GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi C?

Hrvatska
73
24%
Irska
22
7%
Italija
81
27%
Španija
127
42%

Total votes: 303

stalaktit

#576 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: Što meni repliciraš, da nisi fulio čovjeka ? Ja sigurno nisam prognozirao debakl Hrvatske. Mandžukić je zabio 20 golova u dvije sezone što i nije neki veliki uspjeh. Perišić je klupa. Modrića sam naveo kao klasu. Ostali su više-manje mediokriteti u Europi. Malo se gubiš a i čini mi se da si fulio forum.

Živio
Repliciram tebi samo zato što ti repliciraš meni :)

Perišić nije klupa. Perišić je u klubu u kojem postoje i neke taktičke varijante. Nije klupa igrač koji je u Dortmundu zabijao Arsenalu u LP i dao 7 golova u prvenstvu, nego je igrao gdje je taktički bilo pametnije da igra. Nešto kao Džeko u Cityju. Plus, još je mlad.

Ako pod "ostali" misliš na obrambene igrače, da, mediokriteti su. Oni su jedini koji nadoknađuju srcem, ovi naprijed su klasa. Ne zaboravi da Hrvatska igra primjerice bez Olića (sad i Olić nije klasa? :D) Vezni red i napad Hrvatske nikako nisu prosjek. To pokazuje top 10 na FIFA ljestvici :)

@BHF_manijak: pričekaj kraj ovog transfer roka :)
ultima_palabra

#577 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote:Inače, žalosno je što neki ovdje navode trenera kao prednost Hrvatske, moram reći a mi je kao navijaču Hrvatske jako drago što će Bilić otići. Jedini problem je što će ga zamijeniti Štimac...
Pa koji je to hrvatski selektor prošao grupu na velikom takmičenju? Ne računaj Mikada koji je imao supertalentovanu ekipu... samo Bilić. Hrvatska je izgubila 3 godine u samosažaljevanju nakon Turske... da su tada prošli, mogli su napraviti nešto veliko.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#578 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by I am Happy »

stalaktit wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote: Što meni repliciraš, da nisi fulio čovjeka ? Ja sigurno nisam prognozirao debakl Hrvatske. Mandžukić je zabio 20 golova u dvije sezone što i nije neki veliki uspjeh. Perišić je klupa. Modrića sam naveo kao klasu. Ostali su više-manje mediokriteti u Europi. Malo se gubiš a i čini mi se da si fulio forum.

Živio
Repliciram tebi samo zato što ti repliciraš meni :)

Perišić nije klupa. Perišić je u klubu u kojem postoje i neke taktičke varijante. Nije klupa igrač koji je u Dortmundu zabijao Arsenalu u LP i dao 7 golova u prvenstvu, nego je igrao gdje je taktički bilo pametnije da igra. Nešto kao Džeko u Cityju. Plus, još je mlad.
Tako isto Messi i Ronaldo.. igraju samo kada je to takticki opravdano :D
Inace su svijetska klasa, kompletni igraci... ali ipak ne igraju svaku utakmicu
rajv0sa

#579 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by rajv0sa »

BHF_Manijak wrote:
stalaktit wrote: Perišić je ove sezone s klupe onda dao 7 golova i upisao 3 asistencije. Eduardo je dosta povrijeđen, zato je otišao iz Arsenala, ali klasu nije izgubio, samo nema sreće. Mandžukić i Perišić imaju vremena (Perišić jedva punoljetan u cijelom svijetu, a Mandžo je 20 utrpao u klubu koji tone, to zvuči malo bolje nego 10 u recimo engleskom prvaku :D), za Jelavića (41 gol iz prvog dodira) se već čapa pola Engleske, nakon samo pola sezone tamo. Modrića si zaboravio. U svakom slučaju, ukupno 5-6 igrača, uključujući 30-ogodišnjeg Srnu, koji bi ušetali u svaki svjetski klub, osim Reala i Barcelone, koji su ipak svijet za sebe. Pa ti pričaj :)

U svakom slučaju, vrijeme će pokazati :)
Jest jest, svjetska urota protiv Hrvata, mogli bi oni u svako timu igrati samo sto im neko ne da da predju! :lol: :lol: :lol: Daj ba ohladi, da valjaju presli bi nigdje, mani mi se te price "MOGLI BI ovo ili ono", da mogu igrali bi, kraj price! :wink:
A ti si inače poznat kao jako tolerantan i objektivan forumaš :lol:
stalaktit

