BAKIRE ODLAZI
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#5751 Re: BAKIRE ODLAZI
ha Ćetalj na vrata a ti mu pokazes index i tur dalje 
-
gurabija78
#5752 Re: BAKIRE ODLAZI
šokantno je kad izjaviš nakon pogibije 30 ljudi kako si malo ispipavao linije, a sin ti ne sjedi u kancelariji na zadatku, nego u podrumu u sefu.Obi Wan Bosnian wrote:Diplomirani arhitekta star 36 godina sa radnim iskustvom u struci od skoro 10 godina u vrijeme kada počinje rat. Nevezano za to ko mu je otac, ja takvog ne bih stavio u rov već bi mu našao neko mjesto u kancelariji gdje može biti više od koristi. Naime, u ratu nisu svi muškarci u rovovima. Ni približno. Niti mogu biti jer i kada je rat moraju funkcionisati neke stvari mimo rovova.Kejn wrote:Ovo slanje Bakira na prvu liniju je toliko glup argument da stvarno nemam riječi. Pa jebemu ja bi prvi dijete sklonio što dalje od ratnih dešavanja da sam neki glavešina. Također ovi što seru i koriste taj argument bi isto uradili... licemjerstvo na kvadrat.
Znam koliko hoćeš ljudi visoko obrazovanih u svojim tridesetim godinama koji nisu imali nikakve veze sa SDA ali nisu bili u rovovima već su u ratu imali neki drugi zadatak. To je jednostavno tako i šokantno je koliko ljudi to ne razumije.
i znaš šta je još šokantno: podatak koliko je visokoobrazovanih završilo karijere u rovu, za sva vremena.
- hadzinicasa
#5753 Re: BAKIRE ODLAZI
dvostruki standardi kad se radi o vlastitoj djeci - ok, mogu razumjeti, svi smo ljudi. skloni, sacuvaj dijete (sta dijete 36 godina) - daj mu sta da crta tamo negdje u budzaku, kad je o'te skole.
ali, majku mu, savjetnik predsjednika drzave - ni manje ni vise!?!?!?
to je bez stida i obraza, stob'rekli - ascare - moje dijete, evo ga sa mnom, pa mi to skupa... nek' se uci - kad naslijedi, da umije.
a vi malo ginite da mu Imam sta ostavit'. rod'la ga majka sto mi je plah.
to je bez stida i obraza, stob'rekli - ascare - moje dijete, evo ga sa mnom, pa mi to skupa... nek' se uci - kad naslijedi, da umije.
-
Obi Wan Bosnian
#5754 Re: BAKIRE ODLAZI
Daj nam taj podatak? Baš me zanima. Jer ja sam negdje nekada čitao da je taj procenat jako jako mali.gurabija78 wrote: i znaš šta je još šokantno: podatak koliko je visokoobrazovanih završilo karijere u rovu, za sva vremena.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5755 Re: BAKIRE ODLAZI
a neee, pa đeš to ba...Banksy wrote:
pa to je samo premijerov sin. a đe je kraljicin, a? a?
kako si licemjerna...
-
gurabija78
#5756 Re: BAKIRE ODLAZI
hoću kad mi citiraš čitav post!Obi Wan Bosnian wrote:Daj nam taj podatak? Baš me zanima. Jer ja sam negdje nekada čitao da je taj procenat jako jako mali.gurabija78 wrote: i znaš šta je još šokantno: podatak koliko je visokoobrazovanih završilo karijere u rovu, za sva vremena.
onaj prvi dio nebitan, jelde... bagro zelena!
-
Obi Wan Bosnian
#5757 Re: BAKIRE ODLAZI
Alija je početkom rata imao 67 godina a na kraju rata 70 godina. Starac realno. Ne bi me čudilo da je većinu ideja/odluka ustvari donosio 36ogodišni Bakir ili je barem veoma uticao na njih. A kome ćeš u takvim vremenima vjerovati ako ne svom sinu?hadzinicasa wrote:dvostruki standardi kad se radi o vlastitoj djeci - ok, mogu razumjeti, svi smo ljudi. skloni, sacuvaj dijete (sta dijete 36 godina) - daj mu sta da crta tamo negdje u budzaku, kad je o'te skole.
