Ukrajina

Post Reply
valensija

#5751 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Rusi zauzeli bazu u Sevastoplju!

IZVOR: BETA, TANJUG

Sevastopolj -- Ruske snage ušle su u ukrajinsku vojnu bazu u Sevastoplju, prenela je ukrajinska novinska agenija Interfaks.

Image

Izveštač Rojtersa je javio da se grupa nepoznatih ljudi, za koje pretpostavlja da su Rusi, zaletela kamionom u ukrajinsku bazu protivraketne odbrane u Sevastopolju i zauzela je. Baza je zauzeta bez ijednog ispaljenog metka.

Lokalni mediji su izvestili da je kamion probio ogradu pomenute baze i da su naoružani ljudi nagrnuli unutra, ali novinar Rojtersa nije video nikakve znakove oštećenja ograde.

Zvaničnik ukrajinske vojske Vladislav Seleznjov je u izjavi datoj putem telefona rekao da su naoružani napadači zauzeli bazu bez ijednog ispaljenog metka i da u toj akciji niko nije povređen.

Drugi ukrajinski zvaničnik je novinaru britanske agencije rekao da on ima ulogu pregovarača između ukrajinske vojske i naoružanih ljudi unutar baze.

Kako je javio BBB, u trenutku upada naoružanih ljudi u bazu, u njoj se nalazilo oko 100 vojnika.

Interfaks navodi, citirajući oficira na dužnosti i ukrajinsko ministarstvo odbrane, da je ruski vojni kamion stao kod ulaza u bazu u kojoj je stacionirano oko 100 vojnika.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane navodi da ima oko 20 "napadača" koji su bacali šok bombe.

Ukrajinski vojnici zabarakadirali su se u kasarni, a njihov komandant je počeo pregovore, navodi Interfaks.
155_mm

#5752 Re: Ukrajina

Post by 155_mm »

Martinez_ wrote:
155_mm wrote:
Martinez_ wrote:Kakvim se glupostima bakćete dok Vladimir Veliki siluje zapadne liderčiće.
SPC i SANU su svojom ideoloskom cunom vecini izbili mozak iz glave kao i onom doticnom govorniku sa ovog yotube snimka ali tebi su izgleda i oci izbili. eto kad belaj hoce.
Ma šta meni, celom svetu bre! Planeta zavedena od strane SPC i SANU pa ne vidi kakav strah i trepet je Vladimir za gej predsednike sa zapada postao
ma ne mogu SANU i SPC da zavedu ni djeci vrtic u nekoj normalnoj zemlji a kamo li planetu. pa fino su te naucili da su ovi na zapadu sve pederi samo su pravoslavni pravi jebaci. da te to nije kacavenda ucio.
DoZeN

#5753 Re: Ukrajina

Post by DoZeN »

Narod u Ukrajini je nesumljivo podjeljen, Amerika ako zeli pomoci Ukrajini mora da shvati cinjenicu da neki ukrajinci nisu ocarani Klickom itd
snaga_znanja

#5754 Re: Ukrajina

Post by snaga_znanja »

Evo osloboditelji poceli radit. Ljubi ih Arkan...

http://www.channel4.com/news/russia-cct ... militaries
Bodkin

#5755 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

janukovic "odjednom"imao srcani udar :D bolje da provjere mjesta izmedju prstiju za ubode igala :D
Chisum

#5756 Re: Ukrajina

Post by Chisum »

dječak sa šibicama wrote:Image
Ovaj sljam se vjerovatno vec dva puta iznapijao (sve guzovace naravno, zato su i otlsli), usrao, prespavao ne skidajuci se, pa ako i do hale dobace - dobro je... kakvi oni i pomoc.
Fantassin

#5757 Re: Ukrajina

Post by Fantassin »

Rat na ukrajinski nacin,baze se uzimaju zalijetanjem kamionom u ogradu hahaha katastrofa..
tnnt

#5758 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

iscrtani čovek wrote:
Nije to tako prosto, ni crno belo, niko tu nije anđeo ni svetac, ni jedna strana.
A tek ukrajinska vojska, mislim da je ona u Gordijevom čvoru.
Ko njom zapravo komanduje , ko ima efektivnu vlast ? Na kojoj teritoriji se prostire njena vlast i mogućnost upotrebe ? Koji bi bio cilj njene upotrebe ? Koliko je vojnika ( a i ljudi van vojske) lojalno toj vojsci ? Kakvo im je uopšte raspoloženje i moral ? Meni bar prema krimskim događajima, nisu pokazali nikakvu kičmu.
vojska jest enigma, ali budi realan, da su Ukrajinci takvi nacionalisti i fašisti kakvim ih predstavljaju
zar se nebi našao barem jedan da raspali po šepurečim Ruskim vojnicima?
ljudi su zatečeni, Ruska ih je invazija iznenadila a Kijev očito računa na pritisak zapada
jer zna da će sve to završiti u velikom krvoproliću ako krene sa bilo kakvim vojnim akcijama
samo je pitanje dali će sve ostati tako, ako zapad kaže da nemože ništa učiniti
LARVA

