Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BHF_Manijak

#5751 Re: Champions League 2011/12

Post by BHF_Manijak »

Riddle wrote:
Kod Nijemaca su mi se uvijek sviđali spiker i navijaci nakon sto neko zabije gol. Nigdje ne mogu da nađem video sa sinocnje utakmice kad se to desilo. Ima gol, ali ne traje video tako dugo da to uhvati.

Thomas... MULLER!!! Thomas... MULLER!!! Thomas... MULLER!!! :thumbup:
Pretpostavljam da si gledo na Sat1 Ran-u Wolff Fussa, najbolji njemacki komentator ubjedljivo. Iako je svapski tim igro i radilo se o finalu LP; ipak je bio nevjerovatno objektivan, cak je i zadnji Drogbin penal ispratio euforicno. Jebote ja ko Bosnjo koji je jucer za Svabe navijo sjebo bi se kod gola Drogbe i zadnjeg penala, ali ovaj komentator jok, nema sta, pravi profesionalac! :thumbup: :thumbup:
cyprus

#5752 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Konačno kraj jedne sezone po mom ukusu, nijedan od ovih meni mrskih šupačkih klubova nije osvojio ništa bitno :mrgreen: Nek su vala Barcelona, Manchester II i Milan ostali kratkih rukava, volim više nego pare :mrgreen: A tek koja mi je satisfakcija izbacivanje Barcelone u polufinalu i osvajanje Chelseajeve titule sinoć... konačno godine pehova i krađa došle na naplatu (kad se najmanje očekivalo)... Još samo da onaj ''stručnjak'' ispuši večeras francusku titulu, a ispušiće... :D 8-)

Jedino mi je BHPL donekle pokvarila dojam, ali samo da Sarajevo dobije licencu, nije ni to toliko strašno :)
Edin H.

#5753 Re: Champions League 2011/12

Post by Edin H. »

Znaci 2 od 3 pogodih :dance: :skoljka:

Pogodih da ce Manchester City biti prvak, da ce Chelsea osvojiti Ligu prvaka, a pogodio bih i da ce Liverpool osvojiti FA Cup, da nije coravih engleskih sudija koji ne priznadose gol Carolla :skoljka:
veljaca

#5754 Re: Champions League 2011/12

Post by veljaca »

Celzi je u zadnje tri utakmice u LP imao ogromnu srecu i nezasluzeno je osvojio LP .... Ali fudbal je to ...

Cestitke Celziju ( makar zbog boje dresova ) a i Pep moze sada reci da je izbacen od osvajaca LP ...... :D
cyprus

#5755 Re: Champions League 2011/12

Post by cyprus »

Zna li neko koliko je Chelsea imao šuteva nakon regularnog toka meča? Vidim da je 6 ukupno, ali treba mi informacija koliko ih je bilo u 90 minuta a koliko u produžecima?

Ima li gdje statistika samo za 90 min?
skenderija04

#5756 Re: Champions League 2011/12

Post by skenderija04 »

Chelsea je prvak evrope . Kruna jednog ambicioznog projekta pojedinca, u ovom slucaju Abramovica. Nakon devet godina i skoro milijardu eura ulozenih u igrace dosao je do ostvarenja svog sna. Chelsea je bio prvi ozbiljniji model upumpavanja para od strane jednog milijardera koji nije zalio sredstva i koji je bio u debelom minusu, radi svoje ambicije. Sada je ona ostvarena. Da li je ovo kraj Chelsea kao velike ekipe ? Hoce li Abramovic zavrnuti pipu ? Hoce li navijaci prihvatiti eventualno vracanje u prosjek? Da li ima motiva da nastavi i dalje sa istom politikom? Da li ce mozda prodati klub? Odgovore na ova pitanja cemo dobiti vrlo brzo. Vidjevsi da fudbal ide u tom pravcu, i da prisustvujemo slicnim projektima, interesuje me kako se ti projekti razvijaju nakon ostvarenja cilja. Neko ce reci da imaju para na bacanje i da im je to igracka. Mozda, ali da su se tako ponasali u zivotu sigurno ne bi stigli tu gdje jesu. Niko ne voli da gubi novac pa ni ti milijarderi. Oni ne poklanjaju nego ulazu. Roman Abramovic je danas poznatiji nego prije devet godina. Ulaganje u Chelsea mu je omogucilo da udje u odredjene krugove i uspostavi relacije koje nije mogao ni sanjati kao guverner neke sibirske provincije. Da li je njemu fudbal danas potreban?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5757 Re: Champions League 2011/12

