SDA-All about

Post Reply
Propast i katastrofa

#5751 Re: SDA-All about

Post by Propast i katastrofa »

Kolt12 wrote:
-LIBERO- wrote:@Kolt, da ja i ti zavrsimo sa ovom suludom raspravom, na ovaj nacin :D

Pitanje. Da li bi ti pristao da ta nacionalna bosnjacka drzava bude na 51% BH teritorije, a da se ostalih 49% rastale S i H..i rade sta hoce?
Da li bi pristao na 51% BIH teritorije kao nacionalnu bosnjacku drzavu? Ne, za 51% ne. Rekao sam, u svakoj opciji 52% minimalno. :mrgreen:

Medjutim cinjenica jeste da 48% BiH populacije je neprijateljski raspolozeno prema BiH, cinjenica jeste da onaj ostatak koji nisu Bosnjaci, kad kaze "Bosna", zapravo misli "Jugoslavija" i da se cesto politicki ne ponasaju nista manje destruktivno prema BiH nego Srbi i Hrvati i cinjenica jeste da Bosnjaci placaju preveliku cijenu za multietnicku Bosnu, a da ih svi ostali, ukljucujuci i one iz grupe "ostali" zbog toga da izvines hebu u mozak.

I da Bosnjaci sutra imaju nacionalnu drzavu, ona bi nastavila kontinuitet postojanja Bosne, i bazirala bi se i historijski na Bosnu. Sto znaci, Bosne ce u svakom slucaju biti, pa makar Bosnjaci imali samostalno nacionalnu drzavu. Samo ako bi sutra dosli u takvu situaciju da moram birati izmedju bosnjackih nacionalnih interesa i multietnicke Bosne, svakako bi izabrao bosnjacke nacionalne interese.
ma je, nije Palestina nego nastavak srednjovjekovne drzave :bih:
pemanapemani

#5752 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

racionalista wrote:
pemanapemani wrote:
racionalista wrote:Meni je neopisivo drago sto maske padaju i sto se sva kritika prema SDA, sve lazi, izmisljotine, potvore (zlatne kasike, itd), sve optuzbe - na kraju svedu, kada se sve ostalo ogoli - na cinjenicu da je SDA ta koja je pokrenula proces izdvajanja BiH iz njima toliko drage i nikada prezaljene Jugoslavije. To je ono sto SDP-ovci (i ovi zadrti i oni razocarani) nikada nece oprostiti Stranci Demokratske Akcije.
Kad se sve ogoli dođemo do toga da je SDA "svom" narodu prodavala puške za odbranu od agresije.
Kada se sve ogoli dođemo do toga da je SDA kriva što se protjerani nisu vratili na svoja ognjišta, jer su oni pokrali sve pare od donacija.
Kada se sve ogoli dođemo do toga da je SDA uništila gotovo sva javna preduzeća koja nisu stradala od agresorskih granata.
Kada se sve ogoli dođemo do toga da je SDA stvorila državu divlje gradnje, klizišta, zatrovanih riječnih izvora, ledenih jezera sa endemskim vrstama koje truje elita kanalizacijom iz nelegalno izgrađenih vila, itd.

Kada se sve ogoli, SDA i njenim jurišnicima ne odgovara ni zlatni ljiljan samo zato što se zove Željko, kako će im onda neko drugi odgovarati?

