Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
-
NikolaKZ91
#5751 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Vjerovatno postavljam glupo pitanje ali lol novajlija sam u ovome. Naime ako npr imam 100$ na pejpalu i zelim da ih povucem, da li mi pejpal automatski skida 5$ ili npr trebam da povucem 95$ a da mi pp naplati povlacenje od tih 5$ koje mi ostanu na pejpalu? Kontam da to ne zaglavi negdje jer pp nema odakle da naplati ako povucem svaki dolar
.I jos nesto jel ja ne moram povuci cio iznos koji mi ostane na balansu, npr ako imam 150$, hocu da povucem samo 80$ sad a ovo 70$ kasnije ili npr hocu da pustim da mi to 70$ se samo prebaci prvog? Jesu moguce ovakve situacije?
-
niho92
#5752 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Proviziju ti naplacuje sa tvog bankovnog računa (po prodajnom kursu banke) tako da nema potrebe da ostavljas išta na Paypal balance, a možeš povuci i manji iznos od ukupnogNikolaKZ91 wrote:Vjerovatno postavljam glupo pitanje ali lol novajlija sam u ovome. Naime ako npr imam 100$ na pejpalu i zelim da ih povucem, da li mi pejpal automatski skida 5$ ili npr trebam da povucem 95$ a da mi pp naplati povlacenje od tih 5$ koje mi ostanu na pejpalu? Kontam da to ne zaglavi negdje jer pp nema odakle da naplati ako povucem svaki dolar.I jos nesto jel ja ne moram povuci cio iznos koji mi ostane na balansu, npr ako imam 150$, hocu da povucem samo 80$ sad a ovo 70$ kasnije ili npr hocu da pustim da mi to 70$ se samo prebaci prvog? Jesu moguce ovakve situacije?
-
Saka
#5753 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nije tačno. Provizija se oduzima od iznosa koji povlačiš. Ako staviš da povlačiš $100 odmah na narednoj stranici će ti oduzeti -$5 i reći da je transfer amount $95.niho92 wrote:Proviziju ti naplacuje sa tvog bankovnog računa (po prodajnom kursu banke) tako da nema potrebe da ostavljas išta na Paypal balance, a možeš povuci i manji iznos od ukupnogNikolaKZ91 wrote:Vjerovatno postavljam glupo pitanje ali lol novajlija sam u ovome. Naime ako npr imam 100$ na pejpalu i zelim da ih povucem, da li mi pejpal automatski skida 5$ ili npr trebam da povucem 95$ a da mi pp naplati povlacenje od tih 5$ koje mi ostanu na pejpalu? Kontam da to ne zaglavi negdje jer pp nema odakle da naplati ako povucem svaki dolar.I jos nesto jel ja ne moram povuci cio iznos koji mi ostane na balansu, npr ako imam 150$, hocu da povucem samo 80$ sad a ovo 70$ kasnije ili npr hocu da pustim da mi to 70$ se samo prebaci prvog? Jesu moguce ovakve situacije?
- vjesticanametli
#5754 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Tako je....elem apdejtovah karticu hahhahahha
-
NikolaKZ91
#5755 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nije tačno. Provizija se oduzima od iznosa koji povlačiš. Ako staviš da povlačiš $100 odmah na narednoj stranici će ti oduzeti -$5 i reći da je transfer amount $95. Aha dakle nema potrebe nista da ostavljam na pejpalu vec mogu da povucem cio iznos tipa ako imam 100$ fino povucem sve i pp ce automatski da odbije 5$?
-
niho92
#5756 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Joj još boldovano ojj hljebe ...uredu je eto moja greška, znam kad sam ja jednom povlacio da mi je tako bilo i eto, jer uvijek ostavljam na automatski trasnfer nemam potrebu povlacit manuelno
-
Saka
#5757 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa sto dajes pogresne informacije kad ne znas i nikad ne povlacis manuelno? Nije nikad tako bilo.niho92 wrote:Joj još boldovano ojj hljebe ...uredu je eto moja greška, znam kad sam ja jednom povlacio da mi je tako bilo i eto, jer uvijek ostavljam na automatski trasnfer nemam potrebu povlacit manuelno
I jos mu nesto nije jasno kad ga neko ispravi.
Jeste.NikolaKZ91 wrote:Aha dakle nema potrebe nista da ostavljam na pejpalu vec mogu da povucem cio iznos tipa ako imam 100$ fino povucem sve i pp ce automatski da odbije 5$?
