Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
simpozijum delirijum

#5751 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

Desert Wind wrote:pitanje je jaro je li svearapska revolucija na djelu i pomolu ili pak reorganizacija snaga i uticaja americko-izraelskih interesa....

to tek treba da se vidi - nazalost ja sam skeptik i pesimista tako da mislim da ce slabo sta da se promijeni nabolje....
ako 1.5 miliona ljudi napokon pocne zivjeti slobodno bar ce to biti nesto . ja sam veci optimista , bit ce manje represije vise slobode , ipak je to mlada populacija ( 80% ispod 30 godina )
velika je to snaga a sto smo do sada vidjeli i poprilicno civilizovana masa (izuzetak je sada tragedija u Libiji ) sa obzirom na surovosti tih diktatora , te samo da Egipat ima 80 miliona ljudi , nije bilo vise zrtava
skupi gomilu fudbalskih navijaca iz Engleske i Njemacke ,te Italije i pomijesaj ih sa Balkancima ( njih par stotina hiljada zajedno i vidjeces krvi do koljena vise nego u Libiji :roll: )
toliko o nasoj "Evropskoj civilizaciji" koja je zapocela dva svjetska rata
spreca

#5752 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by spreca »

Desert Wind wrote:pitanje je jaro je li svearapska revolucija na djelu i pomolu ili pak reorganizacija snaga i uticaja americko-izraelskih interesa....to tek treba da se vidi - nazalost ja sam skeptik i pesimista tako da mislim da ce slabo sta da se promijeni nabolje....

Ja mislim da je ipak na djelu ono boldirano i nemoze biti rijeci o svearapskoj revoluciji inace bi proizasla 20 godina nazad kad se poceo rusiti socijalizam i oni su tada mogli raditi revolucije ali to se nije desilo.Treba samo pogledati redoslijed zbivanja i sve ce biti jasno ostalo je samo jos da vidimo kako ce i dali ce biti u Iranu.
zonbirile

#5753 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

severin wrote:
zonbirile wrote:teško,znaš ako važi maksima da se jedan narod ne može uništiti onda važi za svaki narod.Riješenje će morati naći,Izrael je iscrpio useljeničke resurse i nema više,sem agresivne politike potrebe za širenjem.Problem tamo će biti energija i voda i dugoroćno sukob je na toj razini,maskiran 100g okršajem oko useljavanja.
hajde ti meni reci po planu cionista je da se skupe svi jevreji u izraelu e sad da hoce da dodje 2 miliona jevreja u izrael
gdje ce sa njima?

znaci moraju se siriti a kako vise nemaju gdje ne preostaje im nista nego da otimaju kao sto to rade.... znaci mora biti neki balans moraju otjerati onda 2 miliona arapa...a dosad su ih raselili preko 6 miliona...sto znaci mira tamo nikad nece biti ostaje ili...ili...

Image[/url]

nadam se da ce nepokolebljivi palestinski duh da se izdigne iznad agresora...
------------------------------------------------------------------------------------------
nije u pitanju broj,pa Hong KOng bi trebao ujedati okolo.To o useljavanju je ubleha,nemaju više ljudskih resursa,ni dobrovoljaca.Znaš za tu politiku nisu povoljni bogati i uz to još američki jevreji Ti idu u gradove,ali tih ionako nema,eventualno koji tifoz,koji dođe tu da umre.Njima trebaju istočni Jevreji,Ruski uglavnom,to je materijal.Prvo budaline dolaze kokuzi,daš im plac/kuću u kibucu,zadužiš ga puškom i rapom,1000 sadnica i riljaj brale.Za 20g,ako se ne zarati imačeš plantažu i par Palestinaca na duši.Samo ni tih više nema,pogotovo 2 miliona.Sem toga loša politika i koncept,što se tiče mogućnosti,može još 20 mil. LJUDI stati i živjeti prosperitetno.
severin

#5754 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by severin »

hajde ti meni reci po planu cionista je da se skupe svi jevreji u izraelu e sad da hoce da dodje 2 miliona jevreja u izrael
gdje ce sa njima?

znaci moraju se siriti a kako vise nemaju gdje ne preostaje im nista nego da otimaju kao sto to rade.... znaci mora biti neki balans moraju otjerati onda 2 miliona arapa...a dosad su ih raselili preko 6 miliona...sto znaci mira tamo nikad nece biti ostaje ili...ili...

