Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- Koshpa
#5751 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ljudi sta je sa Cerskom ? Da li iko ide tamo da pomogne ljudima sto su stradali u klizistu. Moze li se koji kamion hrane tamo poslati ? 
- eluna
#5752 Re: Poplave u cijeloj BiH
soccerfan88 wrote:oni koji su iz to kraja mogu da zamisle šta to znači, jer nasip je PRELIVEN, to znači da se nivo save podigao za nekih 6-7 metara iznad planiranog plavnog dijela, što je ukupno 8-10 metaraeluna wrote:Samo da im Bog dragi pomogne. Ovo je izmaklo svakoj kontroli.soccerfan88 wrote:[quote="eluna"ne trba se radovati tuđoj nesreći - sava je PRELILA nasip i izlila se prema gunji kod brčkog, žabarima (tamo smo išli na kupanje) ......eeejjjjjjjjjj PRELILA nasip!!!!!!!!!!!!!! a na par mjesta i probila na hrvatsku stranu ...... a taj nasip je pravila JNA - mislim ono![]()
![]()
![]()
![]()
i tomm će narodu trebati pomoć![]()
da pojasnim .....na hrvatskoj strani, cijelom dužinom toka save, maltene od gradiške gore, ima nasip koji je od normalnog toka save udaljen cca kilometar - barem je taj razmak kod brčkog ....taj kilometar je planirano plavno područje koje sava redovno plavi pa haman svako proljeće a kada se povuče ostaje plodna zemlja ...... nasip je visok 4-5 metara, a širok u dnu nasipa cca 10 metara i pri vrhu se sužava, a po samom vrhu nasipa je kolski put dovoljno širok za dvosmjernu ulicu sa trotoarom ......i voda je prelila![]()
![]()
![]()
..... mislim - katastrofa neopisiva
zamisli čašu koja se pri dnu konusno sužava, da podigneš nivo vode sa 1 cm na 2 treba ti, lupam - pola decilitra, da podigneš nivo vode sa 1 cm na 3 cm treba ti dec i pol, a da podigneš nivo vode sa 1 cm na 7-8 treba ti masa, jer čaša se širi ......e sad - kolikko je to vode kad se nivo save digao za 8 metara, a površina se širi kilometar
suljagića sokak je daleko i ta informacija je od jučer ........a voda se izlila u hrvatsku pa se ovamo već povlači ..... zato i napisah da se ne valja radovati tuđoj nesreći, ali da nije tako bilo brčko bi vjerovatno isto nestalo
- htcxone
#5753 Re: Poplave u cijeloj BiH
molim vas ako znate gdje ima odjece i hrane a da nema ko odvuci ugrozenim ljudima, jedan kombi ima da ide u pravcu Šekovića, direktno ljudima kojima treba ...
javite na pp jer je jutros u 7 sve otislo sto smo imali prema tuzli i gradačcu!
javite na pp jer je jutros u 7 sve otislo sto smo imali prema tuzli i gradačcu!
- Nisrin
- bingov buraz
#5755 Re: Poplave u cijeloj BiH
bio sam svjedok kad civilna zastita sa gumenim camcem 2 puta pokusava da evakuise starce,9 ih je ostalo kazu nece iz svojih kuca pa sta god bude,kad je Sana dosla do usiju i pao mrak zovu u pomocladyblue18 wrote:Takodjer, lavovski su se borili.O'zone wrote:Ja sam stvarno ponosan na sve one ljude koji su se žrtvovali ovih dana da pomognu ljudima koji su pogodjeni ovim strašnim vremenskim nepogodama i od svog srca im želim sve najbolje u životu i da nikad vise ne budu u potrebi da ovako djeluju.![]()
Samo sam ljuta na ljude koji nisu htjeli da se evakuisu na vrijeme pa onda rizikuju hem svoje hem njihove zivote kasnije.
pohvala i za Oruzane Snage,vidi se organizacija i koliko znaci na terenu
-
IlijaLadin
#5756 Re: Poplave u cijeloj BiH
Dječja hrana od rođenja nadalje. Zavisno od starosti bebe treba kupovati one oznakama primjerene. 1 je npr od 0-6 mjeseci, ili do godine, poslije je 2, 3.
Novalac - samo u apotekama, preporučuju ga pedijatri. Sa 'kolikama', žuto pakovanje, oko 16 KM komad, protiv grčeva.
Hipp
Bebimil
Bebelec
Aptamil
Treba kupiti različitih, pa neka majke odaberu jer ne valja kada djeca miješaju formule.