#5759 Re: Ukrajina

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 07/03/2014 23:11, edited 2 times in total.
skenderija04

#5760 Re: Ukrajina

Post by skenderija04 »

tnnt wrote:
iscrtani čovek wrote:
Nije to tako prosto, ni crno belo, niko tu nije anđeo ni svetac, ni jedna strana.
Ko njom zapravo komanduje , ko ima efektivnu vlast ? Na kojoj teritoriji se prostire njena vlast i mogućnost upotrebe ? Koji bi bio cilj njene upotrebe ? Koliko je vojnika ( a i ljudi van vojske) lojalno toj vojsci ? Kakvo im je uopšte raspoloženje i moral ? Meni bar prema krimskim događajima, nisu pokazali nikakvu kičmu.
vojska jest enigma, ali budi realan, da su Ukrajinci takvi nacionalisti i fašisti kakvim ih predstavljaju
ljudi su zatečeni, Ruska ih je invazija iznenadila a Kijev očito računa na pritisak zapada
jer zna da će sve to završiti u velikom krvoproliću ako krene sa bilo kakvim vojnim akcijama
Ja mislim da imaju naredjenje da ne reaguju. Kakva je vojska? Sigurno jebena ali su u situaciji za koju se nikada nisu spremali, tako mi bar rece jedan Ukrajinac sa kojim sam pricao danas. Kao vic se prepricava dogadjaj iz jedne kasarne kada su Rusi dosli da traze da predaju oruzje. Docekao ih je komadant kasarne, i u onako vojnickom stilu im odgovori:"Predaja oruzja je cin predaje. Ja sam Rus i nikada se ne predajem". Jebo lud zbunjenog :D Vjerovatno i zapad insistira da se ne cacka mecka bar do daljnjeg. Kao sto @ iscrtani covjek kaze treba razumjeti i nacionalnu, religioznu, jezicku i svaku drugu podjelu. Svaki ispad je Rusima opravdanje. Na kraju i bolje je da ne pucaju. Malo udara na ponos ali bolje nego brojati mrtve.
daxon

#5761 Re: Ukrajina

Post by daxon »

tnnt wrote:da su Ukrajinci takvi nacionalisti i fašisti kakvim ih predstavljaju
Treba imati moooda, a takvi ih nemaju, niti su ih ikada imali. Možda da raspali po nekakvoj nenaoružanoj manjini, ili po policij naoružanoj pendrecima i to samo onda kada iza sebe imaju pokrovitelje, a da raspale po ruskoj vojsci... mislim :lol:
LARVA

#5762 Re: Ukrajina

Post by LARVA »

.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 04:15, edited 1 time in total.
tnnt

#5763 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

daxon wrote:
tnnt wrote:da su Ukrajinci takvi nacionalisti i fašisti kakvim ih predstavljaju
Treba imati moooda, a takvi ih nemaju, niti su ih ikada imali. Možda da raspali po nekakvoj nenaoružanoj manjini, ili po policij naoružanoj pendrecima i to samo onda kada iza sebe imaju pokrovitelje, a da raspale po ruskoj vojsci... mislim :lol:
jesi li vidio kako jurišaju na metke u Kijevu i to goloruki?
tako da muda imaju, zapravo takvo nešto nisam nikada ni vidio, graničilo je sa ludošču
http://www.liveleak.com/view?i=a25_1393030880
pogledaj i sam, ako oni nemaju muda neznam tko ih ima
iscrtani čovek

