Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
vješalica wrote:kad strucnjaci zive u ubjedjenjima......
Koji stručnjaci, koja ubjeđenja?
Ovi sto lupaju po tasterima za slijepe misleci da ceubrzati semafora za pjesake hahahhahaha provala stoljeca
A hoce to kad zivis izmedju ostalog na teritoriji tzv srpskogtrnova
Zar ima takvih što lupaju po automatu za slijepe?
Ja sam se fakat, onako u prolazu, ponadao da su stavili taster za pješake.
Mislim, svaka čast za slijepe, ali tamo treba onaj taster za pješake.
Debili.
Stariji ljudi misle da su uvijek u pravu jer nista se nece desiti jer vec cca 50-60 godina rade iste stvari bez posljedica
Nekako imaju staracku tvrdoglavost
Ako su vec postavili semafor koji ce kociti saobracaj da bi ljudi imali prelaziti - onda fino treba ovdje pruziti ogradu citavom duzinom. Ograda min 1m i posaditi citavom duzinom i zivu ogradu radi estetike.
manekenka u penziji wrote:Pustili su saobraćaj na kruznom toku ali pjesaci i dalje moraju pretrcavati cestu. Evo kako se pustio saobraćaj, stalo mi je samo jedno auto da pređem, a crveni Suzuki Swift me je zaganjao preko ceste uz sirenu, pa mu se ove prilike sjetim kompletne familije.
Olovska cesta je prekinuta i takva ce ostati godinama.
Makadam koji je ostao nedovršen je pun rupetina koje vode do podzemlja, mozda i do kine.
Na kruznom rade 2 radnika, jedan drzi spahtlu, gladi onaj lift, a drugi ga gleda.
Ma ti si u dobar dan bila tamo. Danas nema ni jednog jedinog radnika . Ne kontam fakat dokle misle ovako.
spree wrote:ma treba pregaziti par pjesaka, pa mozda onda ostali skontaju
Pa pregaženo je par pješaka ove godine i prošle i pretprošle i one tamo, itd.
Dobro to neke "obicne" nesrece. Mislio sam na ova pretrcavanja. Ja znam samo za onog jednog na stupu i bukvalno dan poslije prolazim dole, kad opet neki pretrcavaju. Zao mi je svakog covjeka, ali takvih nekako najmanje.
spree wrote:ma treba pregaziti par pjesaka, pa mozda onda ostali skontaju
Pa pregaženo je par pješaka ove godine i prošle i pretprošle i one tamo, itd.
Dobro to neke "obicne" nesrece. Mislio sam na ova pretrcavanja. Ja znam samo za onog jednog na stupu i bukvalno dan poslije prolazim dole, kad opet neki pretrcavaju. Zao mi je svakog covjeka, ali takvih nekako najmanje.
I dobrp je li bude kriv vozac na stupu u toj situaciji
Da, "vozač je uvijek kriv" pa makar ga udario na sred autoputa. Iako Zakon ne kaže tako, ako ga ubije sigurno će odležati nekoliko dana u zatvoru. Ima tu više faktora. Ako ga porodica tuži, e tu može biti svega. Razna vještačenja uračunljivosti, alkoholiziranosti i sl. jer porodica želi novac od tebe pod svaku cijenu. Ako to ne uspiju tužiće državu jer "ograda nije dovoljno visoka"
ili "iscrtane trake podsjećaju na zebru"... Razne gluposti na sudu mogu proći ako si dovoljno uvjerljiv. Uglavnom ako nisi kriv, proći ćeš tako da će ti se život zgaditi od povlačenja po sudovima, plaćanja advokata i sl.
puz_u_salati wrote:Da, "vozač je uvijek kriv" pa makar ga udario na sred autoputa. Iako Zakon ne kaže tako, ako ga ubije sigurno će odležati nekoliko dana u zatvoru. Ima tu više faktora. Ako ga porodica tuži, e tu može biti svega. Razna vještačenja uračunljivosti, alkoholiziranosti i sl. jer porodica želi novac od tebe pod svaku cijenu. Ako to ne uspiju tužiće državu jer "ograda nije dovoljno visoka"
ili "iscrtane trake podsjećaju na zebru"... Razne gluposti na sudu mogu proći ako si dovoljno uvjerljiv. Uglavnom ako nisi kriv, proći ćeš tako da će ti se život zgaditi od povlačenja po sudovima, plaćanja advokata i sl.
Kakve gluposti pričaš, kakve "iscrtane trake podsjećaju na zebru". Mislim ova mitomanija o tome šta prolazi ili ne prolazi na sudovima mora stati. Sudstvo je na niskim granama ali tvrditi da "razne gluposti prolaze na sudu" je više pretjerano.
Ja ne kocim ovima sto krenu, pretezno se vrate. Da koga udarim samo bi mi auta bilo zao.
Jucer biciklista da nije zakocio bacio bi ga do bosmala, posao da preleti na brzinu.
Kad je skola stanem, kad je zebra pretezno stanem. Ali ona pretrcavanja sa tramvajske direktno u robot na soc. Ma nema sanse da cu pipnuti kocnicu.
Ja stanem, sta cu, ali pretezno sviram do iznemoglosti. Sto je najgore cesto se takvi pjesaci okrenu kao u smislu sta hoces. Onda ih malo nazivam raznim imenima . Nevjerojatno koliko ljudi olako shvataju svoj život i kako se nonsalantno ponasaju. Ma stat ce mi sigurno, gdje ce me zgaziti . Ja na zelenom pjesackom gledam ima li kakve budale da me zgazi, a ono na sred ulice lagano.
Sto vani raja ne pretrcava tako ko muha bez glave? Zato sto iako policije nema nit je mozes vidjet, odjednom se pojave odnekud. I hop samo ti puknu kaznu, pa ti nastavi pretrcavat.
Samo po dzepu. Nista to sto moze poginut, ma da mu objesis tu 10 tijela koja su pregazena, on ce pretrcavat. Al da zna da moze popit 40 KM kazne, razmislit ce.
Jednostavno je tako.
Bila je malo akcija policije, ali stali su. To treba nastaviti. Nastaviti i drzati tu akciju jedno 3 do 4 godine dok se stoka ne nauci. Ne moze drugacije. Jer ovdje zivi stoka, koju moras usmjeriti i objasniti im sta moze, sta ne moze.
Pustite se te price nije mi ga zao. Pa nije ga ni meni zao. Ali je meni zao mene. Jer ja moram onda svaku noc leci u krevet sa mislju da sam nekoga pregazio. Ajd sto sebi sjebe zivot ili pogine, nego se posere i meni u zivot.
Malo je ljudi koji mogu eto tek tako preci preko toga, ono pregazio nekoga ma haj ba sta ima veze, on je kriv. Mislim svaka cast onome ko moze, ja znam da ja ne bih mogao.
nepass1 wrote:Ja ne kocim ovima sto krenu, pretezno se vrate. Da koga udarim samo bi mi auta bilo zao.
Jucer biciklista da nije zakocio bacio bi ga do bosmala, posao da preleti na brzinu.
Kad je skola stanem, kad je zebra pretezno stanem. Ali ona pretrcavanja sa tramvajske direktno u robot na soc. Ma nema sanse da cu pipnuti kocnicu.