Kašice, čajevi za bebe, sokići za bebe... Termosice su itekako potrebne. Bebe moraju prokuhanu vodu određene temperature imati, a jedu svakih 3-5 sati. Poneku zvečku, igračku, odjeću - od čarapica do kapice. I, naravno, pelene.
U DM-u je akcija na pampersice, ne sve, maxi paket, 70 komada, za djecu od 4-9 kg, 20 KM.
Novalac - samo u apotekama, preporučuju ga pedijatri. Sa 'kolikama', žuto pakovanje, oko 16 KM komad, protiv grčeva.
Hipp
Bebimil
Bebelec
Aptamil
Treba kupiti različitih, pa neka majke odaberu jer ne valja kada djeca miješaju formule.
Kašice, čajevi za bebe, sokići za bebe... Termosice su itekako potrebne. Bebe moraju prokuhanu vodu određene temperature imati, a jedu svakih 3-5 sati. Poneku zvečku, igračku, odjeću - od čarapica do kapice. I, naravno, pelene.
U DM-u je akcija na pampersice, ne sve, maxi paket, 70 komada, za djecu od 4-9 kg, 20 KM.
- eluna
#5757 Re: Poplave u cijeloj BiH
izvini - ali pomozi.ba postoji tek od jučer SAMOU BIH, CK postoji preko 100 godina i ima kancelariju i/iličovjeka haman pa u svakom selu na kugli zemaljskoj ........ nemam ništa protiv pomozi.ba, ali jučer su se pojavila dva paypal računa za njih i ne zna se koji je tačan - ipak više bih vjerovala CK i onim ljudima što na terenu niti spavaju niti jedu, i koji imaju mogučnost da u pola sata organizuju i masovno pakovanja pojedinačnih paketa, i masovno prikupljanje pomoći, i prevoz, i informaciju gdje treba, i sve a samo u pola sata ..... i više vjerujem ljudima koji suhe hrane čizama i garderobe imaju na skladištu barem male količine UVIJEK, nego nekome ko po potrebi prikuplja SAMO novac ... ali to je samo moj stav - svakom njegovo, meni mojeNisrin wrote:
Sto se tice uplata na racune, ja Crvenom krstu/krizu ne vjerujem uoppste, pitanje ko je od njih ikad imao koristi, koliko su para oprali, gdje ce te pare zavrsiti...radije uplatite organizaciji pomozi.ba, 100x su sigurniji i novac ce doci u prave ruke!
For payments from other countries directly at Pomozi.ba BIH: Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH SWIFT CODE:UPBKBA22 IBAN: BA39 1541602004449067 Udruženje "Pomozi", Brčanska 17, 71000
BOSNA I HERCEGOVINA Transakcijski račun za uplate u BIH: Intesa Sanpaolo Banka BIH - 154-160-20044490-67 Svrha : Za poplavljene dijelove BIH
Last edited by eluna on 18/05/2014 09:27, edited 1 time in total.
-
emmir1
#5758 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Srbiju samo sleču avioni I pomoć.
Gledam Dačića oni su se maksimalno organizovali, upute ambasadorima dali da traže pomoć od svih država.
A što je najgore kod njih je nastradao jedan gradić i nešto sela.
Kod nas pola države potopljeno
Olovo , Maglaj , Zavidovići , Doboj , Šamac ,Bijeljina , Lukavav , Živinice ...
Brojna sela nestala u klizištima.
Gledam Dačića oni su se maksimalno organizovali, upute ambasadorima dali da traže pomoć od svih država.
A što je najgore kod njih je nastradao jedan gradić i nešto sela.
Kod nas pola države potopljeno
Olovo , Maglaj , Zavidovići , Doboj , Šamac ,Bijeljina , Lukavav , Živinice ...
Brojna sela nestala u klizištima.
- soccerfan88
-
iscrtani čovek
#5760 Re: Poplave u cijeloj BiH
Naravno da u svakoj većoj masi bude i skotova koji koriste priliku, koje i spominješ, ali to je manjina. Ljudi su zaista pokazali veliku solidarnost, i borbom na nasipima, i donošenjem pomoći, i davanjem novčanih priloga...ne može to ubrljati manjina skotova. Govorim za Srbiju, a verujem da je tako i u Bosni.It_is_a_Leclerc wrote:Kaže u Bijeljini kradu iz kuća evakuisanih građana. Pa ne bih imao milosti kad bih ga uhvatio da krade. Samo bih ga pustio nizvodno. Ja nikako se ne mogu pomiriti sa postojanjem takvih skotova, pomrli dabogda u patnjama najgorim...Kažu da se u Srbiji javljaju "dobrovoljci",a zapravo idu pljačkati..