#5764 Re: Ukrajina

Post by iscrtani čovek »

tnnt wrote:
iscrtani čovek wrote:
Pa mislim da je i njima jasno da Zapad neće frontalno ni direktno ratovati sa Rusijom. Iako jeste vojno nadmoćniji, niko neće da se upušta u rizik rata sa nuklearnom silom. To je jasno, valjda i najostrašćenijim u Ukrajini. Najdalje što Zapad hoće ići je neko masovnije naoružavanje Ukrajine, a nisam siguran ni da će se to desiti, mnogo je isprepletenih poslovnih i finansijskih odnosa.
Situacija za ukrajinsku vojsku je vrlo specifična-došla je vlast bez izbora, jedan deo države je ne priznaje, ušla je strana vojska u državu, ali opet jedan deo i to ne tako mali stanovništva, ne doživljava tu vojsku kao okupatorsku.
Čini mi se da su i Rusi, mudrije nego ikad pre, nastupili. Nisu pucali po Ukrajincima, nisu razarali, nisu uništavali, ušetaše se skoro bez metka.
Danguba

#5765 Re: Ukrajina

Post by Danguba »

Bodkin wrote:janukovic "odjednom"imao srcani udar :D bolje da provjere mjesta izmedju prstiju za ubode igala :D
vjerovatno od pretjerane brige za zemljom... :D
tnnt

#5766 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

iscrtani čovek wrote: Pa mislim da je i njima jasno da Zapad neće frontalno ni direktno ratovati sa Rusijom. Iako jeste vojno nadmoćniji, niko neće da se upušta u rizik rata sa nuklearnom silom. To je jasno, valjda i najostrašćenijim u Ukrajini. Najdalje što Zapad hoće ići je neko masovnije naoružavanje Ukrajine, a nisam siguran ni da će se to desiti, mnogo je isprepletenih poslovnih i finansijskih odnosa.
Situacija za ukrajinsku vojsku je vrlo specifična-došla je vlast bez izbora, jedan deo države je ne priznaje, ušla je strana vojska u državu, ali opet jedan deo i to ne tako mali stanovništva, ne doživljava tu vojsku kao okupatorsku.
Čini mi se da su i Rusi, mudrije nego ikad pre, nastupili. Nisu pucali po Ukrajincima, nisu razarali, nisu uništavali, ušetaše se skoro bez metka.
ma neće NATO intervenirati, to je od početka jasno
samo je pitanje dali će i kakve sankcije postaviti prema Rusima
ali jedno je jasno, da će doći do zahlađenja odnosa sa Rusima kako god bilo
gledaj u Ukrajini je oko 80% Ukrajinaca ako se nevaram, ako se ovako stanje nastavi i ako padnu prve žrtve, a budu kad tad pale i največi Ukrajinac ljubitelj Rusije će morati odabrati stranu ili Rusija ili njegova zemlja Ukrajina,
a osim manjeg dijela, ja se nemogu zamisliti da bi veči broj odabrao Rusiju, pogotovo što se Rusi šire i izvan Krima i to u područja koja imaju podjeljenu populaciju
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5767 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

Danguba wrote:
Bodkin wrote:janukovic "odjednom"imao srcani udar :D bolje da provjere mjesta izmedju prstiju za ubode igala :D
vjerovatno od pretjerane brige za zemljom... :D
stari šupljak....samo da ga ne izruče

nego jel moremo kakav hot line organizovat za skupljanje para da ovim bradonjama kupimo karte u jenom pravcu do Krima?
raskopusa

#5768 Re: Ukrajina

Post by raskopusa »

lesinari se okupljaju, namirisali krv.
http://www.news-bar.hr/vijesti/regija/n ... e-do-krima
tnnt

#5769 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

raskopusa wrote:lesinari se okupljaju, namirisali krv.
vidiš da je parodija i da su photoshopirali dimljačare
nadam se da nisi zaista povjerovao u ovu vijest? :lol:
area51

#5770 Re: Ukrajina

Post by area51 »

tnnt wrote:
Još fale i handžari da zaštitte Tatare :lol:
insomnia78

#5771 Re: Ukrajina

Post by insomnia78 »

Ahahaha

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
area51

#5772 Re: Ukrajina

Post by area51 »

Ne meRe se ni đavo za žbunom jbat a da konstitutivci nisu tu :lol:
raskopusa

#5773 Re: Ukrajina

Post by raskopusa »

tnnt wrote:
vidis koji je portal? :roll: :D
SmokingMan

#5774 Re: Ukrajina

Post by SmokingMan »

Bacali su ruže po nama, lice mi je cijelo oderano, izgledam kao da sam silovao mačke cijelu noć – potužio se stožerni stražnik Mile Pervan.
8-)
tnnt

#5775 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

raskopusa wrote: vidis koji je portal? :roll: :D
hebiga zahebao sam se, trebao sam pustiti prvo Srbe da se malo raspišu
izvini :D
Post Reply