Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- vivaldi
#5751 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vjerovatno si u pravu 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5752 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Je l' bilo jos kakvih promjena,nadopuna i sl. u kadrovskoj krizaljci ili....?
- vee-jay
#5753 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ne, taj pecat im se citavo vrijeme pokusava dodijeliti (2+2+2) od strane dodika. na razini federacije su uspjeli da izbjegnu tu klopku i to je bila prva ali i najveca bitka koju su nakon izbora dobili.vivaldi wrote:Nakon onog dogovora juce u Mostaru, taj pecat im je svakako dodjeljen. SDP i SDA su podjelile bosnjacka minsitarstva. Na kraju krajeva SDP je rezultat napravio smao tamo gdje su Bosnjaci vecina, ali sa ovim sto se desilo ovih dana sami sebe su omedjili na tom prostoru jos godinama.madner wrote:Tacno je da je SDP mogao prvom HDZu ponuditi sve fotelje, prihvatiti da dobije stembilj Bosnjacke stranke i podjeliti fotelje na svim razinama vlasti. Ali da li je to u skladu sa onim zasta se ti zalazes?
Multietnicnost potvrdjuje narod na izborima, a ne tako sto neko kaze da je ovo ili ono. Moje znanje vrijedi onoliko koliko gazda kaze, a ne koliko ja mislim.
- nosara
#5754 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
vivaldi wrote: Nakon onog dogovora juce u Mostaru, taj pecat im je svakako dodjeljen. SDP i SDA su podjelile bosnjacka minsitarstva. Na kraju krajeva SDP je rezultat napravio smao tamo gdje su Bosnjaci vecina, ali sa ovim sto se desilo ovih dana sami sebe su omedjili na tom prostoru jos godinama.
Multietnicnost potvrdjuje narod na izborima, a ne tako sto neko kaze da je ovo ili ono. Moje znanje vrijedi onoliko koliko gazda kaze, a ne koliko ja mislim.
Cak i ako je gazda magarac...?
- madner
#5755 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Trazit cu neki honorar za savjetovanje
Elem dobar start novog rukovodstva NS. Udarni termin, jako dobro prestavljanje novog covjeka kompetentno i dosta simpaticno. Izgleda da se pokusava izgraditi neki sopstveni profil, a ne da budu anti SDP ljevica.
Elem dobar start novog rukovodstva NS. Udarni termin, jako dobro prestavljanje novog covjeka kompetentno i dosta simpaticno. Izgleda da se pokusava izgraditi neki sopstveni profil, a ne da budu anti SDP ljevica.
- ultima_palabra
#5756 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Samo im ode podrška na forumumadner wrote:Trazit cu neki honorar za savjetovanje![]()
- madner
#5757 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nista ne brini, bice spinovanja u folu jesam vam rekao 
-
palermo
#5758 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Može li neko da mi objasni šta znači taj "treći put" koji je najavio novi predsjednik NS-a.
To ovako izgleda vrlo privlačno, ali vrlo lako može se pretvoriti u ispraznu floskulu kojom je nažalost obilovalo dosadašnje djelovanje Naše stranke
To ovako izgleda vrlo privlačno, ali vrlo lako može se pretvoriti u ispraznu floskulu kojom je nažalost obilovalo dosadašnje djelovanje Naše stranke
- madner
#5759 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako sam ga dobro shvatio
Imamo tri koncepta:
Gradjanski ("Ja sam Bosanac")
Etnicki ("Ja sam Srbin")
i ovaj treci je
Ja sam Srbin i Bosanskohercegovac
Razlika izmedju 2 i 3 je sto treci ne negira drzavu, nego vodi politiku suzivota ili paralelnog zivota vise etnickih skupina.
Meni je zvuci kao kurac
, ali ideja je valjda naci neku najmanju zajednicku tacku koja bi imala prolazu cijeloj BiH.
Imamo tri koncepta:
Etnicki ("Ja sam Srbin")
i ovaj treci je
Razlika izmedju 2 i 3 je sto treci ne negira drzavu, nego vodi politiku suzivota ili paralelnog zivota vise etnickih skupina.
Meni je zvuci kao kurac
- ReD aka Socijalista
#5760 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Treci put je "socijaldemokratija" i nista drugo...put izmedju komunizma i kapitalizma...palermo wrote:Može li neko da mi objasni šta znači taj "treći put" koji je najavio novi predsjednik NS-a.
-
palermo
#5761 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma ideja je Ok (i ja otprilike je na taj način shvatam) i upravo ta ideja je bila i razlog zašto je osnivanje naše stranke bilo dočekano sa entuzijazmom (i sam sam bio među njima). Ali ideji treba dati suštinu, a to ne možeš bez jasnih stavova o određenim političkim pitanjima, i bez sukoba sa onima koji bi ili da derogiraju državu ili bi da asimiliraju. Ukoliko se Naša stranka ne oslobodi nvo-ovskog pristupa politici, džaba je sve.madner wrote:Ako sam ga dobro shvatio
Imamo tri koncepta:
Etnicki ("Ja sam Srbin")
i ovaj treci je
Meni je zvuci kao kurac, ali ideja je valjda naci neku najmanju zajednicku tacku koja bi imala prolazu cijeloj BiH.
- madner
#5762 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Problem je sto su ipali niti vino niti voda
Zato mi se svidio jucerasnji nastup, jer su jasno izreceni stavovi o pitanjima (savez, ovo imenovanje vlasti)
Zato mi se svidio jucerasnji nastup, jer su jasno izreceni stavovi o pitanjima (savez, ovo imenovanje vlasti)
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#5763 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Razmisljanje ala Bakir 60 min.madner wrote:Problem je sto su ipali niti vino niti voda![]()
Dobri su ovi (ovaj put NS,ali se moze odnositi i na sve druge),samo onda kada se njihovi stavovi (barem u vecinskom omjeru) poklapaju sa SDP stavovima.
Sada se i javno dala podrska SDP-u i platformi ,manje vise,a interesuje me kako i u kojem pravcu ce poceti prozivanje kada se po nekoj temi i stavo pocnu,opet,razilaziti od bezgresnih i jedinih ispravnih stavova SDP-a
Dennis je imao ,samo,solidno izdanje kod Bakira. Ocito mu treba malo vise koncentracije i sabranost prilikom istupa u medijima.
Je l' ima neko imena drugih kadrovskih promjena i slicno???
- madner
#5764 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Stavovi NS se ne poklapaju sa SDPovim, niti ja govorim u ime SDP-a
Meni su dobri oni stavovi koji se poklapaju sa mojim, ali postujem sve stavove iza kojih ima nekog integriteta. Dakle ne slazem se opste sa tim trecim putem NS-a, ali cu ih postovati ako budu radili po toj matrici.
Meni su dobri oni stavovi koji se poklapaju sa mojim, ali postujem sve stavove iza kojih ima nekog integriteta. Dakle ne slazem se opste sa tim trecim putem NS-a, ali cu ih postovati ako budu radili po toj matrici.
-
Pedja Kojovic
#5765 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Na ovom Kongresu je usvojen novi statut i izabran novi predsjednik.
Sastav Glavnog Odbora ce biti poznat ovih dana a Dennis ce uskoro izaci sa prijedlogom clanova svog tima u predsjednistvu stranke.
p.k.
Sastav Glavnog Odbora ce biti poznat ovih dana a Dennis ce uskoro izaci sa prijedlogom clanova svog tima u predsjednistvu stranke.
p.k.
-
udrch
#5766 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
"Najoštrije osuđujemo zloupotrebu visoke vjerske funkcije koju reis Cerić obnaša i ponašanje koje sebi jedan duhovni vođa ne bi smio dopustiti. Naime, poziv svojim sljedbenicima na revoluciju radi odluke o prebacivanju ocjena iz vjeronauke u opisne, dokazuje da reis Cerić ponovno izlazi iz okvira vjerskog djelovanja radi političkih ciljeva", navodi se u saopštenju Naše stranke, koje potpisuje predsjednik Dennis Gratz.