Enmire, nije baš tako. Obrenovac je stradao, Krupanj je teško stradao, isto i Svilajnac, Ub, Loznica, itd, i u Srbiji su nestajale kuće po klizištima. Kod nas se ne zna još broj žrtava, jer su rekli da će ga objaviti tek kad se povuče voda iz Obrenovca , verovatno da bi imali onda uvid u sve, i da se ne širi panika. Inače koliko znam šalje se ovde pomoć za Doboj a mislim da se skupljalo i za Maglaj.
- eluna
#5761 Re: Poplave u cijeloj BiH
https://www.youtube.com/watch?v=VwzCdI3k8zI&sns=fb
ovo je jučer oko 13.00 sati, a ona "pametnica" što sa štapom pješke ide pri kraju snimka, i inače je izuzetno mudra i hrabra žena
... inače - javila mi je poslije da se voda već jučer počela povlačiti, ali ovo je mjesto daleko od centra grada i ušća brke u savu, ovo je prema vučilovcu
ovo je jučer oko 13.00 sati, a ona "pametnica" što sa štapom pješke ide pri kraju snimka, i inače je izuzetno mudra i hrabra žena
- eluna
#5762 Re: Poplave u cijeloj BiH
ejššš, ovo je snimak od prekjučer ujutrosoccerfan88 wrote:![]()
![]()
od mosta sa plavom ogradom jučer se vidio samo rukohvat
- vješalica
#5763 Re: Poplave u cijeloj BiH
ma emir nije upućen uopšte,sad bg,šabac,mitrovica čekaju talas iz HR u ova dva-tri dana,ali ljudi su se digli i rade,mi smo se digli prekasno,iscrtani čovek wrote:Naravno da u svakoj većoj masi bude i skotova koji koriste priliku, koje i spominješ, ali to je manjina. Ljudi su zaista pokazali veliku solidarnost, i borbom na nasipima, i donošenjem pomoći, i davanjem novčanih priloga...ne može to ubrljati manjina skotova. Govorim za Srbiju, a verujem da je tako i u Bosni.It_is_a_Leclerc wrote:Kaže u Bijeljini kradu iz kuća evakuisanih građana. Pa ne bih imao milosti kad bih ga uhvatio da krade. Samo bih ga pustio nizvodno. Ja nikako se ne mogu pomiriti sa postojanjem takvih skotova, pomrli dabogda u patnjama najgorim...Kažu da se u Srbiji javljaju "dobrovoljci",a zapravo idu pljačkati..
Enmire, nije baš tako. Obrenovac je stradao, Krupanj je teško stradao, isto i Svilajnac, Ub, Loznica, itd, i u Srbiji su nestajale kuće po klizištima. Kod nas se ne zna još broj žrtava, jer su rekli da će ga objaviti tek kad se povuče voda iz Obrenovca , verovatno da bi imali onda uvid u sve, i da se ne širi panika. Inače koliko znam šalje se ovde pomoć za Doboj a mislim da se skupljalo i za Maglaj.
-
Kurjakk
#5764 Re: Poplave u cijeloj BiH
nazalost ovaj snimak je od prije dva dana! ne znam kakvo je stanje sad, jucer su nasipi popustili. ima li neko novih informacija?soccerfan88 wrote:![]()
![]()
-
Tallulah2013
#5765 Re: Poplave u cijeloj BiH
Molim sve ljude, da se malo fokusiraju i na Sanski Most. Ide li tamo ista? Mislim, da im je voda najpotrebnija. Moji kazu, da su juce kupili zadnje 4 litre. Znam, da je pomoc potrebna najvise Maglaju ali nemojmo zaboraviti i na ostale dijelove BIH. Pozdrav!
-
enkoo83
#5766 Re: Odg: Poplave u cijeloj BiH
enkoo83 wrote:Ljudi kome da se obratim na podrucju zenice.imam kombi koji bi zajedno sa sobom stavio na raspolaganje za prevoz MTS potrebnim ljudima
Sent from my ST21i using Tapatalk
Sent from my ST21i using Tapatalk
- eluna
#5767 Re: Poplave u cijeloj BiH
Kolumne / Komentari / Stavovi
Vučićev SNS: 'Naš cilj je jedinstvena država na tеritoriji Srbijе i Rеpublikе Srpskе'
Svjedočenje Saliha Bureka o političkim progonima u Tuzli: Udbaši su došli u sabahsko vrijeme...
