SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#5751 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

bhnapoleon1 wrote:Ne znam sta da kazem non stop prelazim na onom semaforu. Babini sinovi ubijaju nas i to je to. Inace i onaj semafor je katastrofalno uradjen tako da se svaki put kocka hoce li neka budala iz pravca ambasade proletit
Ne prebacujte pricu sa trkaca na semafor nije semafor kriv
I ostali voze u istim uslovima pa stanu na taj jebeni semafor kad je crveno
Da su semafori najrastimaniji na svijetu vozac je kriv a ne semafor
drndalo

#5752 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drndalo »

dječak sa šibicama wrote:Koliko Sarajlija je makar bojkotovalo Metropolis nakon poznatog slucaja gdje je babo sina izvukao preko veza i vezica?

Nijedan.
vješalica wrote:
Kao i u slučaju ćevabdžinice od čijeg vlasnika je sin nrapvio katastrofu kod pozorišta kad je teško povrijeđena ona doktorica?
i dan danas se ždere
Jedan (ja) sigurno jeste... Ni prije nisam bio cest gost u bilo kojem Metropolisu, a poslije onoga, nisam nikada ni pomislio uci... Prije 15 dana sam u SSC-u zahtijevao promjenu mjesta sastanka bilo gdje drugo, ali ne u Metropolisu. I promijenili smo...

U Zmaju sam znao pojesti ponesto, cesce nego u Metropolisu, ni oni me vise nikada nisu i nece vidjeti... Takodjer sam neki dan na poslu trazio da ako cemo narucivati cevape, onda barem narucimo makar i od utajivaca poreza Mrkve, ali ne od ubice i pomocnika ubice Zmaja...

Znam da nije puno, ali bar na to mogu paziti...
Helena2014

#5753 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Helena2014 »

https://www.facebook.com/events/316706108693643/

Okupljanje građana Sarajeva
Danas u 20:00 ispred Zemaljskog muzeja

Molimo da dodjete u sto vecem broju, radi ove dvije divne djevojke, njihovih mama i tata, brace i sestara, radi vas, vase djece, radi samih sebe, jer ovo je i VAŠE I NAŠE NASILJE!!!!
supercali

#5754 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

DaysleepeR wrote:
supercali wrote: Slazem se i tu al ne mogu ja tjerati tebe ili bilo koga da izadje
Mogu mozda majku brata sestru kcer sina i to je to ostalo ne mogu niti zelim jer ne znam ni za koga ce glasati
koliko god da je bespredmetna priča o izlasku na izbore, 100 puta je gora priča o protestima...
Pa ako vidis ja bas i nisam za proteste jer se nece nista postici
Stajat ce se supljirati
Muskarci ce doci da kakvu trebu pokupe i sl a one obratno popit ce se koje pivo kupljeno u granapu i to je to
Alfons Kauders

#5755 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Manite se okupljanja i blokiranja grada. Kod Muzeja? Koga boli kurac sto ce se skupiti par stotina ljudi kod Muzeja?

Zna se gdje je problem. Ako se hocete skupljati, idite na prave adrese. Muzej i zgrada kantona to nisu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5756 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Kazu dosao iz Spanije, tamo radi po 3 mjeseca, pa dodje....golf je od starog.
Valja se izivjeti, pa nazad.
supercali

#5757 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

Helena2014 wrote:https://www.facebook.com/events/316706108693643/

Okupljanje građana Sarajeva
Danas u 20:00 ispred Zemaljskog muzeja

Molimo da dodjete u sto vecem broju, radi ove dvije divne djevojke, njihovih mama i tata, brace i sestara, radi vas, vase djece, radi samih sebe, jer ovo je i VAŠE I NAŠE NASILJE!!!!
Pametnije se okupiti pred zgradom tuzioca
Pred stanom ovog sanjina pred stanom sudije kakvog i sl
Ovo je samo gubljenje vremena
Juliuscezar

#5758 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Juliuscezar »

supercali wrote:
bhnapoleon1 wrote:Ne znam sta da kazem non stop prelazim na onom semaforu. Babini sinovi ubijaju nas i to je to. Inace i onaj semafor je katastrofalno uradjen tako da se svaki put kocka hoce li neka budala iz pravca ambasade proletit
Nisam prebacivao krmku zelim sve najgore on bi proletio i da su savrseni semafori ali govorim iz iskustva jer svakodnevno na tom mjestu prelazim
vješalica

#5759 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Alfons Kauders wrote:Manite se okupljanja i blokiranja grada. Kod Muzeja? Koga boli kurac sto ce se skupiti par stotina ljudi kod Muzeja?

Zna se gdje je problem. Ako se hocete skupljati, idite na prave adrese. Muzej i zgrada kantona to nisu.
uredu onda...
što ti nagovaraš druge na prave adrese?
valjda bi ti kao nagovarač trebao prvi da organizuješ odlazak na pravu adresu ;)
Baltazar_khan

#5760 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Baltazar_khan »

Alfons Kauders wrote:Manite se okupljanja i blokiranja grada. Kod Muzeja? Koga boli kurac sto ce se skupiti par stotina ljudi kod Muzeja?