a kakav je odnos komsica prema aliji bio? primio je od njega odlikovanje, nije se bunio. ako je htio dosljedan da bude
trebao je odma odbiti tog ljiljana, reći alija ti si pakaš neću da primim odlikovanje koje si ti potpisao. nego primio ljiljana a onda okacio diktatorovu sliku u kabinet. isto da je neko partizansku spomenicu primio a okacio kralja petra ili antu pavelica kod sebe u kancelariji
Komšiću je dodjeljeno najveće ratno priznanje Zlatni ljiljan. Možda ga je na rever Željku okačio Alija, ali to nije Alijino priznanje, niti je BiH bila njegova babovina, niti je Armija BiH bila njegova privatna vojska. Uostalom, Armija je postrojena na Platformi predsjedništva iz 1992. To što su Alija i KOS-ovci oko njega od nje željeli stvoriti stranačku vojsku, njima na dušu.
Ljudi su dobrovoljno pristupali Armiji, jer su željeli braniti domovinu, a ne radi Alije Izetbegovića, špijuna i kriminalaca kojima je bio okružen, a koji su, kako smo već apsolvirali, prodavali oružje ljudima kojima se spremao masakr.
Ježim se od njihove ljubavi prema BiH i izuriniram se na njihovo probosansko djelovanje.[/quote]

ja govorim ovdje o instituciji predsjednika a ne o aliji kao obicnom covjeku. isto kao sto je komsic imao ulogu vojnika, oficira imao je i alija ulogu predsjednika.[/quote]

Naravno, post ti naprosto pršti od institucionaliziranja i podjele uloga :-) .
P.S. Da nije bilo "diktatora", naši "intelektualci" bi BiH davno pustili niz vodu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5753 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Kolt12 wrote:
-LIBERO- wrote:@Kolt, da ja i ti zavrsimo sa ovom suludom raspravom, na ovaj nacin :D

Pitanje. Da li bi ti pristao da ta nacionalna bosnjacka drzava bude na 51% BH teritorije, a da se ostalih 49% rastale S i H..i rade sta hoce?
Da li bi pristao na 51% BIH teritorije kao nacionalnu bosnjacku drzavu? Ne, za 51% ne. Rekao sam, u svakoj opciji 52% minimalno. :mrgreen:

Medjutim cinjenica jeste da 48% BiH populacije je neprijateljski raspolozeno prema BiH, cinjenica jeste da onaj ostatak koji nisu Bosnjaci, kad kaze "Bosna", zapravo misli "Jugoslavija" i da se cesto politicki ne ponasaju nista manje destruktivno prema BiH nego Srbi i Hrvati i cinjenica jeste da Bosnjaci placaju preveliku cijenu za multietnicku Bosnu, a da ih svi ostali, ukljucujuci i one iz grupe "ostali" zbog toga da izvines hebu u mozak.

I da Bosnjaci sutra imaju nacionalnu drzavu, ona bi nastavila kontinuitet postojanja Bosne, i bazirala bi se i historijski na Bosnu. Sto znaci, Bosne ce u svakom slucaju biti, pa makar Bosnjaci imali samostalno nacionalnu drzavu. Samo ako bi sutra dosli u takvu situaciju da moram birati izmedju bosnjackih nacionalnih interesa i multietnicke Bosne, svakako bi izabrao bosnjacke nacionalne interese.

Znaci prihvatljiva ti je nacionalna bosnjacka drzava na 52% teritorije. Ti se tim cinom fakticki stavljas rame uz rame sa ovim secesionistima na svim ostalim stranama.

Druga stvar, mora ti biti jasno da za tu tvoju ideju nebi imao podrsku ni od velike vecine Bosnjaka, naravno ni od Bosanaca i "ostalih". Fakticki jedini pravi saveznici u tome bi ti bili ovi iz Obraza, ravnogorskog cetnickog pokreta..onda ova simpaticna ekipa sto se okuplja oko Poskoka :D ..itd. itd. Onako bas fensi drustvance, sa kojim bi dijelio slicne stavove...jedino bi se pokacili oko tih postotaka..ali nekako bi se to dalo navuci i prekrojiti..ko u Dejtonu odprilike :D :roll: ;-)
Propast i katastrofa

#5754 Re: SDA-All about

zaokruzio je Zeleni kadar svoj tamni vilajet odavno. Cekaju samo da nekog drugog optuze za to, ali na terenu su sve davnih dana uradili sta treba. Ne mogu vise ni sakriti, frljaju se postotcima zavisno od raspolozenja.
racionalista

