SDP

Post Reply
VjecitiStudent

#5751 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

prolaz456 wrote:
Nije HDZ istisnut, već je kreirana sveopća antihrvatska histerija. Pljeskalo se majorizaciji Hrvata, inatilo, rugalo, divljalo, mrzilo, i to putem svih SDP medija, to je poštenom čovjeku bilo koje nacionalnosti bilo nepodnošljivo gledati, sjeti se samo foumske histerije, ogavno ...
To je bila vrlo ružna, agresivna, primitivna ali i opasna poruka, i mogu zamisliti kako su se Hrvati glasači SDP-a osjećali ...
Neće biti tog scenarija s SDA, a ako i bude doći će neki novi SDA, SBB recimo, svejedno ...
Doduše. Odavno nešto nije bilo tako prihvaćeno ko FTV-SDP akcija "Hrvati su izvor svih bošnjačkih problema".
Nego sreća nema signala FTV već skoro mjesec dana pa se zaboravilo :D :D :D :D

Pitanje za raju...jel Aida i dalje onakva hladna ljepotica ili je brak malo umirio
Za ovih mjesec dana jos vise su pali.
Zavidim vam, iskreno.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#5752 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:Uopšte ne znam kako se kad i gdje ponašao SDU, ne zanima me, zaista, ali sam sigurna da su Miro Lazović, Stjepan Kljujić i Nermin Pećanac veći prijatelji BiH od Živka Budimira i Zvonka Jurišića. Dovoditi u pitanje njihov patriotizam je zaista nesuvislo, izvini.
To onako, po defaultu? Šta su to oni radili zadnjih 10 godina osim patološkog hrakanja na Lagumdžiju i prišlepavanja Lepom Haretu?
Jako drsko, dovoditi u pitanje to što su nekoga trovali, a nije izdao BIH, što netko nije otišao na Pale i ovdje predstavljao RBIH, glasao za tužbu protiv Srbije, a prozivala ga cijela PC. Pa, ***ga Lagumdžija, nije on i njegova sujeta centar svega , pa i prije države. Kad će te to skontat :x :x :x
almirony

#5753 Re: SDP

Post by almirony »

mozemo mi ovdje palamuditi o legitimnosti, legalnosti, pogresnim potezima itd.., ali sama cinjenica da je SDP sprijecio bankrot FBiH formiranjem Vlade (i boga pitaj sta bi se izrodilo poslije toga, a za sto su bili itekako spremni HDZovi i Kristo koja je bila izvrsni instrument te operacije, vjerovatno po instrukcijama Laktasenka) po meni zasluzuje puno veci plus i kredibilitet od bilo kakvog palamudjenja o njihovim potezima prema najmalobrojnijem narodu. I za to im treba skinuti kapu, kao i HSPu.
Alfons Kauders

#5754 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Mislim da će to biti malo više od promila. Ne vjerujem da će glasati za HDZ, ali hoće apstinirati. Ili glasati za neku novu lijevu opciju, ako se pojavi. NS ima potencijal, ali nikad ništa neće napraviti, ovo je njihov max. Tužno, ali sigurna sam da je tako. Apstinirati, onda ... Govorimo o općim izborima. Lokalni su sasvim druga filozofija.
Opet se ne slazem.

Jednostavno ne vidim nijedan razlog da glasaci koji su glasali za SDP budu razocarani cinjenicom da je HDZ istisnut iz vlasti. Akobogda, isti cemo scenarij gledati i sa SDA, pa ne vjerujem ni da ce u tom slucaju glasaci biti razocarani.

Zasto su onda uopste glasali za SDP ako zapravo zele HDZ u vlasti?
Nije HDZ istisnut, već je kreirana sveopća antihrvatska histerija. Pljeskalo se majorizaciji Hrvata, inatilo, rugalo, divljalo, mrzilo, i to putem svih SDP medija, to je poštenom čovjeku bilo koje nacionalnosti bilo nepodnošljivo gledati, sjeti se samo foumske histerije, ogavno ...
To je bila vrlo ružna, agresivna, primitivna ali i opasna poruka, i mogu zamisliti kako su se Hrvati glasači SDP-a osjećali ...
Neće biti tog scenarija s SDA, a ako i bude doći će neki novi SDA, SBB recimo, svejedno ...
Jok, necemo se igrati te igre. HDZ nije istisnut zato jer su za njega glasali Hrvati. Ta histerija nije bila usmjerena na Hrvate, jer bi kao takva bila jako, jako kontraproduktivna. HDZ ne poistovjecujem sa cijelim narodom, taman da za njega glasa i 99% Hrvata u BiH, a glasalo je 60 i kusur posto, iz Covinih usta.