Image[/url]

nadam se da ce nepokolebljivi palestinski duh da se izdigne iznad agresora...[/quote]
------------------------------------------------------------------------------------------
nije u pitanju broj,pa Hong KOng bi trebao ujedati okolo.To o useljavanju je ubleha,nemaju više ljudskih resursa,ni dobrovoljaca.Znaš za tu politiku nisu povoljni bogati i uz to još američki jevreji Ti idu u gradove,ali tih ionako nema,eventualno koji tifoz,koji dođe tu da umre.Njima trebaju istočni Jevreji,Ruski uglavnom,to je materijal.Prvo budaline dolaze kokuzi,daš im plac/kuću u kibucu,zadužiš ga puškom i rapom,1000 sadnica i riljaj brale.Za 20g,ako se ne zarati imačeš plantažu i par Palestinaca na duši.Samo ni tih više nema,pogotovo 2 miliona.Sem toga loša politika i koncept,što se tiče mogućnosti,može još 20 mil. LJUDI stati i živjeti prosperitetno.
[/quote]

aha to macku o rep okaci regrutuju oni sve po svjetu da idu samo ljudi u izrael

ovo ti govorim iz licnoga iskustva posto znam jednom momka koga su zvali da ide u izrael davali mu pare stan sve tamo da ima....a gle cuda taj decko je jevrej.... :-D
zonbirile

#5755 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

@severin

DEMOGRAFSKI PODACI:

Broj Jevreja u svijetu: 14 miliona
Distribucija: 7 Miliona u Americi
5 Miliona u Aziji
2 Miliona u Europi
100 hiljada u Africi

evo ti podaci pa ti proberi kojih 2 miliona će doći.
severin

#5756 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by severin »

zonbirile wrote:@severin

DEMOGRAFSKI PODACI:

5 Miliona u Aziji
2 Miliona u Europi
100 hiljada u Africi

de mi reci kako su otisli oni iz evrope? :lol:

a onaj decko sto sam ti pricao rekao je ja imam sve ovdje sta cu u izraelu pa ti skontaj malo ww2 sta se sve krije u tome a jos skontaj prije izrael je bio pustara a sto bi ljudi koji su sve izgradili kucu,dobar posao(a zna se da cu jevreji vaza bili imucni) sve ostaviti i otisli u pustinju?

a mozes skontati jos kakva se danas mrznja siri po svjetu protiv jevreja pitaj se sto...? mozda ima kazu naj sigurniji ste u izraelu :lol: :lol: :lol:

jos ti nista ne znas....
severin

#5757 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by severin »

ja komedije novinar htjeo uhapsiti izraelskog ministra :lol: :lol: :lol: :lol: ganjaju ih ko zlocince....
zonbirile

#5758 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

severin wrote:

DEMOGRAFSKI PODACI:

5 Miliona u Aziji
2 Miliona u Europi
100 hiljada u Africi

a onaj decko sto sam ti pricao rekao je ja imam sve ovdje sta cu u izraelu pa ti skontaj malo ww2 sta se sve krije u tome a jos skontaj prije izrael je bio pustara a sto bi ljudi koji su sve izgradili kucu,dobar posao(a zna se da cu jevreji vaza bili imucni) sve ostaviti i otisli u pustinju?