#5755 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

ma nema odricanja ni jedne "lopate" bosanske zemlje
Opetja033

#5756 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Propast i katastrofa wrote:zaokruzio je Zeleni kadar svoj tamni vilajet odavno. Cekaju samo da nekog drugog optuze za to, ali na terenu su sve davnih dana uradili sta treba. Ne mogu vise ni sakriti, frljaju se postotcima zavisno od raspolozenja.
Jesi li ti slijep ili samo selektivno gledas stvari? Frajer fino rece da SDA treba zavrsiti na smecu historije, da nije "zelen", itd.
Licno ne poznajem ni jednog clana/simpatizera/glasaca SDA koji bi u ovom trenutku pristao na bilo koji vid cijepanja drzave - ma kakvi postoci bili u pitanju.

A svakodnevno gledamo na terenu zadnjih par mjeseci kako tvoji Crveni Kmeri rade na raslojavanju drzave - time sto po prvi put od Daytona prihvataju da se nadleznosti drzave spustaju na entitete. Konacno cetnici docekali da i u Sarajevu nadju nekoga ko prima naredjenja iz Beograda - pokusavaju uzeti koliko mogu.
MojneBaKofrcenje

#5757 Re: SDA-All about

Post by MojneBaKofrcenje »

Propast i katastrofa wrote:zaokruzio je Zeleni kadar svoj tamni vilajet odavno. Cekaju samo da nekog drugog optuze za to, ali na terenu su sve davnih dana uradili sta treba. Ne mogu vise ni sakriti, frljaju se postotcima zavisno od raspolozenja.

Kakav bolan zeleni kadar. Bas si dosadan s tim.
Eto mi cemo tebe zvati crveni kmer onda.

Ah da, znam da bi ti volio raspad Bosne.

Bosnjaci ne daju ni pedalj Bosne !
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#5758 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

S obzirom da smo zaboravili : "na cinjenicu da je SDA ta koja je pokrenula proces izdvajanja BiH iz njima toliko drage i nikada prezaljene Jugoslavije" , ipak da ne zaboravimo "na činjenicu da će zeleni kadar pokrenuti proces izdvajanja XX (mašti na volju kako žele nazvati svoj tamni vilajet) iz njima toliko drage i nikad prežaljene Bosne i Hercegovine".
:roll: :roll: :roll:
Pa ne mogu da vjerujem da ovo pišem :?
Propast i katastrofa

#5759 Re: SDA-All about

MojneBaKofrcenje wrote: Ah da, znam da bi ti volio raspad Bosne.

Bosnjaci ne daju ni pedalj Bosne !
Znao sam... :lol:
odbranicete s nebulozama sigurno :dance:
Opetja033

#5760 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

tvsabina wrote:
S obzirom da smo zaboravili : "na cinjenicu da je SDA ta koja je pokrenula proces izdvajanja BiH iz njima toliko drage i nikada prezaljene Jugoslavije" , ipak da ne zaboravimo "na činjenicu da će zeleni kadar pokrenuti proces izdvajanja XX (mašti na volju kako žele nazvati svoj tamni vilajet) iz njima toliko drage i nikad prežaljene Bosne i Hercegovine".
A tvoj argument za ovu degutantnu laz je? Da cujem? Na koji nacin je SDA ta koja u ovom trenutku radi na razbijanju BiH? Prosvijetli me molim te...

Jer kao sto rekoh ranije nasem uvazenom kolegi:
A svakodnevno gledamo na terenu zadnjih par mjeseci kako tvoji Crveni Kmeri rade na raslojavanju drzave - time sto po prvi put od Daytona prihvataju da se nadleznosti drzave spustaju na entitete. Konacno cetnici docekali da i u Sarajevu nadju nekoga ko prima naredjenja iz Beograda - pokusavaju uzeti koliko mogu.
Kolt12

#5761 Re: SDA-All about

Post by Kolt12 »

-LIBERO- wrote:
Znaci prihvatljiva ti je nacionalna bosnjacka drzava na 52% teritorije. Ti se tim cinom fakticki stavljas rame uz rame sa ovim secesionistima na svim ostalim stranama.