-
rudy81
#5758 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
posto ja nikad ne cekam automatski transfer (jel on prvog u mjesecu?) nego odmah povucem i skine mi tih 5 dolara, je li u slucaju automatskog transfera takodje skidaju taj iznos?
@vjestice, kako si na kraju update karticu? pitam jer i moja brzo istice.
jel izbrises staru i opet ponovis cijelu proceduru registracije nove?
-
Saka
#5759 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ne. Automatski je besplatan. I jeste, svakog prvog u mjesecu.rudy81 wrote:posto ja nikad ne cekam automatski transfer (jel on prvog u mjesecu?) nego odmah povucem i skine mi tih 5 dolara, je li u slucaju automatskog transfera takodje skidaju taj iznos?
- vjesticanametli
#5760 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Dob8ces mail od paypala i idi na link u mailu..unesi samo rok vazenja novi ispod onaj cvv i update ....bas brzo i lako....ne sikiraj serudy81 wrote:posto ja nikad ne cekam automatski transfer (jel on prvog u mjesecu?) nego odmah povucem i skine mi tih 5 dolara, je li u slucaju automatskog transfera takodje skidaju taj iznos?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5761 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni kada je istekla kartica promijenilo se zadnjih 8 brojeva na kartici tako da sam morao obrisati staru i dodati novu.
- vjesticanametli
#5762 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni nije ....samo trazili da unesem do kad vazi ponovo kartica i cvv novi...valjda ce biti ok...
-
anamarijadzidic
#5763 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
pozz..
napravila sam paypal account nedavno i očekujem da mi se neki novac prebaci, međutim kada pošiljatelj hoće izvršiti transakciju izbacuje mu ovo:
We can’t send your payment right now. If you keep running into this issue, please contact PayPal.
If you continue to encounter problems, please contact customer service.
zanima me je li mi treba biti povezana kartica s računom da bih primila novac? Email mi je verifikovana.
napravila sam paypal account nedavno i očekujem da mi se neki novac prebaci, međutim kada pošiljatelj hoće izvršiti transakciju izbacuje mu ovo:
We can’t send your payment right now. If you keep running into this issue, please contact PayPal.
If you continue to encounter problems, please contact customer service.
zanima me je li mi treba biti povezana kartica s računom da bih primila novac? Email mi je verifikovana.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#5764 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koristi pretragu i naći ćeš odgovor.anamarijadzidic wrote: zanima me je li mi treba biti povezana kartica s računom da bih primila novac? Email mi je verifikovana.
-
Nexus2
- Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187
#5765 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jaran ima paypal koji koristi već duže vremena.
Verifikovano i sve, ali ne može da prima uplatu....šta je razlog?
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#5766 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koristi li iko pretragu ?????Nexus2 wrote:Jaran ima paypal koji koristi već duže vremena.
Koja je kartica
-
Gavaz
#5767 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Čita li iko išta na stranicama PP?
-
free_too
#5768 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Je li iko primjetio povecane dazdbine u RF kad se posluje s PP. Skoro 30 40KM vise mi uzima od nove godine, nikako da skontam sta i kako, banka vice da PP i posrednicka banka prilikom konverzije to skine, a ne pojavljuju se na izvodu. U smislu kad legnu pare jedan iznos, i onda za 4 5 dana kad se proknjize taj iznos umanjit za tu neku cifru ccc
- kica
#5769 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Imam pitanje drug mi je prebacio 100 EUR prije 4 dana, medutim pise mi:
ON HOLD Payment received
da li gdje sta trebam kliknuti ?
ON HOLD Payment received
-
almir90
#5770 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
http://www.xe.com/currencyconverter/con ... USD&To=BAMfree_too wrote:Je li iko primjetio povecane dazdbine u RF kad se posluje s PP. Skoro 30 40KM vise mi uzima od nove godine, nikako da skontam sta i kako, banka vice da PP i posrednicka banka prilikom konverzije to skine, a ne pojavljuju se na izvodu. U smislu kad legnu pare jedan iznos, i onda za 4 5 dana kad se proknjize taj iznos umanjit za tu neku cifru ccc
Ne uzima ti banka, već je kurs opao sa 1.75-1.80, zato i dobijaš manje prilikom konverzije. Sada je dobro kupovati, ali nama što zarađujemo nije.
