Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Calavera

#5751 Re: FK Sarajevo

Post by Calavera »

@Calavera 14 dana ban.

Who's next :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5752 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ko kaze da nas ima vise na utakmicama od njih??

Eto pogledajte (procitajte) ss.ba i San,pa cete vidjeti da nas je tu negdje usitno razlika,otprilike nas bude po 3000 tako nesto.

Sto vjerovati svojim ocima kada su tu (smrdljivi,pogani i odvratni) dusebriznici sa ova dva smijesna medija.

U Banovice uz argentinske ritmove po tri nova boda.

Hajmo Pitari,hajmo Horde Zla.... :dance: :mrgreen: :dance: :mrgreen: :dance:
north

#5753 Re: FK Sarajevo

Post by north »

-LIBERO- wrote:Ko kaze da nas ima vise na utakmicama od njih??

Eto pogledajte (procitajte) ss.ba i San,pa cete vidjeti da nas je tu negdje usitno razlika,otprilike nas bude po 3000 tako nesto.

Sto vjerovati svojim ocima kada su tu (smrdljivi,pogani i odvratni) dusebriznici sa ova dva smijesna medija.

U Banovice uz argentinske ritmove po tri nova boda.

Hajmo Pitari,hajmo Horde Zla.... :dance: :mrgreen: :dance: :mrgreen: :dance:
Ma 2.000 max.posjeta, i stalno još neke nerede pravimo, uprava nam se raspada (kako ono ss.ba raskol u upravi ,jel de?), igrači nezadovoljni, legendama kluba zabranjen ulazak bez godišnje karte koje se naplaćuje oko 200KM, trener pred otkazom nakon samo jednog odigranog kola, jesam li nešto propustio?

A odgovor na sve ovo je: Argentina u Sarajevu 8) !!!
Deriguz

#5754 Re: FK Sarajevo

Post by Deriguz »

za Guču jel :roll:
Baltazar_khan

#5755 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

emirchata wrote:navijam za zelju,ali moram odati pocast za ono protiv zrinjskog ,pa nek' me lincuju moji :) svaka cast :-?
Ovakvi se ljudi cijene 8-)

Svaka tebi čast na iskrenosti :thumbup:

@Deriguz, ne budi ljubomoran :oops:
Reglan

#5756 Re: FK Sarajevo

Post by Reglan »

Smirite strasti,sutra svi u Banovice
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#5757 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

arshavin wrote:Smirite strasti,sutra svi u Banovice
:thumbup:

De ba. :roll:
Sutra svi u Banovice,selimo Argentinu u fini bosanski gradic. :) ;-)
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5758 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

E ovako ovo vam je zadnje upozorenje i komsijama i nama(vama) ide mjesec dana banovica za ignorisanje upozorenja moderacije...pa izvolite
Topla voda

#5759 Re: FK Sarajevo

Post by Topla voda »

kad je vec rijec o banovicima ,jel :D
north

#5760 Re: FK Sarajevo

Post by north »

Sutra samo 3 boda zadovoljavaju, bod me ne interesuje, ako želimo biti pravi klub, vrijeme je da sa gostovanja redovno donosimo 3 bobe, a neriješeno treba da bude kad malo lošije odigramo....
Dosta više zadovoljavanja sa remijem sa gostovanja protiv ekipa koje su realno dosta slabije ili eventualno u slučaju poraza tražiti alibije u nekim glupim razlozima, poput nismo imali sreće,neće lopta u gol, sudija zajebo, bla,bla,bla.....

Zato samo napadački od prve minute, nema razloga da suđenje ne bude ok, atmosfera će biti kao na Koševu, pokazati ko je gazda, i rezultat ne može izostati....
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#5761 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

north wrote:Sutra samo 3 boda zadovoljavaju, bod me ne interesuje, ako želimo biti pravi klub, vrijeme je da sa gostovanja redovno donosimo 3 bobe, a neriješeno treba da bude kad malo lošije odigramo....
Dosta više zadovoljavanja sa remijem sa gostovanja protiv ekipa koje su realno dosta slabije ili eventualno u slučaju poraza tražiti alibije u nekim glupim razlozima, poput nismo imali sreće,neće lopta u gol, sudija zajebo, bla,bla,bla.....