U obraćanju Ceriću Gratz je poručio: "Želimo Vas podsjetiti na nešto na šta biste Vi trebali podsjećati druge, a to je da istinske vjerske slobode uređuju odnose između religije i države na temelju modernih demokratskih i sekularnih principa, prije svega razdvajanje vjerskih i državnih institucija. Isključivo u takvim uvjetima religija može ostati vjerna svojoj svrsi. Ako se, gospodine Ceriću, ne možete držati osnovnih postulata koje podrazumijeva Vaš vjerski položaj, pozivamo Vas da odstupite i otvoreno počnete obnašati političku funkciju, te se transparentno borite za ciljeve koji se kriju iza ovih Vaših ambicija".
Ovaj se počeo otvoreno uvlačiti SDP-u u guzicu..
Najgori su ovi nevladini kadrovnici koji su prešli u političare..
Zna on kako to hoda, pa se našao da savjetuje Cerića..
U obraćanju Ceriću Gratz je poručio: "Želimo Vas podsjetiti na nešto na šta biste Vi trebali podsjećati druge, a to je da istinske vjerske slobode uređuju odnose između religije i države na temelju modernih demokratskih i sekularnih principa, prije svega razdvajanje vjerskih i državnih institucija. Isključivo u takvim uvjetima religija može ostati vjerna svojoj svrsi. Ako se, gospodine Ceriću, ne možete držati osnovnih postulata koje podrazumijeva Vaš vjerski položaj, pozivamo Vas da odstupite i otvoreno počnete obnašati političku funkciju, te se transparentno borite za ciljeve koji se kriju iza ovih Vaših ambicija".
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5767 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ovo saopćenje im je na mjestu i svaka čast da neko ima muda staviti stvari na pravo mjesto.....zamjerke idu SDP-u što ne pokriva svog ministra već ga puštaju da juriša preko ledine
Naša stranka sve više liči na pravu, alternativnu, demokratsku ljevicu nasuprot birokratiziranom SDP-u. >Samo kao i svaka alternativa, uspjeh će im biti prelazak izbornog praga
Naša stranka sve više liči na pravu, alternativnu, demokratsku ljevicu nasuprot birokratiziranom SDP-u. >Samo kao i svaka alternativa, uspjeh će im biti prelazak izbornog praga
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#5768 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zasto tumacis uvlacenjem sdp-u ako je covjek cisto i konkretno dijognisticirao poslijednje istupe Mustafe Cerica.
Nije alternativa ,niti opozicija,samo ako si antiprotivan (trenutnim) vladajucim. Nekada(ako) se desi da se neki stavovi i politike slaze,ili ad su trenutni na vlasti uradili neki adekvatan i pozitivan potez,zasto ne i podrzati tavo sto??
Nije alternativa ,niti opozicija,samo ako si antiprotivan (trenutnim) vladajucim. Nekada(ako) se desi da se neki stavovi i politike slaze,ili ad su trenutni na vlasti uradili neki adekvatan i pozitivan potez,zasto ne i podrzati tavo sto??
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#5769 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
kažem alternativa jer nemaju populističkih tendencija, turbo patriotizma i podilaženja masama i masovnim histerijama...sjeti se samo situacije Dobrovoljačka u Gradskom vijeću
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#5770 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Tebe sam shvatio
. Moj komentar i replika je bila upucena kolegi iznad 
- Bosnolog
#5771 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
udrch wrote:"Najoštrije osuđujemo zloupotrebu visoke vjerske funkcije koju reis Cerić obnaša i ponašanje koje sebi jedan duhovni vođa ne bi smio dopustiti. Naime, poziv svojim sljedbenicima na revoluciju radi odluke o prebacivanju ocjena iz vjeronauke u opisne, dokazuje da reis Cerić ponovno izlazi iz okvira vjerskog djelovanja radi političkih ciljeva", navodi se u saopštenju Naše stranke, koje potpisuje predsjednik Dennis Gratz.
Nemoj da napadas covjeka i stranku sto je dala javno i ispravno saopstenje i ovo nema nikave veze sa podilazenjem SDP ali treba podrzati i shvatiti kao podrsku SDP-u sto je dobar i moralno ispravan cin,Vjeronauka kao predmet ne postou u najvecem dijelu skola demokratskog i sekuloarnog svijeta uopste,.Zato su vjerske institucije,ali ako vecina roditelja zele da im to djeca uce u skolama je nesto drugo.
