Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sedma_7

#5751 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sedma_7 »

skafiskafsnjak wrote:
Drzac telefona magnet (4 KM)
https://www.olx.ba/r/28027807/15206
Nije ring. stoji izmedju kažiprsta i srednjeg prsta kad telefon držiš u ruci. i izgleda kao valjak sa kapicom.
sedma_7

#5752 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sedma_7 »

konektovan wrote:Je li ovo pošta uzima za svaku pošiljku 1.80 KM, nebitno o kojoj vrijednosti se radi?!
Čista pljačka.
diablobih

#5753 Re: Xiaomi mobiteli

Post by diablobih »

sedma_7 wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Drzac telefona magnet (4 KM)
https://www.olx.ba/r/28027807/15206
Nije ring. stoji izmedju kažiprsta i srednjeg prsta kad telefon držiš u ruci. i izgleda kao valjak sa kapicom.
Pa to je to, drzac telefona se zove, samo ima izglede drugacije, nadji na netu- ring phone holder, imas ih po manje od dolar :)
neki

#5754 Re: Xiaomi mobiteli

Post by neki »

Je li stigao gdje kod nas mi 8 SE?
Pryda

#5755 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Pryda »

sedma_7 wrote:
konektovan wrote:Je li ovo pošta uzima za svaku pošiljku 1.80 KM, nebitno o kojoj vrijednosti se radi?!
Čista pljačka.
Dodje sa kraja svijeta dzaba i onda nasi eksperti preuzmu stvari u svoje ruke pljuc
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#5756 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Pryda wrote:
sedma_7 wrote:
Čista pljačka.
Dodje sa kraja svijeta dzaba i onda nasi eksperti preuzmu stvari u svoje ruke pljuc
Mora i drzava da se ugradi. Sad ksko je dozvoljeno narucivati do 300 KM, porastao je broj narudzbi a uknute dadzbine....seranje
sedma_7

#5757 Re: Xiaomi mobiteli

Post by sedma_7 »

ma da, ali ipak da su bar na neku vrijednsot stavili. Naručim silikonski kalup za 2 marke iz Kine, i ovdje mi ga naplate još 1,8 :lol:
Humljanin

#5758 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

Sarajevo1970 wrote: Baš nešta gledam cijene Note 5 na AliExpress, telefon postao prilično popularan pa oni odmah digli cijene :lol:

Prije 15 dana je najjeftinija varijanta bila €148.11 (290KM) sa besplatnom dostavom. :thumbup:
Nije neka popularna boja, ali super za njih kome se svidja i da se ne plaća carina itd.

Dok sad odjednom ta ista najjeftinija varijanta košta €185.75 (365KM) sa besplatnom dostavom. :shock:
Bogami nije baš mala razlika, 75KM poskupilo u roku par dana. I to ne samo kod ovog prodavača..

Image

Kada si gledao i gdje? Ja evo taman pogledao na Mi Global Store i čak je jeftinije?!
Je li moguće da tako šaraju sa cijenama u toku dana, pa koga uhvate na foru dobro je? :zoka:
kloniran

#5759 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

je li ko pokusao pomrcinu slikati :mrgreen:
konektovan

#5760 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

@Sarajevo1970

Hvala na pojašnjenju oko poštarine. :thumbup:
Humljanin

#5761 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

Sarajevo1970 wrote: Svasta.. Kod mene bogami pise €185.75 (365KM)
Evo link: https://www.aliexpress.com/item/Origina ... 59664.html

A evo i kompletni printscreen sa price tracker-om koji pokaziva istu cijenu..
Image

/edit
Skontao sam..
Humljanin wrote:Je li moguće da tako šaraju sa cijenama u toku dana, pa koga uhvate na foru dobro je? :zoka:
Tako nesta. Ovaj telefon sa mog link je isto bio €148 nego su taj promijenili u €185 a napravili drugi link (taj tvoj) koji je po staroj cijeni €148
Valjda primjetili puno traffic na ovaj link koji sam ja postavio pa digli cijenu pa kako ono ti kazes "koga uhvate na foru dobro je". Mudro :lol:

A golemo... A kakav ti je to tracker koji koristiš u donjem lijevom kutu? Je li to opcija Ali-ja ili si ti instalirao neku aplikaciju?
A ja uvijek prvo odem na kimovil.com i odaberem model mobitela pa sa strane vidim koji su trenutno najjeftiniji linkovi. Tako da sam sebi naručio isto sa Mi Global Store, ali preko linka koji mi je ponudio kimovil.com :thumbup:
kloniran

#5762 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

Sarajevo1970 wrote:
kloniran wrote:je li ko pokusao pomrcinu slikati :mrgreen:
Nekontam.
Mjesec, kod mene ocajne slike ispale i na automatskim i na rucnim postavkama
Humljanin

#5763 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

kloniran wrote:
Sarajevo1970 wrote:
kloniran wrote:je li ko pokusao pomrcinu slikati :mrgreen:
Nekontam.
Mjesec, kod mene ocajne slike ispale i na automatskim i na rucnim postavkama
Ma nema šanse uslikati mobitelom pomračinu...
Nevjerujem ni da puno skuplji mobiteli mogu uhvatiti Bogzna kakvu fotografiju.
Za takve stvari sa vrlo malo svijetla i velikom udaljenošću objekta služe profi aparati.
kloniran

#5764 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

Humljanin wrote:
Ma nema šanse uslikati mobitelom pomračinu...
Nevjerujem ni da puno skuplji mobiteli mogu uhvatiti Bogzna kakvu fotografiju.
Za takve stvari sa vrlo malo svijetla i velikom udaljenošću objekta služe profi aparati.
to se podrazumjeva

mene malo nervira sto su u zadnja dva tri updatea usrali kameru
kad sam tek kupio nocne slike bile super
sad ima bas dosta šuma na nocnim slikama
usrali i šefa i stanicu i nikako da poprave
Leopard_SA