- pici
#5758 Re: BAKIRE ODLAZI

ovaj ako je savjetovo aliju tj svoga babu... dobro smo prosli
dodusHe petica iz fizickog i iz odbrane i zastite... zato je trezor sacuvan
- hadzinicasa
#5759 Re: BAKIRE ODLAZI
da li si ti uopce svjestan onoga sto pises?Obi Wan Bosnian wrote:Alija je početkom rata imao 67 godina a na kraju rata 70 godina. Starac realno. Ne bi me čudilo da je većinu ideja/odluka ustvari donosio 36ogodišni Bakir ili je barem veoma uticao na njih. A kome ćeš u takvim vremenima vjerovati ako ne svom sinu?hadzinicasa wrote:dvostruki standardi kad se radi o vlastitoj djeci - ok, mogu razumjeti, svi smo ljudi. skloni, sacuvaj dijete (sta dijete 36 godina) - daj mu sta da crta tamo negdje u budzaku, kad je o'te skole.
mi govorimo o funkciji predsjednika drzave!? kakve veze ima sin s tim sto mu je otac predsjednik drzave?
da mene moj otac zovne da mu asistiram kad operira neciji mozak, jer kome ce vjerovati ako nece meni? u ovim teskim vremenima. a? sta kazes?
-
miop
#5760 Re: BAKIRE ODLAZI
Tito je razmijenio njemacke oficire za svoju zenu 1943.
-
gurabija78
#5761 Re: BAKIRE ODLAZI
nemoj tako, umalo mu je ostavio u amanet upravljanje državomhadzinicasa wrote:da li si ti uopce svjestan onoga sto pises?Obi Wan Bosnian wrote:Alija je početkom rata imao 67 godina a na kraju rata 70 godina. Starac realno. Ne bi me čudilo da je većinu ideja/odluka ustvari donosio 36ogodišni Bakir ili je barem veoma uticao na njih. A kome ćeš u takvim vremenima vjerovati ako ne svom sinu?hadzinicasa wrote:dvostruki standardi kad se radi o vlastitoj djeci - ok, mogu razumjeti, svi smo ljudi. skloni, sacuvaj dijete (sta dijete 36 godina) - daj mu sta da crta tamo negdje u budzaku, kad je o'te skole.
mi govorimo o funkciji predsjednika drzave!? kakve veze ima sin s tim sto mu je otac predsjednik drzave?
da mene moj otac zovne da mu asistiram kad operira neciji mozak, jer kome ce vjerovati ako nece meni? u ovim teskim vremenima. a? sta kazes?
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/kolu ... aystationu
- Banksy
#5762 Re: BAKIRE ODLAZI
može li mužChmoljo wrote:
a neee, pa đeš to ba...
pa to je samo premijerov sin. a đe je kraljicin, a? a?

a tu je i kraljica.
Prince Philip's war heroics come to light after 60 years
A remarkable act of heroism by Prince Philip that saved scores of lives during the Second World War has been revealed after 60 years by a grateful fellow veteran...
At the age of 19 (1944), Princess Elizabeth joined the Auxiliary Territorial Service (ATS) - the women's branch of the British Army during the Second World War. After joining, she trained as a driver and mechanic with the rank of Second Subaltern. Five months later she was promoted to Junior Commander, which was the equivalent of Captain. Her younger sister Princess Margaret was a Girl Guide and later joined the Sea Rangers.
- pici
#5763 Re: BAKIRE ODLAZI
tarikĆe yes to tiObi Wan Bosnian wrote:
Alija je početkom rata imao 67 godina a na kraju rata 70 godina. Starac realno. Ne bi me čudilo da je većinu ideja/odluka ustvari donosio 36ogodišni Bakir ili je barem veoma uticao na njih. A kome ćeš u takvim vremenima vjerovati ako ne svom sinu?

tariiĆeee brz kuĆi oHladi se sogadolma
-
Fudo387
#5764 Re: BAKIRE ODLAZI
Pored svih kretena koji su se uhvatili komande u vojsci, jos je samo falio Bakir da povede neki vod u napad, pa da zaginemo k’o ljudi.
- Dozer
#5765 Re: BAKIRE ODLAZI
Posteno.
Steta sto i Alijinu hanumu ne nafatase negdje i ne zarobise... Ah, da ...nisu stigli. Zbrisala na vrijeme u bratsku Tursku da prikupi koju vrecu tazla... Da se nadje sinu Bakiru kad rat stane.... Valja zivit od necega ondaR..
Steta sto i Alijinu hanumu ne nafatase negdje i ne zarobise... Ah, da ...nisu stigli. Zbrisala na vrijeme u bratsku Tursku da prikupi koju vrecu tazla... Da se nadje sinu Bakiru kad rat stane.... Valja zivit od necega ondaR..
-
PM72
#5766 Re: BAKIRE ODLAZI
Dobijem nagon na povraćanje kad pročitam Radončićevu šuplju o vlastitom angažmanu u ratu i "tri šehida u kući" i ono se našlo da kritikuje Bakirov "ratni put"...
