Stari wrote:ako sam ja dobro sve zbrojio i oduzeo ...neda mi se sad ganjati po enciklopedijama ...ali cek malo.Holandija je fenomen u negativnom kontekstu definitivno...vječito zvučna imena, more zvijezda u timu, ali ne mogu meda nikako, gluho bilo šta je to.....kakve su generacije imali pa ništa osim ono jednom za Gullitom i Van Bastenom, gledaj danas: Van Persie, Robben, Sneider, Van der Vart, van Bommel, Huntellar, De Jong.....pa gledajući imena imaju najzvučnija imena od svih repki, ali jebi ga ne igra samo ime...ja sam čuo da oni imaju opasnih problema sa disciplinom i svlačionicom, da tu vječito nešto ne štima, ali eto njihov problem, samo je stvarno jadno da decenijama ne mogu niša, a vazda extra ekipa po imenima...
finale svjetskih prvenstava : 3 puta
jedno polufinale SP-a:
Polufinale evropskih prevnstava : 4 puta
Jednom bili u finalu i osvojili EP.
Vjeciti gubitnici...
Ovo onako po sjecanju jer sam sve ove utakmice gledao ... nisam njihov navijac...ali ovaj spisak se ne moze smatrati nistavnim.
GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Kuvet
#576 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
-
sumirprimus
#577 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
njima trba jedan diktator,i da odma posalje kuci jedno trojicu,pa iduci koji bi da pravi sranja doobro da razmisli...
disciplina,hemija,puno zvjezdica,sta god da je razlog vidi se da nesto ne stima...o holandezima...
ono, prije nekih desetak godina, godina gor dol,izletilo je da su uu svlacionici bili podijeljeni na "bijele i crne"..al sad su skoro svi bijeli
sta je sad majka mu stara...???
i izredio ih je cojk sinoc sve...ne mogu rec da ih nije ubaico u igru,al opet ne ide...
btw...golcina RVP i to desnom...
disciplina,hemija,puno zvjezdica,sta god da je razlog vidi se da nesto ne stima...o holandezima...
ono, prije nekih desetak godina, godina gor dol,izletilo je da su uu svlacionici bili podijeljeni na "bijele i crne"..al sad su skoro svi bijeli
i izredio ih je cojk sinoc sve...ne mogu rec da ih nije ubaico u igru,al opet ne ide...
btw...golcina RVP i to desnom...
-
Stari
#578 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Kuvet wrote:Vjeciti gubitnici...Stari wrote:ako sam ja dobro sve zbrojio i oduzeo ...neda mi se sad ganjati po enciklopedijama ...ali cek malo.Holandija je fenomen u negativnom kontekstu definitivno...vječito zvučna imena, more zvijezda u timu, ali ne mogu meda nikako, gluho bilo šta je to.....kakve su generacije imali pa ništa osim ono jednom za Gullitom i Van Bastenom, gledaj danas: Van Persie, Robben, Sneider, Van der Vart, van Bommel, Huntellar, De Jong.....pa gledajući imena imaju najzvučnija imena od svih repki, ali jebi ga ne igra samo ime...ja sam čuo da oni imaju opasnih problema sa disciplinom i svlačionicom, da tu vječito nešto ne štima, ali eto njihov problem, samo je stvarno jadno da decenijama ne mogu niša, a vazda extra ekipa po imenima...
finale svjetskih prvenstava : 3 puta
jedno polufinale SP-a:
Polufinale evropskih prevnstava : 4 puta
Jednom bili u finalu i osvojili EP.
Ovo onako po sjecanju jer sam sve ove utakmice gledao ... nisam njihov navijac...ali ovaj spisak se ne moze smatrati nistavnim.
Da , relativisticki gledano mogu se nazvati vjecitim gubitnicima ako to recimo gledas sa aspekta nekih , poput Brazila, Njemacke , Italije , Argentine ..........Ako promijenis tacku gledista i pocnes sve to skupa gledati ocima svih nas ostalihstvar se donekle mijenja
-
ja71
#579 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Sta ti je Svabo.
Zavrsava sinoc utakmica a njemacki komentator govori
da se Njemacka jos uvijek nije 100% kvalifikovala
jer postoji mogucnost ako zijane od Danaca
a Portugalci nasiju Holandjane da bi mogli kao
3. zavrsiti u grupi. Taba bi gol razlika odlucivala.
-
missko
#580 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Moja idealn opcija bi bila Svabo dobije Dance i Holandija razguli Portugala i dalje idu Oranjdjasti i Svabo.ja71 wrote:Sta ti je Svabo.
- cyprus
#581 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Glupo je holandske rezultate kroz historiju nazivat gubitničkim i ništavnim... Treba napomenuti da je Holandija značajno manja država od Brazila, Argentine, Engleske, Njemačke, Španije, Italije, Francuske... pa je opet kroz veći dio fudbalske historije mogla rame uz rame sa njima... A ti porazi u završnicama se više mogu smatrati njihovim pehom, nego kao ništavnost... 
-
ja71
#582 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
teoretski znaci u toj grupi jos uvijek mogu svi proci ili ispasti. Mada su npr. Holandezima sanse jako male i moraju se uzdati u Svabe. Svi ostali imaju mogucnost prolaz licno rijesiti u svoju korist.missko wrote:Moja idealn opcija bi bila Svabo dobije Dance i Holandija razguli Portugala i dalje idu Oranjdjasti i Svabo.