Image
supercali

#5761 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by supercali »

bhnapoleon1 wrote:
supercali wrote:
Nisam prebacivao krmku zelim sve najgore on bi proletio i da su savrseni semafori ali govorim iz iskustva jer svakodnevno na tom mjestu prelazim
Sasvim nebitno namjesteni su kako su namjesteni
Semafori se ne namjestaju zbog sigurnosti nego zbog guzvi
A mozda bas to katastrofalno namjestanje pomaze da ne bude guzva na skenderiji ili sl
quarterback

#5762 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

ja cu svratiti oko 22:15, kad krenem s posla, ako koga jos bude
Haris.ba

#5763 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

insaneinthebrain wrote:danas u 14:00 bi trebalo izaci i blokirati ulicu kod muzeja na pola sata. malo da se guzonje dignu iz fotelja
I ko će ispaštati? Samo vozači.

Ako je kriva policija - ima policijska uprava Centar udaljena nekih kilometar od raskrsnice gdje je bila nesreća. A u drugom smjeru kilometar ima Kantonalna policija.
Pa fino - otići podnijeti zahtjev za okupljanje - i protestvovati ispred policije.

Ako je krivo tužilatvo - eno ga kod BBI.

Ako su krive sudije za slabu kaznenu politiku - eno suda blizu tužilaštva.

Ako je Konaković kriv? Fino bujrum mu pred kuću pa protestvuj.

P.S.
Evo neko predlaže i centralu SDA. Što da ne. Samo konkretno. A ne, blokira se glavna cesta i čeka se da "neko" nešta uradi.
Last edited by Haris.ba on 11/10/2016 11:34, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#5764 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ne mogu shvatiti komentare tipa jednog kolege....kaze, svakom se moze desiti....pa nisam bas siguran da se svakom moze desiti da prodje kroz crveno 100+ kmh :roll:
Alfons Kauders

#5765 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

vješalica wrote:

uredu onda...
valjda bi ti kao nagovarač trebao prvi da organizuješ odlazak na pravu adresu ;)
A koji kurac bi ja iz Tuzle dolazio u Sarajevo da se borim protiv vase vlasti koju ste neki dan uredno izabrali?
Vitezanin

#5766 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Vitezanin »

Ok, neka ljudi koji žele da idu ispred muzeja neka idu, ljudi očito osjećaju potrebu da odu i da pokažu da postoje i da ovo nije u redu, a ostali mogu na proteste ispred drugih adresa. Ostali koji neće ništa uraditi neka šute i ne govore ostalima šta da rade.
vješalica

#5767 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Alfons Kauders wrote:
vješalica wrote:

uredu onda...
A koji kurac bi ja iz Tuzle dolazio u Sarajevo da se borim protiv vase vlasti koju ste neki dan uredno izabrali?
a koji kurac nam savjete dijeliš iz tuzle??????????????????????????????????????
Tomahawk11
Globalni moderator

#5768 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Alfons Kauders wrote:
Ne kontam onda koji se kurac mijesas u ono sto te se ne tice?
Alfons Kauders

#5769 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Baltazar_khan wrote:

Image
Izmedju ostalog :thumbup:
Alfons Kauders

#5770 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

vješalica wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zato jer je ocito da vam trebaju.
JThomas

#5771 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

e odlična ideja. ko misli da nema države, neka ode protestvovati pred centralu SDA. pa ćeš odmah vidjeti da ima. samo joj nije cilj da zaštiti tebe, nego sebe...
Logovan

#5772 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Alfons Kauders wrote:
vješalica wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ne treba nama ništa. Sve znamo, ali nećemo da uradimo nešto konkretno.
vješalica

#5773 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Alfons Kauders wrote:
vješalica wrote:
Alfons Kauders wrote:
očito je da kod vas u tz sve funkcioniše jako dobro
pa si nam ti shodno postignutom cilju počeo ovdje savjete dijeliti
poštedi nas svojim savjeta iz udobne tuzlanske preseratorinske fotelje
Tomahawk11
Globalni moderator

#5774 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

SDA....SDA :-)
Pa vrijeme kad njih zanima pojedinacni insan je proslo....tacnije, poslije 02.10., njih u naredne 4 godine ne zanima sta se desava sa svijetom koji je izmedju ostalog i njihovo glasacko tijelo.
Alfons Kauders

#5775 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Tomahawk11 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ne kontam onda koji se kurac mijesas u ono sto te se ne tice?
Zato jer cesto budem u Sarajevu i radije bi da me ne pregazi retardirani sin nekog jos veceg SDA retarda kojeg ste izabrali na vlast.

Usput, ni djevojke koje je ubio nisu iz Sarajeva. Detalj koji ne treba zaboraviti. Nije bila ni ona nesretnica iz Srbije koju kreten ubi kod Predsjednistva.
Post Reply