Zato samo napadački od prve minute, nema razloga da suđenje ne bude ok, atmosfera će biti kao na Koševu, pokazati ko je gazda, i rezultat ne može izostati....
:thumbup: :thumbup: slazem se
johnny_blazze

#5762 Re: FK Sarajevo

Post by johnny_blazze »

u svakom segmentu smo bolji, uz podrsku hordi i jos jednu invaziju mogu se osjecati kao da kod kuce igraju, jednia prepreka do 3 boda moze biti sudjenje, ali nadam se da ce sve biti fer i korektno
PS:sta se to prica da nam se haris h vratio :run:
north

#5763 Re: FK Sarajevo

Post by north »

johnny_blazze wrote:u svakom segmentu smo bolji, uz podrsku hordi i jos jednu invaziju mogu se osjecati kao da kod kuce igraju, jednia prepreka do 3 boda moze biti sudjenje, ali nadam se da ce sve biti fer i korektno
Ne može biti prepreka suđenje u utakmicama protiv ekipa protiv kojih si dosta bolji, daj to jednom shvatite, ako si puno bolja ekipa i to pokazuješ na terenu, pa evo nek i sudija pokloni penal domaćinu, svira neke nepostojeće prekršaje, šta tebe sprečava da zabiješ 2-3 gola, ako si naravno sposoban za to?

Sudija te može uništiti ako igraš protiv ekipe sa kojom si bare-bare na terenu, pa prevagne na stranu domaćina, ali ako si ti dominantna ekipa, ne može im ni deset sudija pomoći, zabi 2-3 gola mangupski, pa nek onda majci svira penal i šilji do prekosutra.....
johnny_blazze

#5764 Re: FK Sarajevo

Post by johnny_blazze »

north wrote:
johnny_blazze wrote:u svakom segmentu smo bolji, uz podrsku hordi i jos jednu invaziju mogu se osjecati kao da kod kuce igraju, jednia prepreka do 3 boda moze biti sudjenje, ali nadam se da ce sve biti fer i korektno
Ne može biti prepreka suđenje u utakmicama protiv ekipa protiv kojih si dosta bolji, daj to jednom shvatite, ako si puno bolja ekipa i to pokazuješ na terenu, pa evo nek i sudija pokloni penal domaćinu, svira neke nepostojeće prekršaje, šta tebe sprečava da zabiješ 2-3 gola, ako si naravno sposoban za to?

Sudija te može uništiti ako igraš protiv ekipe sa kojom si bare-bare na terenu, pa prevagne na stranu domaćina, ali ako si ti dominantna ekipa, ne može im ni deset sudija pomoći, zabi 2-3 gola mangupski, pa nek onda majci svira penal i šilji do prekosutra.....
da ali ako sudija dopusti grubu igru moguce su povrede a to moze biti gore od samog poraza,zato bi ja volio da bude sve fer i korektno :wink:
new

#5765 Re: FK Sarajevo

Post by new »

Mislim da malo pretjeruješ. I fudbaleri su ljudi. Kada sudija "sjecka" igru, ne poštuje prednost, onemogućava akcije na samom početku... otvoreno šilji, sve to stvara nervozu kod igrača i stoga nije ni čudo što kod nas bodove sa gostovanja možeš donijeti samo na početku jesenjeg dijela prvenstva, kada i nema toliko kupovanja sudija. Pošteno se sudi samo u Sarajevu ( gradu, pri ovome mislim i na utakmice Željezničara ). Za sutra nam je bitno samo da sudija sudi pošteno i sa zalaganjem koje je do sada pokazano, ne sumnjam u dobar rezultat - lično bih bio zadovoljan i bodom.
BTW. Bojim se da smo uhvatitli fursata i da od onog - bitan nam je dobar temelj nekog novog FKS-a, zadovoljni smo i izlaskom u Evropu...malo se otvorila g..... i već pravimo pritisak na sve sa titulom.
Malo mačku goveđa glava.
lerdi

#5766 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

Ma da si Barsa kad te ovako iskasape, nema šanse da uzmeš utakmicu.

Zato se nadam da će sutra biti korektna i fer utakmica, pa nek bolji pobjedi. Znamo da smo bolji, ali moramo to na terenu i dokazati. Samo hrabro i srce na teren. Trud i borba se moraju isplatiti.
samo_ovaj_put

