Moramo sačekati i vidjeti kakve je prirode njegova povreda."

"Ako Džeko ne bude mogao igrati, morat ćemo se pomiriti s tim da u Izrael više ne idemo pobijediti, već da idemo pokušati ne izgubiti utakmicu."

"Pozvao sam Zorana Kvržića i pored njega neću zvati više nikoga. Nema više ni vremena, a igramo samo jednu utakmicu. Da igramo dvije utakmice u ovom terminu poziv bi vjerovatno dobio još neko. Imam na raspolaganju 18-19 igrača i smatram kako je to dovoljno za Izrael," za SportSport.ba rekao je selektor Sušić.

''Ipak i pored svih tih nedaća možemo napraviti jednu dobru ekipu i odigrati dobro u Izraelu''.

"...jer tim u kojem igraju Begović, Spahić, Pjanić, Lulić, Bešić i drugi ne može biti loša ekipa''.

"Najvažnije je ne izgubiti u gostima kod Izraela''

...

Image
vryzas

#57527 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Nadam se da ce neko izvuci jos neke izjave, bilo ih je dosta zadnjih nekoliko godina...trebalo bi napraviti "best of struĆnjak" spisak izjava. 8)
Lijepo bi bilo imati sve "velike mudrosti" skupljene na jednom mjestu. :D

Da ne zaboravim ... :bih: :bih: :bih: :bih:
zetareticula

#57528 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by zetareticula »

:lol:
chino

#57529 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by chino »

:D :D
NIkad ne dosade ove sinhronizacije Untergang-a :thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#57530 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Velkoski »

Najbolje je ovo za Slavicu.
ultima_palabra

#57531 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ultima_palabra »

Nađite mi knjigu Guardiole, moram skontati šta je lažna devetka :lol:

Srneća leđa i Salem :lol:
Iago

#57532 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Iago »

Razmišljam da zakasnim (na avion :lol: )
SSemir

#57533 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by SSemir »

:lol: :lol: neko je bas kreativan! :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#57534 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by hrasno38 »

Cabadahija wrote:STRAHOTA je rijec koja opisuje stanje u nasoj reprezentaciji....

svi kazu "Sajo Susic je u problemu, Saju boli glava itd".... ma zaboli Saju KARDAN i ako izgubimo jer SAJO OSTAJE selektor cak i ako bi zijanili od Izraela 50:0 !!!

PROBLEM imamo MI, obicni i iskreni NAVIJACI ove reprezentacije i MI smo oni koji PATIMO zbog Safetovog TERSLUKA i TALOVA !!!

Kako samo taj Sajo Susic LAZE KO PSETO na FACE-TV kad je "mrtav-ladan" PRDNO IZ USTA da je Tinky-Vinky Susic DEFANZIVNI VEZNI i IDEALAN NASLJEDNIK Elvira Rahimica !!!!!!!!
Pa ljudi moji, koji je to POGAN i LAZOVCINA !!! Kako ga NIJE STID lagat i NE TREPNUT??? i Tino Slino Susic JESTE pod patronazom Germania Sportagentur GmbH ciji je SUVLASNIK Sead Susic, brat Papketov !!!
http://www.transfermarkt.com/germania-s ... rater/1886
baxus

#57535 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by baxus »

zetareticula wrote:
pa odlicno :lol: :lol:
IcedMFEarth

#57536 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by IcedMFEarth »

Papke genije fudbala. Kaže može Bosna igrati k'o Barcelona bez npadača. 'nači Papke će spremiti ekipu koja nikad nije tako igrala za 2 treninga k'o Guardiola za nekoliko godina. Respect.
Logovan

#57537 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

Charuga wrote:
AcaLukas wrote:Bolje je da izgubimo nego x pa da produzimo patnju. I da nas Papke odvede na EP, a nece, cilj ce jedino biti promocija bratica Tina, kopileta Hadzica i mozda jos neko govno iz Seadove agencije.
¨
Nego, neko postavi intervju Hadzica, ovaj rece da ce igrati beka i biti starter. Kako to uopste zna? :shock:

Da nije Sead narucio vecu minutazu jer kopiletu ugovor istice za 7 mjeseci.
A da malo prestaneš sa uvredama. Ako ne znaš drugačije onda ćemo se igrati drugih igara ...
A šta ćemo za vrijeđanje Papeta? To ništa... :skoljka: :oops:
vryzas

#57538 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

zetareticula wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nađite mi knjigu Guardiole, moram skontati šta je lažna devetka. :D 8)
5 0 5

#57539 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by 5 0 5 »

vryzas wrote:
zetareticula wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xek2TsLKzBk[/youtube

cudo nije trazio kasetu. :D
vryzas

#57540 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

Sušić je za Klix.ba izjavio kako će i bez Džeke naša selekcija u Izraelu biti ofanzivna, jer ima rezervnu opciju.

Obrazlažući poziv Kvržiću, kazao je da će mu u Izraelu trebati brzi i okretni igrači poput njega, jer ćemo biti orijentisani na kontranapade.

Međutim, za poziv klasičnom napadaču Sušić se nije odlučio, a to je obrazložio riječima da trenutno nema nijednog napadača koji je po kvalitetu blizu Edinu Džeki i Vedadu Ibiševiću da bi ga mogao pozvati u reprezentaciju.

