Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Moderator: Benq
-
Eborg
#5751 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ezio je fantastičan lik. Ako si već odigrao prvi dio, pa sad ovaj drugi sada idu Brotherhood pa Revelations, također jako dobri. Ali dvica je nešto posebno. 
- Layne
#5752 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dvica i Brotherhood
Trica mi je smor.
Trica mi je smor.
- Maverick78
#5753 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Dvica je najjaca i po mom misljenju... e jedino su mogli malo neprijatelje da odrade teze, sjecam se da sam ih mlatio zatvorenih ociju
. U ovom zadnjem dijelu su pojacali AI, ali svejedno, igra mi nije na nivou dvojke.
Btw. ovo mi je nosio u Revelations

- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#5754 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Niko Altaira više ne cijeni, ccc..
-
Eborg
#5755 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Meni je glupo pravo bilo kada su sa Altaira prešli na Ezia, sve sam kontao ko je taj balavac. I onda se isti ispostavi kao fantastičan lik.
Malo sam se razočarao kada sam skontao da Altair i Ezio nisu rodbina, tj. Altair nije Eziov predak. Ovo nije spoiler, samo su kreatori to pojasnili u nekom od intervjua. Te dvije linije su se spojile tek u Desmondu i zato je tako "poseban".
Malo sam se razočarao kada sam skontao da Altair i Ezio nisu rodbina, tj. Altair nije Eziov predak. Ovo nije spoiler, samo su kreatori to pojasnili u nekom od intervjua. Te dvije linije su se spojile tek u Desmondu i zato je tako "poseban".
- SmokingMan
#5756 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
To bacanje noža ti je kod COD Black Ops (ako se ne varam),kod BF3 uzimaš dogtagove od igrača prilikom "bockanja",što je jedan od zanimljivih djelova igre,istina malo su pretjerali sa cijenom,ali od svih FPS igara koje sam imao u ponudi,za ovu mi i nije bilo žao da ti 40KM...Chmoljo wrote:o ukusima se ne raspravlja. lično sam više uživao u Chicken invadersima, nego u MOH Pacific Assaultsema911s wrote:Quaresma wrote:close quarters je sranje zesce da izvines, dobio ga dzaba i ne znam kako sam uopste mogao igrati duze od 5 min, inace da ne donosi nova oruzja nebih ga ni aktivirao
i zbog ovakvih sranja ne zelim da uzmem premium, i drago mi je sto nisam
Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 4 Beta
kako mozete igrat te arkadne igre za djecu jos davat stotine maraka da otkljucate neku pusku,. il noz koji bacite preko zgrade i potrefite nekoga u glavu,.
nego jel ko igrao novi carmagedon valjal staa
-
stojcevac
#5757 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Sjeća li se iko commandos behind enemy lines i commandos behind call of duty? Postoji li nešto novije na sličan fazon da se može igrati?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5758 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
beyond call of dutystojcevac wrote:Sjeća li se iko commandos behind enemy lines i commandos behind call of duty? Postoji li nešto novije na sličan fazon da se može igrati?
pa za početak preigraj dvojku ako nisi, jer je drama dobra. sjećam se da je Desperados bio na taj fazon
vezano za AC, dvica je OGROMAN napredak u odnosu na prvi AC. nisam još igrao ostatak, jer idem redom. sjajno mi je to što bace koju riječ na italijanskom
Altair ima... seksi ime
sjajna mi je bila Desmondova vizija Altaira
- Averus
#5759 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Maverick78 wrote:Dvica je najjaca i po mom misljenju... e jedino su mogli malo neprijatelje da odrade teze, sjecam se da sam ih mlatio zatvorenih ociju. U ovom zadnjem dijelu su pojacali AI, ali svejedno, igra mi nije na nivou dvojke.
Hahaha potpuno isto mislimo!
Igru obozavam, ali zaista su protivnike mogli malo "otežati". Doduše, kako izlaze novi dijelovi, izazovi su sve teži i teži, a i protivnici su primjetno pametniji... Ali može i teže vala
A što se tiče odore, do sad sam u svakom AC-u (odigrao keca, dvicu, brotherhood) kupovao SVE, da postignem 100% completition, ali u Revelations samo Bosnian Indigo nosim, nema dalje
Sve u svemu, serijal za 10
-
sarayewo
#5760 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vidim da je ovdje dosta rijetko spominjana, al ko voli igre tipa Assassin's creeda, sa malo sunjanja i toga, definitivno treba odigrati Dishonored.
Igra je u prvom licu, nalazite se u ulozi bivseg tjelohranitelja kraljice. Kraljica ubijena, njena kcerka oteta i sad ste u potjeri za njom... Okruzenje je u steampunk fazonu, sa dobro balansiranim oruzjima - ono sto je specificno je sto imas i jako zanimljivu magiju, pa mozes koristiti kratki teleport, mozes uci u tijelo bilo cega zivuceg oko sebe (ljudi, pacovi, ribe, itd...)