#5767 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

sve osim pobjede neuspjeh
jurissss
north

#5768 Re: FK Sarajevo

Post by north »

new wrote:Mislim da malo pretjeruješ. I fudbaleri su ljudi. Kada sudija "sjecka" igru, ne poštuje prednost, onemogućava akcije na samom početku... otvoreno šilji, sve to stvara nervozu kod igrača i stoga nije ni čudo što kod nas bodove sa gostovanja možeš donijeti samo na početku jesenjeg dijela prvenstva, kada i nema toliko kupovanja sudija. Pošteno se sudi samo u Sarajevu ( gradu, pri ovome mislim i na utakmice Željezničara ). Za sutra nam je bitno samo da sudija sudi pošteno i sa zalaganjem koje je do sada pokazano, ne sumnjam u dobar rezultat - lično bih bio zadovoljan i bodom.
BTW. Bojim se da smo uhvatitli fursata i da od onog - bitan nam je dobar temelj nekog novog FKS-a, zadovoljni smo i izlaskom u Evropu...malo se otvorila g..... i već pravimo pritisak na sve sa titulom.
Malo mačku goveđa glava.
Zašto pretjerujem? Zato što kažem da ako si puno bolji jednostavno moraš uzeti, pa makar i sudija šiljio, ja ne pričam o utakmicama sa Širokim, Zrinjski, Borce, gdje mala greška sudije te može koštati, ali za utakimice sa ekipama iz donjeg dijela tabele,gdje si jednostavno bolji, ne znam kako više da dočaram, ali jednostavno trebalo bi se pobijediti. Ok, može se desiti da se nekada oklizneš i na takvim utakmicama, ali ponavljam ako se smatraš velikim, jednostavno ekipe iz donjeg dijela tabele moraš pobjeđivati na strani. U čemu je ovdje pretjerivanje?

Nisam rekao da se mora prošetati ligom, i suvereno osvojiti titulu već ove sezone, ali jednostavno moraju se desiti promjene kada su u pitanju gostovanja...

@lerdi,

Ovaj klip je jarane bez komentara, ovo je već hrkljuš, i ovo je za Haga, pričam o normalnim utakmicama, gdje se manje greške sudije i šiljenja domaćina mogu kompenzirati tako što ćeš ti suvereno odigrati i jednostavno pobijediti :wink: -
kokuz_sa

#5769 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

lerdi wrote:Ma da si Barsa kad te ovako iskasape, nema šanse da uzmeš utakmicu.

Zato se nadam da će sutra biti korektna i fer utakmica, pa nek bolji pobjedi. Znamo da smo bolji, ali moramo to na terenu i dokazati. Samo hrabro i srce na teren. Trud i borba se moraju isplatiti.
koja je ovo ekipa sa zrinjskim?
travnik?
sve mi se cini da oni startovi imaju potpis VARUPA
-LIBERO-
Čiča Gliša

#5770 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Vise puta,da ne kazem desetinu puta,sam licno bio svjedok da je (konkretno,a vjerovatno se desava i drugim klubovima barem nekada) Sarajevo bilo vidno bolje i dominantnije na gostujucem terenu,i da su sudije bukvalno stvorile zastitni stit prema golu domacina.

Zamisli da ti sviraju u 7 napada,polukontri, recimo 5 ofsajda od kojih je 4 ocigledno vrlo sumljiva da ne kazem nesto vise.
Zamisli da ti svira svaki kontakt sa protivnickim igracem faul protiv tebe,a da vidne faulove na tvojim igracima ne sankcionise.
Zamisli da ti odmah u startu da 5-6 zutih kartona i da broj kartona konstantno raste,a narocito ti optereti zadnju liniju,kao i defanzivne vezne,sto ti automatski slabi cvrstinu odbrane zbog straha od drugog zutog.

Ili varijanta kada vidi da si bas dominantniji i da si uspostavio tecnu igru gdje stezes obruc oko gola domacina pocne ti svirati faulove za svaki kontakt,nema veze za koga je faul cak i tebi daje faulove,i njima ..ma bilo kome samo da se razbije ta dominacija i da se sjeckanjem igre pruzi ta neka vjestacka ravnopravnost na terenu.

I onda vrlo cesto ide slag na tortu u vidu crvenog (najcesce drugog zutog da ne bude previse ofirno) pred kraj prvog poluvremena,ili sami pocetak drugog poluvremena.

Ili svira penal u startu za domace :roll:

Itd.itd. ...dok sam ovo pisao kroz glavu su mi prolazile slike desetine jako jakoooo slicnih desavanja bas nasem Sarajevu na gostovanjima. Najtragicnije je sto su neki nasi sudci bas usavrsili stimanje uslova igre i stvaranja prednosti za domacine ,da ne povjerujes kako to tecno i uhodano funkcionise...fuj!!!

