What to wear???

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nadinka

#5751 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Zanima me je li neko od vas dobio nas neewletter (od MZT) i kako vam se dopada?
Nadinka

#5752 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Evo i današnje dnevne kombinacije,m ima li iko ziv ovdje?
http://malezensketeme.com/moda-iz-naseg ... mbinaciji/
thea

#5753 Re: What to wear???

Post by thea »

nadinka bravo!
Nadinka

#5754 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

thea wrote:nadinka bravo!
thea hvala! samo da znam da nisam sama na temi :D
Nadinka

#5755 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Evo i danasnje kombinacije, idemo malo prema proljecu, ipak je vani sunce :)
http://malezensketeme.com/moda-iz-naseg ... -cipelama/
Nadinka

#5756 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

miss v

#5757 Re: What to wear???

Post by miss v »

..
Last edited by miss v on 26/12/2013 20:24, edited 1 time in total.
Partizzanka

#5758 Re: What to wear???

Post by Partizzanka »

ma nisi sama nadinka nego kad ti vec postas neku kombinaciju nema se tu sta vise reci
samo nastavi
Nadinka

#5759 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

melrose

#5760 Re: What to wear???

Post by melrose »

naravno da ima, ali nema se sta dodati :D , zapravo ima: super mi je sto uvijek pise gdje su komadi kupljeni i koliko kostaju (nisu neka SF koju niko ziv ne moze nabaviti).

imam jedan zadatak za tebe (ako imas volje i vremena):

mozes li molim te sloziti kombinaciju za zensku osobu, tip zima (tamna kosa i oci, ali svijetla put), kasne 30te, sportsko-elegantni tip, 170 cm, 75 kg skaldno rasporedjenih (svuda debela :-) ), da kombinacija malo vise vuce na eleganciju, da su potpetice max. 5-6 cm, hvala!!! kad' dodje dobro dodje....
maybelline

#5761 Re: What to wear???

Post by maybelline »

Treba mi neka elegantnija haljina, za vjencanje. Necu klasicnu vjencanicu, vec nesto ovako:
http://www.alibaba.com/product-gs/51575 ... 1593&vd=30
Irene Adler

#5762 Re: What to wear???

Post by Irene Adler »

Imam i ja jedno pitanjce: zna li neko gdje se moze nabaviti kosulja sa korzetom, po mogucnosti da nije preskupa? Nesto otprilike ovako:

Klik
Lounge Act

#5763 Re: What to wear???

Post by Lounge Act »

Image
zamzija

#5764 Re: What to wear???

Post by zamzija »

ova je smeđa boja uvijek meni bila diiiivna - kako to zovu boja konjaka? :D
honky tonk

#5765 Re: What to wear???

Post by honky tonk »

joj cure dajte preporuku, trebaju mi dobre farmerke. gdje ima veci izbor modela, da su tamni jeans?
tesko mi je naci odgovarajuce zbog bedara, pa pomozite. :zoka:
mumy

#5766 Re: What to wear???

Post by mumy »

honky tonk wrote:joj cure dajte preporuku, trebaju mi dobre farmerke. gdje ima veci izbor modela, da su tamni jeans?
u slalsi ima onaj decko koji ti pomogne u odabiru,ima svakakvih modela,samo su malo skuplje
honky tonk

#5767 Re: What to wear???

Post by honky tonk »

hvala. jos neko s idejom? :-D
Nisrin

#5768 Re: What to wear???

Post by Nisrin »

honky tonk wrote:hvala. jos neko s idejom? :-D

Meni najbolje odgovaraju pantole sa PIJACE sto se tice modela...u radnjama tesko da nadjem, super mi stoje REPLAYeve, ali s obzirom na cijene u BBIu ...ako ti nije zao pogledaj, vrijede...
Pogledaj i u Telly Weijlu, ako nadjes broj vjeruj da jesu kvalitetne, kao i u Mangu i Orsay-u :D
Ima jedna radnja u Alti, malo je skuplja, na spratu je, ali ima pravo kvalitetnih i skupih modela :D

U Salsi su takodjer extra modeli, ali su nesto skuplji...
Nadinka

#5769 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

Irene Adler wrote:Imam i ja jedno pitanjce: zna li neko gdje se moze nabaviti kosulja sa korzetom, po mogucnosti da nije preskupa? Nesto otprilike ovako:

Klik
kosulje sa korzetom uvijek budu u Sisleyu, imaju ih i sad, ne znam tacno cijenu, njihove budu 60-80 KM
Uh pardon, ja otisla na nesto skroz drugo, ja mislila da hoces kosulju-body
Nadinka

#5770 Re: What to wear???

Post by Nadinka »

melrose wrote:naravno da ima, ali nema se sta dodati :D , zapravo ima: super mi je sto uvijek pise gdje su komadi kupljeni i koliko kostaju (nisu neka SF koju niko ziv ne moze nabaviti).

imam jedan zadatak za tebe (ako imas volje i vremena):

mozes li molim te sloziti kombinaciju za zensku osobu, tip zima (tamna kosa i oci, ali svijetla put), kasne 30te, sportsko-elegantni tip, 170 cm, 75 kg skaldno rasporedjenih (svuda debela :-) ), da kombinacija malo vise vuce na eleganciju, da su potpetice max. 5-6 cm, hvala!!! kad' dodje dobro dodje....
Hvala prvo! To nam i jeste prvi cilj, d ato mozete kupiti i nabaviti i same, a ne samo uzdisati i frustrirati se :)

Za kombinaciju - gledacu nesto samo iza vikenda, nema me narednih dana, mijenjam malo slaganje krpica sa skijanjem :) Al ne brinite, imamo dosta toga psremnog, necete ni primjetiti da me nema :)
zamzija

#5771 Re: What to wear???

