Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
skupljac_zeljeza

#57501 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by skupljac_zeljeza »

NajdraziVodjaa wrote: Moja preporuka ti je da se ne trudis previse jednom sam i ja pokusao tako ali ovi humoristi na nivou djece sa specijalnim potrebama kojima je glavna furka ponavljanje fraza Guardian i slicno ce te vrlo brzo spustiti na svoj nivo tako da nemoj shvatati ovu temu ozbiljno jer ti ona sluzi samo za lijecenje frustracija par likova koji zive u nekom paralelnom svijetu.
I Guardian traži da se uozbiljimo. Dosta više ove razmaženosti.

Image
Fudo387

#57502 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Fudo387 »

skupljac_zeljeza wrote:Ja sve mislim neko pravi one naslovnice Informera u PhotoShopu, a ovi se fakat ufurali. :mrgreen:

Image
Otanjalo to nesto cim za nesrecu u okolini Doljevca nisu optuzili HAARP.
Tomahawk11
Globalni moderator

#57503 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

Više ni sveta PreCjednikova tema nije mirna od upadanja Bakirovih kamikaza :(
Bilo kako bilo....we stand together!
In Guardian we trust! 8-)
Toffee karamela

#57504 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Toffee karamela »

Neki su zalutali ovdje...čekamo ostale gardijanove gardijane da reaguju i upute ih na glavnu džadu tj. na Siriju i Trampa :thumbup: :brblja:
arzuhal

#57505 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

skupljac_zeljeza wrote: I Guardian traži da se uozbiljimo. Dosta više ove razmaženosti.

Image
Stalno nam nedostaje pažnje pa kukamo, prijetimo i skrećemo pažnju na sebe nekakvim zahtjevima, na dnevnoj bazi: te hoćemo bosanski jezik, te smo protiv referenduma, te ovo, ono...
mO k3

#57506 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

arzuhal wrote:
skupljac_zeljeza wrote: I Guardian traži da se uozbiljimo. Dosta više ove razmaženosti.

Image
Stalno nam nedostaje pažnje pa kukamo, prijetimo i skrećemo pažnju na sebe nekakvim zahtjevima, na dnevnoj bazi: te hoćemo bosanski jezik, te smo protiv referenduma, te ovo, ono...
Pa ko je ovdje razmazeno dijete ... :mrgreen:
House

#57507 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by House »

što ga Moore šuknu genocidašima :lol: :lol: istinom-dokazima protiv srpske mitomanije :thumbup: :bih:
Acid25

#57508 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

Image
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#57509 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by japin_mutapi »

ovaj nik najdrazivodja je bakirov placenik
usao da minira temu i skrene je u pogresnom pravcu, gdje bi ljagali i lagali o predsjedniku dodiku

vec na prvi post se vidi da je presaugao serbeta i da su mu hurmasice i agda udarile u mozak
momak razguli
Acid25

#57510 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

Željeznice Federacije BiH od 01. avgusta BH Vozom će povezati Sarajevo, Tuzlu i Banju Luku. Ovo je saopštila Uprava Željeznica FBiH nakon uspješno okončanih neophodnih priprema i postignutog sporazuma sa Željeznicama Republike Srpske.
Talgo voz stigao u Banjaluku
Ovu Soroševu zahebanciju odmah prekinuti! Toliko godina se moglo bez voza i sad kao odjednom treba... Smrdi tu nešto!
Smislio Abu Bake kako da u što kraćem vremenskom roku prebaci što više domaćih džihadista i Arapa na teritoriju šumske ako se zarati!
Samo mi nije jasno koje budale rade u ŽRŠ kad su ovo dopustili! Tenkovi iz Tuzle u BL za 4-5 sati! :(

Obruč oko šumske se steže. Samo jak Guardian može zaustaviti ovo ludilo.
problemnatravunu

#57511 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by problemnatravunu »

Mada su Milorad Dodik i njegov SNSD 2006. godine ponovo preuzeli vlast u Republici Srpskoj, Dodik je od nekadašnjeg multietničara i jugonostalgičara postao gorljivi nacionalista i veliki Srbin. U jednom intervjuu za RTRS, neposredno nakon što je postao premijer po drugi put, Dodik je javno pred kamerama priznao da su ga njegova djeca "učila srpstvu".

Ekstremnim srbovanjem i političkim istupima u kojima je prijetio otcjepljenjem Republike Srpske od Bosne i Hercegovine, lider SNSD je tokom izborne 2006. godine dospio u žižu domaće, ali i šire javnosti.

Početkom 2007. godine, reporteri splitske "Slobodne Dalmacije", istražujući Dodikovo porijeklo, obreli su se u Studenim Vrilima, selu kod Tomislavgrada. Tamo su saznali da je djed Milorada Dodika, Toma, bio Hrvat koji je odselio najprije u Crnu Goru, odatle u Derventu, a onda u Laktaše kod Banjaluke.

