bogme ti svaka cast, lagano kolorises brushom + selekcije u ps ili je neki drugi nacin?Kal El wrote:Zadnjih dana sam stvarno zagrijan za korigovanje/bojenje slika, nasao ovu i uradio pa rekoh da postavim ovdje
jako dobro izgleda
bogme ti svaka cast, lagano kolorises brushom + selekcije u ps ili je neki drugi nacin?Kal El wrote:Zadnjih dana sam stvarno zagrijan za korigovanje/bojenje slika, nasao ovu i uradio pa rekoh da postavim ovdje
Upravo tako, prvo brushom obojim gdje zelim kao npr. zid, pa ga polahko štimam sa blending mode, i povecavam prozirnost.quarterback wrote:bogme ti svaka cast, lagano kolorises brushom + selekcije u ps ili je neki drugi nacin?Kal El wrote:Zadnjih dana sam stvarno zagrijan za korigovanje/bojenje slika, nasao ovu i uradio pa rekoh da postavim ovdje
jako dobro izgleda
Nisi promašio, jeste Hadžijska džamija, a kuća u pozadini je sada pekara na početku ulice Veliki Alifakovac.Pitar sa Kariba wrote:Ako je ovo "Hadzijska dzamija", sta je onaj veliki objekt u pozadini? Ili sam promasio...hrasno wrote:
kad ja ne znam (nikad je vidio, do sad na sliKi, nisam) onda niko ne znaBullet Tooth Tony wrote:Frajer pita sta je veliki objekt u pozadini ... svi znaju za dzamiju i pekaru![]()
Otišla sam par puta baš da ih probam, ali meni su bezze, previše žilavi...Gentleman wrote: Prave najbolje somune u gradu.
Taj objekat/zgrada jos uvijek postoji, ali okruzen drugim zgradama ne djeluje vise onako spektakularno. (sredina slike iza bijele zgrade u prvom planu)Bullet Tooth Tony wrote:Frajer pita sta je veliki objekt u pozadini ... svi znaju za dzamiju i pekaru![]()

Ovakve su rijetke...jefff wrote:
A između hladnjače, tj. UPI-jeve klaonice i ceste za Ilidžu vidi se zgrada uskotračnog kolodvora STUP na južnoj pruzi, srušena pred kraj zadnjeg rata. Snimio sam je pred sami rat negdje u ljeto 1991.g., dok je još bila čitava, ali već tada oko četvrt vijeka izvan funkcije ! Pruga je išla sa strane zgrade prema hladnjači i klaonici...., kontra od ceste....joj hladnjace
nisam znao za tu zgradicu ,hvalaloudness wrote:A između hladnjače, tj. UPI-jeve klaonice i ceste za Ilidžu vidi se zgrada uskotračnog kolodvora STUP na južnoj pruzi, srušena pred kraj zadnjeg rata. Snimio sam je pred sami rat negdje u ljeto 1991.g., dok je još bila čitava, ali već tada oko četvrt vijeka izvan funkcije ! Pruga je išla sa strane zgrade prema hladnjači i klaonici...., kontra od ceste....joj hladnjace
Bosiočić?Banksy wrote:Gledam Bosnin šampionski tim, svi su mi poznati, znam im imena, osim trećeg s lijeve strane, ko je to...?
Nije, on je tamo desno,shalla wrote:Bosiočić?Banksy wrote:Gledam Bosnin šampionski tim, svi su mi poznati, znam im imena, osim trećeg s lijeve strane, ko je to...?
Jel to ovaj broj 7?Banksy wrote:Nije, on je tamo desno,shalla wrote:Bosiočić?Banksy wrote:Gledam Bosnin šampionski tim, svi su mi poznati, znam im imena, osim trećeg s lijeve strane, ko je to...?
Pešić, Hadžić, ?, Kinđe, Ostojić, Radovanović, Izić, Bosiočić, Benaček, Đogić, Krvavac, Varajić... nemam pojma.
http://4.bp.blogspot.com/-5ggqNl7yhlI/V ... a-1977.jpg