Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BiH je i u bivšoj državi bila na donjoj razini s Makedonijom i Kosovom. Mediji su možda ljude silovali slikama iz tvornica i radnika kako ulaze u rudnike, ali BiH je i tada bila što i danas u okvirima Balkana.
amir79 wrote:imam jedno pitanje, nevezano za izgradnju autoputeva. Šta se radi kad se promaši željeni izlaz sa autoputa, da li se mora na slijedećem izlazu izaci (platiti pitarinu), pa ponovno uci i nazada (i ponovno platiti)? ili se može negdje, bez izlaska sa autoputa promijeniti smjer i vratiti nazad?
Konkretno tebao bi do Kaknja, ali me zanima novi tunel i hocu da ga vidim. Da li moram onda u zenici izaći sa AP ili ima (ne)legalan naci kako bi se vratio nazad do Kaknja?
supercali wrote:kakve veze ima pitanje za kaznu sa ovim gore i bilo kakvog pomisljanja na to?
kartica se moze izgubiti i bez radjenja ovih radnji
za neposjedovanje kartice, placa se najduza moguca relacija barem je tako u hrvatskoj, usao sam u zupanji a morao sam platiti od lipovca jer se negdje zametnula
to bi trebalo onda rijesiti nekako drugacije posebno jer kod nas nije duga relacija
koliko je najkraca relacija novca? mozda nekih 1,5 da ne trazim sada a najduza je 6 maraka
to je pi*kin dim
dok to u hr je vec druga prica
recimo udjes u makarskoj i do grane sto je nekih 20 kuna recimo
a ako je nemas odakle bi je placao od zagreba?
Tunel je za klinac ..... kazem djeci idemo vozim vas kroz tunel .... oni poceli navijati ..
mrak, mrak, mrak, mrak, mrak ......
i razocarali se ... nidje mraka ... k'o disko kazu.
tap3ah75 wrote:Kazna, ako dodjes do naplatne kucice bez one kartice, je u visini najvece moguce dionice na autoputu .... znaci platio bi kao da si isao od Sarajeva do Zenice.
s telefona
mislim da sam negdje procitao da je gubitak kartice 20 KM...
tap3ah75 wrote:Tunel je za klinac ..... kazem djeci idemo vozim vas kroz tunel .... oni poceli navijati ..
mrak, mrak, mrak, mrak, mrak ......
i razocarali se ... nidje mraka ... k'o disko kazu.
ovo mi nije jasno http://www.klix.ba/vijesti/bih/srusen-o ... /140831042
postoji plan kuda će se graditi putevi...
ko je dao dozvolu da dalas izgradi ovaj objekat na mjestu kuda treba proći put?sada treba platiti ogromnu cifru nekome ko je tu izgradio objekat?ma ja bih to fakturisao onome ko je potpisao građevinsku dozvolu i odobrio gradnju objekta.
da li uopšte postoji plan kuda bi nekad trebali ici putevi i ako postoji KO JE TAJ koji nekome može dati dozvolu da gradi objekat na mjestima na kojima se ne bi smjelo graditi i dobro povećava cijenu izgradnje?
and wrote:ovo mi nije jasno http://www.klix.ba/vijesti/bih/srusen-o ... /140831042
ko je dao dozvolu da dalas izgradi ovaj objekat na mjestu kuda treba proći put?sada treba platiti ogromnu cifru nekome ko je tu izgradio objekat?ma ja bih to fakturisao onome ko je potpisao građevinsku dozvolu i odobrio gradnju objekta.
da li uopšte postoji plan kuda bi nekad trebali ici putevi i ako postoji KO JE TAJ koji nekome može dati dozvolu da gradi objekat na mjestima na kojima se ne bi smjelo graditi i dobro povećava cijenu izgradnje?
Ja mislim da je jos prije ihihi godina donesen zakon da se za ovakve objekte isplati fino gazdi troskovi rusenja. Ne znam, ako ima ko upuceniji mogao bi taj zakon da izbaci. Znaci od toliko lokacija tebi padne na pamet da napravis objekat nasred petlje, i jos umjesto da te sad kazne i opale po usima, oni ti fino plate. I jos te mjesecima mole da ga srusis.
Znaci vlasnik Dalasa se fino opario. Izgradio je objekat, dobio pare za rusenje, a u medjuvremenu 10+ godina je imao finu lokaciju za poslovanje.
A ko je dao dozvolu? Pa zna se se valjda ko je na Ilidzi glavni od 96 - pa na ovamo.
and wrote:ovo mi nije jasno http://www.klix.ba/vijesti/bih/srusen-o ... /140831042
Dallas nije imao trajnu dozvolu, imali su dozvolu koja je prvobitno izdata na 5 godina, a kasnije je produžena. Vlasnik je pristao na te uslove i bio svjestan da će mu srušiti objekat (nije se nadao ovako brzo, ali bio je svjestan).
dok stanovnike ove zemlje ne budeš ovčanom kaznom po čelu lupo, uostalom kao i sve stanovnike ove planete- nema nama iz govnjivog kanala…
smo im iz đepa novce izvuć pa po čelu hin mlatit pomaže..
sv ostalo je za qrac.
a oni ovdje za neposluh i kršenje zakona, odredbi - nagrađuju…
nagr(a)dio bi ga ja govnjivom motkom
A ovo za odmoriste, jel to oni misle bas na Kravice ili ce se graditi neko odmoriste uz autoput kao sto je tu Hr? Sve se nesto bojim da ce zajebati sa ovim odmoristima...
Astrix wrote:A ovo za odmoriste, jel to oni misle bas na Kravice ili ce se graditi neko odmoriste uz autoput kao sto je tu Hr? Sve se nesto bojim da ce zajebati sa ovim odmoristima...
Ako misli bas na Kravice onda se mora skroz izaci sa autoputa, a ovo ce biti samo standardno odmaraliste na autoputu sa pumpom i restoranom sa nazivom lokacije.