#580 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

Yahel wrote: Tako isto Messi i Ronaldo.. igraju samo kada je to takticki opravdano :D
Ne skači sebi u usta Yahele. Ovo što si rekao bi onda značilo, sarkastično, da ni Džeko nije baš klasa :)
Meho Kodro

#581 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Meho Kodro »

bELMIN_666 wrote:
FrankSlade wrote:Odakle je ovaj Schildenfeld? To neka fora tipa Eduardo ili?
Ma jok ,lik iz Šibenika :lol: ,ne znam otkud mu ovako prezime.
Židovska obitelj iz Šibenika, otud mu prezime..

Biliću je ekipa dobro igrala na EURU, a dobro su poceli i ovdje, Bilic ima dobar odnos sa igracima, kvalifikacije su bile sarovite, ali kad se plasiraju, onda se "igra"

Hrvatska je zesce uyebana sto je zbog politicko-interesnih stvari mafijas Mamic za selektora stavio mafijasa i hohstaplera Stimca, njih se dva lijepo dogovorila i "podijelila" carstvo, Stimac nikad ne bi bio selektor, ma ni trener da nije izvisio u borbi za predsjednika HNS-a, lik je u 7 godina "trenerske karijere" odradio svega par mjeseci, to njega ni ne zanima previse...
dječak sa šibicama

#582 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by dječak sa šibicama »

It_is_a_Leclerc wrote:Ono što je zanimljvo na ovom našem forumu je da, realno, ne smiješ ni zucnuti slova protiv Hrvatske ili igrača jer si inače "zaslijepljen mržnjom", "lažljivac", "ljubomoran i sujetan" i svašta nešto.
Uglavnom se "zucaju" gluposti.

Srna je pretprosle sezone od strane UEFE proglasen za najboljeg desnog beka Lige prvaka, a ovdje ga se bukvalno ismijava.

Jelavic je proglasen najboljom kupovinom Premier lige (ne bosanskohercegovacke, naravno :-) ) prosle sezone, a ovdje ako ga se i spomene, govori se o panju.

Mandzukic je samo veceras digao cijenu za nekoliko miliona eura, a sto se tice Magatha i njega, prica sa Wolfsburgom je gotova, i opet je taraba. Kad potpise za neki Liverpool, onda ce biti prica kako im je prodan macak u vreci.

Uglavnom, Modric je jedini koji valja (cudno razmisljanje, ako se zna da se o njemu na ovom forumu jos prije godinu dvije pisalo kao o precijenjenom kepecu), ostalo su tarabe, imali su samo srece, sudija ih je volio iako Ircima nije svirao nijedan lakat u glavu a bilo ih je desetak danas :-) i tako dalje, uglavnom BiH i Hrvatska su u pet deka samo sto Hrvatska eto ima trenera :-) :D ako dobiju Talijane, onda ce biti "imali su srece, Italija je ionako losa, i mi bi ih odvalili ali nemamo trenera ni ekipu".

Jok nije ljubomora i zavist. Razumijem komsijsku ljubomoru, ali pisanje gluposti, dno dna.
rajv0sa

#583 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by rajv0sa »

dječak sa šibicama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ono što je zanimljvo na ovom našem forumu je da, realno, ne smiješ ni zucnuti slova protiv Hrvatske ili igrača jer si inače "zaslijepljen mržnjom", "lažljivac", "ljubomoran i sujetan" i svašta nešto.

Srna je pretprosle sezone od strane UEFE proglasen za najboljeg desnog beka Lige prvaka, a ovdje ga se bukvalno ismijava.

Jelavic je proglasen najboljom kupovinom Premier lige (ne bosanskohercegovacke, naravno :-) ) prosle sezone, a ovdje ako ga se i spomene, govori se o panju.

Mandzukic je samo veceras digao cijenu za nekoliko miliona eura, a sto se tice Magatha i njega, prica sa Wolfsburgom je gotova, i opet je taraba. Kad potpise za neki Liverpool, onda ce biti prica kako im je prodan macak u vreci.