Mijanmar: Nobelovka 'slijepa' na genocid (Piše: Osman SOFTIĆ)
Više iz rubrike Kolumne / Komentari / Stavovi
Baner
Izdvojeno
Bratunac: Porodica Husić sa 10-mjesečnom bebom odsječena od grada, traže bilo kakvu pomoć
Gostelja uništava kuće: Stravične fotografije iz Živinica (foto)
Potresan snimak iz naselja Svrake: Pogledajte kako je klizište srušilo kuću (video)
Tuzla: U naselju Badre klizište ugrozilo više od 60 kuća (foto)
Dramatično stanje u Maglaju: Ljudi se bore za živote, čekaju pomoć (foto)
Novi dramatičan snimak iz Zavidovića: Most kojeg rijeka nosi udario u drugi (video)
Angažirane OS BiH: Helikopterima evakuirali 12 osoba, među njima šestero djece (foto)
Bratunac: Porodica Husić sa 10-mjesečnom bebom odsječena od grada, traže bilo kakvu pomoć PDF Ispis E-mail
90 2 0 92
Subota, 17/05/2014 18:21
Alija Husić javio se Bportalu s apelom da se pomogne njegovom bratu Sevdaliji, koji je sa 10-mjesečnom bebom zarobljen zbog poplava.
Husić se nalazi u selu Zapolje, 15-ak kilometara od Bratunca, sa desetomjesečnom bebom.
- Potpuno smo odsječeni od grada. Put u dužini od tri kilometra je potpuno odnesen, sanacija ne može početi najmanje za dva mjeseca, a sav taj period ostajemo bez struje i sveg mogućeg za život. Potrebna nam je bilo kakva pomoć jer ostajemo potpuno zablokirani i zaboravljeni. Imamo bebu od 10 mjeseci. Bez ikakvih smo uslova za život, a ne možemo krenuti prema gradu, napisao je Sevdalija u poruci koju nam je proslijedio Alija.
Zamolio je sve koji mogu da se ovoj porodici dopremi bilo kakva pomoć.
Sevdalija ima automobil i traktor, ali nema kašiku kojom bi uklonio prepreke s puta i probio se do grada.
(Bportal.ba)
- See more at: http://www.bportal.ba/index.php?option= ... M156R.dpuf
Vučićev SNS: 'Naš cilj je jedinstvena država na tеritoriji Srbijе i Rеpublikе Srpskе'
Svjedočenje Saliha Bureka o političkim progonima u Tuzli: Udbaši su došli u sabahsko vrijeme...
Mijanmar: Nobelovka 'slijepa' na genocid (Piše: Osman SOFTIĆ)
Više iz rubrike Kolumne / Komentari / Stavovi
Baner
Izdvojeno
Bratunac: Porodica Husić sa 10-mjesečnom bebom odsječena od grada, traže bilo kakvu pomoć
Gostelja uništava kuće: Stravične fotografije iz Živinica (foto)
Potresan snimak iz naselja Svrake: Pogledajte kako je klizište srušilo kuću (video)
Tuzla: U naselju Badre klizište ugrozilo više od 60 kuća (foto)
Dramatično stanje u Maglaju: Ljudi se bore za živote, čekaju pomoć (foto)
Novi dramatičan snimak iz Zavidovića: Most kojeg rijeka nosi udario u drugi (video)
Angažirane OS BiH: Helikopterima evakuirali 12 osoba, među njima šestero djece (foto)
Bratunac: Porodica Husić sa 10-mjesečnom bebom odsječena od grada, traže bilo kakvu pomoć PDF Ispis E-mail
90 2 0 92
Subota, 17/05/2014 18:21
Alija Husić javio se Bportalu s apelom da se pomogne njegovom bratu Sevdaliji, koji je sa 10-mjesečnom bebom zarobljen zbog poplava.
Husić se nalazi u selu Zapolje, 15-ak kilometara od Bratunca, sa desetomjesečnom bebom.