Post by Chmoljo »

vjerujem da je neko već primjetio, ali:

Bayern je izgubio oba puta u finalu u zadnje dvije godine od ekipa koje su u polufinalima izbacivale Barcelonu.

i Chelsea je opet imao penal kontra sebe, koji je promaš, kao i u prošloj utakmici.

i ono najbitnije: za ime Boga, ne dajte Holanđanima da pucaju odlučujuće penale. fuliće ih makar igrali u njemačkoj ekipi.

:D

toliko 8-)
todd_smith

#5758 Re: Champions League 2011/12

Post by todd_smith »

koliko samo godina dolaze do polufinala/finala, i to iz sezone u sezonu, mislim da su jedini tim u Evropi kojem je to poslo za rukom da vec 7-8 sezona najmanje zavrse u polufinalima

Tu nema neke srece, malo mi je glupo reci i slusati komentare tipa "uuu sreca slabi su oni pravo, Bayern jaci", ok sto Bayern onda nije osvojio ako su jaci? imali su isto vremena kao i Chelsea i isti broj penala da dobiju, ali nisu :-)

Drago mi je da je Chelsea osvojio, jer ovakva prica "underdoga" u fudbalu se ja ne sjecam

Sjeti se da su oni izgubili od Napolija 3-1, u domestickoj ligi gubili od West Broma,Aston Ville, totalno se raspadali, onda gube i glavnog trenera, medije sire price da je svlacionica podijeljena i razlicitie price

i onda kada je najvise trebalo, kada su im ledja uz zid bila i u cosak bili utjerani, odjednom ta 23 igraca su rame uz rame na nogama ostali i prosli nevjerovatno putovanje

Ja stvarno nemam rijeci, ne vjerujem da je u historiji fudbala ikada ovako nesto postojalo, ekipa koja je bila na rubu ispadanja iz Lige Sampiona i na putu ka TOTALNE blamaze u EPLu, da se okrene totalnih 180 stepeni i na kraju sezone osvojio krunu sampiona Evrope i FA Cup

Drago mi je najvise zbog Drogbe i Lamparda, igraca kojima je ovo definitivno bila zadnja sansa za nesto ovako

Drogba...sa 34 godine...da li cemo uskoro vidjeti napadaca njegove snage,volje i tehnike...ne vjerujem

Lampard, kapitenski odigrano

Cech, ove sezone se vratio da bude najbolji golman na svijetu po meni, u EPLu, protiv Napolija, protiv Barce pa i sinoc protiv Bayerna, i onda isto protiv Liverpoola u finalu (pogotovo ona nevjerovatna odbrana Carrollu) osvojio je Chelseaju Ligu Prvaka i FA Cup isto onoliko koliko je to i Drogba uradio

Bayernovci mogu do sutra pjevati "uu pare, sreca, bunker" i ostala sranja, cinjenica je ta da su znatno bili oslabljeni i znali su to, i zato su igrali na svoju snagu sto je bila nevjerovatna organizacija odbrane i kontra napada

Kao sto vec rekoh, ne vjerujem da je ikada postojala ekipa u historiji fudbala da ovako nesto sve prodje kao ova ekipa Chelsea, sudjeno im je da osvoje :thumbup:
5 0 5

#5759 Re: Champions League 2011/12

Post by 5 0 5 »

veljaca wrote:Pep moze sada reci da je izbacen od osvajaca LP ...... :D
Svaki put kada je Pep bio izbacen, bilo je od buduceg sampiona tog takmicenja. (Sevilla 2010, Inter '10, Madrid '11, Chelsea '12)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5760 Re: Champions League 2011/12

Post by odesveuhonduras »

vidi mu cvika sa pijace :D

Image
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#5761 Re: Champions League 2011/12

Post by Entropio »

Neuer je sinoć bio odličan. Čovjek šutao penal jer ostali nisu smjeli...
spacebound