#5765 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Leopard_SA »

Mozda bi za Xiaomi bilo dobro da za europsko i americko trziste prodaje telefone pod nekim drugim imenom jer je Xiaomi malo tesko za izgovoriti. Npr. kao sto Huawei ima podbrend Honor tako bi i za Xiaomi bilo dobro da ima neki svoj podbrend.
Sta vi mislite o tome?
Heller

#5766 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Heller »

Koji app koristite za DLNA, Sony je imao u postavkama samo se ukljuci DLNA server i sve podijeli, ja na TVu otvorim sadržaj i pustim muziku ili film, dok sad ide teže, ima metar aplikacija al ni jedna nije blizu Sonijevoj integrisanoj.
Sehro

#5767 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sehro »

Heller wrote:Koji app koristite za DLNA, Sony je imao u postavkama samo se ukljuci DLNA server i sve podijeli, ja na TVu otvorim sadržaj i pustim muziku ili film, dok sad ide teže, ima metar aplikacija al ni jedna nije blizu Sonijevoj integrisanoj.
iMediaShare
https://play.google.com/store/apps/deta ... onal&hl=hr
Humljanin

#5768 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Humljanin »

Leopard_SA wrote:Mozda bi za Xiaomi bilo dobro da za europsko i americko trziste prodaje telefone pod nekim drugim imenom jer je Xiaomi malo tesko za izgovoriti. Npr. kao sto Huawei ima podbrend Honor tako bi i za Xiaomi bilo dobro da ima neki svoj podbrend.
Sta vi mislite o tome?
Što, pa da dignu cijenu?
Mene ne zanima kako će se zvati dok god je omjer cijene i kvalitete dobivenog povoljan.
Mogu ga nazvati i da prostiš "govno" ako ce biti jeftin a dobar.
Zašto te to mori?
Btw izgovara se [šjaomi] :thumbup:
Leopard_SA

#5769 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Leopard_SA »

Humljanin wrote:
Leopard_SA wrote:Mozda bi za Xiaomi bilo dobro da za europsko i americko trziste prodaje telefone pod nekim drugim imenom jer je Xiaomi malo tesko za izgovoriti. Npr. kao sto Huawei ima podbrend Honor tako bi i za Xiaomi bilo dobro da ima neki svoj podbrend.
Sta vi mislite o tome?
Što, pa da dignu cijenu?
Mene ne zanima kako će se zvati dok god je omjer cijene i kvalitete dobivenog povoljan.
Zašto te to mori?
Pa ne znam da li bi podigli cijenu u tom slucaju, mozda i bi. Xiaomi pravi odlicne telefone(koliko mogu vidjeti prema postovima forumasa koji ih koriste) i vjerovatno bi imali jos bolje prodajne rezultate kada bi prodavali telefone pod imenom koje je “pristupacnije” kupcima na europskom i americkom trzistu.
strongmen

#5770 Re: Xiaomi mobiteli

Post by strongmen »

Leopard_SA wrote:
Humljanin wrote:
Sta vi mislite o tome?
Što, pa da dignu cijenu?
Zašto te to mori?
Pa ne znam da li bi podigli cijenu u tom slucaju, mozda i bi. Xiaomi pravi odlicne telefone(koliko mogu vidjeti prema postovima forumasa koji ih koriste) i vjerovatno bi imali jos bolje prodajne rezultate kada bi prodavali telefone pod imenom koje je “pristupacnije” kupcima na europskom i americkom trzistu.
još kad bi ti ponešto i znao, npr. da je u Evropi Xaomi četvrti po prodaji mobitela tako da je Xaomi postao prepoznatljiv brend
a ti ne beri brigu oko tih gluposti

Image
Last edited by strongmen on 29/07/2018 18:56, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#5771 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Moras li se uvijek raspravljati s nekim? :skoljka:
Leopard_SA

#5772 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Leopard_SA »

strongmen wrote:
Leopard_SA wrote:
Humljanin wrote:
Što, pa da dignu cijenu?
Zašto te to mori?
još kad bi ti ponešto i znao, npr. da je u Evropi Xaomi četvrti po prodaji mobitela tako da je Xaomi postao prepoznatljiv brend
a ti ne beri brigu oko tih gluposti

Image
Odgovorio si mi na taj nacin isto kao da sam popljuvao Xiaomi tako da nemam namjeru dalje raspravljati s tobom.
Ono sto sam ja htio da kazem je da bi prodaja bila vjerovatno veca bila da je ime nekako pristupacnije jer Xiaomi je vrlo tesko izgovoriti.
konektovan

#5773 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

A huawei je lahko izgovoriti?! :mrgreen:

Nema veze kako se sta izgovara, kvalitet, podrska, inovacije uticu na prodaju.
Leopard_SA

#5774 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Leopard_SA »

konektovan wrote:A huawei je lahko izgovoriti?! :mrgreen:

Nema veze kako se sta izgovara, kvalitet, podrska, inovacije uticu na prodaju.
Pa iskreno Huawei je lakse izgovoriti nego Xiaomi, barem meni. Naravno da su kvalitet, podrska itd najbitniji pri prodaji uredjaja, ali vjerujem da bi prodaja sa nekim drugim imenom isla puno bolje
febo_acm

#5775 Re: Xiaomi mobiteli

Post by febo_acm »

ovo dileja nastavlja?
Post Reply