Obama i SAD (2008-2016)

Post Reply
zonbirile

#5751 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by zonbirile »

jeza u ledja wrote:Receno ti je iks puta, ko god bude izabran nece puno promjeniti u vanjskoj politici.
--------------------------------------------------------------------------
govorim o komplet temi,uostalom nije pitanje samo vanjske politike,200str. se keknjkalo o našem Husi imaš sve zapisano,prelistaj
Hemel

#5752 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Hemel »

Obama traži od jemenskog predsjednika da dozvoli demonstracije

http://www.vijesti.ba/

ovaj opasno jede g...a :oops:

bukvalno shvatio da on treba da uvede demokratiju u svaku zemlju. mislim da ce mu se to obiti o glavu.
Jack Be Nimble

#5753 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Jack Be Nimble »

Ja se samo nadam da nece krenuti u Libiju. U Libiju treba UN na celu sa Arapskim zemljama, iza njih Evropljani i ostali, tek tamo na kraju linije Amerika. Ako svi ispred Ameriku naprave veci zijan nego sto jeste, onda lagano Amerika moze na scenu da stane i kaze:

America, FUCK YEAH!
Coming again, to save the mother fucking day yeah!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#5754 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

gadafi mora saci, sad na koji nacin nije bitno
njegovih 40 vladavine zemlji niceg dobrog nije donijelo
GOLFER

#5755 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by GOLFER »

corolla02 wrote:gadafi mora saci, sad na koji nacin nije bitno
njegovih 40 vladavine zemlji niceg dobrog nije donijelo
naravno da je bitno na koji nacin... itekako je bitno ako USA kroci na tlo Libije tek ce se onda Libijci upoznati sa DEMOKRATIJOM preko okupacije, granata, mucenja i masovnih ubistava i svega ostalog po receptu Iraka...
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#5756 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

bolan bolan on torturu sam nad svojima provodi, ne treba mu neko sa strane :D ; Mubarak je bio King :thumbup:
GOLFER

#5757 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by GOLFER »

corolla02 wrote:bolan bolan on torturu sam nad svojima provodi, ne treba mu neko sa strane :D ; Mubarak je bio King :thumbup:
Da se razumijemo ja njega ne smatram normalnim covjekom i jasno je da mora ici i odgovarati za sve zlocine, ali kada USA dodje i prica o demokratiji i pri tome salju avione oda to ne ostavlja nimalo optimiza, stvar je jasna, Libiju izgleda ocekuju tek pravi problemi...
Jack Be Nimble

#5758 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Jack Be Nimble »

Oni jedva cekaju da vide Americku zastavu, jer im to znaci nada, spas, sloboda, zivot!
beco

#5759 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by beco »

Meni ide na zivce ovo biranje e ovdje cu se umjesati ovdje necu, isto kao neka izbiraljiva mlada. Ako cemo biti humanitarci hajmo uletati u svaku zemlju gdje ima potrebe zatim. Sad ce uletjeti u Libiju a sto nisu u Burmu zato sto tamo vojska nije koristila avione i tenkove, nigdje veze ovdje nema sa humanitarnim djelovanjem. Moje misljenje da Sarkcozy ovoliko navalio da napadne Gadafija cisto zbog interesa prije svega finansiske prirode koje imaju u Lubiji. Recimo jadna Burma je izvisila zato sto nije imala prirodnih bogastava. Sa druge strane Arapska liga podrzala napade a u toj istoj Ligi jedan Bahrein koji isto kolje svoj narod i Saudijska Arabija koja je spremna na isto. Sve se vrti oko para.
spreca

#5760 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by spreca »

corolla02 wrote:bolan bolan on torturu sam nad svojima provodi, ne treba mu neko sa strane :D ; Mubarak je bio King :thumbup:
Info????
GOLFER

#5761 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by GOLFER »

Jack Be Nimble wrote:Oni jedva cekaju da vide Americku zastavu, jer im to znaci nada, spas, sloboda, zivot!
nesto ovako :roll:

Image
corolla02

#5762 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

spreca wrote:
Info????
kakav hoces info? zar nije ti dovoljno sve sto se desavalo do prije dva dana, granatiranje, izbjeglice, i ugnjetavanje sveg sto je drugacije od njegove ideje. Trebo je sac kad je bilo u Tunisu i Egiptu, i da opet ostane zapamcen i ode u historiju kao heroj; al jok, malo mu 40 godina bi vladavine i pored tog sto je zbrino svoju familiju sve ove godine, tipicni vlastodrzac, bas kao i ostali korumpirani Arapi, koji misle da nema zemlje nakon njih, u ovom slucaju Libije nakon njeg.