a mozes skontati jos kakva se danas mrznja siri po svjetu protiv jevreja pitaj se sto...? mozda ima kazu naj sigurniji ste u izraelu :lol: :lol: :lol:

jos ti nista ne znas....
-----------------------------------------------------------------------
-fino u sklopu programa naseljavanja,potpomognutim ejvrejskim org. i MZ
-de bogati pusti dečka što ti je pričao
-WW II,osim Holokausta ne znam šta se krije.Saznaj nešto,jedino tada,kada je bilo najpotrebnije ,nije bilo iseljavanja u Izrael,ali to sam predavao na prošlom času.
-malo znaš,a puno bi pričao i to možeš preladati u mojim skriptama o naseljavanju,pustari i sl.
-o stigmi prema jevrejima ima tumačenje na 29 str. skripte, i kada pročitaš neki drugi forum sem islam.bosna,put vjernika i sl.,vidječeš da se drukčije piše.
-
bogoljub

#5759 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Britanska katolička organizacija "Britiš Kvikers" saopštila je da se zvanično pridružila kompanijama koje bojkotuju robu i proizvode iz Izraela. Prema izvještaju Irne, konačna odluka je usvojena na generalnom glasanju 23 hiljade članova ove mirovne organizacije u Velikoj Britaniji, koja je zvanično saopštila da se pridružuje kompanijama za bojkot izraelskih proizvoda. Palestinska udruženja, asocijacije i organizacije u Velikoj Britaniji pozdravili su odluku i namjeru katoličke organizacije za bojkot robe koja vodi porijeklo iz Izraela. Britiš Kivikers je izrazio nadu da će bojkot izrelskih proizvoda doprinjeti povećanju nastojanja unutar Izraela u pronalaženju mirovnog rješenja sa Palestincima. Ne treba biti indiferentan prema cionističkim zločinima u pojasu Gazi i povećanju gradnje nezakonitih naselja na Zapadnoj obali rijeke Jordan, navodi se između ostalog u saopštenju britanske katoličke organizacije. :thumbup:

Teror nad nedužnim Palestincima se nastavlja , ali polahko polahko ovakvim potezima koji se preduzimaju u svijetu nadam se da će se osvijestiti i povuči tu kočnicu. Samo se nadam! :!:
Ali, evo cionisti su najavili još žešće napade nego one prije dvije godine...
bogoljub

#5760 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Teror se nastavlja!!!
Izraelska avijacija ponovo je izvela napad na grad Gazu, prenosi tv mreža Al-Alam. Izraelski lovci su u raketnom napadu na region Al-Zejtun, na istoku grada Gaze, srušili nekoliko stambenih objekata. U napadu niko nije ozlijeđen. Izraelski napadi na Gazu pojačani su tokom protekle dvije sedmice dok je od posljedica istih 21 Palestinac ubijen. Obzirom na potpisano primirje o prekidu vatre između cionista i palestinskih grupacija, region pojasa Gaze suočava se sa svakodnevnim napadima okupatorske izraelske vojske. U nemilosrdnim 22-o dnevnim izraelskim napadima na pojas Gazu, od prije dvije godine, najmanje 1.400 Palestinaca, među kojima 400 žena i djece je dostiglo stepen šehadeta dok je ranjeno 5.500 osoba. Materijalna šteta, koja je nanijeta infrastrukturi ovog područja, procijenjuje se na 3 milijarde dolara.

Mislim da je već odavno sve revršilo svaku mjeru! :x
sarajev_o

#5761 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by sarajev_o »

mislim da ce im se sve vratiti
zonbirile

#5762 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

bogoljub wrote:Teror se nastavlja!!!
Izraelska avijacija ponovo je izvela napad na grad Gazu, prenosi tv mreža Al-Alam. Izraelski lovci su u raketnom napadu na region Al-Zejtun, na istoku grada Gaze, srušili nekoliko stambenih objekata. U napadu niko nije ozlijeđen. Izraelski napadi na Gazu pojačani su tokom protekle dvije sedmice dok je od posljedica istih 21 Palestinac ubijen. Obzirom na potpisano primirje o prekidu vatre između cionista i palestinskih grupacija, region pojasa Gaze suočava se sa svakodnevnim napadima okupatorske izraelske vojske. U nemilosrdnim 22-o dnevnim izraelskim napadima na pojas Gazu, od prije dvije godine, najmanje 1.400 Palestinaca, među kojima 400 žena i djece je dostiglo stepen šehadeta dok je ranjeno 5.500 osoba. Materijalna šteta, koja je nanijeta infrastrukturi ovog područja, procijenjuje se na 3 milijarde dolara.

