dječak sa šibicama wrote:A kako da ti dam link na nesto sto je pisano `93 ili `94 godine... osim ovog sto sam stavio, svjedocenje novinara hefticnika Vreme, koje je tada bilo jedini glas razuma iz Slobodanove Srbije..
Ok, nisam bila izričita u svezi linka, samo sam napisala neku asocijaciju , nešto, jer, znam

da ne postoji za sve link
dječak sa šibicama wrote:Prije bijega iz Sarajeva, pisao je ode o Juki, Celi 1 i 2, vjerovatno za flasu viskija ili par konzervi hrane, kako je to vec tada islo.
Nije pisao odiseje o ovim ljudima. Jeste prozivao ljude koji su pobjegli, otišli, prozivao je tad, prije njegove ostavke u Beogradu Osima, kao i Bregovića. Poslije je sam otišao. Iako ti njegovi diskursi i kolumne u ratu imale su jak patriotski naboj i osjećaj moralnosti o obveze prema domovini, ali nikako mržnje, zaiste ne.
dječak sa šibicama wrote: Kad se ispalio u Hrvatsku, onda je postao novinarski jastreb, sa izrazito antisrpskim stavovima, nazivajuci sve Srbe cetnicima, sta je to nego poziv na linc jer to su bila ratna vremena kada svako ima oruzje u rukama. Stavljanje mete na celo svakom Srbinu u Zagrebu, Splitu itd.
Kako napisah, ovo zaiste ne znam, zato me i začudilo kad si napisao.
dječak sa šibicama wrote:Da bi on danas glumio antifasistu... a ti sigurno znas za Isidorine "konceptualne" zurke iz osamdesetih, i Jergovicevu ljubav prema nacistickim uniformama kao svom outfitu, zbog cega su imali problema sa tadasnjim vlastima..
Bio je i Hemon na toj žurci

. Ne mislim da ta glupost koju su tad radili misleći da jesu intelektualno superiorni, pa ih ništa ne ispunjava oslikava stvarna shvatanja. Eto, primjer , Hemona. Ipak, jeste sramotno i ostalo je da su tad, kao djeca privilegiranih bili privilegirano lišeni svake odgovornosti. Posebna priča ta sramna žurka.
dječak sa šibicama wrote:Smijesan karakter.
Ne bih bila ovako oštra. Prije bih rekla pragmatičan, prodaje ono što radi. Jako ga volim čitati, odrasli smo u istim mahalama, ima brilijantne kratke priče, jednostavno očarava me pisanjem, pa mu neke stvari i opraštam. Iako, ponavljam, u biti se slažem sa tvojim mišljenjem