-
almir90
#5771 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nemaš šta kliknuti za 26 dana (4 su već prošla) će ti biti sredstva oslobođena za korištenje.kica wrote:Imam pitanje drug mi je prebacio 100 EUR prije 4 dana, medutim pise mi:
ON HOLD Payment received
-
free_too
#5772 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ma nije brate do kursa, muljaju nesto zesce. Npr zamisli da 1.1 imas 1000KM na racunu, pokazuje na bankomatu tako . Njihovih je 1% konverzije i neka sica, znaci nekih 10-15KM. I sad umjesto da imas 985KM, odjednom stoji na racunu 920KM. Na transakcijama nista ne pise, samo ima taj 1% tih 15KM sto su skinuli. A ostale pare fale, i ovaj mi lik iz support objasnjava kao to paypal skida i posrednicka banka.almir90 wrote:http://www.xe.com/currencyconverter/con ... USD&To=BAMfree_too wrote:Je li iko primjetio povecane dazdbine u RF kad se posluje s PP. Skoro 30 40KM vise mi uzima od nove godine, nikako da skontam sta i kako, banka vice da PP i posrednicka banka prilikom konverzije to skine, a ne pojavljuju se na izvodu. U smislu kad legnu pare jedan iznos, i onda za 4 5 dana kad se proknjize taj iznos umanjit za tu neku cifru ccc
Ne uzima ti banka, već je kurs opao sa 1.75-1.80, zato i dobijaš manje prilikom konverzije. Sada je dobro kupovati, ali nama što zarađujemo nije.
-
almir90
#5773 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Malo ti je zbunjujući post, ako već imaš pare na računu znači da je konverzija već urađena, ne naplaćuje se provizija nakon tog. Ako ti je u međuvremenu nestalo para sa računa, ja ne znam kako je moguće da nema ništa u izvještaju. Po tvome ispade da te banka potkrada, ne ide to baš tako lako. Provjeri i izvještaje na PayPal.free_too wrote:
Ma nije brate do kursa, muljaju nesto zesce. Npr zamisli da 1.1 imas 1000KM na racunu, pokazuje na bankomatu tako . Njihovih je 1% konverzije i neka sica, znaci nekih 10-15KM. I sad umjesto da imas 985KM, odjednom stoji na racunu 920KM. Na transakcijama nista ne pise, samo ima taj 1% tih 15KM sto su skinuli. A ostale pare fale, i ovaj mi lik iz support objasnjava kao to paypal skida i posrednicka banka.
-
free_too
#5774 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jesi ti u RF ili nekoj drugoj banci? Evo npr ja sam bio u UC; pare su legle uvijek 4-5 dana poslije prvog u mjesecu. U RF je drugacije, pare legnu odmah prvog ili drugog u mjesecu, budu ti dostupne na racunu. Ali nisu jos proknjizene u sistemu, znaci ako vadis izvod ne pise ti da je bila uplata ili tako nesto,ali na bankomatu kad gledas imaju pare i mozes ih podizati i pise na onom slipu od bankomata. Tek nakon 4-5 dana se proknjize pare, i tad se obavi obracun konverzije i svasta nesto, i npr pise bila uplata 1000KM, i pise da je iznos konverzije bio 15KM.almir90 wrote:Malo ti je zbunjujući post, ako već imaš pare na računu znači da je konverzija već urađena, ne naplaćuje se provizija nakon tog. Ako ti je u međuvremenu nestalo para sa računa, ja ne znam kako je moguće da nema ništa u izvještaju. Po tvome ispade da banka potkrada, ne ide to baš tako lako. Provjeri i izvještaje na PayPal.free_too wrote:
Ma nije brate do kursa, muljaju nesto zesce. Npr zamisli da 1.1 imas 1000KM na racunu, pokazuje na bankomatu tako . Njihovih je 1% konverzije i neka sica, znaci nekih 10-15KM. I sad umjesto da imas 985KM, odjednom stoji na racunu 920KM. Na transakcijama nista ne pise, samo ima taj 1% tih 15KM sto su skinuli. A ostale pare fale, i ovaj mi lik iz support objasnjava kao to paypal skida i posrednicka banka.
Pazi sta ja mislim, oni tebi onako ofrlje 1.1 stave pare na racun i pod kursom koji je taj dan bio npr 1.58
Sad zamisli kad knjize tu transackiju u svoj sistem 5.1 koriste kurs koji je taj dan , a najcesce bude manji, pa npr knjize ti po 1.57, i zato mi je manji iznos nego onaj dan kad sam gledao.
- kica
#5775 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kolko se najvise para moze primit putem paypal za nas u BiH u toku mjeseca ?almir90 wrote:Nemaš šta kliknuti za 26 dana (4 su već prošla) će ti biti sredstva oslobođena za korištenje.kica wrote:Imam pitanje drug mi je prebacio 100 EUR prije 4 dana, medutim pise mi:
ON HOLD Payment received