Dešavanja u Srbiji

costacurta

#57526 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by costacurta »

Moj EscobarU,
ovo ti je predstavnica njiOve "nove generacije":
KO JE MILICA ZAVETNICA I ŠTA JU JE POGURALO U SKUPŠTINU SRBIJE Otac joj je bio ratni izveštač, na svadbi joj pevao Amfilohije, a lepila je jezive plakate na prostorije "Ne davimo Beograd"
Inače, Cupi Zavetnica je rođena 1990.god :roll:
breuer

#57527 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

breuer

#57528 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

costacurta wrote: 05/04/2022 09:34 24h kasnije :izet:
Escobar je ocenio da je Srbija prošla teško razdoblje u vreme režima Slobodana Miloševića, ali je dodao da iskreno veruje da će sledeća generacija građana Srbije biti sklonija EU.

"Znamo to, jer kad odu iz zemlje, ne idu u Rusiju ili Kinu, već idu u Evropu i Ameriku", dodao je Eskobar.

On je kazao da to zna i rukovodstvo Srbije, jer inače ne bi otvarali nova poglavlja i napredovali na evropskom putu.

Podsetio je da je i Srbija na Opštoj skupštini UN osudila rusku invaziju, što je, kako je ocenio, seizmička promena.
:lol:
rekoh ja već na drugoj temi, Peškobar je odrođen od mozga definitivno...
sumirprimus

#57529 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

Image
drzava koja ima ovakvu mladost ne treba da brine za buducnost :oops: :evil:
HarTar

#57530 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HarTar »

Opozicija u Srbiji....

Image
SamoVasGledam

#57531 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SamoVasGledam »

Nema od EU ništa u bližoj, a čini mi se i u daljoj budućnosti. Ako negde mogu da odam priznanje Vučiću to je da je realista po pitanju spoljne politike. Iako je deklarativno za EU on zna da od nje neće biti ništa pa je ni ne spominje više, niti pokušava da se ulizuje i prilagođava zvaničnicima iz Unije. Sve suprotno od većine političara iz regiona (pogotovo u odnosu na Crnu Goru). Zato čini sve da dovuče novac, investicije, pare sa strane, bez obzira sa koje adrese dolaze. A i Otvoreni Balkan je tu, a članstvo u EU ako dođe u međuvremenu super.
Davno mi je postalo smešno kada čitam da neki srpski političar ili političar iz regiona se sastaje sa raznim zvaničnicima, sekretarima, ministrima, pomoćnicima... pa onda oni kao zaključuju da se ide ka dobrom pravcu, da treba učiniti ovo ili promeniti ono, da se poboljša saradnja... a onda sutradan se zaboravi ko se sa kim i zbog čega sastajao i ništa se značajno ne promeni u narednim godinama. I tako koliko već unazad. Mlaćenje prazne slame. Vučić ipak i radi nešto konkretno i trudi se.
giannibelif

#57532 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by giannibelif »

Srbija je imala šansu od 2003. do 2012. da postane dio EU, nemaju nikakav Dejton kao mi, imaju ustav pisan za prosječnu centralnoevropsku državu, Boris Tadić je bio miljenik Brisela desetak godina i sve ovo dalje što se dešava, eskalacija najcrnjeg nacionalizma, političke, nacionalne i teritorijalne pretenzije prema komšijskim državama su odgovornost briselske birokratije i gospođe kancelarke koja je ove zle šovinističke klovnove dovela na vlast, pružila im kompletnu logističku podršku, a danas ti klovnovi dobijaju i svoje mračnije verzije unutar novog skupštinskog saziva. Od EU sa ovima i ovakvima koji dolaze nema ništa još od 2012. a neće biti sigurno ni dalje. Pozitivna stvar je što će se u narednom periodu vršiti pritisak na Srbiju u raznim domenima političkog uticaja. Francuska se nameračila da im proda skupo avione i logistiku za njih, Njemačka se drži tema oko Kosova, a Amerika svako malo podsjeća da se nalazi tu. Sve je manje prostora za Vučićevo izmotavanje.
Kikibombona

#57533 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Kikibombona »

SamoVasGledam wrote: 04/04/2022 16:54
Kikibombona wrote: 04/04/2022 15:21
Ljudi ne kontaju, smatraju da su apstinenti nekakvi liberali. :D

Veliki broj ljudi ne glasa jer Vucica smatraju izdajnikom, a Djilasa i ostalu opoziciju NATO agentima. I kada se pojavi ekstremna stranka poput Zavetnika animiraju odredjen procenat apstinenata.

I pored toga postoji izmedju 10-20% stanovnistva koje politika uopste ne zanima. Recimo, moju mater i jos neke članove porodice politika apsolutno ne zanima. Nikad nisu glasali, ne prate politiku, ne znaju niti ih zanima ista o politici itd.
Nisam znao da ti je majka iz Srbije. :shock:
Nacionalisti u velikoj meri smatraju Milicu za Vučićevu pudlicu i ne veruju joj. Redovno gostuje na Vučićevim televizijama i nisam nešto primetio da se isticala napadima na njega.
Što se tiče DSS nisam ih nešto ispratio u Beogradu, ali vidim po komentarima da su neki pisali da bi DSS tamo rado uskočio SNS-u u pomoć ako zatreba.
Nije mi niko iz Srbije, sve centralna Bosna, stoljecima unazad. :D

Naveo sam primjer majke kao osobe koja mrzi politiku. Siguran sam da nema pojma ko čini većinu u lokalnom, entitetskom ili državnom parlamentu. :D Svaki put kada bih pokušao nametnuti političke stavove, oštro bi reagovala uz poruku da je ne opterećujem politikom, da su svi političari isti itd. Takvih ljudi imaš u svakoj državi izmedju 10 i 20% koje politika apoalutno ne zanima, koji ništa ne prate i koji ne vide smisao u glasanju.

...

Ne mora niko od njih biti Vucicev. Dovoljan je zov novca i moći, sto je ujedno osnovni razlog bavljenja politikom.

...

Ne mislim da će Vučić uzeti neku od tri desne opozicione partije. On će ih koristiti da uvjeri zapad kako je on faktor stabilnosti i garancija da vlast u Srbiji ne preuzme ekstremna desnica. Za njega je dobro što su oni ušli u parlament.
SamoVasGledam

#57534 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SamoVasGledam »

giannibelif wrote: 05/04/2022 16:02 Srbija je imala šansu od 2003. do 2012. da postane dio EU, nemaju nikakav Dejton kao mi, imaju ustav pisan za prosječnu centralnoevropsku državu, Boris Tadić je bio miljenik Brisela desetak godina i sve ovo dalje što se dešava, eskalacija najcrnjeg nacionalizma, političke, nacionalne i teritorijalne pretenzije prema komšijskim državama su odgovornost briselske birokratije i gospođe kancelarke koja je ove zle šovinističke klovnove dovela na vlast, pružila im kompletnu logističku podršku, a danas ti klovnovi dobijaju i svoje mračnije verzije unutar novog skupštinskog saziva. Od EU sa ovima i ovakvima koji dolaze nema ništa još od 2012. a neće biti sigurno ni dalje. Pozitivna stvar je što će se u narednom periodu vršiti pritisak na Srbiju u raznim domenima političkog uticaja. Francuska se nameračila da im proda skupo avione i logistiku za njih, Njemačka se drži tema oko Kosova, a Amerika svako malo podsjeća da se nalazi tu. Sve je manje prostora za Vučićevo izmotavanje.
Ne znam baš da li se Vučić izmotava, već ga jednostavno EU ne privlači previše. Možda je smanjio tu priču jer vidi da od nje nema vajde u skorije vreme, a možda mu je taj (blagi) anti EU stav ostao od radikalskih dana. Njemu je bitno samo na svaki način da izvuče što više para iz EU, a da li će Srbija postati njen deo to je skroz sporedna tema. Zato on i balansira između dve strane i pokušava da izvuče od svih ponešto. Do sada je Zapad blago iritiralo, ali sada dosta više zbog rata u Ukrajini i kineske ku*cobolje.
Vučić zbog ruske invazije i trpi velike pritiske i udare kako spolja tako i iznutra. Rezultati izbora su mu baš teško pali i za njih je okrivio upravo dešavanja u Ukrajini, jer su oni kao radikalizovali deo stanovništva u Srbiji. SNS iako je pojedinačno ubedljivi pobednik ipak je doživeo katastrofu na izborima. SNS i Šapić koji im se u međuvremenu priklonio su za samo dve godine izgubili skoro pola miliona glasova, dok je recimo Dačić koji je za razliku od Vučića otvoreno stao uz Ruse dobio oko 90 000 novih glasova i to u manjoj koaliciji nego pre dve godine i to Vučića i još neke iz SNS-a baš žulja. Teoretski SNS bi mogao i u opoziciju, ali jako teško.
mayab

#57535 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mayab »

Image
Da se svi kolektivno sahranimo.
:lol:
istra_hr

#57536 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by istra_hr »

Sarajmen wrote: 05/04/2022 18:45 NADA: Dražin unuk u parlamentu, "velika Srbija" i četničke pjesme.

Vojislav Mihajlović, unuk četničkog vojvode Draže Mihajlovića ...

Njihov program je program "velike Srbije" ... i stalno nastojanje da granice Srbije budu na liniji Karlobag - Karlovac - Virovitica...
8)
Znači, opet neki "Vojislav" i granica VKK
dosadno već ...
Image
Altsa

#57537 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Altsa »

Vitezanin wrote: 04/04/2022 14:54 Može li mi neko objasniti kako je ovo uspjeh za SNS? Mislim konkretno na parlament: pa imaju 69 mjesta manje u odnosu na prethodne izbore.
Sve dok su na vlasti je uspjeh.
SamoVasGledam

#57538 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SamoVasGledam »

Vučić je na svojoj izbornoj lokaciji u Novom Beogradu osvojio duplo manje glasova od Ponoša. Sam grad Beograd je veoma opoziciono opredeljen, ali problem je što se ove južne prigradske opštine (Lazarevac, Obrenovac, Mladenovac...) vode isto kao beogradske, a one su veoma SNS orijentisane.

Image
SamoVasGledam

#57539 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SamoVasGledam »

"Beograđani su na izborima rekli NE dosadašnjoj gradskoj vlasti, pošto su opozicione stranke osvojile 485.952 glasa, što je za 73.846 više od stranaka na vlasti", navodi se u saopštenju koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda", koje prenosimo u celosti.

"Pored toga što je osvojila 18 odsto više glasova, opozicija je i u većini beogradskih opština pobedila stranke na vlasti.

Opozicija je tako pobedila na Novom Beogradu, Starom gradu, Vračaru, Savskom vencu, Zvezdari, Čukarici, Paliluli, Rakovici, Voždovcu i Zemunu, a pretrpela poraz samo u prigradskim opštinama: Surčinu, Sopotu, Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, Grockoj i Barajevu.

Opozicija je najubedljiviju pobedu ostvarila na Starom gradu gde je osvojila 70,9 odsto glasova, a zatim slede Vračar sa 67,7, Savski venac sa 64,4, Zvezdara sa 61,2 i Novi Beograd sa 60,7 procenata glasova", zaključuje se u saopštenju koalicije "Ujedinjeni za pobedu Beograda".
Bangalore_

#57541 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Bangalore_ »

Kosovski premijer Albin Kurti u razgovoru za CNN rekao je da Srbija želi evropski novac, rusko oružje, kineske investicije i američku toleranciju te da nije neutralna kako se predstavlja
"Rusko ministarstvo odbrane ima posebnu kancelariju u okviru Ministarstva odbrane Srbije. Sada, kada ruski ‘blic krig’ u Ukrajini propada, mi smo zabrinuti da oni mogu da pokušaju da prošire sukob i da Zapadni Balkan može da bude novo rusko bojište putem njihovih proxyja (posrednika) - Srbije ili Republike Srpske", rekao je Kurti.
Kurti je poručio da se Priština ne plaši i da je Kosovo povećalo budžet za odbranu za 52 posto. Također je naveo da se u regionu vodi tzv. hibridni rat te ponovio da je u Nišu stacioniran Ruski humanitarni centar koji je prilično blizu Prištine
"Kosovo još uvijek nije u NATO-u, ali je NATO na Kosovu“, poručio je.
Auuu kako mora da je bolno. Odmetnuta teritorija proziva & crni ugled "matice" u teškim vremenima kada svako bježi od Rusije kao đavo od krsta. Samostalna država, koja povećava budžet svoje vlastite vojske. :izet:

Šuknuo ga je čak i našim četaljama ovdje da su Ruska baza zla :thumbup:
SamoVasGledam

#57542 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by SamoVasGledam »

Šta je šuknuo? Da li je otkrio nešto novo? Neku toplu vodu? Zar bez Kurtija nismo znali za kineske investicije i kupovinu ruskog oružja? Svašta. Kinezi ulažu po čitavoj Evropi, pa zašto ne bi u Srbiji?
Ili ovo da Kosovo ima vojsku. Od kada je to novost? Kako je ikome šuknuo time što je ponovio ono što se zna i što niko ne spori? A to uvećanje od ne znam koliko posto je smešno. Sa koliko je uvećan budžet na koliko? I ja da na 1 evro dodam još jedan uveća bi sumu za 100%. Obične priče za ložanu.
Kosovski političari žive od priča o ratu, o Srbiji, Vučiću, pretnjama, plašenju i ne nude ništa drugo, a narod se tamo i dalje loži na te priče (što i ne čudi za najniži IQ u Evropi). A to što su najslabija ekonomija u Evropi, najveća nezaposlenost, najmanje plate, što ljudi beže sa Kosova, cvetanje kriminala... o tome se ne priča.
ultima_palabra

