Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Šibicar

#5751 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Kod nas kad izgubiš derbi ne možeš biti lošiji nema šanse,ili je sudija kriv ili nisi imao sreće,a s obzirom da nas sudija nije previše zakin'o,onda je logično da nismo imali sreće :mrgreen:
Šibicar

#5752 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Maharadza wrote:
Šibicar wrote:Pa i ovaj zadnji na Koševu smo vas ugazili i nogama i rukama,ali nismo imali sreće...

Image

I danas učite Dove i Zahvaljujete Nebesima što je Said otišao, priznajte. 8-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Nema teorije da je Said izjavio ovo što piše na slici,pa taj ni uz pomoć lektora ne bi mogao sastaviti tih par rečenica. :mrgreen:
Maharadza

#5753 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

Šibicar wrote:
Maharadza wrote:
Šibicar wrote:Pa i ovaj zadnji na Koševu smo vas ugazili i nogama i rukama,ali nismo imali sreće...

Image

I danas učite Dove i Zahvaljujete Nebesima što je Said otišao, priznajte. 8-)

Nema teorije da je Said izjavio ovo što piše na slici,pa taj ni uz pomoć lektora ne bi mogao sastaviti tih par rečenica. :mrgreen:
Pa naravno, nema se argumenata pa se prelazi na 'standardno' vrijeđanje igrača, ako ne može izgled istih onda se ide na 'pismenost' ili bilo koju drugu sitnicu, a to pogotovu važi za Kralja sa gornje slike, kojem ste inače REDOVNA MUŠTERIJA i koji vam je nabio komplekse za života. (Dokaz si ti, ni slike mu ne mogu izbaciti a da ga ne vrijeđaš).

PS. Vaši igrači su jelde svi doc.dr. iz raznih akademskih oblasti?!

Šibicar

#5754 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Strašan mi je kompleks nabio,to se posebno odnosi na proslavu duple krune pred mojim očima,to sam jedva preživio. :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#5755 Re: Sarajevski derbi

Post by Charuga »

abrinjaDonjo wrote:jel to se ozbiljno raspravljate da li je nas Torpedo razbio, bio bolji il sta vec???? Samo vi razbijajte, hordajte, vladajte gradom i ne znam kakve strasne stvari jos radite sve, nama ide titula - OPET!!! druga zaredom, a bice aBd druga dupla zaredom, svakom ko voli Zelju dosta!

1921
Imas 7 dana da naucis da na ovom forumu nema tih naziva. Bez obzira kako se klub nekad zvao, bez obzira stidi li se neko ili se ponosi, danas se zove Sarajevo.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “krsenje pravila foruma ...”
» abrinjaDonjo

7 dana
ultima_palabra

#5756 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Maharadza wrote:
ultima_palabra wrote:Ali kako smo mi vas razvalili zadnji derbi na Grbavici :mrgreen:
How-yes-no, hem' što ste minimalno slavili, hem' što je taj jedini pogodak bio AUTO-GOL, ali naravno, po vašem ste nas razvalili, a mi još igrali s igračem manje (mes'cini comor dobio crveni) i još penal skrivio, kojeg je adilovic odbranio...eto ni iz penala ga niste uspjeli zabiti...NUFF SAID!:P

PS. NI ZAKONI, NI ZABRANE,
NE MOGU SPRIJEČIT HORDANJE,
GDJE GOD SI TI, TU SMO I MI
UVIJEK ĆEMO SAMO TEBE VOLJETI! 8-)

http://hr.wikipedia.org/wiki/Ironija
donja_crtica

#5757 Re: Sarajevski derbi

Post by donja_crtica »

EDIT: Onaj sto je spomenuo Torpedo je na odmoru a ti ako nastavis sa Vasom zavrsit ces kao i on.
Maharadza

#5758 Re: Sarajevski derbi

Post by Maharadza »

ultima_palabra wrote:
Maharadza wrote:
ultima_palabra wrote:Ali kako smo mi vas razvalili zadnji derbi na Grbavici :mrgreen:
How-yes-no, hem' što ste minimalno slavili, hem' što je taj jedini pogodak bio AUTO-GOL, ali naravno, po vašem ste nas razvalili, a mi još igrali s igračem manje (mes'cini comor dobio crveni) i još penal skrivio, kojeg je adilovic odbranio...eto ni iz penala ga niste uspjeli zabiti...NUFF SAID!:P