HDZ je sutnut zato jer je blokirao Federaciju 2 i po godine, i to otvoreno, bez pardona. Jos su pride pred izbore usli u pakt s Dodikom. Isto bi prosli da su za njih glasale vehabije, Bosnjaci, Romi ili Albanci. Precijenili su svoje karte, pretjerali s opstrukcijama i na kraju su svi bjezali od njih, uljucujuci SBB i SBiH koja bi se jebala za komadic vlasti. S druge strane vrata su bila otvorena kobasicarima, HSP-u i Bozou - za koje su takodjer glasali Hrvati. Ako cemo vec vagati "hrvatstvo" - radije bi kraj sebe u rovu imao jednog HOS-ovca nego deset cirilicno-jugoslavenskih Covicevaca. :D

Likovalo se i zbog poraza Lepog, samo mu je stranka pala kurcu za usi u roku od 15 minuta nakon objave rezultata, pa se to stisalo - nisu toliko kukali. Nadam se da cemo docekati da se slavi i sutanje SDA, ako ne 2014, onda makar 2018. :D
Banksy

#5755 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
Banksy wrote: Nije HDZ istisnut, već je kreirana sveopća antihrvatska histerija. Pljeskalo se majorizaciji Hrvata, inatilo, rugalo, divljalo, mrzilo, i to putem svih SDP medija, to je poštenom čovjeku bilo koje nacionalnosti bilo nepodnošljivo gledati, sjeti se samo foumske histerije, ogavno ...
FTV je zasigurno najgora stvar koja nam je dosla sa "novim" SDP-om.
I nisu tu samo neplatformski Hrvati meta, svi cemo doci na red.
Sprega FTV - Avaz je najgora stvar. Ne samo po političke protivnike, već po sav bh narod, po njihove umove, svijest, snagu, energiju, volju, rasploženje. Količina crnjaka i agresije koju na dnevnoj bazi uvaljuju prosječnom građaninu je nepodnošljiva, tu pucaju i najzdraviji. Unazadili su nas koliko i Dodik, ako ne i više, garantovano.
ultima_palabra

#5756 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

KatarinaKosaca wrote:
ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:Uopšte ne znam kako se kad i gdje ponašao SDU, ne zanima me, zaista, ali sam sigurna da su Miro Lazović, Stjepan Kljujić i Nermin Pećanac veći prijatelji BiH od Živka Budimira i Zvonka Jurišića. Dovoditi u pitanje njihov patriotizam je zaista nesuvislo, izvini.
To onako, po defaultu? Šta su to oni radili zadnjih 10 godina osim patološkog hrakanja na Lagumdžiju i prišlepavanja Lepom Haretu?
Jako drsko, dovoditi u pitanje to što su nekoga trovali, a nije izdao BIH, što netko nije otišao na Pale i ovdje predstavljao RBIH, glasao za tužbu protiv Srbije, a prozivala ga cijela PC. Pa, ***ga Lagumdžija, nije on i njegova sujeta centar svega , pa i prije države. Kad će te to skontat :x :x :x
Ne Ćemo nikad :-D Ja sam postavio pitanje, na koje nisi odgovorila... i to nešto govori. Miro i Stjepan imaju mjesta u historiji BiH, ali sad su politički marginalci, najviše svojim izborom.
seln

#5757 Re: SDP

Post by seln »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Mislim da će to biti malo više od promila. Ne vjerujem da će glasati za HDZ, ali hoće apstinirati. Ili glasati za neku novu lijevu opciju, ako se pojavi. NS ima potencijal, ali nikad ništa neće napraviti, ovo je njihov max. Tužno, ali sigurna sam da je tako. Apstinirati, onda ... Govorimo o općim izborima. Lokalni su sasvim druga filozofija.
Opet se ne slazem.

Jednostavno ne vidim nijedan razlog da glasaci koji su glasali za SDP budu razocarani cinjenicom da je HDZ istisnut iz vlasti. Akobogda, isti cemo scenarij gledati i sa SDA, pa ne vjerujem ni da ce u tom slucaju glasaci biti razocarani.

Zasto su onda uopste glasali za SDP ako zapravo zele HDZ u vlasti?
Da je to isto umjesto SDP-a uradio NS, ti bi slavila tu "majorizaciju" kao uspjeh gradjanske stranke u borbi protiv nacionalizma.
Sto ne mogu suplje, bogo moj....
Banksy

#5758 Re: SDP

Post by Banksy »

seln wrote: Da je to isto umjesto SDP-a uradio NS, ti bi slavila tu "majorizaciju" kao uspjeh gradjanske stranke u borbi protiv nacionalizma.
Ne namjeravam ti stoti put stavljati linkove na svoje postove na predizbornoj temi o NS.
Ako imaš šta o ovoj temi, bujrum. Ako ne, prođi me se.
seln

#5759 Re: SDP

Post by seln »

Banksy wrote:
seln wrote: Da je to isto umjesto SDP-a uradio NS, ti bi slavila tu "majorizaciju" kao uspjeh gradjanske stranke u borbi protiv nacionalizma.
Ne namjeravam ti stoti put stavljati linkove na svoje postove na predizbornoj temi o NS.
Ovo JESTE o ovoj temi. Mislis li da je tvoje papagajsko ponavljanje "SDP lose, Lagumdzija Staljin" interesantno (osim naravno tvojim sapatnicima iz 1,17% frakcije)?
I nemas mi sta postavljati linkove, ima dovoljno taze adoracija posvecenih Pedji, koji bi rijesio sve probleme ovog svijeta, samo kad bi ga pustili.
I necu te se proci. Ako zelis temu gdje ces voditi monolog, otvori blog. I nemoj mi TI pricati o argumentima. Tebi je clanak iz slobine bosne argument.
Banksy