Druga stvar, mora ti biti jasno da za tu tvoju ideju nebi imao podrsku ni od velike vecine Bosnjaka, naravno ni od Bosanaca i "ostalih". Fakticki jedini pravi saveznici u tome bi ti bili ovi iz Obraza, ravnogorskog cetnickog pokreta..onda ova simpaticna ekipa sto se okuplja oko Poskoka :D ..itd. itd. Onako bas fensi drustvance, sa kojim bi dijelio slicne stavove...jedino bi se pokacili oko tih postotaka..ali nekako bi se to dalo navuci i prekrojiti..ko u Dejtonu odprilike :D :roll: ;-)
Ne, ne, ja nisam oni. Ono sto su oni zeljeli i radili, to je fasisticki plan istrijebljenja, pljacke, silovanja i deportacije stotina hiljada ljudi u Bosni, kako bi ostvarili svoje monstrozne fasisticke umobolne planove i teritorije gdje ce oni biti vecina.

Ne zaboravi, Bosna je napadnuta s tim ciljem. Nije znaci da se mi nismo slagali pa se zaratilo i sve se desilo slucajno. Ne, sve je bilo tempirano izvan Bosne, a glavni cilj je bilo dobiti ovo sto danas imamo, plus da veliki dijelovi budu pripojeni Srbiji odnosno Hrvatskoj.

Ono sto je meni krivo, je sto su Bosnjaci uvijek kao nekakve "cace" multietnicke Bosne gdje postoje dva velika delikventa i jedan mali, koji uvijek prave sranja, ne shvatajuci da svako ima zelju dobiti sutra 150 miliona maraka na lotu, ali jebiga, zivot je takav, ne ispunjava nam nase zelje.

Drugim rijecima iskljucivo Bosnjaci shvataju da cak i za raspad Bosne je potreban dogovor. Medjutim ono sto se desava je to da Bosnjaci pored toga sto su "cace" te multietnicke Bosne, razumni dio te Bosne, zbog toga uvijek budu zeznuti i plate daleko najvecu cijenu, kao u ostalom i sto to obicno placaju roditelji delikvenata. Znas, Sarajevo treba biti primjer delikventima i ostali supljaci.

Svako u toj Bosni gleda svoje interese, osim Bosnjaka. Mislim da su ta vremena iza nas, ili ce uskoro biti iza nas. Delikventi se trebaju uozbiljiti i shvatiti stanje stvari i biti konstruktivni kao bi multietnicku Bosnu napravili lijepim mjestom za zivljenje.

Kad kazem delikventi, tu mislim na Srbe i Hrvate, plus puno manje na one iz grupe "ostali" jer ni oni nisu cvjecke. I oni kazu Bosna, a misle Jugoslavija i nije bas da se ponasaju kao saveznici Bosnjaka u odbrani multietnicke Bosne.

Evo najbolji primjer je Damir Hadzic. Do neki dan je bio u koaliciji sa SDA, a sad se kao frajer "zainatio" pa ni u gradu gdje je pobijeno 8000 Bosnjaka, znas on "nece" u koaliciju sa SDA? Sto brate ne kazu da ne smiju jer im je Dodik naredio da ne smiju, jer Dodik hoce da poklopi Srebrenicu?

Inace ti iz grupe "ostali" se cesto ponasaju kao da im u opste nije stalo do Bosne, cak naprotiv, djeluju kao neki koji ne zele tu multietnicku Bosnu bas svim zarom srca svog.

