Svijet nam se opet smije. Ovo je naprosto horor.LSD wrote:
znaci - 3 golmana, 5 nekakvih defanzivnih igraca, 12 veznih i 0 napadaca...u kvalitet polovine ovih igraca ne treba posebno ni ulazitidovoljno je samo pogledati klubove iz kojih dolaze ili broj nastupa
ovako izgleda selekcija Fijija, Kukovih Otoka, Papua Nove Gvineje i slicne tropske egzotike....ali nikako selekcija koja bi trebala biti 26-ta na FIFA ranking listi
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#57501 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- mushkile chibira
#57502 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Napisah i sam vecinu ovoga sto i ti i samo u jednom se ne bih slozio s tobom.Tyke wrote:Neki potenciraju Vahu na klupi (mada i ja nisam protiv toga), i pocet cete me osudjivati usljed pogresnog shvatanja ovog posta, ali toliko trubite kako se Safet Susic ne moze zadrzati na klupi nekog klupa duze od godinu ili dvije. Pa ni nas Vaha nije plaho bolji, cak mu nepravdu ucinise vodjenjem Obale Slonovace. Ali ocito da i on ima svojih bubica, ima prgavu narav, i pretezno se ne slaze sa celnicima kluba ili reprezentacije. Samo u Lille-u se duze zadrzao, sve ostalo je tu i tamo slicno Papetovom, osim sto je vodio bolje klunove od Papeta:
Trenerska karijera[uredi | uredi izvor]
1990–1992 Velež Mostar
1993–1994 Beauvais
1997–1998 Raja Casablanca
1998–2002 Lille OSC
2002–2003 Stade Rennais
2003–2005 Paris Saint-Germain
2005–2006 Trabzonspor
2006-2008 Ittihad Jeddah
2008–2010 Obala Slonovače
2010–2011 Dinamo Zagreb
2011 – Alžir
2014 - 2014 Trabzonspor (Tur)
Pape ima i cca 5 godina fore, obzirom da je toliko kasnije i zapoceo trenersku karijeru u odnosu na Vahu. Daleko od toga da izjednacavam njihovo trenersko umijece i uspjeh dosadasnji, Vaha je svjetski priznato trenersko ime, ali daleko od velikog trenera. U isto vrijeme i vece od Papeta. Ali vidjenim dosadasnjim iskustvom tesko bi Vaha uspio nesto u nasem Savezu, ne bi on imao zivaca ni 2 mjeseca voditi repku na ovakav nacin, a ocito da Vaha ne dozvoljava da mu se mijesa u posao, a zato nerijetko i pije vatru.
Safet Susic ce napraviti daleko bolju trenersku karijeru od ove dosadasnje, a ponajvise zahvaljujuci uspjehu koji je napravio sa Reprezentacijom BiH. Medjutim, pacer je po nacinu razmisljanja i zadovoljavanjem jednim bodom u nekim utakmicama. Repka sa igracima koje mi imamo uvijek mora biti orijentisana na osvajanje 3 boda, pogotovo protiv timova koji su objektivno daleko ispod nas, a nikakvo opravdanje ne smije biti izostanak zvijezda repke. Da bi postao veci trener morao bi poceti razmisljati unaprijed i imatu muda za neke poteze, a on to ne cini vec odavno.
Cini mi se da je sada kasno da se vadi, pokazao je i dokazao da jos uvijek nema ono nesto u sebi sto veliki treneri vec imaju, ne zove nove igrace i isprobava ih, nema alternativne taktike, nema buducnosti u reprezentaciji sa ovakvim trenerom. Ili on u ovoj pauzi mora ispraviti sve sto je pokvario i nije uradio u zadnjih pola godine, ili mora otici bez obzira na rezultat.
Nadam se pobjedi i njegovom odlasku.
Smatram da poslije ovog fijaska sa nasom repkom (koji je vrlo vjerovatan), Safet Susic ce biti "mrtav" kao trener i vjerujem da mozda i dobije negdje neku sansu ali da mi za njega najvjerovatnije vise necemo cuti.
Nije da se "uvlacim" moderaciji ali fakat si Aco mogao prestati sa pogrdnim nazivanjem bilo kojeg igraca. Ne znam nista Bogzna o Hadzicu ali i ono malo sto sam vidio ne ostavlja mi nista drugo nego da mislim da je to fin momak i da je njegova krivica najmanja u kontekstu situacije u kojoj se nalazi. Svakom tom momku treba pruziti podrsku, nas problem se zove Safet Susic a ne igrac koji isti pozove ili isforsira u repku.Charuga wrote:A da malo prestaneš sa uvredama. Ako ne znaš drugačije onda ćemo se igrati drugih igara ...AcaLukas wrote:Bolje je da izgubimo nego x pa da produzimo patnju. I da nas Papke odvede na EP, a nece, cilj ce jedino biti promocija bratica Tina, kopileta Hadzica i mozda jos neko govno iz Seadove agencije.