Uglavnom, Modric je jedini koji valja (cudno razmisljanje, ako se zna da se o njemu na ovom forumu jos prije godinu dvije pisalo kao o precijenjenom kepecu), ostalo su tarabe, imali su samo srece, sudija ih je volio iako Ircima nije svirao nijedan lakat u glavu a bilo ih je desetak danas :-) i tako dalje, uglavnom BiH i Hrvatska su u pet deka samo sto Hrvatska eto ima trenera :-) :D ako dobiju Talijane, onda ce biti "imali su srece, Italija je ionako losa, i mi bi ih odvalili ali nemamo trenera ni ekipu".

Jok nije ljubomora i zavist. Razumijem komsijsku ljubomoru, ali pisanje gluposti, dno dna.
Objasnio :thumbup:
BHF_Manijak

#584 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by BHF_Manijak »

bELMIN_666 wrote:

A ti si inače poznat kao jako tolerantan i objektivan forumaš :lol:
Kako za koga! :dance: :wink: Drugi nemaju prituzbe! :wink: I jel to sva replika na moj post? :? Nemas nista na sve ono reci vec na objektivnost? Sta je to neobjketivno? Je li mozda objektivno da Hrvati mogu birati u koje ce klubove sem u Real ili Barcu ali eto kao neko ih namjerno nece???

@Stalaktit, koji ba prelazni rok? Pa nisu ovo djeca od po 17-18 godina pa se kao trebaju tek dokazati! Vecini igraca ovo nije prvi euro, ako se dosad nisu prodali, kako majketi ocekujes da se sad prodaju i da kao ovaj euro bude prekretnica??? :roll:
It_is_a_Leclerc

#585 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by It_is_a_Leclerc »

Lijep post. Mada nema nikakve veze s onim što sam ja napisao. Niti su to moji stavovi, niti osjećam bilo kakvu potrebu za odgovorm.

Samo konstatujem - ovdje moraš biti za, ako nisi za, apriori, protiv si.

:roll:
Last edited by It_is_a_Leclerc on 11/06/2012 00:36, edited 1 time in total.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#586 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by I am Happy »

stalaktit wrote:
Yahel wrote: Tako isto Messi i Ronaldo.. igraju samo kada je to takticki opravdano :D
Ne skači sebi u usta Yahele. Ovo što si rekao bi onda značilo, sarkastično, da ni Džeko nije baš klasa :)
Dzeko vrijedi haman 30milona eura :D i covjek je utimu vrijednom milijarde... 10 puta su skuplji od Dortmunda.Da je Dzeko u tom klubu nesto nevjerujem da bi sjedio na klupi :D
Ali pusti se Dzeke... ti si taj koji prosjecnog igraca dize u nebesa :)
leo karan

#587 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by leo karan »

volim sto su hrvati natamburali ove panjeve samo zbog ovih nasih strucnjka koji ne mogu svarit to sto su svjetska ekipa.

btw, italija strasna danas. kakvo pozitivno iznenadjenje :thumbup:
LSD

#588 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Također je činjenica da će EP "prodati" par igrača iz Hrvatske tako da će nastaviti sa kontinuitetom "dobrih udaja". Jebiga, kako posiješ tako ćeš da požanješ. Pa onaj Šinfild ne bi mogao u Želji igrati a čovjek napravio par transfera, trenutno je u ligi petice :oops: Reputacija, rejting i stalni nastupi na velikim takmičenjima čine čuda.
:thumbup: :thumbup: njihovi igraci se prodaju preko repke u najboljim godinama...nije to neka pamet, ali za nas je to viša matematika - nažalost :sad: .. kod nas DEBITUJU 30-godišnjaci, a oni igraci koji imaju neki kvalitet, u dobi oko 25 godina - ne pozivaju se ni na one šire spiskove.
Kome se sad mogu prodavati Spahić sa 31 godinom, Papac sa 32 i Jahić sa 30 :? ...sve je nakaradno kod nas, za razliku od hrvata...kod njih onaj Mamić redovno pravi višemilionske transfere, da ne pricam preko njihove repke koliko se proda igraca (i kasnije afirmiše u tim boljim klubovima)....što se tice nas: pa mi smo sami sebi najveci dušmani...ne bi niko pozvao Zukanovića i Cocalića sad kad su u najboljim godinam i tako kroz repku pogurao te momke u bolje klubove....a i ako debituju kad, debitovat ce nekad sa 30 godina, samo zato što ce tad Spahić i Jahić imati po 36-37 godina....za razliku od hrvata koji od nekakvog Šinfelda i Lovrena napraviše i izvikaše ko fol velika stoperska imena...a svi ti igraci su se preko njihove repke prodali po ligama petice.
JohnnyS