Nicega me nije strah sem sudjenja,a nadam se da poslije ove utakmice necemo imati razloga pricati o njemu pa kakav god rezultat bio :thumbup:
north

#5771 Re: FK Sarajevo

Post by north »

kokuz_sa wrote:

travnik?
Orašje....Bili nešto zakuhali sa Zinjkim pa ih malo "pripazili" na terenu :D O

Ovo je stvarno Top lista nadrealista....
kokuz_sa

#5772 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

north wrote:
kokuz_sa wrote:

travnik?
Orašje....Bili nešto zakuhali sa Zinjkim pa ih malo "pripazili" na terenu :D O

Ovo je stvarno Top lista nadrealista....
ah..sta ocekivat..al vidi im FIFINOG stadiona GOAL ..
sigurno je tad i dominkovic bio na tribinama..(valjda sam ubo ime znam da je neki njihov bio tada na mjestu predsjednika ovog kriminalnog saveza)
samo_ovaj_put

#5773 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

i sad je dominkovic u savezu,a tad je bio i predsjednik orasja,valjda je i sad
a razbu mu je sudija,inace zelji sudi svaku trecu :D

mene zanima ko je sudac ove utakmice,ne bi me cudilo da je jos uvijek aktivan na pasnjacima nase lige
north

#5774 Re: FK Sarajevo

Post by north »

-LIBERO- wrote:Vise puta,da ne kazem desetinu puta,sam licno bio svjedok da je (konkretno,a vjerovatno se desava i drugim klubovima barem nekada) Sarajevo bilo vidno bolje i dominantnije na gostujucem terenu,i da su sudije bukvalno stvorile zastitni stit prema golu domacina.

Zamisli da ti sviraju u 7 napada,polukontri, recimo 5 ofsajda od kojih je 4 ocigledno vrlo sumljiva da ne kazem nesto vise.
Zamisli da ti svira svaki kontakt sa protivnickim igracem faul protiv tebe,a da vidne faulove na tvojim igracima ne sankcionise.
Zamisli da ti odmah u startu da 5-6 zutih kartona i da broj kartona konstantno raste,a narocito ti optereti zadnju liniju,kao i defanzivne vezne,sto ti automatski slabi cvrstinu odbrane zbog straha od drugog zutog.

Ili varijanta kada vidi da si bas dominantniji i da si uspostavio tecnu igru gdje stezes obruc oko gola domacina pocne ti svirati faulove za svaki kontakt,nema veze za koga je faul cak i tebi daje faulove,i njima ..ma bilo kome samo da se razbije ta dominacija i da se sjeckanjem igre pruzi ta neka vjestacka ravnopravnost na terenu.

I onda vrlo cesto ide slag na tortu u vidu crvenog (najcesce drugog zutog da ne bude previse ofirno) pred kraj prvog poluvremena,ili sami pocetak drugog poluvremena.

Ili svira penal u startu za domace :roll:

Itd.itd. ...dok sam ovo pisao kroz glavu su mi prolazile slike desetine jako jakoooo slicnih desavanja bas nasem Sarajevu na gostovanjima. Najtragicnije je sto su neki nasi sudci bas usavrsili stimanje uslova igre i stvaranja prednosti za domacine ,da ne povjerujes kako to tecno i uhodano funkcionise...fuj!!!

Nicega me nije strah sem sudjenja,a nadam se da poslije ove utakmice necemo imati razloga pricati o njemu pa kakav god rezultat bio :thumbup:
Ok, mislim da samo opet možda malo pogreno shvaćen, ovo što navodiš i ovaj klip iz Orašja su već vanredne situacije gdje uprava kluba treba da nešto preduzme, i naravno da u takvim krađama ne bih mogao kriviti igrače....

Govorim o situacijama, gdje nije baš toliko ofirno suđenje, gdje se greške sudije mogu pobrojati na prste jedne ruke, e tu pokazati dominaciju i demolirati domaćina igrom, a ne reći jebi ga nije nam svirao penal u 90 minuti ili nešto sl. (sad malo banalizujem)

Ali u principu najbitnije je da svi želimo jedno, POBJEDU!!!
kokuz_sa

#5775 Re: FK Sarajevo

Post by kokuz_sa »

samo_ovaj_put wrote:i sad je dominkovic u savezu,a tad je bio i predsjednik orasja,valjda je i sad
a razbu mu je sudija,inace zelji sudi svaku trecu :D

mene zanima ko je sudac ove utakmice,ne bi me cudilo da je jos uvijek aktivan na pasnjacima nase lige
sudije
almir alijagic,jasmin hrustanovic,nermin sehovic
Locked