¨
Nego, neko postavi intervju Hadzica, ovaj rece da ce igrati beka i biti starter. Kako to uopste zna?![]()
Da nije Sead narucio vecu minutazu jer kopiletu ugovor istice za 7 mjeseci.
- Troll_Happens
#57503 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nemozemo mi biti toliko losi koliko eufa moze spustiti kriterij da od 5 ekipa iz grupe 6 ide. Sa takvim kriterijumom mozemo uvijek. Ne znam sta se uopce igra fudbal da bi nize razredne seoske ekipe dosle na prvenstvo. Ako nemozes biti medju prve dvije netreba ni da ides ili da ali da budes topovsko meso hahahah 
-
SSemir
#57504 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
povecase mu platu i na milion eura. pa kad to?Cabadahija wrote:Koga ja mogu pozvati, retoričko je pitanje ali i dalje pitanje, i to koje je više nego bezobrazno i drsko, jer postavlja ga čovjek koji je placen jedan milion € da zna odgovor na njega !
-
baxus
#57505 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jel stigao Spahić?
Ili će ga opet izlevatiti...
Srijeda je, morao bi doci ako misli igrati.
Ili će ga opet izlevatiti...
Srijeda je, morao bi doci ako misli igrati.
- ultima_palabra
#57506 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Čuj nije Vaha plaho bolji, pa Pape bi dao lijevo mudo da može dvije utakmice voditi PSG, a ne dvije godine...
- Havatar
#57507 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nije forumaši nego savez a neko iz saveza poslao podatke medijimaSSemir wrote:povecase mu platu i na milion eura. pa kad to?Cabadahija wrote:Koga ja mogu pozvati, retoričko je pitanje ali i dalje pitanje, i to koje je više nego bezobrazno i drsko, jer postavlja ga čovjek koji je placen jedan milion € da zna odgovor na njega !kad je to bio sastanak forumasa na kojem se raspravljalo o safetovoj plati?
-
incognito071
#57508 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Gdje je Spahic fakat? Jel doso uopste? Niko nista ne prica
- OldMayor
#57509 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja mislim da samo jos Pape misli da ce mu Spahic igrati, mislim ja bih volio da igra, ionako nemamo pola ekipe, ali gdje je taj covjek? Zasto ne dolazi i zasto nema nikakvih njegovih izjava. Ok, nije vise kapiten, ali jbmu valjda bi nesto guknuo, te ne brinite se, te boricemo se u Izraelu itd...naravno ovo sve pod uslovom da nam Pape nije pricao bajke da ce Spaha igrati.
-
ccc1
#57510 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma lilk ima nenormalne izjave i on je unio nemir u reprezentaciji
po njemu je svaki igrac nezamjenljiv i ovaj sto ga je pozvao kao zamjena tu je samo paravan neki,ne zna ga pripremit za prvi tim
koji jos trener govori trecu tekmu zaredom da je zadovoljan bodom ?!ono momci odigrajte ko po jajima pa ako uzmemo bod dobro je,e da mi je cuti njega pred utakmicu i na poluvremenu taj njegov motivirajuci govor
mi nismo ni svjesni koliko nas ovo moze unazaditi
po njemu je svaki igrac nezamjenljiv i ovaj sto ga je pozvao kao zamjena tu je samo paravan neki,ne zna ga pripremit za prvi tim
koji jos trener govori trecu tekmu zaredom da je zadovoljan bodom ?!ono momci odigrajte ko po jajima pa ako uzmemo bod dobro je,e da mi je cuti njega pred utakmicu i na poluvremenu taj njegov motivirajuci govor
mi nismo ni svjesni koliko nas ovo moze unazaditi
-
baxus
#57511 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo sportsport.ba javlja:
"Sušić se boji novih povreda, otkazan jutarnji trening".
Hahaha
"Sušić se boji novih povreda, otkazan jutarnji trening".
Hahaha
- OldMayor
#57512 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Mene samo zanima kako je Belgija izmajmunisala da ne igraju sa Izraelom, pa zar nisu mogli i nasi debili jbt nesto skontat, pola tima nam nema.
Fkt smo smotani.

Fkt smo smotani.