Licno nije mi ga ni malo zao ako ode, i to sto prije to bolje za Libijski narod koji ne zasluzuje ovu torturu razaranja radi svojevrsne budale kakva je ON!
spreca

#5763 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by spreca »

corolla02 wrote:
spreca wrote:
Info????
kakav hoces info? zar nije ti dovoljno sve sto se desavalo do prije dva dana, granatiranje, izbjeglice, i ugnjetavanje sveg sto je drugacije od njegove ideje. Trebo je sac kad je bilo u Tunisu i Egiptu, i da opet ostane zapamcen i ode u historiju kao heroj; al jok, malo mu 40 godina bi vladavine i pored tog sto je zbrino svoju familiju sve ove godine, tipicni vlastodrzac, bas kao i ostali korumpirani Arapi, koji misle da nema zemlje nakon njih, u ovom slucaju Libije nakon njeg.

Licno nije mi ga ni malo zao ako ode, i to sto prije to bolje za Libijski narod koji ne zasluzuje ovu torturu razaranja radi svojevrsne budale kakva je ON!
Sacekaj par mjeseci,pa cemo se onda vidjeti kako djeluje uvozna "demokratija".Niko ne brani Gadafija ali eto on bije svoj narod a ciji narod sad biju zapadne pecene kokosi koje bacaju iz aviona i sa nosaca aviona.

Probaj uzmi kalasa pa izadji u Sa na demonstracije ili u Eu ili u USA :lol:
Last edited by spreca on 21/03/2011 09:32, edited 2 times in total.
spreca

#5764 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by spreca »

Americki kongres ce danas od Obame traziti da se ocita o ulasku u vojnu operaciju u Libiji za koju je vec otislo stotinjak miliona dolara.
luckypot

#5765 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by luckypot »

Jel (BO)Obama "da čejng ju kennot bilive" ukinuo libiju? Ili onako samo bombardira iz zraka, relaksacije radi?
spreca

#5766 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by spreca »

luckypot wrote:Jel (BO)Obama "da čejng ju kennot bilive" ukinuo libiju? Ili onako samo bombardira iz zraka, relaksacije radi?
Skida stresove :lol: :lol: :lol: :lol:
corolla02

#5767 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

spreca wrote:Sacekaj par mjeseci,pa cemo se onda vidjeti kako djeluje uvozna "demokratija".Niko ne brani Gadafija ali eto on bije svoj narod a ciji narod sad biju zapadne pecene kokosi koje bacaju iz aviona i sa nosaca aviona.

eh kamo srece da ga samo Arapi bombarduju, da Arapi oslobadjaju Arape, al od svoje korumpiranosti, oni to ne smiju, nece ili ne mogu :-) jer su isti ko on, pa SAD jedva docekali da tu nesto usicare, i ostali iz reda Stare Dame.
Jack Be Nimble

#5768 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Jack Be Nimble »

spreca wrote:Sacekaj par mjeseci,pa cemo se onda vidjeti kako djeluje uvozna "demokratija".Niko ne brani Gadafija ali eto on bije svoj narod a ciji narod sad biju zapadne pecene kokosi koje bacaju iz aviona i sa nosaca aviona.

Da bi dosli do demokratije i sretnog zivota moraju malo da trpe bombe Gadafija ili Amerike.

Uostalom, dali smo im sansu da to sami srede, a sta smo dobili nazad? Visoke cjene nafte. Zajebi to cekanje i bombarduj! Olaksaj njima put do demokratije, spusti meni cjenu nafte.
corolla02

#5769 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

the key word is within
Jack Be Nimble

#5770 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by Jack Be Nimble »

Obama rekao da u roku 4 dana predaje bombardovanje englezima i ostalima, Ameri se vracaju kuci.
nosara

#5771 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by nosara »

Jack Be Nimble wrote:

Da bi dosli do demokratije i sretnog zivota moraju malo da trpe bombe Gadafija ili Amerike.

Uostalom, dali smo im sansu da to sami srede, a sta smo dobili nazad? Visoke cjene nafte. Zajebi to cekanje i bombarduj! Olaksaj njima put do demokratije, spusti meni cjenu nafte.
Uradi sistematski... Posebno snimi glavu na sve nacine... Ne zali para, imam crne slutnje...
corolla02

#5772 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

corolla02

#5773 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by corolla02 »

spreca

#5774 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by spreca »

nosara wrote:
Jack Be Nimble wrote:

Uradi sistematski... Posebno snimi glavu na sve nacine... Ne zali para, imam crne slutnje...
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
ultima_palabra

#5775 Re: President Barack Hussein Obama!!!

Post by ultima_palabra »

Kralj :D
Post Reply