#57543 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by ultima_palabra »

Cuj najnizi IQ u Evropi :-) Bas me zanima ko je taj objektivni koji je to mjerio.
agnostic_front

#57544 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by agnostic_front »

A garant je samo metar nakon prelaska sjeverne granice Kosova najvisi IQ u Europi :D
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#57545 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by parappa »

ultima_palabra wrote: 07/04/2022 04:26 Cuj najnizi IQ u Evropi :-) Bas me zanima ko je taj objektivni koji je to mjerio.
jebote kad su ljudi sa najnizim iq u europi oteli srbima kosovo sta onda ocekivati kada dodje neko sa vecim iq ? gdje je ta sljiva od tarabica? :D
giannibelif

#57546 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by giannibelif »

Je li neko stvarn misli da su se Albanci na Kosovu sami izborili za drzavnost? Malo realnosti treba da se sagleda situacija. Pa kosovska politicka scena nije podjeljena ni na ljevicu ni desnicu ni centar, jednostavno preskocili su neke faze u razvoju politicke i drustvene misli, a Zapad je znao da bi demokratizacija, razvoj te misli bilo gubljenje vremena jer se na precac moze svasta uraditi. Kako izgleda mlad i dobro potkovan politicar albanskog porijekla vidi se na primjeru Dritana Abazovica. On je Albanac, ali nije albanski politicar ciji je krug djelovanja samo u uskom spektru albanske zajednice kao sto je kod vecine drugih diljem Balkana gdje postoje vece albanske zajednice. Plemenski sistem i dalje oblikuje sve domene drustvenog zivota albanske zajednice i rijetki su politicke figure koje su se izdigle iznad tog nivoa djelovanja. Iskreno, ne zanimaju me ni oni ni Srbi, imamo mi svojih problema, nemam razlog da branim bilo koga, ovo sto pricam je realno stanje na terenu.
sumirprimus

#57547 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sumirprimus »

Image
buuuub
dole na kolena! madjaer ce uvest u suru novcima iako su clanica eu i nato. sad zamisli sta mogu jednoj srbiji za ovakvu neprijateljsku saradnju :evil:
bingov buraz

#57548 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by bingov buraz »

agnostic_front wrote: 07/04/2022 05:04 A garant je samo metar nakon prelaska sjeverne granice Kosova najvisi IQ u Europi :D
U pašaluku sve lumen do lumena.
jazzer

#57549 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by jazzer »

ultima_palabra wrote: 07/04/2022 04:26 Cuj najnizi IQ u Evropi :-) Bas me zanima ko je taj objektivni koji je to mjerio.
Vjerovatno SANU, a kao sto znamo kroz istoriju oni nikada ne lazu.
zilog

#57550 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by zilog »

SamoVasGledam wrote: 07/04/2022 04:00 Šta je šuknuo? Da li je otkrio nešto novo? Neku toplu vodu? Zar bez Kurtija nismo znali za kineske investicije i kupovinu ruskog oružja? Svašta. Kinezi ulažu po čitavoj Evropi, pa zašto ne bi u Srbiji?
Ili ovo da Kosovo ima vojsku. Od kada je to novost? Kako je ikome šuknuo time što je ponovio ono što se zna i što niko ne spori? A to uvećanje od ne znam koliko posto je smešno. Sa koliko je uvećan budžet na koliko? I ja da na 1 evro dodam još jedan uveća bi sumu za 100%. Obične priče za ložanu.
Kosovski političari žive od priča o ratu, o Srbiji, Vučiću, pretnjama, plašenju i ne nude ništa drugo, a narod se tamo i dalje loži na te priče (što i ne čudi za najniži IQ u Evropi). A to što su najslabija ekonomija u Evropi, najveća nezaposlenost, najmanje plate, što ljudi beže sa Kosova, cvetanje kriminala... o tome se ne priča.
Da vidimo dokaz za boldirano?
Mislim da ga nemas i da se radi o rasizmu najgore vrste, ali cu sacekati da vidim cime potkrepljujes receno... :roll:
Post Reply