Ono sto je pravo dobro je sto za svaki korak postoji vise nacina kako da se uradi, za svaki prolaz i svako ubistvo postoji bar 2-3 nacina da se prodje tako da je igra skroz nelinearna. Npr, dodjes do lika kojeg trebas ubiti, udjes mu u tijelo i izvedes ga na terasu, onda fino izadjes iz tijela i samo ga gurnes preko ograde
Definitivno jedna od najboljih igara koje sam odigrao zadnjih godina, i jedna od rijetkih koju sam do kraja presao a da mi nije dosadila.
Igra je u prvom licu, nalazite se u ulozi bivseg tjelohranitelja kraljice. Kraljica ubijena, njena kcerka oteta i sad ste u potjeri za njom... Okruzenje je u steampunk fazonu, sa dobro balansiranim oruzjima - ono sto je specificno je sto imas i jako zanimljivu magiju, pa mozes koristiti kratki teleport, mozes uci u tijelo bilo cega zivuceg oko sebe (ljudi, pacovi, ribe, itd...)
Ono sto je pravo dobro je sto za svaki korak postoji vise nacina kako da se uradi, za svaki prolaz i svako ubistvo postoji bar 2-3 nacina da se prodje tako da je igra skroz nelinearna. Npr, dodjes do lika kojeg trebas ubiti, udjes mu u tijelo i izvedes ga na terasu, onda fino izadjes iz tijela i samo ga gurnes preko ograde
Definitivno jedna od najboljih igara koje sam odigrao zadnjih godina, i jedna od rijetkih koju sam do kraja presao a da mi nije dosadila.
-
Eborg
#5761 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Kada dođeš to Revelationsa (dakle prvo I, II, Brotherhood, Revelations, III pa IV koja je u izradi) imat ćeš priliku igrati opet sa Altairom pa će ti neke njegove odluke biti jasnije. Codex i sve ostalo čitaj, daju odličnu pozadinu priči, ganjaj i ove sporedne zadatke.Chmoljo wrote:beyond call of dutystojcevac wrote:Sjeća li se iko commandos behind enemy lines i commandos behind call of duty? Postoji li nešto novije na sličan fazon da se može igrati?![]()
pa za početak preigraj dvojku ako nisi, jer je drama dobra. sjećam se da je Desperados bio na taj fazonnije loš
vezano za AC, dvica je OGROMAN napredak u odnosu na prvi AC. nisam još igrao ostatak, jer idem redom. sjajno mi je to što bace koju riječ na italijanskomubacivanje historijskih ličnosti, prelijepi gradovi na maksimalnoj rezoluciji i detaljima izgledaju fenomenalno...
Altair ima... seksi imei nije baš razrađen lik... sad evo kontam... skoro nikako. mislim u kecu. sad kada sam završio, iščitaću one codex pages, da vidim šta je to Altair črčkao
krenuh čitati i o Altairu na wikiju, ali skontah da bih mogao naletiti na spoiler
pa nisam
![]()
sjajna mi je bila Desmondova vizija Altaira![]()
- Averus
#5762 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Eborg wrote:
Kada dođeš to Revelationsa (dakle prvo I, II, Brotherhood, Revelations, III pa IV koja je u izradi) imat ćeš priliku igrati opet sa Altairom pa će ti neke njegove odluke biti jasnije. Codex i sve ostalo čitaj, daju odličnu pozadinu priči, ganjaj i ove sporedne zadatke.
Ovo je tačno! Treba se obratiti pažnja na sve informacije koje igre nude. Ima mnogo interesantnih stvari, plus što možeš nešto i naučiti
Iskreno, Altair i Ezio su mi obojica strašno dragi likovi, tako da ne pravim razliku između njih. Obojica su izvanredno predstavljeni, imaju odlične priče i smatram ih upečatljivim likovima poput Sephirotha i Kefke iz FF serijala.
Altair je fora samim tim što se tako močno zove. Lik je bukvalno prošao neki "trial to become assassin" kroz tu priču kako je od nehatnog i impulsivnog ubice postao legendarni Altair, zapamćen kroz vijekove.
Ezio, s druge strane, je igračima bliži samim tim što se njegova radnja odvija dosta kasnije, dakle bliže našem dobu. Momak u punoj snazi (AC2), ženskaroš, zafrkant kojem je uprkos tome svemu čast na prvom mjestu.
I kako onda da čo'ek poredi jednog s drugim, kad su obojica famozni!
Inače, volim kad ljudi obrate veliku pažnju na priču i razvoj likova u igri, a ne samo na grafiku i ubijanje. Ezio je najbolji primjer genijalnosti takvog pristupa. Pokušajte odigrati AC2 nakon Revelationsa i siguran sam da ćete primjetiti ogroman kontrast između Eziovog karaktera.