Tako da dodjemo do onog, ako bi bio u toj situaciji da moram birati izmedju multietnicke Bosne i bosnjackih nacionalnih interesa, ovo drugo izabiram, a biti ce Bosne, iskljucivo bosnjacke ili multietnicke u svakom slucaju.
MojneBaKofrcenje

#5762 Re: SDA-All about

Bosna polako ali sigurno postaje nacionalna drzava Bosnjaka i to naravno smeta cetnicima i crvenim kmerima koji su volili Titinu diktaturu.

I sad optuzuju Bosnjake, koji im nisu dopustili da cjepaju hiljadugodisnju BOSNU. :dance:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#5763 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

Opetja033 wrote:
tvsabina wrote:
A tvoj argument za ovu degutantnu laz je? Da cujem? Na koji nacin je SDA ta koja u ovom trenutku radi na razbijanju BiH? Prosvijetli me molim te...

Jer kao sto rekoh ranije nasem uvazenom kolegi:
Degutantna laž je prvenstveno to da je "SDA pokrenula proces....".....SDA nije pokrenula proces otcjepljenja Slovenije. Koliko sam čitala ,gledala i pamtim , SDA je tada bila "čvrsto konfederalna" pa i nakon proglašenja samostalnosti Hrvatske SDA je opet bila na "konfederalnim" osnovama. Tek nakon proglašenja nezavisnosti Makedonije kreće se u proces priznavanja Bosne i Hercegovine. A to je prirodna posljedica otcjepljenja tri republike i nestanka jedne zemlje a nikako SDA-ovska zasluga. I da , tu zaslugu imaju i muški članovi moje porodice kao i još stotine hiljada boraca Armije BiH , koji su tri godine krvarili za nezavisnost a ne pada im na pamet da se poistovjete sa SDA a kamo li da im priznaju bilo kakva "prava na pokretanje procesa".
Sve o "procesima" znaju njihova leđa.

Dalje , nisam napisala da je SDA za izdvajanje xx iz BiH nego "zeleni kadar". To što ti poistovjećuješ zeleni kadar sa SDA je opet tvoj problem. Dokaz o "zelenom kadru" ? Evo :
Kolt12 wrote: Da li bi pristao na 51% BIH teritorije kao nacionalnu bosnjacku drzavu? Ne, za 51% ne. Rekao sam, u svakoj opciji 52% minimalno. :mrgreen:

Čitaj malo pa druge optužuj da "degutatno lažu".
Drug Tito je imao fantastične političke kurseve na kojima se ako ništa učilo - čitati ;-)
Last edited by sabina1 on 16/12/2012 02:13, edited 2 times in total.
Kolt12

#5764 Re: SDA-All about

Post by Kolt12 »

racionalista wrote:ma nema odricanja ni jedne "lopate" bosanske zemlje
Pa sto se onda tvoj predstavnik Damir Hadzic iz grupe "ostali" ne bori za tu bosansku zemlju u Srebrenici, nego sad kao nece sa SDA, a do neki dan bio u koaliciji s njima? Naravno, sta ga briga, moze se igrati politickih igara sa gradom gdje je pobijeno 8000 Bosnjaka. On nije Bosnjak.

Ja nisam za podjelu Bosne, medjutim u slucaju da bosnjacki nacionalni interesi budu u suprotnosti sa interesima multietnicke Bosne, uvijek bez trenutka razmisljanja, izabrao bih bosnjacke nacionalne interese. Vrijeme je da se i drugi pocnu boriti za Bosnu i da to pokazu ne samo rijecima, nego i djelima.
Kolt12

#5765 Re: SDA-All about

Post by Kolt12 »

tvsabina wrote:Dokaz o "zelenom kadru" ? Evo :

Čitaj malo pa druge optužuj da "lažu".
Slusaj ti nesto, ja ne znam sta je s tobom, je li klimaks ili tako nesto, ali stvarno si mi se natovarila na grbacu. Nemoj da me vrijedjas, mene se ne moze opisati kao "zeleni kadar". Ja i ti diletanti sa djume nemamo nista zajednicko. Ako me vec zelis obojiti, onda iskljucivo uzmi ljubicasti flomaster i budes blizu.
racionalista

