Dres reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sane1981
#5751 Re: Dres reprezentacije BiH
jučer sam bio u adidas performance store-u u beču i uvjerio sam se da oni, među mnogo drugih adidas shop-ova, već nude plavi dres reprezentacije. s obzirom da se radi o autentičnoj tzv. "player" verziji dresa a ne o replici za navijače, grb i ostale oznake (brojevi, logo prvenstva itd.) su aplicirane tzv. heat-transfer tehnologijom. dakle grb nije vezan, nego ljepljen a dres je krojen uz tjelo i proizveden je koristeći veoma lagani adizero materijal. ista je stvar i kod ostalih reprezentacija (njemačka, spanija itd.), samo je razlika u tome što kod njih adidas nudi i replike za navijače. te replike su šireg kroja, debljeg materijala i imaju izvezene grbove itd. razlog što ne nude replika verzije za našu repku je vremenski, dakle nisu uspjeli u kratkom roku i to ispoštovati. dali će u budće biti mogućnost da se kupi replika odnosno fan verzija bh dresova, mi nisu mogli reći. sve u svemu, dres je proizveden prema potrebama profesionalnih sportista i radi se o verziji dresa kojeg će i naši reprezentativci nositi. znači ko ima veći stomak, on ga nemože sakriti kupujeći veće brojeve. ti će morati ili smršati na vrijeme ili čekati na replike. valja i spomenuti da se plavi dres prodaje kao domaći. da li je to do adidasa ili su naši, nakon sto su uveli novi grb, odlučili da u buduće plava boja bude domaća a bijela gostujuća, to ćemo vidjeti. upitao sam šta je sa bijelim dresom odnosno ostalim rekvizitama (šorc itd.) i rekli su mi da im je već problem još prije svjetskog prvenstva nabaviti potrebne količine plavog dresa a o ostalom još ništa ne znaju.<br/>
-
rime80
#5752 Re: Dres reprezentacije BiH
dres izgleda na prvi pogled kao "trening"-dres od drugih reprezentacija 
-
Mustang1
#5753 Re: Dres reprezentacije BiH
E nek ste uporedili Drzavu mode i Bosnu gdje je najveci modni guru Emerik Gudelj
Gdje kada prodjes u uskoj majici kazu ti vidi pedera .........
- Kemal Malovčić
#5754 Re: Dres reprezentacije BiH
Jel bar dobro ljepilo?
- Kemal Malovčić
#5755 Re: Dres reprezentacije BiH
Dres argentine je bog među dresovima.
- OldMayor
#5756 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma dres ko dres je ok. I ja bih volio da smo dobili nesto spektakularno, ali ne mozes izabrati proizvodjaca mjesec dana prije i ocekivati nesto sad.
Ne znam da li je savez mogao ranije angazovati Adidas, npr prosle godine da krenu sa pravljenjem dresa, a da zvanican ugovor potpisu sad. Mislim valjda se moglo to srediti, ionako se znalo da nece produziti sa Legeom.
Nebitno, ja sam siguran da ce ovaj dres odlicno izgledati na igracima, kad ih obuku, nece biti vise onih legeinih carsafa i jambolija...
I meni se u prvi mah ucinilo da dres izgleda bezveze, na onom dzekinom haveru, ali ove verzije sto su na lutkama su po meni ok. Generalno nismo mogli nista bolje dobiti, obzirom da hocemo sve 5 do 12.
I meni licno se vise bijeli svidja, samo da nema onu plavu traku na rukavu.
Kad misle ovi nasi hadalji predstaviti dres? Ono da zovnu pet-sest igraca i predstave ih, ko normalan svijet? Je li to toliki problem, ionako po citav dan dole ispijaju kafe u hotelu...

Ne znam da li je savez mogao ranije angazovati Adidas, npr prosle godine da krenu sa pravljenjem dresa, a da zvanican ugovor potpisu sad. Mislim valjda se moglo to srediti, ionako se znalo da nece produziti sa Legeom.
Nebitno, ja sam siguran da ce ovaj dres odlicno izgledati na igracima, kad ih obuku, nece biti vise onih legeinih carsafa i jambolija...
I meni licno se vise bijeli svidja, samo da nema onu plavu traku na rukavu.
Kad misle ovi nasi hadalji predstaviti dres? Ono da zovnu pet-sest igraca i predstave ih, ko normalan svijet? Je li to toliki problem, ionako po citav dan dole ispijaju kafe u hotelu...
- burekodsira
#5757 Re: Dres reprezentacije BiH
*spam
Last edited by burekodsira on 21/05/2014 11:35, edited 1 time in total.
- Jazzy.ba
#5758 Re: Dres reprezentacije BiH
Slike su iz austrije. 100x receno.
- burekodsira
#5759 Re: Dres reprezentacije BiH
dobro sta se ba deres, eto sam izbrisAo, jel ti sad lakse kad si mi pojasnio odakle su slike?Jazzy.ba wrote:Slike su iz austrije. 100x receno.
-
5 0 5
- Mračajski proto
#5761 Re: Dres reprezentacije BiH
Uf, kako će ovaj dres izgledati preko bradavica Svršajevićevih.
-
dinobjelave
#5762 Re: Dres reprezentacije BiH
Vec dvije sedmice se prodaje ovaj dres u adidas radnji u hamburgu cijena 84,95€ imam i sliku al neznam je postaviti.uglavnom to je ovaj s crno bijelom okovratnikom i rukavima.uopste nije los nekontam sta je problem.bolji je od svih koje smo do sad koristili i adidas je objasnio zbog vremena tj zbog friskosti ugovora da ce to biti obicna varijanta za pocetak.od kvalifikacija za ep ,od septembra bi trebali dobiti poseban i prepoznatljiv dizajn.da se vratim na dres dakle meni dobar za otprilike desetak dana ce dobiti i sorc i stucne a doci ce i masina u radnju tako da ce moci utisnuti,nalijepiti ime i broj.kako kazu cekaju i odgovor iz saveza kakav ce biti dizajn imena i brojevi.
- IcedMFEarth
#5763 Re: Dres reprezentacije BiH
@OldMayor
Informiši se malo jebiga prije nego što pljuješ, predstavljanje će biti nekad u junu u americi kada adidas i formalno nam postaje sponzor.
Informiši se malo jebiga prije nego što pljuješ, predstavljanje će biti nekad u junu u americi kada adidas i formalno nam postaje sponzor.
- burekodsira
#5764 Re: Dres reprezentacije BiH
od sept ´15dinobjelave wrote:Vec dvije sedmice se prodaje ovaj dres u adidas radnji u hamburgu cijena 84,95€ imam i sliku al neznam je postaviti.uglavnom to je ovaj s crno bijelom okovratnikom i rukavima.uopste nije los nekontam sta je problem.bolji je od svih koje smo do sad koristili i adidas je objasnio zbog vremena tj zbog friskosti ugovora da ce to biti obicna varijanta za pocetak.od kvalifikacija za ep ,od septembra bi trebali dobiti poseban i prepoznatljiv dizajn.da se vratim na dres dakle meni dobar za otprilike desetak dana ce dobiti i sorc i stucne a doci ce i masina u radnju tako da ce moci utisnuti,nalijepiti ime i broj.kako kazu cekaju i odgovor iz saveza kakav ce biti dizajn imena i brojevi.
- Jazzy.ba
#5765 Re: Dres reprezentacije BiH
Da, septembra 2015, ne ove godine.dinobjelave wrote:Vec dvije sedmice se prodaje ovaj dres u adidas radnji u hamburgu cijena 84,95€ imam i sliku al neznam je postaviti.uglavnom to je ovaj s crno bijelom okovratnikom i rukavima.uopste nije los nekontam sta je problem.bolji je od svih koje smo do sad koristili i adidas je objasnio zbog vremena tj zbog friskosti ugovora da ce to biti obicna varijanta za pocetak.od kvalifikacija za ep ,od septembra bi trebali dobiti poseban i prepoznatljiv dizajn.da se vratim na dres dakle meni dobar za otprilike desetak dana ce dobiti i sorc i stucne a doci ce i masina u radnju tako da ce moci utisnuti,nalijepiti ime i broj.kako kazu cekaju i odgovor iz saveza kakav ce biti dizajn imena i brojevi.
-
missko
#5766 Re: Dres reprezentacije BiH
Sad iz adidas shopa u Minhenu, i nema nasih dresova al frajer sto radi poludio kaze sta je ovo ljudi traze BiH dresove vise nego Njemacke. Iznenadit ce se ovi iz adidasa prodajom ja mislim mogli bi oni nama novi napravit vec do nove godine
Gesendet von meinem SM-N9005
-
PeppermintSA
#5767 Re: Dres reprezentacije BiH
istog smo mišljenjamissko wrote:Sad iz adidas shopa u Minhenu, i nema nasih dresova al frajer sto radi poludio kaze sta je ovo ljudi traze BiH dresove vise nego Njemacke. Iznenadit ce se ovi iz adidasa prodajom ja mislim mogli bi oni nama novi napravit vec do nove godine
-
PeppermintSA
#5768 Re: Dres reprezentacije BiH
Meni je dres sasvim pristojan - 20 puta bolji od onog što sam očekivao nakon one prvobitne fotke na sajtu saveza.
Određeni minimalizam - Adidasova klasika. Dopadaju mi se crni detalji. Jedino što bih volio je da plava boja nije u istoj nijansi. Španci, recimo, imaju različite nijanse crvene - jedna svjetlija a jedna tamnija u obliku vertikalnih čiza. To bi bila gotiva.
Uglavom - dres mi se dopada i svjetlosne godine je ispred Legee. Pri tom, hvala bogu pa je slim-fit, jer se one vreće nisu dale gledati.
Inače, do prije par godina smo kupovali dresovi na pijaci i slavili pobjede protiv Malte. Sad smo na Svjetskom prvenstvu, cijeli svijet trubi o nama, imamo ugovor sa šminkerskim Adidasom, očekujemo prvo predstavljanje dresova kao što to rade velike reprezentacije, al' bošnjo opet ne zadovoljan
Određeni minimalizam - Adidasova klasika. Dopadaju mi se crni detalji. Jedino što bih volio je da plava boja nije u istoj nijansi. Španci, recimo, imaju različite nijanse crvene - jedna svjetlija a jedna tamnija u obliku vertikalnih čiza. To bi bila gotiva.
Uglavom - dres mi se dopada i svjetlosne godine je ispred Legee. Pri tom, hvala bogu pa je slim-fit, jer se one vreće nisu dale gledati.
Inače, do prije par godina smo kupovali dresovi na pijaci i slavili pobjede protiv Malte. Sad smo na Svjetskom prvenstvu, cijeli svijet trubi o nama, imamo ugovor sa šminkerskim Adidasom, očekujemo prvo predstavljanje dresova kao što to rade velike reprezentacije, al' bošnjo opet ne zadovoljan
- insomnia78
#5769 Re: Dres reprezentacije BiH
Al treba im godina da dizajniraju majicu

Ljudi auta i kuce dizajniraju za manje vremena
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Logovan
#5770 Re: Dres reprezentacije BiH
Ma šta do nove godine, do prvenstva ćemo dobiti nove.missko wrote:Sad iz adidas shopa u Minhenu, i nema nasih dresova al frajer sto radi poludio kaze sta je ovo ljudi traze BiH dresove vise nego Njemacke. Iznenadit ce se ovi iz adidasa prodajom ja mislim mogli bi oni nama novi napravit vec do nove godine
-
Crvena Tifoza
#5771 Re: Dres reprezentacije BiH
Nemaš ti onda dodira sa tim poslovima.insomnia78 wrote:Al treba im godina da dizajniraju majicu![]()
![]()
![]()
Sent from my iPhone using Tapatalk
- insomnia78
#5772 Re: Dres reprezentacije BiH
Eto nek ti imas, dizajneru
-
Crvena Tifoza
#5773 Re: Dres reprezentacije BiH
Imam.insomnia78 wrote:Eto nek ti imas, dizajneru
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Baresi 6
#5774 Re: Dres reprezentacije BiH
dresovi su dobri, ali postali smo plavci izgleda. steta
- Jazzy.ba
#5775 Re: Dres reprezentacije BiH
A do sada smo bili crvenci, pa smo postali plavci.