PS. NI ZAKONI, NI ZABRANE,
NE MOGU SPRIJEČIT HORDANJE,
GDJE GOD SI TI, TU SMO I MI
UVIJEK ĆEMO SAMO TEBE VOLJETI! 8-)

http://hr.wikipedia.org/wiki/Ironija
Mene bi sramota bilo ono reći i u šali! A namjerno sam naveo činjenice s dotičnog' derbija, da ne pomisli ko da ste nas stvarno "razvalili"! :oops:
ultima_palabra

#5759 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

Jbg, pojedine nije sramota da obećavaju neka razvaljivanja, a zadnja pobjeda bilo koje ekipe na derbiju sa više od 1 razlike je bila 2001 :-)
astala_vistala

#5760 Re: Sarajevski derbi

Post by astala_vistala »

nisam citao stranice prije zna li se kolko navijaci Sarajeva dobijaju karata to jeste prostora na sjevernoj tribini ?
KPNCTNJAH

#5761 Re: Sarajevski derbi

Post by KPNCTNJAH »

ultima_palabra wrote:Jbg, pojedine nije sramota da obećavaju neka razvaljivanja, a zadnja pobjeda bilo koje ekipe na derbiju sa više od 1 razlike je bila 2001 :-)

To mozda u ligi, u kupu je bila ona 4:2 kad su vas vile nosale pred kraj (vi prvu dobili 3:1)
Šibicar

#5762 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

KPNCTNJAH wrote:
ultima_palabra wrote:Jbg, pojedine nije sramota da obećavaju neka razvaljivanja, a zadnja pobjeda bilo koje ekipe na derbiju sa više od 1 razlike je bila 2001 :-)

To mozda u ligi, u kupu je bila ona 4:2 kad su vas vile nosale pred kraj (vi prvu dobili 3:1)
Jel' to onda kad se nisu priznavali regularni golovi?
Lakat Jebić

#5763 Re: Sarajevski derbi

Post by Lakat Jebić »

zar ne dobismo mi na grbavici 2:0 ono kad smo nikad gori bili?
salle_eh1986

#5764 Re: Sarajevski derbi

Post by salle_eh1986 »

MOSALJOZE wrote:
salle_eh1986 wrote:
BHF_Manijak wrote:Ma ja mislim da se kod nas ba previse kalkulise. Ono smrtni je grijeh ako izgubis derbi i iz tog razloga primarni cilje ne ne zijaniti, jer navijaci ti odmah skidaju glavu, tako da mislim da smo i mi navijaci jednim dijelom krivi za takvo shvatanje derbija.
Gleda se samo da se ne primi gol i ne izgubi, a ako se sta da - da.
Nadam se da sad nece tako biti, mada cisto sumnjam, jer smo mi s bodom prvaci (99,9%), pa ce se i ici na taj bod. Steta.
liga je svakako gotova, teško da u 3 meča poslije kona ne možemo dobiti bar 1
tako da bi se trebalo ići na nadigravanje, oni će svakako morati ići a mi smo bolji i takva igra bi odgovarala i nama
prognoziram 3-2 za nas, nakon što povedemo (stanić) kone preokreću i odlaze na poluvrijeme sa 2-1
drugo poluvrijeme uspavanka a onda u 87-oj minuti adilović poravnava a u 90+1 hodžić zabija za proslavu titule hhhhh
Moze i ta varijanta,samo nemoj mi tih šokova. :D
tako je i najslađe, moda jedino da bude još gol iz ofsaida, nepostojećeg penala/slobodnjaka sa 17m :D
LSD

#5765 Re: Sarajevski derbi

Post by LSD »