#5766 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

Kolt12 wrote:
Pa sto se onda tvoj predstavnik Damir Hadzic iz grupe "ostali" ne bori za tu bosansku zemlju u Srebrenici, nego sad kao nece sa SDA, a do neki dan bio u koaliciji s njima? Naravno, sta ga briga, moze se igrati politickih igara sa gradom gdje je pobijeno 8000 Bosnjaka. On nije Bosnjak.

Ja nisam za podjelu Bosne, medjutim u slucaju da bosnjacki nacionalni interesi budu u suprotnosti sa interesima multietnicke Bosne, uvijek bez trenutka razmisljanja, izabrao bih bosnjacke nacionalne interese. Vrijeme je da se i drugi pocnu boriti za Bosnu i da to pokazu ne samo rijecima, nego i djelima.

ovu izjavu daj e hadzic moj predstavnik cu shvatiti kao uvredu, ne znam po cemu si to zakljucio . nije bosnjacki nacionalni interes odricati se zemlje koja je pod okupacijom
Opetja033

#5767 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

tvsabina wrote:Laž je prvenstveno to da je "SDA pokrenula proces....".....SDA nije pokrenula proces otcjepljena Slovenije. Koliko sam čitala , SDA je tada bila "čvrsto konfederalna" pa i nakon proglašenja samsostalnosti Hrvatske SDA je opet bila na konfederalnim osnovama. Tek nakon proglašenja nezavisnosti Makedonije kreće se u proces priznavanja Bosne i Hercegovine. A to je prirodna posljedica otcjepljenja tri republike i nestanka jedne zemlje a nikako SDA-ovska zasluga. I da , tu zaslugu imaju i muški članovi moje porodice koji su tri godine krvarili za nezavisnost a ne pada im na pamet da se poistovjete sa SDA a kamo li da im priznaju bilo kakva "prava na pokretanje procesa".
A kako bi bilo da ti prvobitno poslusas svoj savjet o tome da malo bolje citas prije nego se pocnes zalijetati sa komentarima? Jesam li ja rekao da je SDA pokrenula proces raspada Jugoslavije ili sam rekao da je SDA pokrenula proces samostalnosti BiH?

I hocete li se vi mrzitelji SDA dogovoriti vise sta je SDA zapravo uradila? Jer jedni govore da je SDA glavni "krivac" sto je BiH postala samostalna drzava i sto se izdvojila iz Jugoslavije te to smatraju historijskom greskom potaknutom od strane SDA dok ti tvrdis kako SDA nije imala nikakve uloge u tome. O historijskom procesu koji si navela mogu se manje-vise sloziti (osim onog dijela da se cekala i odluka Makedonije). Ali kada se shvatilo da je opstanak Jugoslavije nemoguc (sa Hrvatskom u njoj, to je bilo ono sto je prelilo casu a ne Makedonija) SDA je jasno zastupala samostalnost BiH. Dok su ovi koji danas saraju po forumu o historijskom dogovoru Zulfikarpasic-Milosevic vjerovatno demonstrirali ispred skupstine, pozivali na drzavni/vojni udar i zazivali intervenciju JNA da ih spasi - zajedno sa Jugoslavijom.

tvsabina wrote:Dalje , nisam napisala da je SDA za izdvajanje xx iz BiH nego "zeleni kadar". To što ti poistovjećuješ zeleni kadar sa SDA je opet tvoj problem. Dokaz o "zelenom kadru" ? Evo :
Kolt12 wrote: Da li bi pristao na 51% BIH teritorije kao nacionalnu bosnjacku drzavu? Ne, za 51% ne. Rekao sam, u svakoj opciji 52% minimalno. :mrgreen:

Čitaj malo pa druge optužuj da "lažu".
I opet brzas. Citiram tebe "citaj malo". Zakljucio sam da SDA smatras zelenim kadrom jer ni u ludilu nisam mogao pomisliti da to govoris za osobu koja zastupa stav da SDA treba zavrsiti na smetljistu historije, da BiH treba da bude europski uredjena i sekularna drzava, osoba koja tvrdi da su osobe koje idu na dzumu diletanti. Bas onako tipicno za Zeleni Kadar, ne? :roll:
tvsabina wrote:Drug Tito je imao fantastične političke kurseve na kojima se ako ništa učilo - čitati ;-)
Sudeci po prilozenom izgleda da i nisu bili bas ucinkoviti. ;-)
Last edited by Opetja033 on 16/12/2012 02:17, edited 1 time in total.
pemanapemani

#5768 Re: SDA-All about

Post by pemanapemani »

Kolt12 wrote:

Zamolio bih te da više ne budeš bezobrazan i ne generaliziraš. Ti si sve "ostale", a prvenstveno Bosance, utrpao u jedan koš i od nas napravio klonove Damira Hadžića.
Da li onda tebe trebam stavljati u ravan sa Alijom Delimustafićem, Fikretom Abdićem, Dževadom Galijaševićem, a zašto ne i sa Hasanom Čengićem, Nedžadom Brankovićem, Edhemom Bičakčićem i sl.?

To što su tebi Bosanci trn u oku, jer se identificiraju isključivo sa Bosnom i Hercegovinom, te je čitavu smatraju svojom, ne daje ti za pravo da generaliziraš. Odnosno, to ti niko ne može zabraniti, ali vidiš kako je zajebano.
Kolt12

#5769 Re: SDA-All about

Post by Kolt12 »

racionalista wrote: ovu izjavu daj e hadzic moj predstavnik cu shvatiti kao uvredu, ne znam po cemu si to zakljucio . nije bosnjacki nacionalni interes odricati se zemlje koja je pod okupacijom
Ti si mene pogresno shvatio, ja nigdje nisam rekao da bi se odrekao teritorije. Cak naprotiv, to strogo demantiram.
racionalista

#5770 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

Kolt12 wrote:
racionalista wrote: ovu izjavu daj e hadzic moj predstavnik cu shvatiti kao uvredu, ne znam po cemu si to zakljucio . nije bosnjacki nacionalni interes odricati se zemlje koja je pod okupacijom
Ti si mene pogresno shvatio, ja nigdje nisam rekao da bi se odrekao teritorije. Cak naprotiv, to strogo demantiram.
ma ti si mene sa nekim zamjenio meni se cini
Kolt12

#5771 Re: SDA-All about

Post by Kolt12 »

Eh, lako je biti tamo gdje su Bosnjaci vecina "Bosanac", a Bluka je prije rata imala 12% mjesanih brakova, "nidje" tamo "Bosanaca", da ne govorim o "borbi za Bosnu", iskljucivo tamo gdje su Bosnjaci vecina, a pogotovo od Bascarsije do Ilidze. Nije vam samo to Bosna, to vam je par kvadratnih kilometara Bosne.

Bitka za Bosnu se vodi izvan Sarajeva. Molim "Bosance i Hercegovce" koji se nacionalno tako osjecaju, a iz vecinskih su srpskih i hrvatskih krajeva, da se oglase, da znamo da je sve s njima OK. Jednostavno u ovih 20 godina, za njih se nije culo, rekoh da se nisu asimilirali ili tako nesto, ako su vec bili toliko sretni da su prezivjeli te golgote?

Za odricanje zemlje, slazem se.
racionalista

#5772 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

Kolt12 wrote:
Eh, lako je biti tamo gdje su Bosnjaci vecina "Bosanac", a Bluka je prije rata imala 12% mjesanih brakova, "nidje" tamo "Bosanaca", da ne govorim o "borbi za Bosnu", iskljucivo tamo gdje su Bosnjaci vecina, a pogotovo od Bascarsije do Ilidze. Nije vam samo to Bosna, to vam je par kvadratnih kilometara Bosne.