Post by zamzija »

honky tonk wrote:joj cure dajte preporuku, trebaju mi dobre farmerke. gdje ima veci izbor modela, da su tamni jeans?
Ja isto imam malo jače bokove i tražila sam tamnije farmerke, i zbog građe a i zbog kombinacija, više mogu kombinovati i sportski i malo elegantniji look ( ako hoću recimo sa košuljom i sa sakoom da obučem)
A savjetovala bih ti da potražiš u Mangu ( ima onih skinny jeans, ali imaju uvijek 2, 3 kroja za ove sa krupnijim bokovima... Također potraži u Tom Tailoru... ( ja imam Mango i Tom Tailor i prezadovoljna sam )
Ako baš želiš kvalitetno, i da ti traje ( ali je skuplje ) uvijek možeš otići u Levis i uzeti one modele curve, tamniji je jeans...
Preporučujem i Orsay zbog različitih krojeva...
Irene Adler

#5772 Re: What to wear???

Post by Irene Adler »

Nadinka wrote:
Irene Adler wrote:Imam i ja jedno pitanjce: zna li neko gdje se moze nabaviti kosulja sa korzetom, po mogucnosti da nije preskupa? Nesto otprilike ovako:

Klik
kosulje sa korzetom uvijek budu u Sisleyu, imaju ih i sad, ne znam tacno cijenu, njihove budu 60-80 KM
Uh pardon, ja otisla na nesto skroz drugo, ja mislila da hoces kosulju-body
Nema veze, thanks anyway! :D
Moja preporuka za farmerke je Orsay, imaju veliki izbor modela, a cesto budu i neka snizenja. Nedavno sam i u Tallyju kupila bas slatke ljubicaste farmerke. Bile su prilicno jeftine. Meni najveci problem pravi duzina, sve mi farmerke budu preduge, ali to ne mogu izbjeci bez obzira na to gdje kupujem. :-)
Nisrin

#5773 Re: What to wear???

Post by Nisrin »

Irene Adler wrote:
Moja preporuka za farmerke je Orsay, imaju veliki izbor modela, a cesto budu i neka snizenja. Nedavno sam i u Tallyju kupila bas slatke ljubicaste farmerke. Bile su prilicno jeftine. Meni najveci problem pravi duzina, sve mi farmerke budu preduge, ali to ne mogu izbjeci bez obzira na to gdje kupujem. :-)

I meni su bas SVAKE preduge i uvijek ih moram nositi na skracivanje sto je dodatnih 5 KM :D Ima li neka krojacica da to za manje para skracuje, jer stvarno je to 2 minute posla, ne osporavam niciji posao ni rad i trud...ali je bezveze, posto uvijek kupim nekoliko pantola/farmerki, dok sve odnesem mogu jos jedne kupiti :D

U Tally.u su dosta kvalitetne farmerke, ja jos uvijek imam jedne koje nosim godinamaaa :D
Benny Lava

#5774 Re: What to wear???

Post by Benny Lava »

Pa nabavis masinu, i sama skracujes, 2 min. posla a vise ti se isplati.

Mislim da je 5 KM minimum minimuma - za bilo kakav posao. Realno, kada bi tebi to posao bio, mislim da bi ti takodjer besmisleno bilo naplacivati 2-3 KM za to. Pa zar ne? Ipak je to vise posla, od recimo, prisivanja dugmeta. I sada, moze se reci: sta je prisivanje dugmeta, minut posla. Jeste minut posla - ali je posao.

Znam krojace koji za uslugu skracivanja naplacuju i 10 KM, tako da je tvoja krojacica jos i povoljna.
Nisrin

#5775 Re: What to wear???

Post by Nisrin »

Benny Lava wrote:Pa nabavis masinu, i sama skracujes, 2 min. posla a vise ti se isplati.

Mislim da je 5 KM minimum minimuma - za bilo kakav posao. Realno, kada bi tebi to posao bio, mislim da bi ti takodjer besmisleno bilo naplacivati 2-3 KM za to. Pa zar ne? Ipak je to vise posla, od recimo, prisivanja dugmeta. I sada, moze se reci: sta je prisivanje dugmeta, minut posla. Jeste minut posla - ali je posao.

Znam krojace koji za uslugu skracivanja naplacuju i 10 KM, tako da je tvoja krojacica jos i povoljna.

Znam za krojacicu koja naplacuje 3 KM, ali je na Ilidzi...

Imam masinu, ali sam antitalenat za to...Nisam trazila da mi iko drzi predavanje, nego ako poznaje neku krojacicu koja ce uraditi za manje KMova da kaze...kolegica mi je rekla za tu na Ilidzi/Hrasnici, ali to mi je predaleko...
Post Reply