- cyprus
#583 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
ja71 wrote:teoretski znaci u toj grupi jos uvijek mogu svi proci ili ispasti. Mada su npr. Holandezima sanse jako male i moraju se uzdati u Svabe. Svi ostali imaju mogucnost prolaz licno rijesiti u svoju korist.missko wrote:Moja idealn opcija bi bila Svabo dobije Dance i Holandija razguli Portugala i dalje idu Oranjdjasti i Svabo.
Sad meni nije jasno zašto svi govore da su Holandezima šanse veoma male (reče Bilić 4%
Ovako, zar Holandiji nije dovoljno da uzme Portugal sa dva razlike (nije nerealno) i da Njemačka mlatne sjeverne susjede (što se podrazumijeva)? Po meni su to vrlo realne šanse, ako u nečemu ne griješim...
-
am2804
#584 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
I ja se nadam tome, dragi su mi Holanđani (mislim na nogomet) uvijek bili.......međutim njihova odbrana je gora od naše, pored toga većina ih se ponaša ko mala djeca - nikom lopte ne daju ... Persie, Roben, Ibrahim, Vart.........žao mi onog Snajdera.......jedini pokušava to nešto uvezati.missko wrote:Moja idealn opcija bi bila Svabo dobije Dance i Holandija razguli Portugala i dalje idu Oranjdjasti i Svabo.ja71 wrote:Sta ti je Svabo.
- AmiĐa_Idriz
#585 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
missko wrote:Moja idealn opcija bi bila Svabo dobije Dance i Holandija razguli Portugala i dalje idu Oranjdjasti i Svabo.ja71 wrote:Sta ti je Svabo.
i ja bi volio tako...ali teško,,
- cvrčak_na_hedonizmu
#586 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Sad svi pametni nakon dva poraza Holadnije, gdje ste bili prije
Svi, većina, su prognozirali prolaz Švaba i Holanđana, odjednom ne valja Holandija
Taktičari
@cyprus, Holandija može proći po tvom scenariju. Švabe dobiju Dance i Holandija dobije Potugala 2 razlike. Realno, nema šanse da ih mogu dobiti. Odbrana im je smiješna ( što sam već pisao i rekaod a će proći Portugal i Švabe/Holandija )
Taktičari
@cyprus, Holandija može proći po tvom scenariju. Švabe dobiju Dance i Holandija dobije Potugala 2 razlike. Realno, nema šanse da ih mogu dobiti. Odbrana im je smiješna ( što sam već pisao i rekaod a će proći Portugal i Švabe/Holandija )
- Cracked
#587 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
nema sinoc gledajuci kako holandija igra sazluzili su 5 da prime a ne 2. Ko djeci im lopte uzimaju. Doduse svabo je svabo
- Lakat Jebić
#588 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
ja ocam na onoj "opcoj" temi rekao da holandjani ispadajucvrčak_na_hedonizmu wrote:Sad svi pametni nakon dva poraza Holadnije, gdje ste bili prijeSvi, većina, su prognozirali prolaz Švaba i Holanđana, odjednom ne valja Holandija
![]()
Taktičari![]()
- 2407
-
todd_smith
#590 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Ne sjecam se da je ikada ovakva situacija bila u nekoj grupi smrti na velikom takmicenju, fakticki svi mogu proci tj ispasti
Osjecam da ce sutra biti vise napeto nego ovosezonska zavrsnica EPLa
Osjecam da ce sutra biti vise napeto nego ovosezonska zavrsnica EPLa
-
5 0 5
- Jack Be Nimble
#592 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Znaci ako sve tri ekipe imaju po 6 bodova, Njemacka ispada?
- AlenKurt
#593 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Hoće li se ponoviti "Nurbeški masakr" iz 2006.?
http://www.index.hr/euro-2012/clanak/ni ... 21026.aspx
- AmiĐa_Idriz
#594 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Joj kad vidjeh onu paprikicu na vrhu odma mi se stomak javiiiAlenKurt wrote:Hoće li se ponoviti "Nurbeški masakr" iz 2006.?
- muhafuca
#595 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Tanke šanse ali nadam se da Švabe i Holandezi idu dalje
Portugalci su mi vazda ciganija bili
Portugalci su mi vazda ciganija bili
- hrle1976
#596 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Portugal - Holandija 2-4 (bice zutih i crvenih na sve strane)
Danska - Njemacka 0-0
Danska - Njemacka 0-0
-
juve21
#597 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Portugal i Njemacka idu dalje 
-
juve21
#598 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
AmiĐa_Idriz wrote:Joj kad vidjeh onu paprikicu na vrhu odma mi se stomak javiiiAlenKurt wrote:Hoće li se ponoviti "Nurbeški masakr" iz 2006.?
- zecko_kupuz
#599 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
Jao, kad se sjetim SP-a u Njemačkoj, kakva je ono makljaža bila. Moglo bi i sad biti svašta, Portugalci recimo čuvaju rezultat, rastežu, glume, Holanđani nervozni...hrle1976 wrote:Portugal - Holandija 2-4 (bice zutih i crvenih na sve strane)
-
5 0 5
#600 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal
holandija je uzela portugal samo jednom u zadnjih deset utakmica. nikad s 2 razlike.