#589 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by JohnnyS »

Image

:lol: :lol: :lol:
bachje

#590 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by bachje »

e nidje veze wrote:po meni ova pobjeda veceras je plod njihovog marketinga tj. napucavanja reprezentacije,vidjet ce mo pravu sliku hrvata u cetvrtak kad budu igrali protive njihovog pencilina tala
1994. godina, kvalifikacije za EP u Engleskoj, Palermo, Italija-Hrvatska 1:2

1995. godina, kvalifikacije za EP u Engleskoj, Split, Hrvatska-Italija 1:1

2002. godina, SP u Koreji i Japanu, Hrvatska-Italija 2:1

2006. godina, prijateljska u Italiji, Italija-Hrvatska 0:2

dobar taj penicilin :D
zaboravio si 99 hrvatska 0-0 italija
Jack Be Nimble

#591 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Jack Be Nimble »

cyprus wrote:I ja se slažem da 24 ekipe na EP nije baš dobra ideja... Ma kako se mi trenutno loše osjećali, i kvalifikacije imaju svoju čar, a ona će time biti ubijena... A sam naš plasman na prvenstvo neće imati težinu, kao što bi imo dosad... OK, to nama hoće biti zanimljivo prvi put, ali nakon toga ćemo i mi uvidjeti da to nije to... Uostalom, ne vjerujem da će se takav sistem dugo zadržati, možda 2-3 prvenstva maximalno...

16 ekipa je taman, uvijek ce biti jedna mozda dvije repke koje su tu da omoguce druge repke da nabiju bolju gol razliku. Ako su dvije drzave domacin onda ce uvijek biti jedna grupa poput grupe B ove godine ili prosli put bila je Holandija, Italija i Francuska meni se cini u jednoj grupi. Po mom razmisljanju teze je osvojiti EP nego SP, jer ako imas srece ekipa moze u SP dogurati do cetvrt-finala a da ne dobije nekog jakog protivnika. Ja bi smanjio SP na 24 :-D. Takodjer bi uveo kvalifikacije za kvalifikacije.
cvrčak_na_hedonizmu

#592 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

LSD wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Također je činjenica da će EP "prodati" par igrača iz Hrvatske tako da će nastaviti sa kontinuitetom "dobrih udaja". Jebiga, kako posiješ tako ćeš da požanješ. Pa onaj Šinfild ne bi mogao u Želji igrati a čovjek napravio par transfera, trenutno je u ligi petice :oops: Reputacija, rejting i stalni nastupi na velikim takmičenjima čine čuda.
:thumbup: :thumbup: njihovi igraci se prodaju preko repke u najboljim godinama...nije to neka pamet, ali za nas je to viša matematika - nažalost :sad: .. kod nas DEBITUJU 30-godišnjaci, a oni igraci koji imaju neki kvalitet, u dobi oko 25 godina - ne pozivaju se ni na one šire spiskove.
Kome se sad mogu prodavati Spahić sa 31 godinom, Papac sa 32 i Jahić sa 30 :? ...sve je nakaradno kod nas, za razliku od hrvata...kod njih onaj Mamić redovno pravi višemilionske transfere, da ne pricam preko njihove repke koliko se proda igraca (i kasnije afirmiše u tim boljim klubovima)....što se tice nas: pa mi smo sami sebi najveci dušmani...ne bi niko pozvao Zukanovića i Cocalića sad kad su u najboljim godinam i tako kroz repku pogurao te momke u bolje klubove....a i ako debituju kad, debitovat ce nekad sa 30 godina, samo zato što ce tad Spahić i Jahić imati po 36-37 godina....za razliku od hrvata koji od nekakvog Šinfelda i Lovrena napraviše i izvikaše ko fol velika stoperska imena...a svi ti igraci su se preko njihove repke prodali po ligama petice.
Kao što je Rahimić debitovao u 30 i nekoj godini :oops: Šega.
volta dzontra

