Mak Zara! Najkvalitetniji daleko, imaš ih u većini Bingo radnji, kao i u BBI-u na drugom spratu, čini mi sevjecnikomentator wrote:Zna li neko čokoladne bh. proizvode ali da su jako, jako kvalitetni?
Kad jedem bosansku čokoladu imam osjećaj kao da jedem komad margarina, malo pošećeren i premazan u smeđe, odnosno crno. Dok za razliku od naših proizvoda, "KRAŠ", "Zvečevo", "Štark" proizvode jako kvalitetne proizvode.
BiH proizvodi (domaće je najbolje)
Moderator: anex
- thekupus
#5751 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
-
The 51st State
#5752 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
jeste li primjetili nedostatak sarajevskog kefira u prodavnicama, zna li ko sta se desava?
- nivla
#5753 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
s tim da ovdje samo pakuju uvezene gotove cokolade, tako da je tu domace samo imethekupus wrote:Mak Zara! Najkvalitetniji daleko, imaš ih u većini Bingo radnji, kao i u BBI-u na drugom spratu, čini mi sevjecnikomentator wrote:Zna li neko čokoladne bh. proizvode ali da su jako, jako kvalitetni?
Kad jedem bosansku čokoladu imam osjećaj kao da jedem komad margarina, malo pošećeren i premazan u smeđe, odnosno crno. Dok za razliku od naših proizvoda, "KRAŠ", "Zvečevo", "Štark" proizvode jako kvalitetne proizvode.
- strong69
#5754 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Najbolje je da njih pitas gdje su. I koja im je drzava. A tvoje pravo je da biras sta kupujes, svakako. I moje pravo je da kazem zbog cega ih necu kupovati. Dok god podrzavaju nacionalisticke stranke koje negiraju zlocine i podrzavaju zlocince i to javno, kao da je rijec o sportskoj manifestaciji necu kupovati.probook wrote:
Decko u ovom slucaju masi qrcu zastavama - je li to Padjeni nisu u BiH i je li to nemaju extra kvalitetne proizvode?
- thekupus
#5755 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Jesi siguran? Sjećam se da sam čitao neki intervju sa direktorom njihovim, ili tako nešto, koji je rekao da dio sirovina uvoze, a da finalne proizvode kod nas radenivla wrote:s tim da ovdje samo pakuju uvezene gotove cokolade, tako da je tu domace samo imethekupus wrote:Mak Zara! Najkvalitetniji daleko, imaš ih u većini Bingo radnji, kao i u BBI-u na drugom spratu, čini mi sevjecnikomentator wrote:Zna li neko čokoladne bh. proizvode ali da su jako, jako kvalitetni?
- nivla
#5756 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
koliko se ja sjecam one cokolade sa raznim natpisima su uvozili i pakovali ovdje, praline su mozda i proizvodili ovdje ali prije da je i to bilo samo prepakivanje, nisu im losi proizvodi ali nisu ni bili domaci, ja na svim proizvodima citam odakle su i sta imaju u svom sastavu, tako da ovi to nisu ni krili vec su na pakovanju pisali zemlju porijeklathekupus wrote: Jesi siguran? Sjećam se da sam čitao neki intervju sa direktorom njihovim, ili tako nešto, koji je rekao da dio sirovina uvoze, a da finalne proizvode kod nas rade
-
decembar2017
#5757 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
strong69 wrote:Najbolje je da njih pitas gdje su. I koja im je drzava. A tvoje pravo je da biras sta kupujes, svakako. I moje pravo je da kazem zbog cega ih necu kupovati. Dok god podrzavaju nacionalisticke stranke koje negiraju zlocine i podrzavaju zlocince i to javno, kao da je rijec o sportskoj manifestaciji necu kupovati.probook wrote:
Decko u ovom slucaju masi qrcu zastavama - je li to Padjeni nisu u BiH i je li to nemaju extra kvalitetne proizvode?
-
vjecnikomentator
#5758 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pađeni otkupljuje proizvode također od povratnika, tako sam barem pročitao na internetu, negdje iz okoline Gacka, bošnjačko mjesto Fazlagića Kula. Kažu plaćaju sve redovno i sasvim okej kad uporedimo sa ostalim prerađivačima mliječnih proizvoda.
-
BAK-eV
#5759 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Nisu to kvalitetni proizvodi.vjecnikomentator wrote:... "KRAŠ", "Zvečevo", "Štark" proizvode jako kvalitetne proizvode.
Jesu bolji od bosanskiha ali daleko od kvalitete.
Preslatki, secerasti, cokoladna sirovina nije vrhunska, osjeti se i hemija, arome ....
- van Basten
#5760 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Primjetio sam i ja to, ima i mjesec kako je haman nemoguce naci ga. Volio bih i ja znati zastoThe 51st State wrote:jeste li primjetili nedostatak sarajevskog kefira u prodavnicama, zna li ko sta se desava?
- nivla
#5761 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
crkle masine u pogonuvan Basten wrote:Primjetio sam i ja to, ima i mjesec kako je haman nemoguce naci ga. Volio bih i ja znati zastoThe 51st State wrote:jeste li primjetili nedostatak sarajevskog kefira u prodavnicama, zna li ko sta se desava?
- Ja_Ja
#5762 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Probao sam dva, kajsija (ili breskva) i jabuka. Ovaj prvi je bio pregust za moj ukus, dok je jabuka odlicna.славянин wrote:Odlican ! Kako kvalitet proizvoda tako i pakovanje.Bullet Tooth Tony wrote:
Strasno dobar sok .... i napokon neko da se propisno pobrine oko dizajna amabalaze (+ pise da su plodovi iz netaknute bosanske prirode )
![]()
![]()
- skafiskafsnjak
#5763 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Znate li ima li Gold Flips smokija u Njemackoj kupiti ?