Ja bih podrzao da program vjerskog obrazovanja sadrzi obavezu da pored ucenja vjeronauke vjerkooj pripadnosti,sva djeca uce obavezno i informativno o drugimm vjerama,a sto se tice ocjenjivanja,slazem se da ocjena iz vjeronauke ne smije biti dio prosjeka programske nastave,jer je diskriminacija prema djeci koja ne pohadaju casove vjeronauke,.Opisna ocjena je sasvim dovoljna,.
Ona djeca koja se oredjele za vjersku sluzbu neka vjerske institucije prave programe i sistem ocjenjivanja odnosno vrijednovanja znanja gdje se svakao nece mijesati ministrstva javnog sektora,kao sto se vjerske institucije mijesaju tamo gdje im nije mjesto u ministrstva drzavnih onosno nizih institucija opbrazovanja,.....
-
gomilego
#5772 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bosnolog wrote: Ja bih podrzao da program vjerskog obrazovanja sadrzi obavezu da pored ucenja vjeronauke vjerkooj pripadnosti,sva djeca uce obavezno i informativno o drugimm vjerama,a sto se tice ocjenjivanja,slazem se da ocjena iz vjeronauke ne smije biti dio prosjeka programske nastave,jer je diskriminacija prema djeci koja ne pohadaju casove vjeronauke,.Opisna ocjena je sasvim dovoljna,.
ako niko drugi, onda bi to mi u BIH trebali ...
-
udrch
#5773 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Već sam pisao, ali evo ponavljam opet..
U mekteb sam počeo ići sa svojih 5,6 godina, završio sam medresu, nikad se nisam vidio kao uposlenik IZ niti sam to bio, osim što sam honorarno 7 godina bio uključen u pomoć povratnicima..razlog je jer nisam bio i još uvijek nisam zadovoljan pravcem kojim IZ ide..
Kao neko ko je vjernik želim da kažem da je moje mišljenje da je suština ministrove odluke sasvim ispravna..
Vjernik se postaje u mektebu, o vjeri se može naučiti samo u mektebu..
O univerzalnim vrijednostima vjere se treba učiti u školama i sasvim je svejedno kako će se tretirati ocjena iz vjeronauke..ako bi pitali bilo kojeg nastavnika šta on misli, ako nije zlonamjeran i pristrasan reći će vam da je bolje da ulazi u prosjek, jer se na taj način postiže veća koncentriranost učenika i veća disciplina u odjeljenju..
Ako je ministar htio uvesti red u ovu oblast, onda se trebao savjetovati sa zainterisiranim stranama..vrlo lahko se moglo doći doći do rješenja, a rješenja ovog problema jeste dosljedna primjena zakona, odnosno uvođenja alternative vjeronauci bez obzira šta to bilo..
Moje pravo je da moje dijete ima vjeronauku u školi, vaše pravo je da vaše dijete ima alternativu..
Priznajem da je vaše dijete bilo djelimično zakinuto, ali izmišljanje kojekakvih priča nije na mjestu..
Izmišljalo se i izmišljaće se na sve strane, lagaće i lažu i jedni i drugi..
Na kraju će se morati sjesti i dogovoriti..iako po mom mišljenju se nema šta dogovarati, zakon treba provesti do kraja i svi će biti zadovoljni ako vjeronauka dobije alternativu..evo ja se slažem sa sljedećim:
Ocjena iz Vjeronauke neće ulaziti u prosjek, ali od sljedeće godine se uvodi Kultura religija ( u tuzlanskom kantonu je ovaj predmet alternativa koliko znam )..
Ako smo dosljednji, trebamo biti dosljedni do kraja..
Svejedno je što ja znam da je Emir ovo uradio namjerno, jer godinama ide nekim svojim putem koji se recimo razlikuje od mojeg, ali trebamo biti parlamentarni..
Molim vas nemojte mi primjera iz bilo koje zemlje na svijetu..Bosna je sama po sebi specifična, ti to Bosnolog jako dobro znaš, znam da čvrsto stojiš na braniku ove zemlje i često navodiš primjere posebnosti ove zemlje, pa bih te molio da budeš dosljedan.
Evo neka nema nigdje na svijetu, svi znamo da to nije istina, veliki broj ljudi u ovoj zemlji želi da vjeronauka bude u školama i kao demokratsko pravo većine ja mislim da treba da bude..