-------------------------------------------
mislim da se dublje kuha,ne zaboravi da je prvo ispaljeno nekoliko raketa na Izrael,naravno odgopvoreno je neprimjerenom silom.Poslije dolazi ubojstvo italijanskog humanitarca,kao okršaj Hamasa i Hezbolaha.Mosad,ili radi radnju,ili će opet se preko Palestinaca po koji put sravnjavati računi.
potpuni stranac

#5763 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by potpuni stranac »

zonbirile wrote:
severin wrote:

DEMOGRAFSKI PODACI:

5 Miliona u Aziji
2 Miliona u Europi
100 hiljada u Africi

jos ti nista ne znas....
-----------------------------------------------------------------------
-fino u sklopu programa naseljavanja,potpomognutim ejvrejskim org. i MZ
-de bogati pusti dečka što ti je pričao
-WW II,osim Holokausta ne znam šta se krije.Saznaj nešto,jedino tada,kada je bilo najpotrebnije ,nije bilo iseljavanja u Izrael,ali to sam predavao na prošlom času.
-malo znaš,a puno bi pričao i to možeš preladati u mojim skriptama o naseljavanju,pustari i sl.
-o stigmi prema jevrejima ima tumačenje na 29 str. skripte, i kada pročitaš neki drugi forum sem islam.bosna,put vjernika i sl.,vidječeš da se drukčije piše.
-
al si se ti naložio... :lol: :lol: :lol:
bogoljub

#5764 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

zonbirile wrote:
bogoljub wrote:Teror se nastavlja!!!

-------------------------------------------
mislim da se dublje kuha,ne zaboravi da je prvo ispaljeno nekoliko raketa na Izrael,naravno odgopvoreno je neprimjerenom silom.Poslije dolazi ubojstvo italijanskog humanitarca,kao okršaj Hamasa i Hezbolaha.Mosad,ili radi radnju,ili će opet se preko Palestinaca po koji put sravnjavati računi.
Sravnjavati račune!?
Nadam se da će se jednom poravnati!
zonbirile

#5765 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

teško,puno je "braće"
bogoljub

#5766 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Izjava ti je mutna i ne jasna!
Al evo novih friških informacija:
Bliskoistoćna četvorka koju čine SAD, Rusija, EU i UN mogla bi da iznese novu strategiju za
nastavak miro vnih pregovora izmeđuIzraela i Palestinaca i prvi
put priznati palestinsku državu u
granicama iz 1967. godine, sa Jerusalimom kao prijestonicom,
piše američki dnevnik Los Angeles Times, pozivajući se na izjave
diploma ta.
:thumbup:
bogoljub

#5767 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

- Američki predsjednik Barak Obama je uoči 63. godišnice osnivanja izraelskog režima, objavio najbolje želje cionističkoj vladi, izvještava agencija Isna. Prema pisanju cionističke novine Ha'arets, Obama je u posebnom saopćenju ponovo istakao da je Amerika obavezna spram sigurnosti Izraela, te podsjetio da je Amerika bila prva zemlja koja je 14. maja 1948. godine zvanično priznala Izrael.
U Obaminom saopćenju se navodi: ''U stanju kada izraelski narod održava proslavu povodom godišnice osnivanja Izraela, sa zadovoljstvo objavljujem najbolje želje američkog naroda izraelskom narodu i čestitam vladi u Izraelu povodom njenih dostignuća tokom proteklih šest decenija.''
Izraelski režim je od početka njegovog zvaničnog priznanja do sada, ubio više hiljada i protjerao oko pet miliona Palestinaca iz njihove domovine.