- Potpuno smo odsječeni od grada. Put u dužini od tri kilometra je potpuno odnesen, sanacija ne može početi najmanje za dva mjeseca, a sav taj period ostajemo bez struje i sveg mogućeg za život. Potrebna nam je bilo kakva pomoć jer ostajemo potpuno zablokirani i zaboravljeni. Imamo bebu od 10 mjeseci. Bez ikakvih smo uslova za život, a ne možemo krenuti prema gradu, napisao je Sevdalija u poruci koju nam je proslijedio Alija.
Zamolio je sve koji mogu da se ovoj porodici dopremi bilo kakva pomoć.
Sevdalija ima automobil i traktor, ali nema kašiku kojom bi uklonio prepreke s puta i probio se do grada.
(Bportal.ba)
- See more at: http://www.bportal.ba/index.php?option= ... M156R.dpuf
- soccerfan88
#5768 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ljudi u Sanskom Mostu trebaju pomoć, dosta ih je evakuisano u neku dvoranu (ne znamo koju) i nemaju nikakve potrepštine. Molimo vas pomozite ako ste u mogucnosti! Kontakt: Edi 061 261440
Evo i sa Fejsa obavjestenje za Sanski Most.
Evo i sa Fejsa obavjestenje za Sanski Most.
- eluna
#5769 Re: Poplave u cijeloj BiH
upravo napisah stranicu prije - ne valja se radovati tuđoj nesreći - ali sava je prelila nasip i izlila se prema gunji a kod žabara i probila nasip, tako da se kod brčkog povlačiKurjakk wrote:nazalost ovaj snimak je od prije dva dana! ne znam kakvo je stanje sad, jucer su nasipi popustili. ima li neko novih informacija?soccerfan88 wrote:![]()
![]()
-
emmir1
#5770 Re: Poplave u cijeloj BiH
iscrtani čovek wrote:Naravno da u svakoj većoj masi bude i skotova koji koriste priliku, koje i spominješ, ali to je manjina. Ljudi su zaista pokazali veliku solidarnost, i borbom na nasipima, i donošenjem pomoći, i davanjem novčanih priloga...ne može to ubrljati manjina skotova. Govorim za Srbiju, a verujem da je tako i u Bosni.It_is_a_Leclerc wrote:Kaže u Bijeljini kradu iz kuća evakuisanih građana. Pa ne bih imao milosti kad bih ga uhvatio da krade. Samo bih ga pustio nizvodno. Ja nikako se ne mogu pomiriti sa postojanjem takvih skotova, pomrli dabogda u patnjama najgorim...Kažu da se u Srbiji javljaju "dobrovoljci",a zapravo idu pljačkati..
Kažem da je vlada bolje organizovana , a da su štete mnogo veće u Bosni.
Jer potopljena je Krajina , srednja Bosna , Tuzlanski kanton.
Takođe Srbija može spremno da čeka talas Save i imali su vremena , što je dobro
-
dudba
#5771 Re: Poplave u cijeloj BiH
U općini Orašje kritično. Najugroženiji Kopanice i Vidovice
Kako nam javljaju kolege iz Orašja, najkritičnije je stanje na području sela Kopanice i Vidovice. Tanje je potpuno mobilno. Vrši se evakuacija stanovništva iz ugroženih područja. U gradu Orašju su dva prihvatna centra u potpunosti popunjena a otvoren je i treći u novoj zgradi srednjoškolskog centra. Postavlja se obrambeni nasip uz magistralnu cestu Orašje-Tuzla.
Svi radno sposobni stanovnici općine Orašje, a posebno koji imaju mehanizaciju obvezni su da se jave u svojim mjesnim zajednicama kako bi pomogli u obrani od poplava na području općine Orašje, poručeno je iz općinske uprave.
Utovar vreća s pijeskom vrši se na dvije lokacije: Omladinski nasip i Šibovače, a za traktore i kamione osigurano je i gorivo na istim lokacijama. U MZ Kopanicama i Vidovicama u tijeku je evakuacija stanovništva jer je obrambeni savski nasip popustio. Na magistralnoj točki Tuzla-Orašje u dijelu koji prolazi općinom Orašje postavlja se obrambeni zečji nasip radi preventivnih mjera.
Vodostaj rijeke Save kod Orašja je u opadanju i pao je za 20 cm. Pod kontrolom su i zaobalne vode jer se voda u Šamcu polako povlači. Tijekom noći električna energija bila je u funkciji na cijelom području općine Orašje, osim u Kopanicama i dijelu Vidovica. Na području općine Domaljevac-Šamac električna energija je isključena radi prevencije kao i u dijelu općine Odžak.