#593 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by volta dzontra »

bELMIN_666 wrote:
cindrlimindrli wrote:
cyprus wrote:I ja se slažem da 24 ekipe na EP nije baš dobra ideja... Ma kako se mi trenutno loše osjećali, i kvalifikacije imaju svoju čar, a ona će time biti ubijena... A sam naš plasman na prvenstvo neće imati težinu, kao što bi imo dosad... OK, to nama hoće biti zanimljivo prvi put, ali nakon toga ćemo i mi uvidjeti da to nije to... Uostalom, ne vjerujem da će se takav sistem dugo zadržati, možda 2-3 prvenstva maximalno...
Ma da se mi hocemo plasirati pa neka ih bude koliko god, sto se mene tice ako je malo 24 neka dojebu i pola afrike. :D
Eno sad, hrvatska ima bazu? Razbili prejadnu irsku i odmah imaju igrace za svaki tim na svijetu, a od 60 minute jedva hodaju. A kako ce vas zabari i furija razvalit' po nosu, ima da vam se manta godinama.
:lol:
Hrvatska je dosla na Euro i dobila Irsku u prvoj utakmici. Ako i ispadnu u grupi sa ESP i ITA nije neki neuspjeh. Osigurali su kontinuitet, dolaze im mladji igraci, lagano ce odraditi smjenu generacija....
Da su reprezentacija puna svjetske klase nisu. Nisu to jos od 98. godine......
Skupina igraca ranga Europa lige s nekoliko igraca iz Lige Prvaka.....kostur tima prave od igaca iz Lga Petice ostatak popune igracima iz ruskih liga i to je to....po tomu se ne razlikuju od vecine reprezentacija na Euru osim samog vrha Njemacka, Spanjolska, Nizozemska, Portugal....
Uopce nije nevjerojatno da izvuku dobar rezultat protiv Italije...ako im se posreci....
Najvjerojatnije nece jer su dosli s mozda najlosijom defanzivnom linijom u zadnjih nekoliko godina (jednostavno nemaju kvalitetu i sirinu u obrani)
Ovo je jedna generacija za prezivljavanje u top reprezentativnom rangu poput one sa Eura iz Portugala....
Na kraju im ovaj Euro moze biti dobar izlog pogotovo igracima poput Mandzukica koji je izletio iz Wolfsburga zbog nekih Magathovih principa a ne sto je napadac ispod nekih standarda sredine tablice bundeslige...euforiji mjesta nema ali i ovo je sasvim dobro
stalaktit

#594 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

BHF_Manijak wrote: @Stalaktit, koji ba prelazni rok? Pa nisu ovo djeca od po 17-18 godina pa se kao trebaju tek dokazati! Vecini igraca ovo nije prvi euro, ako se dosad nisu prodali, kako majketi ocekujes da se sad prodaju i da kao ovaj euro bude prekretnica??? :roll:
Kažem prijelazni rok za Mandžukića, Jelavića i Perišića. Olić, Eduardo i Srna su se već dokazali kao svjetske klase, samo prva dva nisu imali sreće s ozljedama. I prva dvojica bi igrali u bilo kojem svjetskom klubu.

Modrić je već imao bijesnu ponudu Chelsea, ali c'est la vie pa ga nisu htjeli prodati za taj bijesni novac, a Perišićevo, Mandžukićevo i Jelavićevo vrijeme tek dolazi. :)

Lovren isto nema sreće, inače, statistički jedan od najboljih stopera u Francuskoj. Šteta što nije na EP-u, diglo bi mu još cijenu.

U svakom slučaju, 5-6 igrača koji bi ušetali u sve klubove, osim Barcelone i Reala, gdje bi, realno gledano, mogao samo Modrić. A i to je i bolesno previše za zemlju od 4.5 milijuna stanovnika kakva je Hrvatska.
LSD

#595 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by LSD »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
LSD wrote:
Kao što je Rahimić debitovao u 30 i nekoj godini :oops: Šega.
Tacnije, debitovao u 32 :lol: :sad: tragikomedija...a covjek je najmanje bio kriv za to i volio bih da jednog dana (kad okonca svoju karijeru) o tome sam Rahimić progovori javno....dok je bio u najboljim godinama i standardan član jednog CSKA, prije njega su igrali nekakav Grujići, Kerkezi , Jakirevići ccccc ...kod Bake kockara i Pašalića :oops:
Da ne pominjem debitanta sa 35 kuka Brunu Akrapovića, Piplicu sa 30 i kusur, kao i Hujdurovića debitanta sa 32 godine, a i Grlić je sa 30 kuka bio debitant :lol: :lol: ma mi smo cirkus...i tako nam je godinama.
ultima_palabra

#596 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by ultima_palabra »

stalaktit wrote:U svakom slučaju, 5-6 igrača koji bi ušetali u sve klubove, osim Barcelone i Reala
Ako ponoviš to deset puta, neće biti ništa tačnije nego prvi put :)
dječak sa šibicama

#597 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

It_is_a_Leclerc wrote: Lijep post. Mada nema nikakve veze s onim što sam ja napisao. Niti su to moji stavovi, niti osjećam bilo kakvu potrebu za odgovorm.