- Dozer
#5767 Re: BAKIRE ODLAZI
Doduse... U pravu si Fudara... I da je bio u kakvoj vojsci, sigurno bi imao neku komandu nad necim, a tek to bi bio odron za podredjene...Fudo387 wrote:Pored svih kretena koji su se uhvatili komande u vojsci, jos je samo falio Bakir da povede neki vod u napad, pa da zaginemo k’o ljudi.
-
Seyfo
#5768 Re: BAKIRE ODLAZI
Eno Komšić sad podržaje Bakira.
Nema mi druge, nego da za Bakira glasam. Prvi put.
Nema mi druge, nego da za Bakira glasam. Prvi put.
-
PM72
#5769 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa mogao je zadužiti neku "umjetničku četu",ko Josip Pejaković 
- tandmand
#5770 Re: BAKIRE ODLAZI
Ako ima muda neka sada u Beogradu izjavi da Srbija i Hrvatska nisu nikakvi garanti Dejtonskog mirovnog sporazuma, već učesnici u agresiji na Republiku BiH, te su svojim potpisom neposredno priznali svoju ulogu u ratu.sunceKOtepsija wrote:
Ovo sa DW mu se desilo slučajno, nije namjeravao da izazove ovakve reakcije - ne zna šta ga snašlo. Neke stvari ponavlja kao mantru, naročito o teritorijalnom integritetu BiH i patriotima koji će ga braniti, itd itts ...
- Haris.ba
#5771 Re: BAKIRE ODLAZI
Normalno je da djeca generala i predsjednika ne idu na prvu liniju. Jer imamo slučaj sa kčerkom Alijinom, kada je faktički delegirana Ganiću vlast zbog otmice.
Ali nema razloga da mu sin bude sekretarica. Ne trebamo se lagati. Svi su u Sarajevu mogli zaginuti od granate. Nije to neko obrazloženje.
Ali, kada šalješ nečiju djecu kao vrhovni komandant u smrt, nema obrazloženja da ti djete sjedi u sefu.
Evo neko spomenu "umjetničke čete". Zna Bake gitaru svirati. Mogao je barem gitaru po liniji nosat.
Ali nema razloga da mu sin bude sekretarica. Ne trebamo se lagati. Svi su u Sarajevu mogli zaginuti od granate. Nije to neko obrazloženje.
Ali, kada šalješ nečiju djecu kao vrhovni komandant u smrt, nema obrazloženja da ti djete sjedi u sefu.
Evo neko spomenu "umjetničke čete". Zna Bake gitaru svirati. Mogao je barem gitaru po liniji nosat.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#5772 Re: BAKIRE ODLAZI
da je filip stvarno bio heroj, to bi se odmah znalo. eto, da si ti kraljica, a da ti je to muž, pa bil ti ba na sva zvona o tome? pa kakva si ti žena ako ne bi.Banksy wrote: može li muž
a tu je i kraljica.
Prince Philip's war heroics come to light after 60 years
A remarkable act of heroism by Prince Philip that saved scores of lives during the Second World War has been revealed after 60 years by a grateful fellow veteran...
At the age of 19 (1944), Princess Elizabeth joined the Auxiliary Territorial Service (ATS) - the women's branch of the British Army during the Second World War. After joining, she trained as a driver and mechanic with the rank of Second Subaltern. Five months later she was promoted to Junior Commander, which was the equivalent of Captain. Her younger sister Princess Margaret was a Girl Guide and later joined the Sea Rangers.
a to kraljica vozala Đipove i tenkove i pucala selfije, trošila gorivo, umjesto da se da napaćenim borcima u Burmi.
ne znam kako to ne razumiješ...
- arzuhal
#5773 Re: BAKIRE ODLAZI
I to srpskim, da im ubije moral...Haris.ba wrote: Evo neko spomenu "umjetničke čete". Zna Bake gitaru svirati. Mogao je barem gitaru po liniji nosat.
- klixoris
#5774 Re: BAKIRE ODLAZI
Ja dobijem dodatni nagon kada za poginulog borca u ratu cujem izraz "Sehid". Pa nije dzihad bio pa da se poginuli tako nazivajuPM72 wrote:Dobijem nagon na povraćanje kad pročitam Radončićevu šuplju o vlastitom angažmanu u ratu i "tri šehida u kući" i ono se našlo da kritikuje Bakirov "ratni put"...
Last edited by klixoris on 17/11/2017 13:47, edited 1 time in total.
- pici
#5775 Re: BAKIRE ODLAZI
arzuhal wrote:I to srpskim, da im ubije moral...Haris.ba wrote: Evo neko spomenu "umjetničke čete". Zna Bake gitaru svirati. Mogao je barem gitaru po liniji nosat.