- Nisrin
#5764 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
skafiskafsnjak wrote:Znate li ima li Gold Flips smokija u Njemackoj kupiti ?
Kao da vidjeh u kauflandu, ali nisam 100% sigurna, neki je bio nas
- Thorgerson
#5765 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Da, cokolada im je ok, ali je 3 KM.thekupus wrote:Mak Zara! Najkvalitetniji daleko, imaš ih u većini Bingo radnji, kao i u BBI-u na drugom spratu, čini mi sevjecnikomentator wrote:Zna li neko čokoladne bh. proizvode ali da su jako, jako kvalitetni?
Inace, ne znam fkt sta je problem s tim cokoladama? Ok, shvatam distribucija je zajebana, valja ti parirati Milki, Kinderu itd. Ali evo npr Vispak, Kent oni prave i imaju razvijenu distribuciju i opet su im cokolade qrac obicni.
Mislim, testiraju li oni to prije nego puste na trziste? Pa zar ne postoji osoba koja moze uzeti sastav milke i iskopirati ga.
-
probook
#5766 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Ja isto ne mogu vjerovati da svi u regionu (ne računam Austiju itd.) znaju napraviti dobru čokoladu osim nas. Pa nije to NASA centar pa da treba neka pamet
- holowey
#5767 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
ubacis cokoladu u spektometar i imas tacan sastav... ali nije samo iskopirati sastav cokolade da dobijes istu takvu... ima dosta i do tehnologije izrade... e tu smo donji...
- nivla
#5768 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
s tim da mak zara samo pakuje uvezene cokoladeThorgerson wrote:Da, cokolada im je ok, ali je 3 KM.thekupus wrote:Mak Zara! Najkvalitetniji daleko, imaš ih u većini Bingo radnji, kao i u BBI-u na drugom spratu, čini mi sevjecnikomentator wrote:Zna li neko čokoladne bh. proizvode ali da su jako, jako kvalitetni?
Inace, ne znam fkt sta je problem s tim cokoladama? Ok, shvatam distribucija je zajebana, valja ti parirati Milki, Kinderu itd. Ali evo npr Vispak, Kent oni prave i imaju razvijenu distribuciju i opet su im cokolade qrac obicni.
Mislim, testiraju li oni to prije nego puste na trziste? Pa zar ne postoji osoba koja moze uzeti sastav milke i iskopirati ga.
od domacih da su bas domace “segredo doce” hadzici su sasvim ok, ali je i cijena kad nisu na akciji 5-6km za 106g
-
rimsa91
#5769 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Rade veliki izvoz za EU i zemlje arapskog zaljeva, nemaju dovoljno kapaciteta da podmire domaće tržište. Draže im devize od domaćih paraThe 51st State wrote:jeste li primjetili nedostatak sarajevskog kefira u prodavnicama, zna li ko sta se desava?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#5770 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
kako smo donji sve mašine opet iz uvoza većinom rabljene radile isto 30 godinaholowey wrote:ubacis cokoladu u spektometar i imas tacan sastav... ali nije samo iskopirati sastav cokolade da dobijes istu takvu... ima dosta i do tehnologije izrade... e tu smo donji...
- Hajvan
#5771 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
a ja u jednom Amku cuo od poslovodje da im je tehnolog otisao u neku faramceutskufirmu, te da imauu problem sa kvalitetom..povvlacenjem iz proizvodnje , itd..navodno..rimsa91 wrote:Rade veliki izvoz za EU i zemlje arapskog zaljeva, nemaju dovoljno kapaciteta da podmire domaće tržište. Draže im devize od domaćih paraThe 51st State wrote:jeste li primjetili nedostatak sarajevskog kefira u prodavnicama, zna li ko sta se desava?
mada se juce pojavio ns policima, opet...
- holowey
#5772 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
pod tehnologijom izrade ne mislim na masine (iako ih ne iskljucujem) nego na postupak izrade...mk ultra wrote:kako smo donji sve mašine opet iz uvoza većinom rabljene radile isto 30 godinaholowey wrote:ubacis cokoladu u spektometar i imas tacan sastav... ali nije samo iskopirati sastav cokolade da dobijes istu takvu... ima dosta i do tehnologije izrade... e tu smo donji...
nije isto kafu prziti 60min na 250 stepeni, 90min na 150, ili 30min na 350 iako ce svaka biti (s)przena
-
Nedoumica
#5773 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
nivla wrote: od domacih da su bas domace “segredo doce” hadzici su sasvim ok, ali je i cijena kad nisu na akciji 5-6km za 106g
U lokalnom granapu 4 KM
Za mene bačene pare, između ostalog preslatko do nejestivosti...
- nivla
#5774 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
kao i obicno, neujednacen domaci kvalitet, prve koje sam probao bile odlicne, zadnji put kad sam kupio ni nalik prvom putuNedoumica wrote:nivla wrote: od domacih da su bas domace “segredo doce” hadzici su sasvim ok, ali je i cijena kad nisu na akciji 5-6km za 106g
U lokalnom granapu 4 KM
Za mene bačene pare, između ostalog preslatko do nejestivosti...
- vješalica
#5775 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje
Pađeni-Bileća imaju dobre prozvodevjecnikomentator wrote:Pađeni otkupljuje proizvode također od povratnika, tako sam barem pročitao na internetu, negdje iz okoline Gacka, bošnjačko mjesto Fazlagića Kula. Kažu plaćaju sve redovno i sasvim okej kad uporedimo sa ostalim prerađivačima mliječnih proizvoda.
Doduše ako već i naginju prema nacionalističkom nazadluku ne kasne za njima ni dobro-Bošnjanske merhametlijice što neolaćaju radnike ili ih nipodaštavaju