Druze neko ko ima 10 milja mjesecno i par nekretnina , normala da njemu nista ne znaci 2 milje dati mjesecno na dobro auto....Mrzim suplju pricu, ono mene dobro auto ne zanimaHAVANA wrote:Cuj da rentam,da sam rento ne bi za kifle imo. Nekretnina Tito!Bolje da ja rentam nekom nego on meni.Ha ja.A kredit je divna stvar.Ljubim ga ja ko ga izmisli.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
Melbourne_Australia
#5751 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
elcaliente
#5752 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ovi sto dolaze na naselje neka svako kupi neki komad namjestaja. Ili odes u IKEA i kupis onih jeftinih nekvalietnih sranja sto svaki godinu danas bacis jer se pokvarilo.triconja wrote:Dovuce tetka sacira kredenac iz doba a u monarhije maksuz kad bude useljavanjeelcaliente wrote:Znaci summa sumarum stan oko 60 kvadrata kosta 390.000eur, na to dodje porez i notar recimo okruglo 60.00eur. To je 450.000 eur. plus kamate 10.000 jer imas vlastiti ulog pa necemo velike stavljati.
Recimo da si donio iz Bosne 50.000 eur ostalo ti 410.000 da odplatis.
Recimo da imas 35 godina i zaradzujes 2000 neto jer radis nocne ovo ono i imas bolju poreznu klasu, zena ti zaradi jos 1500 eur neto i vikendom ides jos da radi jos neki posao za 450 eur, ostane ti npr nedjelja za odmor ali jebiga nisi dzaba dosao u Njemacku nego si dosao da radis.
Ukupna primanja znaci ako si bez djece 3950 eur.
Ako imas mjesecnu ratu od 1000eur za 35 godina si stan isplatio i tada si napunio 70 godina. Fakticki je to nemoguce jer si vec u penziji znaci ili povecati ratu ili ako imas djecu onda dugove na djecu prebaciti tako bi ti banka dala kredit, samo je problem ako imas djecu onda su veci troskovi i nemozes toliko zaraditi.
Primanja 3950 minus rata za stan, minus odrzavanje 300 eur i ako dodze krov, fasada svaki 5-10 god moras tu imati u steku vazda nekih 10 milja. Znaci jedino prepstaje da i muz i zena uzemu pored svog posla vikendom da rade i da paze na troskove tih 35 godina. Ovi sto rade po prodavnicama, frizeri itd nemaju sanse da uzmu bilo kada nekretninu ako nerade vise poslova decenijama.
Fazon je sto u ovoj gore racunici nisi stan ni namjestio kako ti zelis jer namas para posto si 50 milja sto si ponio iz Bosne da kao ulog.
-
Melbourne_Australia
#5753 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
E cuj ovoga za Ikeuelcaliente wrote:Ovi sto dolaze na naselje neka svako kupi neki komad namjestaja. Ili odes u IKEA i kupis onih jeftinih nekvalietnih sranja sto svaki godinu danas bacis jer se pokvarilo.triconja wrote:Dovuce tetka sacira kredenac iz doba a u monarhije maksuz kad bude useljavanjeelcaliente wrote:Znaci summa sumarum stan oko 60 kvadrata kosta 390.000eur, na to dodje porez i notar recimo okruglo 60.00eur. To je 450.000 eur. plus kamate 10.000 jer imas vlastiti ulog pa necemo velike stavljati.
Recimo da imas 35 godina i zaradzujes 2000 neto jer radis nocne ovo ono i imas bolju poreznu klasu, zena ti zaradi jos 1500 eur neto i vikendom ides jos da radi jos neki posao za 450 eur, ostane ti npr nedjelja za odmor ali jebiga nisi dzaba dosao u Njemacku nego si dosao da radis.
Ako imas mjesecnu ratu od 1000eur za 35 godina si stan isplatio i tada si napunio 70 godina. Fakticki je to nemoguce jer si vec u penziji znaci ili povecati ratu ili ako imas djecu onda dugove na djecu prebaciti tako bi ti banka dala kredit, samo je problem ako imas djecu onda su veci troskovi i nemozes toliko zaraditi.
