Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
agent_zero

#5751 Re: Android OS

Post by agent_zero »

No_Ke wrote:Pozdrav
Hocu da se pocastim novim telefonom...moj izbor je za sada pao na HTC One X, vase misljenje o ovom telefonu, jel ima neko?
Odličan, samo prevelik za moj ukus.

Ali pokajat se nećeš.
Chuckie

#5752 Re: Android OS

Post by Chuckie »

Hocu da se pocastim novim telefonom...moj izbor je za sada pao na HTC One X, vase misljenje o ovom telefonu, jel ima neko?
Čekaj Nexus4. Biti ce u pet deka cijenom ko Sgs3 i Onex, a mnogo je bolji.
VukSaTrebevica

#5753 Re: Android OS

Post by VukSaTrebevica »

Chuckie wrote: Čekaj Nexus4. Biti ce u pet deka cijenom ko Sgs3 i Onex, a mnogo je bolji.
Pojavio se na PIKu, vidim stavio cijenu 800KM. Za pola godine bice 600KM, za godinu 500KM najbolja kupovina :thumbup:
No_Ke

#5754 Re: Android OS

Post by No_Ke »

Chuckie wrote:

To mi je vec puno kesha. Ovaj HTC je bare-bare s S3..ima ga drug, predobar telefon!
aduka11

#5755 Re: Android OS

Post by aduka11 »

Otkako sam instalirao CM10 mod kada je telefon zaključan i neko me zove na screenu se ništa ne pojavljuje dok ne pritisnem power tipku, zna li neko rješenje ? :D
missko

#5756 Re: Android OS

Post by missko »

No_Ke wrote:
Chuckie wrote:

To mi je vec puno kesha. Ovaj HTC je bare-bare s S3..ima ga drug, predobar telefon!
Ima HTC One XL i skuplji za 150 Eura od S3, jel ima neko iskustva s njim?
Chuckie

#5757 Re: Android OS

Post by Chuckie »

No_Ke wrote:
Chuckie wrote:

Nexus4 ce biti jeftiniji i od S3, i OneX, a dere im guzove.
respo

#5758 Re: Android OS

Post by respo »

aduka11 wrote:Otkako sam instalirao CM10 mod kada je telefon zaključan i neko me zove na screenu se ništa ne pojavljuje dok ne pritisnem power tipku, zna li neko rješenje ? :D
zna :D
respo

#5759 Re: Android OS

Post by respo »

aduka11 wrote:Otkako sam instalirao CM10 mod kada je telefon zaključan i neko me zove na screenu se ništa ne pojavljuje dok ne pritisnem power tipku, zna li neko rješenje ? :D
aduka11

#5760 Re: Android OS

Post by aduka11 »

respo wrote:
Vidio sam i prvi put da zna. :lol:
aduka11

#5762 Re: Android OS

Post by aduka11 »

Mogla je vala mlada i čarape oprat'. :D
aduka11

#5763 Re: Android OS

Post by aduka11 »

KvaziExpert wrote:u pitanju je curica od tri godine, a evo gledam i fotku i carape, fakat ne kontam sta si ti vidio, s obzirom da sam slikao mobitelom bez blica.
al hajde, nek si ti pametan
Šala druže, šala...
inSighT
Vozim: na guranje

#5764 Re: Android OS

Post by inSighT »

aduka11 wrote:
KvaziExpert wrote:u pitanju je curica od tri godine, a evo gledam i fotku i carape, fakat ne kontam sta si ti vidio, s obzirom da sam slikao mobitelom bez blica.
al hajde, nek si ti pametan
Šala druže, šala...
Ipak ostaje na pokušaju šale, pokušaju... :mrgreen:
Nermin_BH

#5765 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

KvaziExpert wrote:
KvaziExpert wrote:
quarterback wrote:je li neko probao puniti galaxy s2 sa jacim chargerom ?

zidni originalni charger je 700 mah, onaj koji imam za auto je navodno 1000 mah mada mislim da daje manje

npr dok koristim mobitel u autu za navigaciju taj auto charger koji navodno daje 1000 mah nije dovoljne jacine da ga drzi upaljenog i puni, nego se baterija polako prazni, radi toga sam kupio dual charger koji je namjenjen i mobitelima i tabletima, jedan izlaz je 1000 mah, drugi 2100 mah

smijem li spojiti mobitel da se puni na ovaj jaci izlaz ?
da li je neko probao ?
Ja sam punio nekakvim auto punjacem za iPhone (neoriginalnim), i sje#ao bateriju, napuhala se i drzi do podne, morao sam je zamijeniti.
Sutra sam slobodan, ako se sjetim izmjerit cu napone i struje punjenja originalnog i ostalih punjaca, pa cu postati.
Kako sam obećao, malo prije sam izmjerio punjenje nekoliko punjača, nažalost osim originalnog (morao bi presjeći kabl, da bi priključio multimetar, ili bi borao imati zenski i muski micro usb konektor, a ja sam imao obicni USB)

Jedan od mjerenih je Motorola Atrix originalni punjač, sa istim karakteristikama kao i Samsung.