Kako nam javljaju kolege iz Orašja, najkritičnije je stanje na području sela Kopanice i Vidovice. Tanje je potpuno mobilno. Vrši se evakuacija stanovništva iz ugroženih područja. U gradu Orašju su dva prihvatna centra u potpunosti popunjena a otvoren je i treći u novoj zgradi srednjoškolskog centra. Postavlja se obrambeni nasip uz magistralnu cestu Orašje-Tuzla.
Svi radno sposobni stanovnici općine Orašje, a posebno koji imaju mehanizaciju obvezni su da se jave u svojim mjesnim zajednicama kako bi pomogli u obrani od poplava na području općine Orašje, poručeno je iz općinske uprave.
Utovar vreća s pijeskom vrši se na dvije lokacije: Omladinski nasip i Šibovače, a za traktore i kamione osigurano je i gorivo na istim lokacijama. U MZ Kopanicama i Vidovicama u tijeku je evakuacija stanovništva jer je obrambeni savski nasip popustio. Na magistralnoj točki Tuzla-Orašje u dijelu koji prolazi općinom Orašje postavlja se obrambeni zečji nasip radi preventivnih mjera.
Vodostaj rijeke Save kod Orašja je u opadanju i pao je za 20 cm. Pod kontrolom su i zaobalne vode jer se voda u Šamcu polako povlači. Tijekom noći električna energija bila je u funkciji na cijelom području općine Orašje, osim u Kopanicama i dijelu Vidovica. Na području općine Domaljevac-Šamac električna energija je isključena radi prevencije kao i u dijelu općine Odžak.
-
lajk
#5772 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jutros skupim odjece svoje i sigurna sam da ce se neka djevojcica obradovati,malo je to ali opet mi je srce puno
Ljudi izdrzite
Ljudi izdrzite
-
glockov kolac
#5773 Re: Poplave u cijeloj BiH
Iz zdravstvenih razloga ne mogu fizicki raditi, diskus hernija, al imam nesto alata na vikendici pa gdje bih mogao dati lopate i krampu i slicno?
- guber90
#5774 Re: Poplave u cijeloj BiH
Djokovic pokazao da je covjek, da nije spomenuo Bosnu ne bi mu niko nista prigovorio, aferim:
http://tuzlanski.ba/dokovic-kritikovao- ... rbiji-bih/
http://sportsport.ba/tenis/i-s-mastersa ... iju/131411
http://tuzlanski.ba/dokovic-kritikovao- ... rbiji-bih/
http://sportsport.ba/tenis/i-s-mastersa ... iju/131411
-
Dead Man Walking
#5775 Re: Poplave u cijeloj BiH
Crveni Krst uzima oko 9% a direktor ima godisnja primanja oko milion dolara. Sve velike i poznate humanitarne organizacije tako funkcionisu tako da je pomozi.ba sigurno bolja opcija.eluna wrote:izvini - ali pomozi.ba postoji tek od jučer SAMOU BIH, CK postoji preko 100 godina i ima kancelariju i/iličovjeka haman pa u svakom selu na kugli zemaljskoj ........ nemam ništa protiv pomozi.ba, ali jučer su se pojavila dva paypal računa za njih i ne zna se koji je tačan - ipak više bih vjerovala CK i onim ljudima što na terenu niti spavaju niti jedu, i koji imaju mogučnost da u pola sata organizuju i masovno pakovanja pojedinačnih paketa, i masovno prikupljanje pomoći, i prevoz, i informaciju gdje treba, i sve a samo u pola sata ..... i više vjerujem ljudima koji suhe hrane čizama i garderobe imaju na skladištu barem male količine UVIJEK, nego nekome ko po potrebi prikuplja SAMO novac ... ali to je samo moj stav - svakom njegovo, meni mojeNisrin wrote:
Sto se tice uplata na racune, ja Crvenom krstu/krizu ne vjerujem uoppste, pitanje ko je od njih ikad imao koristi, koliko su para oprali, gdje ce te pare zavrsiti...radije uplatite organizaciji pomozi.ba, 100x su sigurniji i novac ce doci u prave ruke!
For payments from other countries directly at Pomozi.ba BIH: Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH SWIFT CODE:UPBKBA22 IBAN: BA39 1541602004449067 Udruženje "Pomozi", Brčanska 17, 71000
BOSNA I HERCEGOVINA Transakcijski račun za uplate u BIH: Intesa Sanpaolo Banka BIH - 154-160-20044490-67 Svrha : Za poplavljene dijelove BIH