Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pol_Pot wrote:Da pohvalimo dobru igru protiv Udinesea. Odbrana je još uvijek klimava, ali sve djeluje puno bolje nego ranije. Armero prijatno iznenađenje, iako je imao par grešaka koje su mogle koštat. Ali mislim da je uzrok tome neigranje. Essien jednostavno više ne može, nešto mu se desilo u glavi, nisu to više samo godine. Pravi glupe greške, bespotrebne. Nije za ozbiljnog zadnjeg veznog. Lord Bonera napokon odigrao kako treba. Napad mora biti konkretniji, brži. Previše je nekakvih back pasova, čekanja 100% prilike. Mislim da bi trebali brže ići prema naprijed po cijenu većeg gubljenja lopti.
Sve u svemu, napokon tri boda, lijepa nedelja
Svako gubljenje lopte sa našom tromom odbranom je potencijalni gol za protivnika. Zato ne treba previše srljati naprijed iako bih i ja stvarno više volio da igramo direktnije prema golu.
Pol_Pot wrote:Da pohvalimo dobru igru protiv Udinesea. Odbrana je još uvijek klimava, ali sve djeluje puno bolje nego ranije. Armero prijatno iznenađenje, iako je imao par grešaka koje su mogle koštat. Ali mislim da je uzrok tome neigranje. Essien jednostavno više ne može, nešto mu se desilo u glavi, nisu to više samo godine. Pravi glupe greške, bespotrebne. Nije za ozbiljnog zadnjeg veznog. Lord Bonera napokon odigrao kako treba. Napad mora biti konkretniji, brži. Previše je nekakvih back pasova, čekanja 100% prilike. Mislim da bi trebali brže ići prema naprijed po cijenu većeg gubljenja lopti.
Svako gubljenje lopte sa našom tromom odbranom je potencijalni gol za protivnika. Zato ne treba previše srljati naprijed iako bih i ja stvarno više volio da igramo direktnije prema golu.
Ma jest, ali i ovako primamo puno golova. Zadrži odbranu nazad, defanzivni vezni neka pomaže, daj dva gola, pa se onda zatvori. Znam da ovo zvuči kao bajka, ali ako mislimo nešto u Evropu, protiv ekipa tipa Cagliari se mora igrati direktnije. Ne srljati, ali imamo par veoma brzih napadača koji, uz pomoć kreativnih veznih(doduše nije baš da ih imamo), mogu sami probat direktnije na go. Bekovi ne moraju toliko naprijed, a centralnim bekovima bi zabranio da prelaze pola upravo zbog tromosti(osim Ramija). Kad vidim Zapatu da krene u nekakve prodore srce mi stane svaki put.
Ma jest, ali i ovako primamo puno golova. Zadrži odbranu nazad, defanzivni vezni neka pomaže, daj dva gola, pa se onda zatvori. Znam da ovo zvuči kao bajka, ali ako mislimo nešto u Evropu, protiv ekipa tipa Cagliari se mora igrati direktnije. Ne srljati, ali imamo par veoma brzih napadača koji, uz pomoć kreativnih veznih(doduše nije baš da ih imamo), mogu sami probat direktnije na go. Bekovi ne moraju toliko naprijed, a centralnim bekovima bi zabranio da prelaze pola upravo zbog tromosti(osim Ramija). Kad vidim Zapatu da krene u nekakve prodore srce mi stane svaki put.
Eh sa ovom opcijom se skroz slažem. Imamo hvala Bogu brze bekove, njih držati malo manje naprijed, ili bar ne dati da obojica istovremeno idu naprijed. Centralne bekove držati povučenije. A napad i veza da umjesto da kruže oko 16 kao Barcelona da idu direktno prema golu kao Real (s tim da kad postaviš odbranu ovako kako ti kažeš ni ne može se igrati posesivni fudbal). Eh sad, problem je što treba još jedan kvalitetan defanzivni vezni pored de jonga, a onda treba i jedan ekstra kvalitetan ofanzivni vezni koji će sve to uvezati. Mi to nažalost nemamo, a Milanova tradicija je da igra sa visoko postavljenom odbranom, doduše tu tradiciju su postavljali Baresi, Maldini, Billy, Stam, Nesta itd.