-
vryzas
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#57514 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
još nije ni ovo komplet spisak...jer ima još upitnika kolko hoćešLSD wrote:
znaci - 3 golmana, 5 nekakvih defanzivnih igraca, 12 veznih i 0 napadaca...u kvalitet polovine ovih igraca ne treba posebno ni ulazitidovoljno je samo pogledati klubove iz kojih dolaze ili broj nastupa
ovako izgleda selekcija Fijija, Kukovih Otoka, Papua Nove Gvineje i slicne tropske egzotike....ali nikako selekcija koja bi trebala biti 26-ta na FIFA ranking listi
Rin tin tin povrijeđen, dakle definitivno otpao
Begović haman pa upitan
Vranješ nema kluba niti igra ima pola godine
Bićakčić tek s povrede, nije utakmice igrao ima mjesec
i jel ko zna jel El Loco Spaha potvrđen...jel došao
uopće je upitno kako sastaviti prvih 11 jer napadača nema nikako, a odbrane za jedva skrpit, dok veznih imamo na pasja preskakala no Papke is football genius!
-
vryzas
-
incognito071
#57516 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
U Trening centru Fudbalskog saveza sinoć su se pojavili i Edin Džeko, Avdija Vršajević i Tino Sušić.
Od igrača koji su na raspolaganju za utakmicu u Haifi u Trening centar su stigli: Fejzić, Dujković, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Spahić, Mujdža, Cimirot, Medunjanin, Lulić, Pjanić, Prcić, Hajrović, Zakarić, Hadžić, Bešić, Višća i Kvržić.
Dok ne vidim kakvu sliku, nista ja ovo ne vjerujem.
Od igrača koji su na raspolaganju za utakmicu u Haifi u Trening centar su stigli: Fejzić, Dujković, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Spahić, Mujdža, Cimirot, Medunjanin, Lulić, Pjanić, Prcić, Hajrović, Zakarić, Hadžić, Bešić, Višća i Kvržić.
-
vryzas
-
crnoplavo
#57518 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
incognito071 wrote:U Trening centru Fudbalskog saveza sinoć su se pojavili i Edin Džeko, Avdija Vršajević i Tino Sušić.
-
vryzas
- wickerman
#57520 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Na prosloj strani pitas je li Spahic dosao, na ovoj odgovaras sam sebi da jeste, pa ova tema je otisa u q. totalno.incognito071 wrote:U Trening centru Fudbalskog saveza sinoć su se pojavili i Edin Džeko, Avdija Vršajević i Tino Sušić.
Sa obzirom da svi znamo kakva se kampanja vodila protiv Spahica od SP, onda je potpuno razumljivo sto ignorise novinare, a mora se uzeti u obzir da vise nije kapiten pa da nije ni duzan dati ikakvu izjavu. Ja podrzavam da ikakav komentar da ikome,
-
incognito071
#57521 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jesam te pitao za komentar?!wickerman wrote:Na prosloj strani pitas je li Spahic dosao, na ovoj odgovaras sam sebi da jeste, pa ova tema je otisa u q. totalno.incognito071 wrote:U Trening centru Fudbalskog saveza sinoć su se pojavili i Edin Džeko, Avdija Vršajević i Tino Sušić.
Sa obzirom da svi znamo kakva se kampanja vodila protiv Spahica sa SP, onda je potpuno razumljivo sto ignorise novinare, a mora se uzeti u obzir da vise nije kapiten pa da nije ni duzan dati ikakvu izjavu. Ja podrzavam da ikakav komentar da ikome,
Stavio sam ovaj komad teksta da i drugi, koje to zanima, mogu procitati da je Spahic stigao. Ako tebe ne zanima, fataj se noge.
Prvo nisam nigdje mogao naci informaciju da bi je na kraju nasao.
-
SikeEuropa
- wickerman
#57523 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Vidio si i prije,nego si zasljepljen govedjim gulasom. Razumljivo u svakom slucaju.incognito071 wrote:Jesam te pitao za komentar?!wickerman wrote:Na prosloj strani pitas je li Spahic dosao, na ovoj odgovaras sam sebi da jeste, pa ova tema je otisa u q. totalno.incognito071 wrote:U Trening centru Fudbalskog saveza sinoć su se pojavili i Edin Džeko, Avdija Vršajević i Tino Sušić.
Sa obzirom da svi znamo kakva se kampanja vodila protiv Spahica sa SP, onda je potpuno razumljivo sto ignorise novinare, a mora se uzeti u obzir da vise nije kapiten pa da nije ni duzan dati ikakvu izjavu. Ja podrzavam da ikakav komentar da ikome,
Stavio sam ovaj komad teksta da i drugi, koje to zanima, mogu procitati da je Spahic stigao. Ako tebe ne zanima, fataj se noge.
Prvo nisam nigdje mogao naci informaciju da bi je na kraju nasao.
-
vryzas
-
incognito071
#57525 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
wickerman wrote:Vidio si i prije,nego si zasljepljen govedjim gulasom. Razumljivo u svakom slucaju.