#5762 Re: Champions League 2011/12

Post by spacebound »

todd_smith wrote:koliko samo godina dolaze do polufinala/finala, i to iz sezone u sezonu, mislim da su jedini tim u Evropi kojem je to poslo za rukom da vec 7-8 sezona najmanje zavrse u polufinalima

Tu nema neke srece, malo mi je glupo reci i slusati komentare tipa "uuu sreca slabi su oni pravo, Bayern jaci", ok sto Bayern onda nije osvojio ako su jaci? imali su isto vremena kao i Chelsea i isti broj penala da dobiju, ali nisu :-)

Drago mi je da je Chelsea osvojio, jer ovakva prica "underdoga" u fudbalu se ja ne sjecam

Sjeti se da su oni izgubili od Napolija 3-1, u domestickoj ligi gubili od West Broma,Aston Ville, totalno se raspadali, onda gube i glavnog trenera, medije sire price da je svlacionica podijeljena i razlicitie price

i onda kada je najvise trebalo, kada su im ledja uz zid bila i u cosak bili utjerani, odjednom ta 23 igraca su rame uz rame na nogama ostali i prosli nevjerovatno putovanje

Ja stvarno nemam rijeci, ne vjerujem da je u historiji fudbala ikada ovako nesto postojalo, ekipa koja je bila na rubu ispadanja iz Lige Sampiona i na putu ka TOTALNE blamaze u EPLu, da se okrene totalnih 180 stepeni i na kraju sezone osvojio krunu sampiona Evrope i FA Cup

Drago mi je najvise zbog Drogbe i Lamparda, igraca kojima je ovo definitivno bila zadnja sansa za nesto ovako

Drogba...sa 34 godine...da li cemo uskoro vidjeti napadaca njegove snage,volje i tehnike...ne vjerujem

Lampard, kapitenski odigrano

Cech, ove sezone se vratio da bude najbolji golman na svijetu po meni, u EPLu, protiv Napolija, protiv Barce pa i sinoc protiv Bayerna, i onda isto protiv Liverpoola u finalu (pogotovo ona nevjerovatna odbrana Carrollu) osvojio je Chelseaju Ligu Prvaka i FA Cup isto onoliko koliko je to i Drogba uradio

Bayernovci mogu do sutra pjevati "uu pare, sreca, bunker" i ostala sranja, cinjenica je ta da su znatno bili oslabljeni i znali su to, i zato su igrali na svoju snagu sto je bila nevjerovatna organizacija odbrane i kontra napada

Kao sto vec rekoh, ne vjerujem da je ikada postojala ekipa u historiji fudbala da ovako nesto sve prodje kao ova ekipa Chelsea, sudjeno im je da osvoje :thumbup:
Od prve do zadnje riječi :thumbup:
Edinho2011

#5763 Re: Champions League 2011/12

Post by Edinho2011 »

todd_smith wrote:Tu nema neke srece, malo mi je glupo reci i slusati komentare tipa "uuu sreca slabi su oni pravo, Bayern jaci", ok sto Bayern onda nije osvojio ako su jaci? imali su isto vremena kao i Chelsea i isti broj penala da dobiju, ali nisu
Imao je Bayern jedan penal vise :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5764 Re: Champions League 2011/12

Entropio wrote:Neuer je sinoć bio odličan. Čovjek šutao penal jer ostali nisu smjeli...
ono je smiješno bilo do bola - da golman puca penal u trećoj seriji, niđe veze. Hajde da je zadnja serija ali u trećoj sa još 3 penala koja mora braniti da "troši" koncentraciju na pucanje penala je amaterski. Pogotovo da ga je promašio..
JThomas

#5765 Re: Champions League 2011/12

Post by JThomas »

on je makar pogodio, a veliki majstori lopte koji su se usrali u gaće nisu...
and

#5766 Re: Champions League 2011/12

Post by and »

Chmoljo wrote:vjerujem da je neko već primjetio, ali:

Bayern je izgubio oba puta u finalu u zadnje dvije godine od ekipa koje su u polufinalima izbacivale Barcelonu.

i Chelsea je opet imao penal kontra sebe, koji je promaš, kao i u prošloj utakmici.

i ono najbitnije: za ime Boga, ne dajte Holanđanima da pucaju odlučujuće penale. fuliće ih makar igrali u njemačkoj ekipi.