Azrail wrote:
Eh sa ovom opcijom se skroz slažem. Imamo hvala Bogu brze bekove, njih držati malo manje naprijed, ili bar ne dati da obojica istovremeno idu naprijed. Centralne bekove držati povučenije. A napad i veza da umjesto da kruže oko 16 kao Barcelona da idu direktno prema golu kao Real (s tim da kad postaviš odbranu ovako kako ti kažeš ni ne može se igrati posesivni fudbal). Eh sad, problem je što treba još jedan kvalitetan defanzivni vezni pored de jonga, a onda treba i jedan ekstra kvalitetan ofanzivni vezni koji će sve to uvezati. Mi to nažalost nemamo, a Milanova tradicija je da igra sa visoko postavljenom odbranom, doduše tu tradiciju su postavljali Baresi, Maldini, Billy, Stam, Nesta itd.
Ovo je meni problem. Nemamo mi tolko dobre tehničare da se može toliko kružiti s loptom jer je prije ili kasnije gube. Defanzivni vezni poredm de jonga definitivno fali. Onaj Muntari nije loš igrač ali je budala. Svaki napad usporava. On je idealan za defanzivnog veznog koji neće imat ama baš nikakve uloge kod kreiranja napada. Ofanzivni vezni se može pokriti Montolivom(nije klasični kao što je bio npr. Kaka, ali može poslužiti), a moj omiljeni izbor za ofanzivnog veznog na FIFI je Honda. Možda i Bonaventura.
Kako god trebalo bi rasprodat ovih midfildera tipa Saponara, Essien, Poli koji nit su defanzivni a ni ofanzivni, nego baš sredina(Poli mi i nije toliko loš). U trenutnoj postavki igre nam i ne trebaju. Po meni je najbolja formacija sa dva DM i jednim AM što bi trenutno bilo de jong-muntari/van ginkel-montolivo/bonaventura, jer mislim da Honda tu neće igrati jer onda nemaš koga na desno krilo(mada bi ja dao priliku i Niangu da malo proba).
Ne znam, sekiraju me pravo
Fernando Torres ce najvjerovatnije izaci na trziste kao free agent, besplatno, samo 4 godine poslje rekordnog transfera od 50M Funti.
Milan pokusava da prekine dvogodisnji ugovor o posudbi koji je skopljen u Avgustu, Mourinho ne treba drugog napadaca nakon transfera Diego Coste, Didiera Drogbe i Loic Remy-ja.
Torresov bivski klub Atletico Madrid je odbio ponudu da ga uzme na posudbu u ugovoru u kojem bi oni poslali Alessia Cercia Milanu.
Milan nije zadovoljan Torresovim ucinkom u klubu, te Berluskoni smatra da on ne zasluzuje platu od 3.1 M funti godisnje koliko dobija sad, sto i pije vode jer je Torres dao samo 1 gol u prvih 10 utakmica Serie A.
Koliko je jak napadac govori podatak da je Bonaventura, kao srednjak, dao 2 gola i imao 1 asistenciju, Rami kao odbrambeni dao 1 gol, De Jong kao defanzivni srednjak dao 2, Muntari 2 ( igrao manje utakmica od Torresa ).
Jedina prepreka bi mogao biti Pippo koji napadno vjeruje u Torresa i kako je izjavio da ce stojati uz njeg i da mu treba " vise vremena "
Valjda ce Milan uzeti Joel Campbella na posudbu do kraja sezone, vec od Januara, kad planiraju da se otarase Torres-a.
Torresu bi drustvo mogao napraviti i Pazzini, koji je, ako cemo vjerovati novinarima, ponudjen klubovima u Engleskoj Premier ligi kao posudba.
Kao razlog nudjenja na posudbu je novac, odnosno nedostatak istog u Milanovoj kasi te losa sezona koju Pazzini trenutno ima.
Cini mi se da je bila greska sto su dali Matrija na posudbu, pogotovo ako uzmem u obzir da je u Genovi u 9 utakmica dao 5 golova, a u Fiorentini u 15 utakica dao 4 gola. Ponovo bolji skor od Torresa.
Zalosno je pogledati da nemamo normalnog napadaca, donekle nas izvlaci Honda koji kao napadac ima manje postignutih golova od Meneza, koji je srednjak i najbolji strijelac u klubu.
Uzasno je kakav smo klub postali, 3 golmana nam imaju zbir od 100 godina, odbrana Zaccardo 32 godine, Bonera 33, Alex 32, Mexes 32, pogubljeni Essien 32, De Jong 30, Muntari 30, Montolivo 29, Torres 30, Pazzini 30. Sve stari igraci, i istroseni, sem De Jonga koji se isticao barem u onim utakmicama koje sam ja gledao.
Treba pogledati koliko minuta je Torres igrao u odnosu na Matrija, sigurno dalekooo vise. Ne opravdavam losu igru Torresa, jer Milan igra ponovo katastrofalno, ali i ovo utakmica sto je igrao nije imao nekih velikih sansi, jer prvenstveno krila nisu ubacivala lopte, a pravog veznog svakako nemamo, vec Inzaghi pokusava nesto izmigoljiti sa Bonaventurom :/
Super vazna pobjeda.Milan odlicno odigrao,mogla je bit i veca razlika ali dobro je i ovo,gol nije primljen sto je najvaznije.Menez jeste sebican,mozda nema kontinuitet dobrih igara,ali kad ima svoj dan jako je opasan, steta sto onu zadnju akciju nije zavrsio.Jos jedno ime moram spomenuti a to je Bonaventura jako inteligentan igrac i super kupovina.Macku na golu ne treba zaboravit,imo je par odlicnih odbrana i je zasluzan sto Napoli nije postigao gol.Sa nekim pojacanjem u januaru moze se ici na tu trecu poziciju jer ove ekipe iz Djenove i Lazio ce prije ili kasnije posustat.
Cak se spominje varijanta da ce Milan sad otkupiti Torresa, a onda vjerovatno ici na to da Cerci postane Milanov, a Torres Atleticov igrac, a ne posudjeni obojica.
Da braca mAslimani odrijese kesu i plate gledanje 2 velikana najpopularnije igre na svijetu. Finansijska korist, ocito. A cim Milan i Real cine ovakvo nesto, meni to baca ne neki transfer.
Mozda Saravija utuse za masnu lovu ili neki trejd igraca naprave, znas da voli Milan te varijante.
Tyke wrote:Da braca mAslimani odrijese kesu i plate gledanje 2 velikana najpopularnije igre na svijetu. Finansijska korist, ocito. A cim Milan i Real cine ovakvo nesto, meni to baca ne neki transfer.
Mozda Saravija utuse za masnu lovu ili neki trejd igraca naprave, znas da voli Milan te varijante.
Mislim da nisu baš toliko glupi da njega kupe. Njegovo dovođenje bi bilo čisto bacanje para.
Jebi ga ko kad ne znas koji je prvi tim reala ili drugi recimo u prvom je ronaldo igrao, u drugom benzema , james, bale i kompanija. Milan je stvarno igrao dobro, utakmicu godine sigurno, nije da su i oni nesto zapinjali ali pasovi, driblinzi sve ih je islo. Da ovako igraju u italiji sigurno bi bili tu rame uz rame sa juventusom. I sam komentator je rekao , zasto milan ovako ne igra u ligi, ali sta je tu je.
Ode Torres, dođe Cerci. Fernando je uradio što se i očekivalo od njega, presjedio polusezonu na klupi i postigao jedan gol. Alessio je igrač kojeg ja već godinama želim vidjeti u crveno-crnom dresu, pa se nadam da će nešto dobro i da uradi.
Najjače od svega mi je što se Inter već više od mjesec dana muči da dovede Cercija, a onda Uncle Fester ode i završi stvar u par dana i mlađi tim iz Milana natjera da kupe Rin Tin Tina
U ostatku prelaznog roka ćemo se nagledati transfer spekulacija, već sam pročitao imena Destro, Luiz Adriano, Doria... Živi bili pa vidjeli, valjda Berlu skonta da škripi u odbrani i vezi a ne u napadu.