Primanja 3950 minus rata za stan, minus odrzavanje 300 eur i ako dodze krov, fasada svaki 5-10 god moras tu imati u steku vazda nekih 10 milja. Znaci jedino prepstaje da i muz i zena uzemu pored svog posla vikendom da rade i da paze na troskove tih 35 godina. Ovi sto rade po prodavnicama, frizeri itd nemaju sanse da uzmu bilo kada nekretninu ako nerade vise poslova decenijama.
Fazon je sto u ovoj gore racunici nisi stan ni namjestio kako ti zelis jer namas para posto si 50 milja sto si ponio iz Bosne da kao ulog.
-
elcaliente
#5754 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
@melbourne
Nigdje veze to sto pises a naravno da znam koliko mogu a koliko ne mogu potrositi,nisam glup.
Nigdje veze to sto pises a naravno da znam koliko mogu a koliko ne mogu potrositi,nisam glup.
Last edited by elcaliente on 11/02/2019 20:35, edited 1 time in total.
-
moonca
#5755 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Tacno za sokove- precijenjeni- ne kupujem ih ni ja. 
-
Otto24
#5756 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U Bosni ljudi udisu otrovan zrak, voda i hrana su opasni po zdravlje. Kao u vrijeme rata u glavnom gradu nema plina, tramvaji i trolejbusi ne rade, sve vise je Abu Hamzica, a sve manje Fazlinovica na ulicama. Sarajevo danas izgleda kao grad iz Biblije...kratko prije nego je Bog izgubio strpljenje sa ljudima.Melbourne_Australia wrote:A jeli iko razmisljao, da ostavi to sve djeci poslije i da njima bude bolje u zivotu ...Vec vidim sad, koliko ce biti dobro mojoj djeci jer ce imati par nekretnina..
U cemu je poenta biti bogat ako imas rak debelog crijeva u cetvrtoj fazi.
- haubica_i_to_teshka
#5757 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sad si me "rastuzio"...moram se rijeshiti "tesle" (placen gotovinomMelbourne_Australia wrote:Cinjenica da ljudi koji imaju velika primanja, vozaju nova auta na leasing i tako non stop vozaju i saltaju nova auta..Koga god znam u Sarajevu da je u takvoj situaciji, vozaju ili novi porse ili bmw ili neki bjesan audi...
Nego, vidim da poznajesh dosta raje iz Sarajeva koji su bili (ili su josh uvijek, a znash da mnogi odlaze
ostale prigradske erije gdje su nashi
To da zaradjujesh na nekretnini u tim erijama...mozesh al' na forumu...
Ne druzim se sa nashiim,ali i ne izbjegavam pa se nekad sretnemo u mojoj "mahali" (Kirra Beach,Tweed Heads) na kafi (pretezno raja iz Sarajeva, koji su u Melburnu) kada dodju na godishnji
Infoo za tebe, cijene nekretnina u tvojoj mahali "padaju" sa tendencijom daljnjeg pada ( onaj auto mehanicar sa Poljina ne moze da proda kucu) pa gledaj da se "rijeshish" na vrijeme inace...
et' ako imash neshtA da (pri)upitash ..tu sam
- Bluemore
#5758 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prenos uzivo

- triconja
#5759 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
+1Bluemore wrote:Prenos uzivo![]()
Imamo haman bombasa na temi
-
Hendrix
#5760 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Al haubica razvali...svaka cast. 
- vjesticanametli
#5761 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ionako ste temu zacerali u 3 picke materne
- HAVANA
#5762 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mene skupo auto stvarno ne zanima.Kredit uzimam iskljucivo za obrtna sredstva i nekretninu.A jako me zanimaju i volim te sto ih zanima skupo auto.Melbourne_Australia wrote:Druze neko ko ima 10 milja mjesecno i par nekretnina , normala da njemu nista ne znaci 2 milje dati mjesecno na dobro auto....Mrzim suplju pricu, ono mene dobro auto ne zanimaHAVANA wrote:Cuj da rentam,da sam rento ne bi za kifle imo. Nekretnina Tito!Bolje da ja rentam nekom nego on meni.Ha ja.A kredit je divna stvar.Ljubim ga ja ko ga izmisli.
Svi mi volimo dobra auta, dobre stanove i dobra putovanja..Ali jbg ne moze svako to priustiti...
I stanovi,radnje,sredjivanje...uzivam u tome.Jebo auto,na vrh glave mi auta.Draza mi vespa nego cayenne nov...
-
sumirprimus
#5763 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa i kod nas imas upravitelje, uplacujes mjesecno ovisno o kvadraturi stana odredjenu sumu i iz te sume se finansiraju zajednicki troskovi.
ukoliko na racunu nema dovoljno novaca za nesto onda etazni vlasnici mogu i kredit dignut pa vracat .a opet sve ovisi o tim zajednickim uplatama.
e sad sta je problem sto iz tih suma ne mozes finansirati vece projekte.
sto svako za sebe odlucuje o promjeni stolarije, o fasadi se i ne vodi racuna osim ako opcina nece financirati ili bar subvencionirati.
ukoliko na racunu nema dovoljno novaca za nesto onda etazni vlasnici mogu i kredit dignut pa vracat .a opet sve ovisi o tim zajednickim uplatama.
sto svako za sebe odlucuje o promjeni stolarije, o fasadi se i ne vodi racuna osim ako opcina nece financirati ili bar subvencionirati.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5764 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mi te veće stvari finansiramo od reklame.sumirprimus wrote:pa i kod nas imas upravitelje, uplacujes mjesecno ovisno o kvadraturi stana odredjenu sumu i iz te sume se finansiraju zajednicki troskovi.
- muha_sa
#5765 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
haubica_i_to_teshka wrote:Sad si me "rastuzio"...moram se rijeshiti "tesle" (placen gotovinomMelbourne_Australia wrote:Cinjenica da ljudi koji imaju velika primanja, vozaju nova auta na leasing i tako non stop vozaju i saltaju nova auta..Koga god znam u Sarajevu da je u takvoj situaciji, vozaju ili novi porse ili bmw ili neki bjesan audi...) inace nisam "glavni"
![]()
Nego, vidim da poznajesh dosta raje iz Sarajeva koji su bili (ili su josh uvijek, a znash da mnogi odlaze) u Melburnu (mislim Dandenong,Noble i te
ostale prigradske erije gdje su nashi).
To da zaradjujesh na nekretnini u tim erijama...mozesh al' na forumu...![]()
Ne druzim se sa nashiim,ali i ne izbjegavam pa se nekad sretnemo u mojoj "mahali" (Kirra Beach,Tweed Heads) na kafi (pretezno raja iz Sarajeva, koji su u Melburnu) kada dodju na godishnjiMUris (od pokojne DZudit preko koje si vjerovatno "sredio" kredit
,Neno,PIkaso,Rusmir,Memo...da ih "poselamim"!?
![]()
Infoo za tebe, cijene nekretnina u tvojoj mahali "padaju" sa tendencijom daljnjeg pada ( onaj auto mehanicar sa Poljina ne moze da proda kucu) pa gledaj da se "rijeshish" na vrijeme inace...![]()
jest da nikog od pobrojane ti raje ne znam--al ih sve poselami
- haubica_i_to_teshka
#5766 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uranio dedukamuha_sa wrote:haubica_i_to_teshka wrote:Sad si me "rastuzio"...moram se rijeshiti "tesle" (placen gotovinomMelbourne_Australia wrote:Cinjenica da ljudi koji imaju velika primanja, vozaju nova auta na leasing i tako non stop vozaju i saltaju nova auta..Koga god znam u Sarajevu da je u takvoj situaciji, vozaju ili novi porse ili bmw ili neki bjesan audi...) inace nisam "glavni"
![]()
Nego, vidim da poznajesh dosta raje iz Sarajeva koji su bili (ili su josh uvijek, a znash da mnogi odlaze) u Melburnu (mislim Dandenong,Noble i te
Ne druzim se sa nashiim,ali i ne izbjegavam pa se nekad sretnemo u mojoj "mahali" (Kirra Beach,Tweed Heads) na kafi (pretezno raja iz Sarajeva, koji su u Melburnu) kada dodju na godishnjiMUris (od pokojne DZudit preko koje si vjerovatno "sredio" kredit
![]()
Infoo za tebe, cijene nekretnina u tvojoj mahali "padaju" sa tendencijom daljnjeg pada ( onaj auto mehanicar sa Poljina ne moze da proda kucu) pa gledaj da se "rijeshish" na vrijeme inace...![]()
et' ako imash neshtA da (pri)upitash ..tu sam![]()
![]()
jest da nikog od pobrojane ti raje ne znam--al ih sve poselami
Jednog bi definitvno trebao znati.Iz Bravadziluka vozio motore,doshao prije rata ( tvojih godinadobar sa onim shto sam ti pisao na pp) a i ostali su tu negdje (Mejtash, kod kasarne na Bistriku...)
- konjislav
#5767 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno da je bolje rentati. Ovako to ide:detroit-mercy wrote:Bolja opcija je samo ako ces investirati novac u nesto sto ti donosi vise lovemoonca wrote:Kao i prevozno sredstvo- u danasnje vrijeme ko moze priustiti -iznajmljuje auto- uvijek novo vozi . Majstora ne vidi.Ti si izjavio da je bolje rentati stan jer je kupovanje sirotinjsko. Meni dovoljno, konstatacija je debilna da ne može biti debilnija.
Kuca/ stan - ako ne mislis kockati i preprodaavti ih radi zarade -bolja opcija iznajmljivati- bez brige oko odrzavanja o dodatnih troskova ako zivis u boljoj cetvrti.ako ces projebati tu lovu onda nije bolja opcija ni u kom slucaju
.
Da ne govorimo da postoji i ona sentimentalna vrijednost doma.
1. Ako nemaš para da kupiš stan, rentaš logično.
2. Ako imaš para da keširaš stan i da ti još malo ostane, umjesto da kupiš stan ti ga rentaš, a ostatak para ulažeš u npr. ETF-ove koji trguju velikim indexima poput S&P 500, NASDAQ, Dow Jones, DAX, Nikkei, itd. Tu ćeš imati veći povrat novca nego na nekretnini, a puno je pokretnija imovina i lakše se mobilizira nego nekretnine (nepokretna imovina).
3. Ako imaš para da keširaš stan i da ti još mnogo ostane, drugim rječima imaš para za više stanova i baš si bogat, i tada ćeš koristiti 2. opciju jer se više isplati.
Nekretnine su jedan najčešći način za investiranje u Bosni, jer ljudi realno ne znaju ni za šta drugo, a postoje mnogi drugi vidovi investicija.
Jedina stvar kod nekretnina jeste da su teške i nepokretne i teško je u njih ući i teško izaći, i ne zahtjevaju mnogo pažnje i vremena od strane investitora, ali zato i ne daju neke velike povrate. One su laganica, ko hoće da uloži i ne razmišlja i ne bakće se više. Da si najbolji način investiranja, daleko od toga.
- Rockefeller
#5768 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta je ovo, opasni igraci i investitori
Salim se, ko ima smisla bujrum i samo obrcite
Mene briga, cim steknem uslove kupujem kucu sebi za cejf i za svoj mir. Jebe se meni hoce l ona vrijedit ili nece, isto tako i auto. Cuj da se zavali covjek 25k€ za kola
Salim se, ko ima smisla bujrum i samo obrcite
Mene briga, cim steknem uslove kupujem kucu sebi za cejf i za svoj mir. Jebe se meni hoce l ona vrijedit ili nece, isto tako i auto. Cuj da se zavali covjek 25k€ za kola
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#5769 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Najbolje je čergu i razapneš gdje te vjetar nanese.
- HAVANA
#5770 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jesi ti to iskusio u zivotu ili si citao negdje? Ja volim nove stvari nauciti ali zivot me skroz drugacije naucio.Pogotovo zivot vani.konjislav wrote: Naravno da je bolje rentati. Ovako to ide:
1. Ako nemaš para da kupiš stan, rentaš logično.
2. Ako imaš para da keširaš stan i da ti još malo ostane, umjesto da kupiš stan ti ga rentaš, a ostatak para ulažeš u npr. ETF-ove koji trguju velikim indexima poput S&P 500, NASDAQ, Dow Jones, DAX, Nikkei, itd. Tu ćeš imati veći povrat novca nego na nekretnini, a puno je pokretnija imovina i lakše se mobilizira nego nekretnine (nepokretna imovina).
3. Ako imaš para da keširaš stan i da ti još mnogo ostane, drugim rječima imaš para za više stanova i baš si bogat, i tada ćeš koristiti 2. opciju jer se više isplati.
Nekretnine su jedan najčešći način za investiranje u Bosni, jer ljudi realno ne znaju ni za šta drugo, a postoje mnogi drugi vidovi investicija.
Jedina stvar kod nekretnina jeste da su teške i nepokretne i teško je u njih ući i teško izaći, i ne zahtjevaju mnogo pažnje i vremena od strane investitora, ali zato i ne daju neke velike povrate. One su laganica, ko hoće da uloži i ne razmišlja i ne bakće se više. Da si najbolji način investiranja, daleko od toga.
- Rockefeller
- Radio Sarajevo
#5772 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pokušaću ispraviti neke od ovih navoda.elcaliente wrote:Znaci summa sumarum stan oko 60 kvadrata kosta 390.000eur, na to dodje porez i notar recimo okruglo 60.00eur. To je 450.000 eur. plus kamate 10.000 jer imas vlastiti ulog pa necemo velike stavljati.
Ali zato imas poslije 35 godina stan od 600 milja i imas sta djeci ostaviti.
Ako želiš stan od 60ak kvadrata za 390.000, moći ćeš ga kupiti u samom centru glavnih gradova u EU. Evo ja konkretno znam za Holandiju i Njemačku, cijene su uglavnom paprene, ali se može naći i nešto veće za ove pare. Recimo, možeš kupiti kuću u nekoliko mjesta oko Amsterdama za ove pare, i to od 150 kvadrata.
Evo recimo dva prijedloga.
https://www.funda.nl/koop/zaandam/huis- ... straat-10/
Ovo je kuća od 88 kvadrata, sa odličnim rasporedom i pet soba. Nalazi se u Zaandamu, koji je 10 minuta vozom od Amsterdama. Ispod možeš vidjeti na Guglu gdje se tačno nalazi, dakle nekih 35 minuta biciklom od same Centralne stanice u Amsterdamu.
https://goo.gl/JdKLYX
Cijena je 209.000 eura, s tim da moraš ponuditi više da bi ovu kuću dobio. Recimo da se može kupiti za 240.000 €.
Kamata koju si naveo ne postoji nigdje. Ona je ipak veća, ali nije veća od inflacije, što znači da ona u biti ne postoji. Vrijednost novca se smanjuje godinama, i ono što je danas jedan euro, za deset godina će biti dva ili tri eura. Pokazatelj ti recimo može biti McDonaldsov Big Mac, koji je 2001. godine koštao 2 DM, a danas je između 3 i 4 eura.
Ako fiksiraš kamatu na 20 godina, uz kreditni period od 30 godina, kamata ti je trenutno u Holandiji 2,4%. Ako fiksiraš na 10 godina, onda je kamata 1,7%.
Inflacija se kreće oko 2%, tabelu možeš vidjeti ovdje.
https://tradingeconomics.com/netherlands/inflation-cpi
Recimo da si fiksirao na duži period, kako bi smanjio rizik da se kamata popne na 10-15 %, a nakon 20 godina ćeš odlučiti šta dalje, osim ako prodaš stan u međuvremenu.
To znači da je ukupan iznos koji ćeš vratiti 336.900,34 eura. Možeš skinuti loan calculator za smartfon, pa provjeriti.
Mjesečna rata je € 935,86, a povrat poreza je oko € 150, ali to zavisi od primanja. Recimo da imate dvije minimalne holandske plate, a to je 1.615 eura bruto (neto € 1.475). Inače, rijetko ko ima minimalac, obično su recimo plate konobara ili radnika u hotelima oko € 1.900 bruto, a to ti izađe oko € 1.700 neto. Što je veća bruto plata, veći je i porez.
Dakle, i ako imate dvije plate zajedno oko 3.000 eura, možete priuštiti stan. Pored toga, obavezni ste uzeti nacionalnu garanciju hipoteke, što ti je ustvari državno osiguranje, gdje ti država garantuje da ako ostaneš bez posla, vratiće eventualni dug ako banka proda stan za nižu cifru. U praksi je to skoro nemoguće da se desi jer ovakvu kuću uvijek možeš izdati za više od rate kredita. Obično bi mogao uzeti najmanje 1.000 eura kirije od nekoga, a sjetimo se da ti je rata kredita 935 minus 150, što je u praksi € 785. Ostaje ti više od dvije hiljade za život, a tu moraš uračunati još barem 500 eura režija.
Da bi ovakvu kuću iznajmljivao, morao bi platiti uglavnom preko hiljadu eura, a pored toga je to užasno teško naći. Nama je trebalo skoro godina dana da nađemo stan da iznajmljujemo, koji ćemo kasnije kupiti, ali u tom trenutku to nismo znali, još je to bila daleka 2011. godina.
Druga solucija je recimo ova kuća.
https://www.funda.nl/koop/koog-aan-de-z ... verzoom-1/
Imaš 153 kvadrata, a cijena je 375.000 eura. Za ovu kuću vjerovatno ne treba nuditi više para.
Kada se izračuna, rata kredita je € 1.462,28, a povrat poreza je ovdje veći jer je veća i rata. Vratiće se najmanje 200 eura, a ako imate male plate, onda i 300.
To znači da je rata kredita oko 1.160 eura, eventualno 1.200, što znači da se i sa minimalcem može kupiti. Iznajmljivanje košta najmanje 1.500 mjesečno, i to su bačene pare u bunar.
Računajući inflaciju i vrijednost novca koja opada, 1.200 eura danas i isto toliko za deset godina neće biti isto. Pretpostavka je da će ti plata biti veća, da će vrijednost nekretnine rasti, i da nikako ne možeš izgubiti ako uzmeš ovaj kredit.
U najgorem slučaju, sve i da izgubiš posao, možeš kuću nekome iznajmiti. Ako i ti ne možeš, a to je skoro nemoguće, možeš prodati. Da bi tržište palo totalno kurcu, potrebna je neka prirodna nepogoda, rat, velika kriza ili sranje, a to je vrlo teško moguće. Ako se i desi, opet u najgorem slučaju ćeš biti na istom, a to je da nećeš imati ništa, kao što nemaš ni kada unajmljuješ stan od nekoga.
Matematika je neumoljiva u korist kupnje nekretnine, a to je tako čak i ako je rata kredita duplo veća od kirije. Uvijek se više isplati kupiti.
- muha_sa
#5773 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
eto vi koji hocete da yse ispalite--dobro ovo prostudirajte i skontajte šta vam je bolje
iznajmit il kupit stan
- Radio Sarajevo
#5774 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To uvijek i zavisi od samog grada, cijena, ponude, potražnje... Mnogo faktora.muha_sa wrote:eto vi koji hocete da yse ispalite--dobro ovo prostudirajte i skontajte šta vam je boljeiznajmit il kupit stan
Recimo u Sarajevu je uglavnom rata kredita veća od kirije, ali opet nije toliko veća da se to ne isplati. Stan od 100.000 KM platiš kreditom od 20 godina, jer naši ne nude 30 godina, barem nisu nudili kad sam bio tamo. Plaćaš tako oko 600 KM mjesečno, a kirija bi možda bila 400 KM. A opet, za samo pet godina baciš u smeće 24.000 KM, a i dalje nemaš stan.
Znam da mnogi gledaju samo koliki su im mjesečni troškovi, ail po mom mišljenju je to pogrešno.
-
Melbourne_Australia
#5775 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja tebe da upitamhaubica_i_to_teshka wrote:Sad si me "rastuzio"...moram se rijeshiti "tesle" (placen gotovinomMelbourne_Australia wrote:Cinjenica da ljudi koji imaju velika primanja, vozaju nova auta na leasing i tako non stop vozaju i saltaju nova auta..Koga god znam u Sarajevu da je u takvoj situaciji, vozaju ili novi porse ili bmw ili neki bjesan audi...) inace nisam "glavni"
![]()
![]()
Last edited by Melbourne_Australia on 12/02/2019 12:04, edited 1 time in total.