Uglavnom svi punjači redom: USB port na laptopu, spomenuti Motorola, stari HTC punjač (mislim da je od HTC Desire), Galaxy Tab, nekakav od navigacije, zatim auto punjac za iPhone/iPad (na priključku za iPhone), HP za navigaciju, Sony auto CD sa USB utorom pokazuju struju punjenja oko 400 - 420 mA.
Kada uključim u utor za iPad, struja poraste na 450mA

Jedino se napon razlikuje, na laptopu je 4.85V, na originalnim punjačima je 5.10V, na auto punjačima oko 5

Sad mi tek nije jasno šta je zeznulo moju bateriju, ja sam očekivao da ću na onom auto punjaču dobiti makar 1,5-2A

Image

Image
Spoji na igle neku žicu i onda na multimetar i onda češ moći dohvatiti iglom minus i plus u mini usb-u :P
Nermin_BH

#5766 Re: Android OS

Post by Nermin_BH »

Imal ko iskustva sa ovim baterijama ?

http://www.ebay.com/itm/GOLD-1930MAH-BA ... 3397308%26
VukSaTrebevica

#5767 Re: Android OS

Post by VukSaTrebevica »

Da pitam Bogove za elektrotehniku i komputere... :D :dance:

Aktivirao sam opciju Fast Charge. Fora je u tome da kad prikljucim USB kabal sa tela na komp (opcija share-ovanja je onemogucena naravno), kao da sam prikljucio punjac, jer se sa punjacem brze napuni. Da li je rizicno ovo. Na koju foru radi ? Kolika je inace struja punjenja sa USB-a i sa AC-a :D :run:

Veoma meni korisna stvar, jer volim da punim telefon blizu kompa da je na dohvat ruke :)

Image

EDIT:

Evo šta kaže tvorac istog
This is for kernel devs only. The patch is useless to those who do not/can not compile their own kernel.

I put together this patch for you guys at the request of a few different members here in the nexus forum. This allows one to force AC charging for any charger that is detected as USB (i.e. car chargers, inductive chargers through the pogo pins). This also works for MHL, HOWEVER you will most likely still be limited by the MHL adapter itself. With modification to the MHL adapter (splice in an additional charger) plus this mod, bunklung was able to charge at ~600-700 mA while mirroring and streaming.

To toggle the fast charge you must download IncrediControl v1.5 beta3 (http://www.incredikernel.com under Latest Downloads). Under the general tab, click on force fast charge, then apply. After you have done that, place your phone on the charger. You will see it is now detected as AC and if and only if the charger can put out more current than it was previously being limited to (more than 500mA) you will be able to use the additional current.

Good luck have fun.

http://www.incredikernel.com/wp-cont...t_charge.patch

NOTE: You may get a freeze/FC in IncrediControl once in while when toggling the charge. This is being worked on. I figured everyone could deal with a FC here or there to get this out earlier.

Fast charge toggle widget. No more need to open the app to toggle!
zLatk0

#5768 Re: Android OS

Post by zLatk0 »

Ja sam imao fast charge na aosp ROMu po defaultu, nista stetno nije..

-------------
Dropbox - vas online HDD.. Registracijom dobivamo oboje po 500MB online prostora. Koristite u bilo koje vrijeme i na mjestu (smartphone / web)
http://db.tt/ESzEydoW
VukSaTrebevica

#5769 Re: Android OS

Post by VukSaTrebevica »

KvaziExpert wrote:Evo ja sam sad mjerio amperažu, nekih 10% je jača struja kad je uključen Fast Charge.
Mislim da to nije neka razlika
Boga mi meni se osjetno brze napuni. :) Nije isto kad se puni preko punjaca i USB-a :)

Ima i ona fora Battery Life eXtender kao postavis limit dokle da se baterija napuni. Ne kontam kako to utice na "battery life". Koja je razlika napunio je dva puta do 50% i ispraznio do kraja, nego jednom do 100% i ispraznio :-) :run:
VukSaTrebevica

#5770 Re: Android OS

Post by VukSaTrebevica »

Vidim niko ne spominje...odlicna aplikacija

Image

Konačno nešto po mom ukusu. Jednostavnost je to što se traži, bez ikakvog šarenila i nepotrebnih opcija :thumbup:

https://play.google.com/store/apps/deta ... WF0aGVyIl0.

REQUIRES ANDROID: 4.1 and up
casanova123

#5771 Re: Android OS

Post by casanova123 »

Imal neko da koristi ovu "pocket" aplikaciju.. za sta to ustvari sluzi?
bullx

#5772 Re: Android OS

Post by bullx »

VukSaTrebevica wrote:Vidim niko ne spominje...odlicna aplikacija

Image

Konačno nešto po mom ukusu. Jednostavnost je to što se traži, bez ikakvog šarenila i nepotrebnih opcija :thumbup:

https://play.google.com/store/apps/deta ... WF0aGVyIl0.

REQUIRES ANDROID: 4.1 and up
Svaka cast, to sam trazio odavno

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
quarterback

#5773 Re: Android OS

Post by quarterback »

KvaziExpert wrote:Evo ja sam sad mjerio amperažu, nekih 10% je jača struja kad je uključen Fast Charge.
Mislim da to nije neka razlika
hvala drug !
quarterback

#5774 Re: Android OS

Post by quarterback »

KvaziExpert wrote: Jedino se napon razlikuje, na laptopu je 4.85V, na originalnim punjačima je 5.10V, na auto punjačima oko 5

Sad mi tek nije jasno šta je zeznulo moju bateriju, ja sam očekivao da ću na onom auto punjaču dobiti makar 1,5-2A
--------------

hvala puno na trudu drug !
No_Ke

#5775 Re: Android OS

Post by No_Ke »

Da li se prelaskom na jelly bean 4.1 brisu sve aplikacije i igrice (zanima me zbog plaćenih ap i igrica)...
Post Reply