Assassin's Creed je igra koja bi se mogla još žestoko popraviti nekim stvarima, ali i kao ovakva mi je fantastična i ne žalim se
-
Eborg
#5763 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ma ja igre i biram samo po priči, vjerovatno zato mi je multiplayer neinteresantan. Assassin's Creed serijal je tu zaista na nivou.
- bosnianidiot
#5764 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Vidjet cemo samo sta ce sad uraditi sa Black Flag-om. Nekako mi nije jasno sta dalje planiraju, sa obzirom na to kako je Desmondova prica zavrsila.
Samim tim mi nije jasno zasto je glavni lik u Black Flagu predak Haythama iz AC3, da li to sad znaci da ce i novi lik "u sadasnjosti" imati veze sa Desmondom, ili se od toga potpuno odvajaju.
Po trailerima AC4 izgleda odlicno, i grafika i gameplay, ali mene nekako u kompletnom serijalu vise interesuje ta pozadinska prica koja je fantasticno razradjena. Valjda nece sad zeznuti stvar.
Samim tim mi nije jasno zasto je glavni lik u Black Flagu predak Haythama iz AC3, da li to sad znaci da ce i novi lik "u sadasnjosti" imati veze sa Desmondom, ili se od toga potpuno odvajaju.
Po trailerima AC4 izgleda odlicno, i grafika i gameplay, ali mene nekako u kompletnom serijalu vise interesuje ta pozadinska prica koja je fantasticno razradjena. Valjda nece sad zeznuti stvar.
- Averus
#5765 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Baš takoEborg wrote:Ma ja igre i biram samo po priči, vjerovatno zato mi je multiplayer neinteresantan. Assassin's Creed serijal je tu zaista na nivou.
I ja više volim SP igre nego MP. Za MP postoji Nintendo
- KPNCTNJAH
#5766 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Zadnji AC sam do pola davno presao i stao, postane monotono, sve na isti fazon... imao sam taj problem sa svakim dijelom, dosadi na pola puta, ali zavrsim nakon po' godine
kako su krenuli, ne bi me cudilo da za par dijelova u BiH zavrse 
-
Madrid
#5767 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
AC 2 je jedna od najboljih igara ikad, ostale se nekako samo nadovezuju i nisu donijele nista posebno(osim novih gradova), ali meni kao fanu to ne smeta puno
AC 3 je dovoljno drugaciji od prethodnih AC dijelova, ali je neoptimiziran i pun bugova, po meni uvod dugo traje u odnosu na zaplet i kraj, a i Connor nije ni do yaya Eziu
AC 3 je dovoljno drugaciji od prethodnih AC dijelova, ali je neoptimiziran i pun bugova, po meni uvod dugo traje u odnosu na zaplet i kraj, a i Connor nije ni do yaya Eziu
- Chmoljo
#5768 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
+1NenjiA wrote:Baš takoEborg wrote:Ma ja igre i biram samo po priči, vjerovatno zato mi je multiplayer neinteresantan. Assassin's Creed serijal je tu zaista na nivou.
I ja više volim SP igre nego MP. Za MP postoji Nintendo
kosa mi se na glavi digne kada vidim da igra na recenziji dobije manju ocjenu zbog problema sa serverima za MP
-
Eborg
#5769 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Nisam još igrao Assassin's Creed III pa nemojte spoilati ali koliko sam vidio u nekim izjavama developera ovakva postavka im omogućava da se "igraju" i sa drugim "sadašnjim" likovima osim Desmonda.
- Averus
#5770 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Evo odvojih malo vremena (kad vec imam), pa napravih Assassin Insignia - bosansku varijantu 
Naravno, osim originala, napravio sam i tri INDIGO verzije
Bosnian Assassins

EDIT:
Ev' i jednostavni logo

Javite koja vam se verzija najvise svidja
Naravno, osim originala, napravio sam i tri INDIGO verzije
Bosnian Assassins
EDIT:
Ev' i jednostavni logo
Javite koja vam se verzija najvise svidja
Last edited by Averus on 09/07/2013 18:10, edited 2 times in total.
- Chmoljo
#5771 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
sad znamo ko je šarao po ruševini hotela Zagreb 
- Averus
#5772 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
moji radovi su, za razliku od one škrabotine, umjetnostChmoljo wrote:sad znamo ko je šarao po ruševini hotela Zagreb
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- Šveđanin
#5774 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
Ko će dočekati septembar.. 
-
l33t
#5775 Re: Vaše voljene PC igre (piraterija će rezultirati banom!)
ko ovo bude igrao nece iz kuce izlaziti .... cao RLmleetavi wrote: