REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#5751 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Fudo387 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa nije Refik kriv što je upravu. Da je Bakir umjesto "američkih profesora", "bivših tužitelja" i ostalih profesionalnih savjetodavaca konsultovao njega, danas ne bi bilo ovog likovanja u Srbiji i entitetu RS.
Sto bas Refika?
Mozda je Dodik jeftiniji, mozda je trebao njega?
Mislim, ista im je prica i stav.
Pa možda zato što je Refik Hodžić bio direktna žrtva genocidne politike 1992., za razliku od našeg plemenitog lidera Bakira.
I možda mu baš zato smeta što se njegovom i žrtvom hiljada drugih poigrava na ovako jeftin, diletanski način, izlažući ljude strahovitom poniženju, jadu i sekiraciji.

Opet kažem, dabogda Bakira i ekipu stigao svaki apaurin koji će noćas majke i porodice ubijenih i stradalih u genocidu morati popiti da se smire i umire od ovog poniženja koje se moglo spriječiti da je imbecil samo htio slušati.
gospodja profiterka

#5752 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by gospodja profiterka »

JoseMujica wrote:
Banksy wrote:
JoseMujica wrote:
pričam o tome da je nas sud odbio u startu jer smo pravno nepismeni, nesposobni
Ama, bolan ne bi bio, odbio nas je jer na žalbi za klanje nemamo dželatov muhur, pa šta je vama... :lol:

Alija, Dayton :D

al ako ti je lakše da je vazda neko drugi kriv...

Don Neonko, 27. februar, dakle prije 10 dana
On smatra da, prema pravnom poretku BiH, nije neophodna nikakva nova odluka Predsjedništva BiH kojom se Softić ponovo imenuje za agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu za postupak revizije.

Izetbegović navodi da Predsjedništvo BiH treba da kaže da su gore navedene činjenice u vezi sa statusom i legitimitetom agenta Softića neupitne.

"Kolega Ivanić ne želi da na dnevni red Predsjedništva BiH staviti osporavanje legitimiteta agenta Softića, jer zna da Predsjedništvo BiH ne bi usvojilo odluku o razrješenju agenta, budući da se odluke donose konsenzusom i da bi time, u formalnom smislu, potvrdio činjenicu da Softić ima legitimitet", naveo je, između ostalog, Izetbegović.
Ja sam stvarno mislila da si ti bistriji... Sakibu sud NIJE osporio legitimaciju!!!! On je ovlašteni zastupnik BiH pred sudom!!! Ali je sud tražio konsenzus predsjedništva oko podnošenja zahtjeva. Zar je tako teško shvatiti...
pemanapemani

#5753 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by pemanapemani »

Od mogucih 10 godina koliko je bio rok za podnosenje revizije, Bakir je bio 7 godina clan Predsjednistva. U tih 7 godina i najveci tokmak bi skontao kakav stav imaju politicari iz manjeg entiteta i HDZ--a.
Sta je trebao uraditi Bakir u toj situaciji?

Lobirati po svijetu i ucjenjivati Covica, jer je iluzorno ocekivati da ce bilo ko iz manjeg entiteta podrzati reviziju. Pod ucjenom Covica mislim na politicke pritiske na segmente koji su HDZ- u vazni, ukljucujuci lobiranje u Hrvatskoj.
Isto tako, trebalo je okupiti tim pravnika koji ce godinama zestoko raditi na reviziji i onda bi bila manje bitna sposobnost Softica ili nekog drugog zvanicnog agenta drzave.

Nista od toga nije uradjeno, nego je jedno udruzenje samoinicijativno skupljalo dokaze i forsiralo reviziju.

Nakon svega pateticno braniti Bakira i iskoristavati direktne zrtve (jer smo svi mi indirektne zrtve) je najblaze receno cisti bezobrazluk i manipulacija emocijama.
spreca

#5755 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by spreca »

Fudo387 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Pa nije Refik kriv što je upravu. Da je Bakir umjesto "američkih profesora", "bivših tužitelja" i ostalih profesionalnih savjetodavaca konsultovao njega, danas ne bi bilo ovog likovanja u Srbiji i entitetu RS.
Sto bas Refika?
:thumbup:
nacho_

#5756 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by nacho_ »

:run:
Fudo387

#5757 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Fudo387 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Fudo387 wrote:
Sto bas Refika?
Pa možda zato što je Refik Hodžić bio direktna žrtva genocidne politike 1992., za razliku od našeg plemenitog lidera Bakira.
I možda mu baš zato smeta što se njegovom i žrtvom hiljada drugih poigrava na ovako jeftin, diletanski način, izlažući ljude strahovitom poniženju, jadu i sekiraciji.

Opet kažem, dabogda Bakira i ekipu stigao svaki apaurin koji će noćas majke i porodice ubijenih i stradalih u genocidu morati popiti da se smire i umire od ovog poniženja koje se moglo spriječiti da je imbecil samo htio slušati.
Prebacujes svoju fikreteukuracteljubim mantru na drugi teren.
Kakva je razlika izmedju stava tog jebenog Refika i Dodika po pitanju podnosenja zahtijeva za reviziju presude?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5758 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

Maraschino wrote:
...a meni brat dodao noz i pomogao mi da te izbodem. ja sam toliko jak(imam instrumente zastite) da ce se mene pitati hoce li policija podnijeti prijavu ili ne a policija(tuzilastvo) obeca bratu da ce sakriti dokaze o nozu i njegovom ucescu.
ti bi tuzio a ja svaki dan zovem pa na kraju napisem pismo da se ne slazem sa tuzbom...ti pati a ja cu se smijati.

moze li ovako?

može kako god hoćeš...pitanje je koliko si pametan i sposoban da se hvataš ili ne hvataš u kolo koje ne znaš igrati

meni je iz svega jasno da ovo što je Neonko radio jebenog pisara nije prošlo, a prije deset dana se na sav glas busao kako je Softićev legitimitet neupitan i da je u svemu tome okrenuto minimalno 150.000 maraka za koje nikad niko neće položiti račun

no kad se sjetim onih 15 miliona DM nestalih iz trezora N u kome su spavali babo i sin a to morali nadoknaditi većinski bošnjački kantoni, čini mi se da smo sad jeftino prošli

no da ne serem puno mislim da je najlakše zaključiti da je onaj Mujica kjafir, neprijatelj Bosne, mrzitelj pravih Bošnjaka, ćetnik i tako to

Mujica je 100% Prošnjak, al svoj, pa makar i govna jeo ješće ih o svom trošku ;-)
gospodja profiterka

#5759 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

statixx wrote:
gospodja profiterka wrote:
Kako bolan nije dobra kad se upravo to dogodilo?? Znate li vi čitati? Slučaj se gradio jako dugo, ali je sve ovisilo o tome hoće li ga sud prihvatiti bez odluke predsjedništva. Obzirom da su iz suda poslali tri pisma, a ne jedno adresirano na predsjedništvo, jasno je da su insistirali na konsenzusu. I kako onda Banksy nije u pravu?
Nije sud kriv sto imamo naopak ustav sa troclanim predsjednistvom i konstitutivnim narodima. Analogija nije dobra jer ne traze saglasnot Banksy, vec Mujicinog alter ega.

Mi vec zivimo 25 godina sa tim, i ne mozemo da rijesimo niti jedno krucijalno pitanje za ovu drzavu. To da je MZ licemjerna i da pokazuje kako sve sve manje vjeruje u pozitivan ishod dejtonskog ekserimenta nije bas neka novost.
Tvrdim da je sud MOGAO prihvatiti zahtjev na osnovu prethodne suglasnosti. Ovo je politička odluka.
Banksy

#5760 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Banksy »

mario001 wrote:Ovi Bakiru cine usluge

http://bportal.ba/licemjerni-niksic-ova ... u-ostavku/
Da, sad već da, svi.
Maraschino

#5761 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Maraschino »

gospodja profiterka wrote: Ja sam stvarno mislila da si ti bistriji... Sakibu sud NIJE osporio legitimaciju!!!! On je ovlašteni zastupnik BiH pred sudom!!! Ali je sud tražio konsenzus predsjedništva oko podnošenja zahtjeva. Zar je tako teško shvatiti...
On bi da kontrira a osnovne stvari brka. Ovo je zahtjev za reviziju presude a ne tuzbe(kako on navodi i tumaci).
statixx

#5762 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by statixx »

It_is_a_Leclerc wrote:
gospodja profiterka wrote: Nisu tražili sazivanje sjednice da bi se razgovaralo, već da bi i službeno preglasali Bakira i razvlastili Sakiba. I to je svakome jasno. Kriza u zemlji traje od 9. januara, kad je dio vojske izveden na ulicu da obilježava protuustavan praznik. Ne pišem ovo radi tebe, sigurna sam da ti to sve znaš.
Netačno.

Od 9.1. do jučer sjednice najviše zakonodavne instance u BiH su se održavale sasvim regularno. Jučer je sve to stalo jer predstavnici jednog entiteta nisu htjeli da glasaju. To je kriza.

A sve i da su sazvali sjednicu, pa preglasali Izetbegovića, i to je legalno, legitimno i u skladu sa zakonom. Donošenje jednostrane odluke, potpuno vaninstitucionalno, praktično paradržavno, zato nije niti legalno, niti legitimno, i današnja odluka Registra MSP-a to potvrđuje.
Pa šta tebi govori činjenica da kršenje odluke ustavnog suda nije dovelo do paralize institucija (iako jeste do političke krize) a da podnošenje zahtjeva za reviziju jeste? Šta iz toga zaključuješ?

Današnja odluka registra je politička i ništa više. Lako je mogla biti drugačija da je to bila volja međunarodne zajednice. Međutim, Bošnjaci su morali podnijeti zahtjev makar bio i odbijen, sve drugo je sekundarno.
Ovo je tacno. Blokade nisu nikakav argument.
PM72

#5763 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

statixx wrote:
Kako bolan nije dobra kad se upravo to dogodilo?? Znate li vi čitati? Slučaj se gradio jako dugo, ali je sve ovisilo o tome hoće li ga sud prihvatiti bez odluke predsjedništva. Obzirom da su iz suda poslali tri pisma, a ne jedno adresirano na predsjedništvo, jasno je da su insistirali na konsenzusu. I kako onda Banksy nije u pravu?
Nije sud kriv sto imamo naopak ustav sa troclanim predsjednistvom i konstitutivnim narodima. Analogija nije dobra jer ne traze saglasnot Banksy, vec Mujicinog alter ega.

Mi vec zivimo 25 godina sa tim, i ne mozemo da rijesimo niti jedno krucijalno pitanje za ovu drzavu. To da je MZ licemjerna i da pokazuje kako sve sve manje vjeruje u pozitivan ishod dejtonskog ekserimenta nije bas neka novost.
Tvrdim da je sud MOGAO prihvatiti zahtjev na osnovu prethodne suglasnosti. Ovo je politička odluka.
Baš su se pismeno izvukli.DOGOVORITE se oko pokretanja revizije i nema problema. :lol: i to ti politička odluka?
lakilaka

#5764 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by lakilaka »

nikada kurva nece reci da je to. izmedju nepodnosenja tuzbe i njenog neprihvatanja, ovo prvo bi bilo puno pogubnije po bosance i hercegovce. u konacnici ce se pokazati da je ova danasnja odluka pogubnija po srpski narod. kao sto je bilo nelogicno onda, da ce srbi u bih najvise braniti dejtonski sporazum, kao sto sada cine.
VjecitiStudent

#5765 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

gospodja profiterka wrote: Ja sam stvarno mislila da si ti bistriji... Sakibu sud NIJE osporio legitimaciju!!!! On je ovlašteni zastupnik BiH pred sudom!!! Ali je sud tražio konsenzus predsjedništva oko podnošenja zahtjeva. Zar je tako teško shvatiti...
Još prošlog aprila, nakon što je stigao odgovor od ICJ-a, o statusu Softića, znalo se da Softićevo staro ovlaštenje više ne vrijedi, jer je ovo potpuno novi proces.
Međutim ...

Image
Mohamad Sissoko

#5766 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Mohamad Sissoko »

Slika i prilika bosanske lijevice.Da povratiš.
channel10

#5767 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by channel10 »

Kakav autogol :-) :run:
PM72

#5768 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by PM72 »

lakilaka wrote:nikada kurva nece reci da je to. izmedju nepodnosenja tuzbe i njenog neprihvatanja, ovo prvo bi bilo puno pogubnije po bosance i hercegovce. u konacnici ce se pokazati da je ova danasnja odluka pogubnija po srpski narod. kao sto je bilo nelogicno onda, da ce srbi u bih najvise braniti dejtonski sporazum, kao sto sada cine.
:-) :-) :-)
po čemu je pogubnija?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5769 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by JoseMujica »

jasno je meni to, ali očigledno da vama nije jasno da se radi o reviziji tužbe između dvije države :facepalm:

opet referiram da se pročita onaj necitirani dio mog posta
gospodja profiterka

#5770 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Capsicum wrote:
Banksy wrote:
Capsicum wrote: Jeffrey Nice npr. Jel dovoljno relevantan? Bakir je znao da Sakib nije mogao podnijeti zahtjev i pravio se lud.
Iskoristio je žrtve za svoje političke poene.
Da požurim prije nego salonci navale s likovanjem...

Daj mi citat u kojem Nice, prije prdaje zahtjeva, kaže da je Softić postao nevrijedan pred sudom. Naknadni papiri i naknadna pamet me ne zanima.
Bakir je uradio ono što bi uradio svako na njegovom mjestu člana Predsjedništva.

Suljagić, recimo, koristi žrtve za svoje političke poene, kad danas tvrdi da zahtjev nije trebalo predati, iako je do jučer tvrdio drugačije.
Njegov pokušaj da nepravdu, koja je Bosni i Hercegovini danas nanijeta po ko zna koji put, iskoristi za sopstveni politički obračun s Izetbegovićem je kukavički, sramotan i providan, i glasači su to prepoznali. Ja, prva.
Čekaj, zašto bi uopšte bilo bitno da je Nice govorio u javnosti o tome. Bakir je lično bio upoznat sa sadržajem pisma najmanje 2 mjeseca prije nego je isto objavljeno. Čak se spominje informacija da je sve to Bakir znao već u aprilu 2016 godine i da je svjesno odlučio da ne iskoristi svoju poziciju i spriječi da uopšte dođe u pitanje Softićeva legitimacija pred sudom.

A Suljagić ima puno pravo da spočitava Bakiru svu nesposobnost i politikanstvo u vezi revizije. Prvo zato što je i sam žrtva genocida, a drugo jer je jedan od rijetkih koji su upozoravali javnost da će se desiti ovo što se desilo. On i GS su skoro pa stavljeni na stub srama jer su narodu ukazali da se Bakir i SDA igraju njihovim osjećanjima i da će na najgrublji način iskoristiti žrtve genocida i poniziti ih. I sad treba Emiru adresirati prikupljanje političkih poena? Ma hajte molim vas... Čovjeku treba odati priznanje za iskrenost i javno iznošenje stavova, bez obzira što se možda ne sviđaju većini. Sve što je danas rekao i sve što već mjesecima govori vezano za reviziju presude je apsolutna istina. Ovo danas je samo kulminacija nesposobnosti SDA i njihove spremnosti da iskoriste žrtve za svoje mafijaške ciljeve.

A što se tiče tvoje "ljubavi" prema Suljagiću, imaš dovoljno postova na forumu, da se ne lažemo, sve se može naći preko Search opcije. Nisi ti stav o njemu formirala danas.
Nemoj, nemoj molim te... Nismo u ljubavi, ali ako boga znaš nemoj.
Lug

#5771 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Lug »

ja ne mogu nikako dokuciti, valjda je do mene, sta su ustvari Bosnjaci, a i BiH, izgubili ovim odbijanjem iz Haga? Ja ne vidim nista lose!
mario001

#5772 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by mario001 »

Banksy wrote:

Da, sad već da, svi.
Sad opet dolazimo na cesto spominjanu forumsku tezu, da Kirbas sve to kontrolise.
Ovoliko glup ne mozes biti slucajno (Niksic), pa Kojovic, pa ovaj ludjak iz Srebrenice..svi uzimaju paznju na sebe, time u ljutnju
gospodja profiterka

#5773 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

JoseMujica wrote:

jasno je meni to, ali očigledno da vama nije jasno da se radi o reviziji tužbe između dvije države :facepalm:

opet referiram da se pročita onaj necitirani dio mog posta
Ja više nemam kuveta... ne kontaš i džaba mi pisati.
512MB

#5774 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by 512MB »

HDZ se ovim cinom svrstala medju negatore genocida i olos. Sta im jos treba dat Bakiree??
It_is_a_Leclerc

#5775 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by It_is_a_Leclerc »

Fudo387 wrote:
Prebacujes svoju fikreteukuracteljubim mantru na drugi teren.
Kakva je razlika izmedju stava tog jebenog Refika i Dodika po pitanju podnosenja zahtijeva za reviziju presude?
Za ovo vas samo može biti sramota. Ako ste uopšte sposobni za stid.
Neki od nas su direktno ili indirektno žrtve čovjeka kojeg spominjete i zaista je strašno da idete do ove tačke.

Ne bih ja više s vama diskutovao.
Post Reply