Prosto se pogazilo pravo oko 90% roditelja u ovom Kantonu..Juče sam dobio informaciju od jedne prijateljice koja predaje vjeronauku u jednoj srednjoj školi u gradu da su svi roditelji njenih učenika potpisali potpuno otvorenu peticiju protiv ove odluke..sa imeniom i prezimenom, brojem L.K. i potpisom..
Oni kojih se ovo najviše tiče se ne slažu sa ovim arogantnim stavom ministra..
U mekteb sam počeo ići sa svojih 5,6 godina, završio sam medresu, nikad se nisam vidio kao uposlenik IZ niti sam to bio, osim što sam honorarno 7 godina bio uključen u pomoć povratnicima..razlog je jer nisam bio i još uvijek nisam zadovoljan pravcem kojim IZ ide..
Kao neko ko je vjernik želim da kažem da je moje mišljenje da je suština ministrove odluke sasvim ispravna..
O univerzalnim vrijednostima vjere se treba učiti u školama i sasvim je svejedno kako će se tretirati ocjena iz vjeronauke..ako bi pitali bilo kojeg nastavnika šta on misli, ako nije zlonamjeran i pristrasan reći će vam da je bolje da ulazi u prosjek, jer se na taj način postiže veća koncentriranost učenika i veća disciplina u odjeljenju..
Ako je ministar htio uvesti red u ovu oblast, onda se trebao savjetovati sa zainterisiranim stranama..vrlo lahko se moglo doći doći do rješenja, a rješenja ovog problema jeste dosljedna primjena zakona, odnosno uvođenja alternative vjeronauci bez obzira šta to bilo..
Moje pravo je da moje dijete ima vjeronauku u školi, vaše pravo je da vaše dijete ima alternativu..
Priznajem da je vaše dijete bilo djelimično zakinuto, ali izmišljanje kojekakvih priča nije na mjestu..
Na kraju će se morati sjesti i dogovoriti..iako po mom mišljenju se nema šta dogovarati, zakon treba provesti do kraja i svi će biti zadovoljni ako vjeronauka dobije alternativu..evo ja se slažem sa sljedećim:
Ocjena iz Vjeronauke neće ulaziti u prosjek, ali od sljedeće godine se uvodi Kultura religija ( u tuzlanskom kantonu je ovaj predmet alternativa koliko znam )..
Svejedno je što ja znam da je Emir ovo uradio namjerno, jer godinama ide nekim svojim putem koji se recimo razlikuje od mojeg, ali trebamo biti parlamentarni..
Molim vas nemojte mi primjera iz bilo koje zemlje na svijetu..Bosna je sama po sebi specifična, ti to Bosnolog jako dobro znaš, znam da čvrsto stojiš na braniku ove zemlje i često navodiš primjere posebnosti ove zemlje, pa bih te molio da budeš dosljedan.
Evo neka nema nigdje na svijetu, svi znamo da to nije istina, veliki broj ljudi u ovoj zemlji želi da vjeronauka bude u školama i kao demokratsko pravo većine ja mislim da treba da bude..
Prosto se pogazilo pravo oko 90% roditelja u ovom Kantonu..Juče sam dobio informaciju od jedne prijateljice koja predaje vjeronauku u jednoj srednjoj školi u gradu da su svi roditelji njenih učenika potpisali potpuno otvorenu peticiju protiv ove odluke..sa imeniom i prezimenom, brojem L.K. i potpisom..
-
palermo
#5774 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa čekaj, zar itko ukida vjeronauk u školama? Zar se ovdje ne radi samo o tome da vjeronauka ne ulazi u prosjek ocjena ?udrch wrote:Već sam pisao, ali evo ponavljam opet..
I by the way, uvijek treba biti oprezan sa pozivanjem na demokratsku većinu
- jutarnji
#5775 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jbmu, meni samo nije jasno kakav ce hrkljus u glavi malog Mujice nastati kad sa casa biologije na kojem je
ucio o Darvinu zapuca na cas vjeronauke gdje ce mu neko objasnjavati kako je Eva uzela Adama na suplju i
levat zagrizao jabuku.
ucio o Darvinu zapuca na cas vjeronauke gdje ce mu neko objasnjavati kako je Eva uzela Adama na suplju i
levat zagrizao jabuku.