Samo konstatujem - ovdje moraš biti za, ako nisi za, apriori, protiv si.

:roll:
Pa i ja sam uglavnom govorio okvirno.

Logicno da se o Hrvatskoj ili Srbiji ne moze misliti kao o Estoniji ili Engleskoj, jer su komsije. I Estonci o Litvaniji valjda ne govore sa istim emocijama kao o Portugalu, recimo. Valjda.

Normalna je zavist i ljubomora, kod nas na balkanu je to nacionalni sport, crkavanje komsijske krave :D ali neke izjave su bas van zdravog razuma.

Ko eto Italija je puna mega zvijezda, prosjecan ljubitelj fudbala zna za Bufona i Pirla, mozda jos jednog dvojicu, ostali su onako... nepoznanica. A ljudi igraju kao navijeni. Kvaliteta, ocito.

Portugal pun velikih imena, kao i Francuzi, pa i Englezi, a imaju puno od toga u vraziju materinu. Ili Holandija.

Od svih do sada vidjenih, najvise pokazali Rusi, Danci, Talijani i Hrvati, a svi zajedno nemaju zvijezda koliko ima Holandija. Ali zato imaju stabilne ekipe sa kvalitetnim igracima, ne toliko razvikanim kao recimo engleske zvjezdice, ili holandske, ili portugalske.

Sto po meni samo ide u prilog kritike "biznis fudbala" kakav je zadnjih godina postao kroz onu LP i one dosadne reklame sa uvijek istim zvjezdicama, gdje se potenciraju nekakav Neymar i slicni zongleri. Obicni marketing koji nekima ocito pokvari dodir sa realnim okvirima fudbala.
dječak sa šibicama

#598 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

bachje wrote:
e nidje veze wrote:po meni ova pobjeda veceras je plod njihovog marketinga tj. napucavanja reprezentacije,vidjet ce mo pravu sliku hrvata u cetvrtak kad budu igrali protive njihovog pencilina tala
1994. godina, kvalifikacije za EP u Engleskoj, Palermo, Italija-Hrvatska 1:2

1995. godina, kvalifikacije za EP u Engleskoj, Split, Hrvatska-Italija 1:1

2002. godina, SP u Koreji i Japanu, Hrvatska-Italija 2:1

2006. godina, prijateljska u Italiji, Italija-Hrvatska 0:2

dobar taj penicilin :D
zaboravio si 99 hrvatska 0-0 italija
Ma dobro, ja to vadim sa wiki :D znam samo da Italija jos nikada nije pobijedila Hrvatsku, ali za sve postoji prvi put :D
Kemal Malovčić

#599 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by Kemal Malovčić »

čime se roka ovaj slaven pilić?
stalaktit

#600 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska

Post by stalaktit »

ultima_palabra wrote: Ako ponoviš to deset puta, neće biti ništa tačnije nego prvi put :)
A ježi ga, što ću kad vam moram zbrajati. Ako Olić koji je zabijao po 3 gola u polufinalima LP, bio 2 puta u finalu LP, igrao za Bayern pola karijere, Eduardo koji je bio prva špica Arsenala i Modrić kojega je htio ovogodišnji europski prvak nisu vama svjetske klase, ja ne znam tko jest. Za Jelavića se vidi da je izvanserijski, to je već 4. Ova dvojica zadnja, Perišić i Mandžo, su u samom vrhu, s tim da je Perišić na tom lijevom krilu još veći potencijal i već igra za prvaka Njemačke.

To vam nije dovoljno, i još uvijek vam je razlika između BiH i Hrvatske samo u "pristupu i treneru". Pa rekoh, ako ponovim, možda se preispitate. Ali ne možete vi to, pa se ja povlačim :)
Locked