#5760 Re: SDP

Post by Banksy »

seln wrote:
Banksy wrote:
Ovo JESTE o ovoj temi. Mislis li da je tvoje papagajsko ponavljanje "SDP lose, Lagumdzija Staljin" interesantno (osim naravno tvojim sapatnicima iz 1,17% frakcije)?
I nemas mi sta postavljati linkove, ima dovoljno taze adoracija posvecenih Pedji, koji bi rijesio sve probleme ovog svijeta, samo kad bi ga pustili.
I necu te se proci. Ako zelis temu gdje ces voditi monolog, otvori blog. I nemoj mi TI pricati o argumentima. Tebi je clanak iz slobine bosne argument.
Ne znam šta bih ti rekla ... Posveti mi temu, pa udri.
ljiljan89

#5761 Re: SDP

Post by ljiljan89 »

ko su to bolan hrvati da oni imaju veca prava nego ostali u federaciji? sta ste to vi posebni?

ako se pojavi stranka ili covjek koji zastupa taj primjer koji si naveo "ljepotana i poštenjačine", on ce dobiti glas.
u zavisnosti od broja glasova ce ostavriti odredjene rezultate na izborima

nema tu hrvata, ni bosnjaka. glas se racuna. 1 glas za 1 covjeka

ne moze nikako hrvatski glas biti vrijedniji i nadmocniji od nekog drugog glasa!
Banksy

#5762 Re: SDP

Post by Banksy »

ljiljan89 wrote:
I tata bi, sine ... :mrgreen:
seln

#5763 Re: SDP

Post by seln »

Banksy wrote:
ljiljan89 wrote:
Sabur. Bice, inshallah. Ovako ili onako.
ljiljan89

#5764 Re: SDP

Post by ljiljan89 »

Banksy wrote:
ljiljan89 wrote:
umocit ce ga tajo i to ima da im (vama) svima ocina ispadnu :D
VjecitiStudent

#5765 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ljiljan89 wrote:ko su to bolan hrvati da oni imaju veca prava nego ostali u federaciji? sta ste to vi posebni?

ako se pojavi stranka ili covjek koji zastupa taj primjer koji si naveo "ljepotana i poštenjačine", on ce dobiti glas.

ne moze nikako hrvatski glas biti vrijedniji i nadmocniji od nekog drugog glasa!
Da citiram Slobu: "treba da se Jugoslavija uredi demokratski, po principu jedan covek, jedan glas".
Banksy

#5766 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Da citiram Slobu: "treba da se Jugoslavija uredi demokratski, po principu jedan covek, jedan glas".
A nije im valj'o Hare ... :mrgreen:
ljiljan89

#5767 Re: SDP

Post by ljiljan89 »

VjecitiStudent wrote:
ljiljan89 wrote:ko su to bolan hrvati da oni imaju veca prava nego ostali u federaciji? sta ste to vi posebni?

Da citiram Slobu: "treba da se Jugoslavija uredi demokratski, po principu jedan covek, jedan glas".
juga nije bosna, a tako ce biti u bosni
VjecitiStudent

#5768 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ljiljan89 wrote:
VjecitiStudent wrote:

juga nije bosna, a tako ce biti u bosni
"Ko iz istorije nista ne nauci, osudjen je na njeno ponavljanje"
seln

#5769 Re: SDP

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:

Da citiram ustav: Jugoslavija je federacija i ustavom je predvidjeno razdvajanje.
seln

#5770 Re: SDP

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
"Ko iz istorije nista ne nauci, osudjen je na njeno ponavljanje"
haman mislis na rezultat izbora 2010.
VjecitiStudent

#5771 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

seln wrote:
VjecitiStudent wrote:

Da citiram ustav: Jugoslavija je federacija i ustavom je predvidjeno razdvajanje.
A da citiras i dio ustava o tri konstitutivna bh. naroda?
madner

#5772 Re: SDP

Post by madner »

A da citiras odluku Badinterove komisije o pravima istih?
seln

#5773 Re: SDP

Post by seln »

VjecitiStudent wrote:
seln wrote:
VjecitiStudent wrote:
A da citiras i dio ustava o tri konstitutivna bh. naroda?
Koji valjda podrazumijevaju blokadu kako se kome digne? Pa jedan hrvatski glas vrijedi kao cetiri bosnjacka?
seln

#5774 Re: SDP

Post by seln »

madner wrote:A da citiras odluku Badinterove komisije o pravima istih?
Sta ce je citirati ako nije nista protiv SDP? :D
madner

#5775 Re: SDP

Post by madner »

seln wrote:
madner wrote:A da citiras odluku Badinterove komisije o pravima istih?
Sta ce je citirati ako nije nista protiv SDP? :D
Mozda ne zna covjek, ipak je jako objektivan :D
Post Reply