:D

toliko 8-)
stvarno ne znam što se roben fata penala kad ih je u zadnje vrijeme katastrofalno izvodio.protiv borusije fulio,protiv reala mu kasiljas zamalo odbranio,kasnije kad su bili penali nije smio pucati????samo će bezveze opet fasovati :D
mora se odati priznanje i čehu koji je donio titulu čelziju.branio je odlično cijelu utakmicu,a kod penala je svaki pročitao :thumbup:
odesveuhonduras

#5767 Re: Champions League 2011/12

JThomas wrote:on je makar pogodio, a veliki majstori lopte koji su se usrali u gaće nisu...
jeste ali je možda izgubio i dragocjene trenutke koncentracije za ono što mu je glavni posao.
JThomas

#5768 Re: Champions League 2011/12

Post by JThomas »

pa šta će, morao je, kad su ovi kakucnuli k'o ratko mladić...

neuer = ubermensch.
odesveuhonduras

#5769 Re: Champions League 2011/12

JThomas wrote:pa šta će, morao je, kad su ovi kakucnuli k'o ratko mladić...

neuer = ubermensch.
ma nije on kriv tu, kriv je trener što je to dozvolio.

Šta li je Cech tek ako je on ubermensch :D još on pure mora jesti dosta, ima tu talenta more ali nije to to još uvijek
Last edited by odesveuhonduras on 20/05/2012 14:32, edited 1 time in total.
todd_smith

#5770 Re: Champions League 2011/12

Post by todd_smith »

Edinho2011 wrote:
todd_smith wrote:Tu nema neke srece, malo mi je glupo reci i slusati komentare tipa "uuu sreca slabi su oni pravo, Bayern jaci", ok sto Bayern onda nije osvojio ako su jaci? imali su isto vremena kao i Chelsea i isti broj penala da dobiju, ali nisu
Imao je Bayern jedan penal vise :D
:lol: :lol: :lol:

i to sto kazes :lol:

ali slusao izjavu Drogbe, govori "Nikada nismo sumnjali da mozemo, cak i kada je Robben uzeo loptu, Juan (Mata) mi je rekao da imamo najmanje 15 minuta da se vratimo i svi smo bili spremni da se borimo do kraja"

vecina timova bi totalno psihicki palo, cak bi i odustali nakon onog penala, zelja i borbenost ove ekipe su mozda najbolji od bilo kakve ekipe u Ligi Sampiona u zadnjih 10 godina
Quaresma

#5771 Re: Champions League 2011/12

Post by Quaresma »

odesveuhonduras wrote:vidi mu cvika sa pijace :D

Image
kazu da je bio u teskom alkoholiziranom stanju :-D
ganjeta

#5772 Re: Champions League 2011/12

Post by ganjeta »

Fakat su zaslužili titulu, sinoć je Bayern bio bolji, ali ne pobjeđuje uvjek bolji, nego onaj sa više želje, žara, borbe. Moralo se vratiti izgubljeno finale iz Moskve. Posebno mi je drago zbog Drogbe, Lamparda i Terrya zaslužili su titulu svih ovih godina.

Svi ono koji su Gomeza stavljali u isti koš sa Džekom sinoć su dobili odgovore. Džaba velčik broj golova kad je tanjirdžija. Lik zapuca 2-3 strašne šanse i to u finalu, pitanje je je l' pala na zemlju lopta :lol: .
cindrlimindrli

#5773 Re: Champions League 2011/12

Post by cindrlimindrli »

cyprus wrote:Zna li neko koliko je Chelsea imao šuteva nakon regularnog toka meča? Vidim da je 6 ukupno, ali treba mi informacija koliko ih je bilo u 90 minuta a koliko u produžecima?

Ima li gdje statistika samo za 90 min?
6 puta jedino ako im se racunaju korneri, izvodjenje auta itd... :D
Dr. Kuca

#5774 Re: Champions League 2011/12

Post by Dr. Kuca »

Nikad gori prvak al hajde i to je fudbal :)
leo karan

#5775 Re: Champions League 2011/12

Post by leo karan »

ne moze vazda njemacka snaga, disciplina i radinost da pojedjuje...
treba imati i dusu
ove svabure su fakat ko roboti, navijeni trce ko mahniti 120 minuta..
ali ovo sto ima chelsea, je sinoc bilo vaznije
oni su zajebani momci :thumbup:
Locked