BiH proizvodi (domaće je najbolje)

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
thekupus

#5751 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by thekupus »

vjecnikomentator wrote:Zna li neko čokoladne bh. proizvode ali da su jako, jako kvalitetni?
Kad jedem bosansku čokoladu imam osjećaj kao da jedem komad margarina, malo pošećeren i premazan u smeđe, odnosno crno. Dok za razliku od naših proizvoda, "KRAŠ", "Zvečevo", "Štark" proizvode jako kvalitetne proizvode. :P
Mak Zara! Najkvalitetniji daleko, imaš ih u većini Bingo radnji, kao i u BBI-u na drugom spratu, čini mi se
The 51st State

#5752 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by The 51st State »

jeste li primjetili nedostatak sarajevskog kefira u prodavnicama, zna li ko sta se desava?
nivla

#5753 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nivla »

thekupus wrote:
vjecnikomentator wrote:Zna li neko čokoladne bh. proizvode ali da su jako, jako kvalitetni?
Kad jedem bosansku čokoladu imam osjećaj kao da jedem komad margarina, malo pošećeren i premazan u smeđe, odnosno crno. Dok za razliku od naših proizvoda, "KRAŠ", "Zvečevo", "Štark" proizvode jako kvalitetne proizvode. :P
Mak Zara! Najkvalitetniji daleko, imaš ih u većini Bingo radnji, kao i u BBI-u na drugom spratu, čini mi se
s tim da ovdje samo pakuju uvezene gotove cokolade, tako da je tu domace samo ime
strong69

#5754 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by strong69 »

probook wrote:
Decko u ovom slucaju masi qrcu zastavama - je li to Padjeni nisu u BiH i je li to nemaju extra kvalitetne proizvode?
Najbolje je da njih pitas gdje su. I koja im je drzava. A tvoje pravo je da biras sta kupujes, svakako. I moje pravo je da kazem zbog cega ih necu kupovati. Dok god podrzavaju nacionalisticke stranke koje negiraju zlocine i podrzavaju zlocince i to javno, kao da je rijec o sportskoj manifestaciji necu kupovati.
thekupus

#5755 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by thekupus »

nivla wrote:
thekupus wrote:
s tim da ovdje samo pakuju uvezene gotove cokolade, tako da je tu domace samo ime
Jesi siguran? Sjećam se da sam čitao neki intervju sa direktorom njihovim, ili tako nešto, koji je rekao da dio sirovina uvoze, a da finalne proizvode kod nas rade
nivla

#5756 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nivla »

thekupus wrote: Jesi siguran? Sjećam se da sam čitao neki intervju sa direktorom njihovim, ili tako nešto, koji je rekao da dio sirovina uvoze, a da finalne proizvode kod nas rade
koliko se ja sjecam one cokolade sa raznim natpisima su uvozili i pakovali ovdje, praline su mozda i proizvodili ovdje ali prije da je i to bilo samo prepakivanje, nisu im losi proizvodi ali nisu ni bili domaci, ja na svim proizvodima citam odakle su i sta imaju u svom sastavu, tako da ovi to nisu ni krili vec su na pakovanju pisali zemlju porijekla
decembar2017

#5757 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by decembar2017 »

strong69 wrote:
probook wrote:
Decko u ovom slucaju masi qrcu zastavama - je li to Padjeni nisu u BiH i je li to nemaju extra kvalitetne proizvode?
Najbolje je da njih pitas gdje su. I koja im je drzava. A tvoje pravo je da biras sta kupujes, svakako. I moje pravo je da kazem zbog cega ih necu kupovati. Dok god podrzavaju nacionalisticke stranke koje negiraju zlocine i podrzavaju zlocince i to javno, kao da je rijec o sportskoj manifestaciji necu kupovati.
:thumbup:
vjecnikomentator

#5758 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by vjecnikomentator »

Pađeni otkupljuje proizvode također od povratnika, tako sam barem pročitao na internetu, negdje iz okoline Gacka, bošnjačko mjesto Fazlagića Kula. Kažu plaćaju sve redovno i sasvim okej kad uporedimo sa ostalim prerađivačima mliječnih proizvoda.
BAK-eV

#5759 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by BAK-eV »

vjecnikomentator wrote:... "KRAŠ", "Zvečevo", "Štark" proizvode jako kvalitetne proizvode. :P
Nisu to kvalitetni proizvodi.

Jesu bolji od bosanskiha ali daleko od kvalitete.

Preslatki, secerasti, cokoladna sirovina nije vrhunska, osjeti se i hemija, arome ....
van Basten

#5760 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by van Basten »

The 51st State wrote:jeste li primjetili nedostatak sarajevskog kefira u prodavnicama, zna li ko sta se desava?
Primjetio sam i ja to, ima i mjesec kako je haman nemoguce naci ga. Volio bih i ja znati zasto
nivla

#5761 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nivla »

van Basten wrote:
The 51st State wrote:jeste li primjetili nedostatak sarajevskog kefira u prodavnicama, zna li ko sta se desava?
Primjetio sam i ja to, ima i mjesec kako je haman nemoguce naci ga. Volio bih i ja znati zasto
crkle masine u pogonu
Ja_Ja

#5762 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Ja_Ja »

славянин wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:
:thumbup: Strasno dobar sok .... i napokon neko da se propisno pobrine oko dizajna amabalaze (+ pise da su plodovi iz netaknute bosanske prirode ) :thumbup: :thumbup:

Image
Odlican ! Kako kvalitet proizvoda tako i pakovanje.
Probao sam dva, kajsija (ili breskva) i jabuka. Ovaj prvi je bio pregust za moj ukus, dok je jabuka odlicna.
skafiskafsnjak

#5763 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by skafiskafsnjak »

Znate li ima li Gold Flips smokija u Njemackoj kupiti ?
Nisrin

#5764 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nisrin »

skafiskafsnjak wrote:Znate li ima li Gold Flips smokija u Njemackoj kupiti ?

Kao da vidjeh u kauflandu, ali nisam 100% sigurna, neki je bio nas :D
Thorgerson

#5765 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Thorgerson »

thekupus wrote:
Da, cokolada im je ok, ali je 3 KM.

Inace, ne znam fkt sta je problem s tim cokoladama? Ok, shvatam distribucija je zajebana, valja ti parirati Milki, Kinderu itd. Ali evo npr Vispak, Kent oni prave i imaju razvijenu distribuciju i opet su im cokolade qrac obicni.

Mislim, testiraju li oni to prije nego puste na trziste? Pa zar ne postoji osoba koja moze uzeti sastav milke i iskopirati ga.
probook

#5766 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by probook »

Ja isto ne mogu vjerovati da svi u regionu (ne računam Austiju itd.) znaju napraviti dobru čokoladu osim nas. Pa nije to NASA centar pa da treba neka pamet
holowey

#5767 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

ubacis cokoladu u spektometar i imas tacan sastav... ali nije samo iskopirati sastav cokolade da dobijes istu takvu... ima dosta i do tehnologije izrade... e tu smo donji...
nivla

#5768 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nivla »

Thorgerson wrote:
thekupus wrote:
Da, cokolada im je ok, ali je 3 KM.

Inace, ne znam fkt sta je problem s tim cokoladama? Ok, shvatam distribucija je zajebana, valja ti parirati Milki, Kinderu itd. Ali evo npr Vispak, Kent oni prave i imaju razvijenu distribuciju i opet su im cokolade qrac obicni.

Mislim, testiraju li oni to prije nego puste na trziste? Pa zar ne postoji osoba koja moze uzeti sastav milke i iskopirati ga.
s tim da mak zara samo pakuje uvezene cokolade
od domacih da su bas domace “segredo doce” hadzici su sasvim ok, ali je i cijena kad nisu na akciji 5-6km za 106g
rimsa91

#5769 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by rimsa91 »

Rade veliki izvoz za EU i zemlje arapskog zaljeva, nemaju dovoljno kapaciteta da podmire domaće tržište. Draže im devize od domaćih para :-D
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#5770 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by mk ultra »

holowey wrote:ubacis cokoladu u spektometar i imas tacan sastav... ali nije samo iskopirati sastav cokolade da dobijes istu takvu... ima dosta i do tehnologije izrade... e tu smo donji...
kako smo donji sve mašine opet iz uvoza većinom rabljene radile isto 30 godina :mrgreen:
Hajvan

#5771 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Hajvan »

rimsa91 wrote:
Rade veliki izvoz za EU i zemlje arapskog zaljeva, nemaju dovoljno kapaciteta da podmire domaće tržište. Draže im devize od domaćih para :-D
a ja u jednom Amku cuo od poslovodje da im je tehnolog otisao u neku faramceutskufirmu, te da imauu problem sa kvalitetom..povvlacenjem iz proizvodnje , itd..navodno..

mada se juce pojavio ns policima, opet...
holowey

#5772 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by holowey »

mk ultra wrote:
holowey wrote:ubacis cokoladu u spektometar i imas tacan sastav... ali nije samo iskopirati sastav cokolade da dobijes istu takvu... ima dosta i do tehnologije izrade... e tu smo donji...
kako smo donji sve mašine opet iz uvoza većinom rabljene radile isto 30 godina :mrgreen:
pod tehnologijom izrade ne mislim na masine (iako ih ne iskljucujem) nego na postupak izrade...
nije isto kafu prziti 60min na 250 stepeni, 90min na 150, ili 30min na 350 iako ce svaka biti (s)przena :lol:
Nedoumica

#5773 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by Nedoumica »

nivla wrote: od domacih da su bas domace “segredo doce” hadzici su sasvim ok, ali je i cijena kad nisu na akciji 5-6km za 106g

U lokalnom granapu 4 KM

Za mene bačene pare, između ostalog preslatko do nejestivosti...
nivla

#5774 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by nivla »

Nedoumica wrote:
nivla wrote: od domacih da su bas domace “segredo doce” hadzici su sasvim ok, ali je i cijena kad nisu na akciji 5-6km za 106g

U lokalnom granapu 4 KM

Za mene bačene pare, između ostalog preslatko do nejestivosti...
kao i obicno, neujednacen domaci kvalitet, prve koje sam probao bile odlicne, zadnji put kad sam kupio ni nalik prvom putu
vješalica

#5775 Re: Bh. proizvodi široke potrošnje

Post by vješalica »

vjecnikomentator wrote:Pađeni otkupljuje proizvode također od povratnika, tako sam barem pročitao na internetu, negdje iz okoline Gacka, bošnjačko mjesto Fazlagića Kula. Kažu plaćaju sve redovno i sasvim okej kad uporedimo sa ostalim prerađivačima mliječnih proizvoda.
Pađeni-Bileća imaju dobre prozvode
Doduše ako već i naginju prema nacionalističkom nazadluku ne kasne za njima ni dobro-Bošnjanske merhametlijice što neolaćaju radnike ili ih nipodaštavaju
Post Reply