To je svestranom novinaru, piscu i publicisti Petru Milošu u mikrofon posvjedočio Petar Dodig, tada sedamdesetgodišnjak iz sela Studena Vrila kod Tomislavgrada.

Dodikov djed je, prema jednoj verziji priče, dolaskom u Derventu promijenio i prezime Dodig u Dodik, zatim i vjeru, prešavši u pravoslavlje kako bi ga lakše prihvatila nova srpska sredina. Razlozi česte promjene prebivališta Tome Dodiga, poslije 1945. prezvanog u Dodika, bili su u njegovom pozivu, jer je bio policajac u Kraljevini SHS. Tako je prvim premještajem službe iz okoline rodnog Tomislavgrada u Crnu Goru tamo i upoznao i oženio Crnogorku po imenu Velika.

Reportažu "Slobodne Dalmacije" koja govori o mogućem porijeklu porodice Milorada Dodika koja je nekad navodno bila katolička, a potom prešla na pravoslavlje, prenosimo u cijelosti:

Piše: Petar MILOŠ
Snimio: Tomislav MARIĆ

Otkad je Milorad Dodik postao čelnik Srba u BiH, u duvanjskom kraju kruže priče da je njegovo podrijetlo iz Studenih Vrila kraj Tomislavgrada. Navodno potiče iz obitelji Dodig koje po nadimku zovu Antelići. Eto razloga za posjet kući Petra Dodiga Antelića u Studenim Vrilima.

Puno rodbine

Petar Dodig: Ja bi rado dočeka Dodika u svome selu — Viruj ti da bi to moglo bit, veli 70-godišnji Petar kada smo mu spomenuli o čemu se po Duvnu priča. Jerbo ja imam u Bosni puno rodbine. Tamo ti je, u Derventu, odselio za Drugoga svitskog moj stric Toma. Bio žendar u vrime stare Jugoslavije, pa ga pribacilo u Crnu Goru. Tamo oženio Crnogorku kojoj je bilo ime Velika. I bila je velika. Onda se četerestdruge sa ženom i dicom vratio u Studena Vrila.

A tu bila ustaška vlast, pa mu ćaća Antelija, to je moj did po kojem nas zovu Antelići, a bio je Titino godišće (1892.), tada kaza: Seli sine di znaš, da ne bi svi zaglavili porad tvoje žene pravoslavke. Taka vrimena bila. I Toma sa ženom i dicom sprtio u Derventu. Živili su prvo u ulici Braće Porobić, a kasnije u ulici Mladena Stojanovića 74. A Toma i Velika su imali osmero dice. Sinovima je bilo ime Bože, Drago, Vito, Miro, Rato i Branko, a ćeri su se zvale Rada i Iskonica.

- Nije, ćaća, Iskonica, nego Ikonija, ispravlja Petra sin Zdravko.

- Jesam li i ja kaza Iskonica, uzvraća Petar koji još veli da je prije zadnjeg rata često posjećivao rođake u Derventi. Kaže da su stanovali prvo u ulici Braće Porobić, a kasnije u ulici Mladena Stojanovića 74. Neki od njih također su svraćali u Studena Vrila. Pokojni mu stric Toma navraćao četiri puta.

- I znam da su se prezivali Dodik, a mi Dodig. Radi čega su prominili to zadnje slovo, đava ga zna. I znam da su svi bili prišli na pravoslavlje.
Zapravo su se krstili u pravoslavnoj crkvi. Onda bi se katkad koškali oko toga. Nu, svi od dida Antelije, a ja Rvat i katolik, a oni Srbi i pravoslavci. Kad sam Petru spomenuo da je Milorad Dodik rođen u Laktašima 1959. godine, on kazao da su neki njegovi stričevići selili od ćaće, pa je možda netko preselio u Laktaše. I svaki od njih bi mogao imati dijete rođeno l959. godine.

Trenutno u Studenim Vrilima žive četiri obitelji Dodig Antelić - Petrova, Milanova, Tomina i Brankova. Inače su svi Antelići krupni i snažni. Petar kaže da je Antelija bio dvometraš, a stric Toma tek nešto niži. I tu Petar vidi genetsku sličnost Milorada Dodika i Antelića.

Istraži Petre

- I gledam ga ne televiziji, bio on, Silajdžić i oni naš jado. Mogu ti kazat da se dobro jača. Traži svoje i nemereš mu ništa. I viruj ti da bi moga bit od nas Antelića. Istraži ti to, Petre. Šta misliš da se dokaže da je naš. Pa da dođe kod mene u Studena Vrila. Ja bi ga dočeka i kaza… Kaza bi… Kaza bi: Di si, rodijače, Boga ti draga. More bit da bi mi neko zamirija što je on Srbin, ali rodijak je rodijak. Svi smo mi rodijaci, svi smo od Adama i Eve.
Milorade, javi se!