A Palestina Obama?
zonbirile

#5768 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by zonbirile »

pa i Obama je po inauguraciji palio minoru kod Jevreja,tradicionalno,kao i svaki predhodnik.U politici moraš pratiti sitne detalje,i ne vjeruj svemu napisanom i prenesenom.
jefferson

#5769 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by jefferson »

bogoljub wrote:- Američki predsjednik Barak Obama je uoči 63. godišnice osnivanja izraelskog režima, objavio najbolje želje cionističkoj vladi, izvještava agencija Isna. Prema pisanju cionističke novine Ha'arets, Obama je u posebnom saopćenju ponovo istakao da je Amerika obavezna spram sigurnosti Izraela, te podsjetio da je Amerika bila prva zemlja koja je 14. maja 1948. godine zvanično priznala Izrael.
U Obaminom saopćenju se navodi: ''U stanju kada izraelski narod održava proslavu povodom godišnice osnivanja Izraela, sa zadovoljstvo objavljujem najbolje želje američkog naroda izraelskom narodu i čestitam vladi u Izraelu povodom njenih dostignuća tokom proteklih šest decenija.''
Izraelski režim je od početka njegovog zvaničnog priznanja do sada, ubio više hiljada i protjerao oko pet miliona Palestinaca iz njihove domovine.

A Palestina Obama?
Kada budu plaestinci ti koji mogu odluciti izbore u New Yorku i Floridi, doci ce na red.
Mozda ako budu imali svoj lobi, i imali stepen obrazovanosti kao Jevreji dodju do svog cilja. S druge strane, ako Hamas bude svoju politiku provodio, nacekat ce se....
Sto se tice moralne strane, to ne postiji, a sad ni Hamas bas nije nesto ni moralna isntitucija da bi se na to mogli pozivati!
simpozijum delirijum

#5770 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by simpozijum delirijum »

jefferson wrote:
bogoljub wrote:- Američki predsjednik Barak Obama je uoči 63. godišnice osnivanja izraelskog režima, objavio najbolje želje cionističkoj vladi, izvještava agencija Isna. Prema pisanju cionističke novine Ha'arets, Obama je u posebnom saopćenju ponovo istakao da je Amerika obavezna spram sigurnosti Izraela, te podsjetio da je Amerika bila prva zemlja koja je 14. maja 1948. godine zvanično priznala Izrael.

A Palestina Obama?
Kada budu plaestinci ti koji mogu odluciti izbore u New Yorku i Floridi, doci ce na red.
Mozda ako budu imali svoj lobi, i imali stepen obrazovanosti kao Jevreji dodju do svog cilja. S druge strane, ako Hamas bude svoju politiku provodio, nacekat ce se....
Sto se tice moralne strane, to ne postiji, a sad ni Hamas bas nije nesto ni moralna isntitucija da bi se na to mogli pozivati!
po definiciji demokratije , vecina ili naivno objasnjeno ; narod odlucuje na izborima , a ne mala grupa lobista
tako bi trebalo biti po pravilu u 'zapadnim demokratijama" ( pogotovo USA , gdje lobi , pa makar bio i narko-kartel , koji ima lovu bira politicke predstavnike )
naravno niti ja niti vecina vas nije naivna i "para busi gdje burgija nece"
Hamas i Hezbolah su ponavljam po stoti put izabrani legitimno na izborima koji su nadgledali medjunarodni zvanicnici
( za razliku od Mubaraka , Asada u Siriji , ili S.Arabijskih i Bahreinskih krvoloka , miljenika zapada )
osuditi cijeli jedan narod zato sto s izabrali "pogresne" na izborima ?
to je genocid !
i ispravka !
Palestinci su medju najobrazovanijom populacijom inace u poredjenju sa milionima izbjeglica sirom planete ( licno sam ih upoznao gomilu , vecina parla tri svjetska jezika , imaju fakultete , dobar dio borbenih pilota u Arapskim zemljama su Palestinci i tako dalje ..., takodjer imaju snaznu kulturnu scenu ) samo nemaju love kao Izraelci
bogoljub