Bitka za Bosnu se vodi izvan Sarajeva. Molim "Bosance i Hercegovce" koji se nacionalno tako osjecaju, a iz vecinskih su srpskih i hrvatskih krajeva, da se oglase, da znamo da je sve s njima OK. Jednostavno u ovih 20 godina, za njih se nije culo, rekoh da se nisu asimilirali ili tako nesto, ako su vec bili toliko sretni da su prezivjeli te golgote?

a ti si haman pomislio da se ja izjasnjavam kao bosanac ako sam rekao da se ne treba dati ni "lopata" bosanske zemlje :D
racionalista

#5773 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

......
MojneBaKofrcenje

#5774 Re: SDA-All about

racionalista wrote:
Kolt12 wrote:

a ti si haman pomislio da se ja izjasnjavam kao bosanac ako sam rekao da se ne treba dati ni "lopata" bosanske zemlje :D

Ja mislim da je on odgovarao ovom pemanapemani...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5775 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Opetja033 wrote:
I opet naravno ad hominem "argument". Pomalo lucidan, pomalo "dosjetljiva" upadica i apsolutni nedostatak bilo cega konkretnog kao odgovor na sve sto sam napisao.
bujica epiteta, pridjeva, izbjegavanja činjenica, i prebacivanja odgovornosti sa SDA na SDP u Đogovskom stilu i po svaku cijenu indikator je ideološke zaslijepljenosti i ne zavređuje bolji odgovor. A i nisam advokat crvenih kmera, koji se btw danas ponašaju po jednakom SDA obrascu, pa ispada da mi kao narod ne znamo bolje :( niti sam uposlenik Centrale, niti ovisim od bilo koje stranke, niti branim svaku stranku po bilo koju cijenu, što je kod tebe slučaj tako da je i sama diskusija bezpredmetna jer si komforno moga napisati i talk to the hand :D

SDA se ubi pričom o brizi za narod pa je ova sva priča primjerenija baš za SDA. A ja koliko se sjećam SDA je upravo preko priče o povratku prala lovu za finansiranje predizborne kampanje. Sad mi je žao što nisam sačuvao te isječke iz novina da ih postavim i da se jasno vidi, bez ikakve šuplje šta se i kako radilo. Al to ide ovako...na sjednici Vlade FbiH donosi se odluka da se 800.000 KM ispati firmi XXX na ime ratnog duga, jer je ta državna firma pravila nešto za ARBiH...ništa sporno. No sutradan UO te iste firme zasjeda i donosi odluku da donira isti iznos Fondu za povratak SDA :D a sve se dešava nekih 6 ili 8 mjeseci pred izbore.

A i da prezentiram video materijal ti bi opet drnadao SDA demokratija, to je prava ljucka stvar samo iz jednog razloga jer skoro čitavo Predsjeništvo SDA redovno ide na džumu. Ja ti ukazujem na stvari koje su čisto političke i uzročno-posljedično će da puno koštaju ovu državu i ovaj narod ( ko što su več i koštale samo što tu, veoma prljavo i šupački, SDA sopstvenu odgovornost prebacuje na koljače i teško je i pričati racionalno o tome jer su to žive rane ili na crvene kmere, čija je politička uloga marginalna u protekle 22 godine ) jer se u SDAovskim krugovima nacionalna politika upravo tabiri po istom ovom politički nepismenom obrascu iz 19. stoljeća, kako je vi ovdje tabirite, pa vam je raširenija empatija za Palestince dok šutite svi dok se provodi institucionalni fašizam nad Bošnjacima u Prijedoru. Što li...... Jel možda čekate da vam efendija kaže šta trebate raditi? Ili neda centrala da dirate u srpsko?
Post Reply