Mali klubovi i njihovi navijaci se uvijek maksimalno nalože na duplokrunaše, to je tako i tako ce biti i ovaj put.
Amar ce lagano amortizovati njihovi ložionu gdje ce napeti ko žabe (kako voli reći) da dokažu sami sebi u svom nekom paralelnom imaginarnom svijetu mašte, da su oni moralni šampioni lige....nama je bitno da odigramo rutinsku utakmicu uz par golova.
Ako se trebamo bojati nekakovg crvkutala koji se preziva Haurdić ili tako nešto - onda ne trebamo ni igrati fubala.
ultima_palabra

#5766 Re: Sarajevski derbi

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:Mali klubovi i njihovi navijaci se uvijek maksimalno nalože na duplokrunaše, to je tako i tako ce biti i ovaj put.
Amar ce lagano amortizovati njihovi ložionu gdje ce napeti ko žabe (kako voli reći) da dokažu sami sebi u svom nekom paralelnom imaginarnom svijetu mašte, da su oni moralni šampioni lige....nama je bitno da odigramo rutinsku utakmicu uz par golova.
Ako se trebamo bojati nekakovg crvkutala koji se preziva Haurdić ili tako nešto - onda ne trebamo ni igrati fubala.
Kakve lige, oni su moralni šampioni svemira :mrgreen:
psy5000

#5767 Re: Sarajevski derbi

Post by psy5000 »

Lakat Jebić wrote:
zar ne dobismo mi na grbavici 2:0 ono kad smo nikad gori bili?
:thumbup: 09.05.2009. na grbavici bilo 2-0
Fuzzy Dunlop

#5768 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

Nadam se da se necete ispaliti. Ostani te da proslavimo, kuca casti :D. Kad imamo para kupovati tekme, imamo i za pocastiti komsije :D
todd_smith

#5769 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Mene bi bilo stid reci da sam sampion i da sam veci klub, a u vlastitom gradu manje navijaca imam. :mrgreen:
Šibicar

#5770 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

2 do 3,budimo realni. :mrgreen:

Koja tuga golema,sad se hvataju za slamku spasa i onu staru izlizanu "nas ima više". :mrgreen: Pa gdje ste kad vas ima više?Borite se za titulu a jedva vas po hiljadu na tekmi,strašno vas puno ima. :mrgreen: Imate li neki popis?
todd_smith

#5771 Re: Sarajevski derbi

Post by todd_smith »

Šibicar wrote:2 do 3,budimo realni. :mrgreen:

Koja tuga golema,sad se hvataju za slamku spasa i onu staru izlizanu "nas ima više". :mrgreen: Pa gdje ste kad vas ima više?Borite se za titulu a jedva vas po hiljadu na tekmi,strašno vas puno ima. :mrgreen: Imate li neki popis?
Ja taman podjem da procitam sta ti napises i onda ti vidim avatar. :mrgreen:
van helsing

#5772 Re: BHTelecom All About

Post by van helsing »

Cek samo malo.
Ako Zeljo dobije Sarajevo,u sto cisto sumnjam,jel to znaci da osvajaju titulu?
Koliko je kola do kraja,racunajuci i derbi ?
Inace,ponosan sam sto imamo derbi,kakav god da je,to je jos jedna znamenitost naseg grada.

Tapatalk 2
Fuzzy Dunlop

#5773 Re: Sarajevski derbi

Post by Fuzzy Dunlop »

wannabe_ultra wrote:
todd_smith wrote:Mene bi bilo stid reci da sam sampion i da sam veci klub, a u vlastitom gradu manje navijaca imam. :mrgreen:
prosle godine 5 do 6 hiljada na proslavi titule :D
Koliko je vas bilo na proslavi titule? :D
psy5000

#5774 Re: Sarajevski derbi

Post by psy5000 »

Fuzzy Dunlop wrote:
wannabe_ultra wrote:
todd_smith wrote:Mene bi bilo stid reci da sam sampion i da sam veci klub, a u vlastitom gradu manje navijaca imam. :mrgreen:
prosle godine 5 do 6 hiljada na proslavi titule :D
Koliko je vas bilo na proslavi titule? :D
ne sjeca se, jos je bio u pelenama kad se proslavljala zadnja titula na kosevu :oops:
Šibicar

#5775 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

:lol:

Bolje ništa. :mrgreen:
Post Reply