Lip je to čovik, nema šta

Milorad bi moga bit i potomak od pokojnog Jukalja, brata moga dida Antelije koji je za vrime stare Jugoslavije odselio u Sanski Most, prisjeti se Petar. Taj je Jukalj bio šumar. I ima je puno dice. Neki su ostali s prezimenom Dodig ili Dodik, a neki su prišli na prezime Došen. Prije dvajest godina tu je u Studena Vrila kod mene svratio Jukaljov unuk Slavko. Iša na more, a zna oklen mu je did. Lip čovik, nema šta. I oni su postali pravoslavci. Jedan je bio predsjednik općine Prijedor prije rata.
House

#57512 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by House »

Acid25 wrote:Image
:lol: :lol:
Last edited by House on 02/08/2017 00:11, edited 1 time in total.
House

#57513 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by House »

House wrote:
Acid25 wrote:Image
:lol: :lol:
Toffee karamela

#57514 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Toffee karamela »

problemnatravunu wrote:

Otkad je Milorad Dodik postao čelnik Srba u BiH, u duvanjskom kraju kruže priče da je njegovo podrijetlo iz Studenih Vrila kraj Tomislavgrada. Navodno potiče iz obitelji Dodig koje po nadimku zovu Antelići. Eto razloga za posjet kući Petra Dodiga Antelića u Studenim Vrilima.

Milorade, javi se!
jao ne mogu više :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: Antelići...Ante...Antelija...na kraju će bit neki Alija iz Imotske krajine, rođak Hasanaginice

Sad mnogo toga postaje jasnije, mislim ljubav sa Čovketom i ostalo :D :lol:

Image
512MB

#57515 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 512MB »

Informer: "SAD skuplja ruski DNA za anti slavensku bombu (i srbi ce najebat)"

Jos Acid treba pure jest sa svojim Dezinformerom :D :D :D

Ribonuklearnom kiselinom hin Trumpe!! :lol:
arzuhal

#57516 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by arzuhal »

Michael Pence u obraćanju uživo i pozdravljajući prisutne maloprije nazva Denisa Zvizdića premijerom BiH! Kakav premijer!? Nek' to nadolazeća administracija okači mačku o rep, državna zajednica BiH nema vladu i premijera! :twisted:
archi_a

#57517 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Šta je ovo ljudi dragi??? Onaj Rama Albanac ljubi BurnaABitchku, zvizdić premijer države BiH, ona ministrica oBrane Bosne i Hercegovine u prvom redu, zajedno sa onim radodajkić izdajnikom.... Sve uvažene zvanice na NATo orgijama. Niđe laktašenka i Željka, a državetina su najveća, nigdje takve nema!
Ovo je halucinacija, ovo nije stvarno! :lol: :lol: :P

P.s. Ma mogu oni k. svirati, sve će ovo guardiJan feRendumom pomesti.

P.s.s.Možel ljudi makar neka rotacija? Na jedan samit da idu ovi iz entiteta federacija u Bosni i Hercegovini, a na neki sljedeći samit da idu ovi iz entiteta pi si u Bosni i Hercegovini. Možel makar to, molim vas? :lol: :lol: :lol:
Acid25

#57518 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Acid25 »

Abu Bake, zakleti neprijatelj Guardiana i šumske, objavio novu knjigu pod nazivom "Džihad 101". Bake se ozbiljno priprema za rat! Ova knjiga je kratki vodič kako postati dobar džihadista za 4 sedmice. Pod hitno pokrenuti mobilizaciju. Biti spreman odgovoriti na napad džihadista. Usput početi štampati listiće za referendum. Sa ovim luđacima se ne može zajedno...
Image
mayab

#57519 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Image
skupljac_zeljeza

#57520 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by skupljac_zeljeza »

Ovaj ne prestaje. Hoće u predsjednikove odaje. Informer saznaje da će u intervertni tim angažovati gospodina Dževada Galijaševića i Matu Džakovića. Premijerka Srbije čim se vrati iz Crne Gore će poslati Miroslava Lazanskog.

Image
animus

#57521 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by animus »

Niko nije jaci od srpskohrvatske koalicije. Takticki izvrsno mijenjaju uloge. Ne zna se ko je ko. Covic brani srpske interese od srba a dodik ima ustasko porijeklo. Jos se Covic potpisuje cirilicom a promice evropske vrijednosti pa hajde skontaj ko je ko.
House

#57522 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by House »

što su medvjedi navalili na srpsku nejač :lol: :lol:
emmir1

#57523 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by emmir1 »

Ovi međedi navali ko lavovi 92.
argyle

#57524 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by argyle »

emmir1 wrote:Ovi međedi navali ko lavovi 92.
mO k3

#57525 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

argyle wrote:
emmir1 wrote:Ovi međedi navali ko lavovi 92.
kakva je situacija sada imali dovoljno lavova za nove pohode ??
imali kakvog treninga??
Locked