#5771 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by bogoljub »

Opet danas, --"Kulturni"-- izraelci ubiše desetine Palestinaca, samo zato što ljudi hoće da žive na svom!
Nadam se da će jednom ovim zločinima doći kraj!!!
citroen

#5772 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by citroen »

jefferson wrote:

A Palestina Obama?
Ti si slijep covjek Jeffersone :wink:
SaPnA

#5773 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by SaPnA »

bogoljub wrote:Opet danas, --"Kulturni"-- izraelci ubiše desetine Palestinaca, samo zato što ljudi hoće da žive na svom!
mislim da je izrael najveci izvor problema i ratova u svijetu!!
koliko je to glup narod i zatucan to je nenormalno :oops:
asurbanipal

#5774 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by asurbanipal »

bogoljub wrote:Opet danas, --"Kulturni"-- izraelci ubiše desetine Palestinaca, samo zato što ljudi hoće da žive na svom!
To ti se samo čini...To oni samo uvode demokratiju "nekulturnom" palestinskom narodu... :oops:
mir-vama

#5775 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!

Post by mir-vama »

Najmanje 24 poginulih u pucnjuavi izraelskih vojnika na demonstrante na jugu Libana,Gazi i Golanskoj visoravni

IRIB- Najmanje 24 osobe su poginule u pucnjavi izraelskih vojnika na palestinske demonstrante na jugu Libana, pojasu Gaze i okupiranom području Golanske visoravni.
U izvještaju novinske agencije Fars stoji da je u pucnjavi izraelskih vojnika na libanske demonstrante u pograničnom području Marun Ras na jugu Libana 10 osoba dostiglo šehadet, a stotine ranjeno.
Istovremeno je oko 50 hiljada Palestinaca nastanjenih u izbjegličkim kampovima u raznim dijelovima Libana u povodu 63. godišnjice od cionističke okupacije Palestine demonstriralo u pograničnom području Libana i Palestine.
Vojnici cionističkog režima nisu poštedjeli ni palestinske demonstrante u okupiranom dijelu Golanske visoravni, gdje su također ubijeno 12 a ranjeno na desetine osoba.
Metom lahkog i artiljerijskog oružija cionističkih okupatora našli su se i Palestinci sa istoka i sjevera pojasa Gaze, kojom prilikom su dvije osobe dostigle šehadet, među kojima I 17. godišnji mladič a desetine osoba ranjeno.
Stanovnici Egipta su, podržavajućući paletinski narod, danas protestvovali pred ambasadom Izraela u Kairu. Oni su osudili rasističke postupke ovog režima nad Palestincima i zatražili zatvaranje ambasade. Povodom Dana katastrofe, demonstracije su održane i širom Pakistana, a hiljade demonstranata je osudilo američku politiku i podršku cionističkom režimu.
Televizija Press TV je izvjestila da je na hiljade Palestinaca protjeranih u Liban danas demontriralo u pograničnom području Libana i okupiranih teritorija, a posljednje informacije govore da se na obilježavanju Dana katastrofe pojavilo oko 500 hiljada osoba.
Podsjetimo da je 15. maja 1948. godine dan okupacije teritorija Palestine a Palestinci su taj dan naslovili danom katastrofe. U kontinuitetu okupacije cionističke snage su ove godine sa svojih ognjišta protjerali 700 hiljada Palestinaca u susjedne zemlje. U istom periodu je ubijeno na hiljade Palestinaca i potpuno uništeno 400 sela.
Locked