Image
Tyke

#57541 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Tyke »

vryzas wrote:Sušić je za Klix.ba izjavio kako će i bez Džeke naša selekcija u Izraelu biti ofanzivna, jer ima rezervnu opciju.

Obrazlažući poziv Kvržiću, kazao je da će mu u Izraelu trebati brzi i okretni igrači poput njega, jer ćemo biti orijentisani na kontranapade.

Međutim, za poziv klasičnom napadaču Sušić se nije odlučio, a to je obrazložio riječima da trenutno nema nijednog napadača koji je po kvalitetu blizu Edinu Džeki i Vedadu Ibiševiću da bi ga mogao pozvati u reprezentaciju.
Tom logikom ne bismo trebali imati ni 11 igraca u reprezentaciji, jer ko je priblizne kvalitete Begovicu, Besicu, Medi, Pjani, Lulicu ili Hajrovicu?
Papetove izjave su poput zene, nikad me ne prestaju iznenadjivati.
mgogic

#57542 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by mgogic »

Samo mi nije jasno sto nemam 23 igraca na spisku ?

Pravila dopustaju 20 igraca + 3 golmana. Mi imamo 17 i od toga jos povrijedjenih najmanje 1 ili 2 ?!?!
OldMayor

#57543 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by OldMayor »

Image
k3ngur

#57544 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by k3ngur »

Kako je krenulo rezervni golmani ce nam igrati u odbrani... :-)
vryzas

#57545 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

OldMayor wrote:Image

Dovoljno za operaciju Izrael i jedan bod. :D
incognito071

#57546 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by incognito071 »

”Bez ikakvog pretjerivanja, mi u Izraelu moramo pobijediti. Dovoljno je samo da pogledate tabelu, sve će vam biti jasno. Igra nam samo pobjeda i ne slažem se sa selektorom Safetom Sušićem. Nije remi uspjeh”, dodaje legendarni fudbaler Sarajeva i bivši selektor našeg nacionalnog tima.

Mišljenja je da Izrael raspolaže vrlo kvalitetnom ekipom.

”Nije to ništa novo. Njihovi igrači, baš kao i naši, igraju u velikim evropskim klubovima. Dobri su, a iznimno je bitan faktor domaćeg terena. Bit će im lakše nego nama, svi znamo koliko navijači znače nama kad igramo kući, ponekad i na strani uživamo uz hiljade bh. navijača. No, o tome nećemo mnogo, naša jedina solucija je pobjeda. Vjerujem da će tako i biti”, zaključuje Faruk Hadžibegić.

NOOOO he didn't :D :D
vryzas

#57547 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by vryzas »

5 0 5 wrote:
vryzas wrote:
zetareticula wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xek2TsLKzBk[/youtube

cudo nije trazio kasetu. :D

Image
Mustang1

#57548 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Mustang1 »

Evo ja cu igrati .. Pravi sam univerzalac .. Mogu na golu biti i tu sam najbolji .. Ali ne treba podcijeniti ni moje klizacke sposobnosti u odbrani niti skok u napadu .. Nesto stipa Tincica 8-)
FreakyStyley

#57549 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by FreakyStyley »

incognito071 wrote:”Bez ikakvog pretjerivanja, mi u Izraelu moramo pobijediti. Dovoljno je samo da pogledate tabelu, sve će vam biti jasno. Igra nam samo pobjeda i ne slažem se sa selektorom Safetom Sušićem. Nije remi uspjeh”, dodaje legendarni fudbaler Sarajeva i bivši selektor našeg nacionalnog tima.

Mišljenja je da Izrael raspolaže vrlo kvalitetnom ekipom.

”Nije to ništa novo. Njihovi igrači, baš kao i naši, igraju u velikim evropskim klubovima. Dobri su, a iznimno je bitan faktor domaćeg terena. Bit će im lakše nego nama, svi znamo koliko navijači znače nama kad igramo kući, ponekad i na strani uživamo uz hiljade bh. navijača. No, o tome nećemo mnogo, naša jedina solucija je pobjeda. Vjerujem da će tako i biti”, zaključuje Faruk Hadžibegić.

NOOOO he didn't :D :D
Cudo da je jedan trener kontrirao Papetu, rijetko se to desava. Valjda ljudi nece protiv kolega, al' fakat, ovo je svakom ocito. Ja ne kontam kako Pape misli da mi odemo na EP s jednim bodom iz Izraela. Mislim, kontam ja da jedan bod znaci mjesecnu platu do iduce utakmice (koja je daleko, daleko :D ), ali zar 3 boda ne znace njegov ostanak do kraja kvalifikacija (ili europskog prvenstva) i jos puno, puno plata (i eventualnih premija) i bratovih igraca?

Zbunjuje citava situacija. Moroni u savezu, dovedite strucnjaka, plasirajte se, ostvarite dobar rezultat, zgrnite pare legalno. 8-) Ali ne, draze im je ukrast i rastalit se, pa makar ne otisli nikad nigdje. Jajare. To je kad je nekom draze danas ukrast stoju, nego za 3 mjeseca legalno uzet deset milja. A kad tad ce svi zavrsit ko Usanovic, kako to ne vide. Dobro, doce isti ili slicni njima, ali opet ce past.
bingov buraz

#57550 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by bingov buraz »

Korisno je sto su nakon dijela novinara i ljudi iz struke ostavili kolegijalnost na stranu i potvrdjuju ocigledno.Samo da ne bude kasno.
Locked