Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#576 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Velkoski »

Ma ne, nije se transformacija sa začelja tabele u vrh desila u prvoj sezoni AO-a, na to sve je najveći utiiiicaj imala njegova sposobnost da probudi skrivene talente svojih, u to doba izvanrednih, igrača. :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:

Sve su ovo teorije zavjerA izmišljene od strane bordo dijela masona. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Želimo kip najsposobnijem i najsvevišnijem treneru i menadžeru svih vremena ispred BIBIAJ-a. :bih: :bih: :bih:

@ganjeta

Naravno da je riječ o Fatih Amar Ekberu koji ima moć da napravi bogovski i nepobEdivi tim preko zimske pauze. :bih: :bih: :bih: :bih:
Last edited by Velkoski on 20/09/2013 01:00, edited 1 time in total.
ganjeta

#577 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by ganjeta »

Što će ti kip Ivice Osima?!

:kiss:
cvrčak_na_hedonizmu

#578 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Pravilnije je reći teorije zavjera bordo bijelih paćenika koji svoje neuspjehe pravdaju tuđim uspjesima ;

Kompletno promijenjen igrački kadar ( čini mi se da je 15-ak novih igrača došlo -među njima je bio povratnik iz Travnika Muamer Svraka , isto toliko napustilo Grbavicu - jedna od njih je bio Feđa Dudić ) :-D prosjek od haman 10.000 na Grbavici, veliki stručnjak, veliki klub gladan uspjeha, Alen Mešanović u ekipi, recept za uspjeh.

Za deset godina, među bordo bijelim paćenicima, će biti priča kako je Željo kupio duplu krunu :oops: i da je bezočna pljačka sudija iz Austrije razlog poraza bordo loosera na Zubanpolju davne 1998 godine ;

Neki tim jednostavno nema to nešto, džaba sve, neki to ima ;
Mračajski proto

#579 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Mračajski proto »

Još plate bordo-bijeli momci da vam ukinu Kvesića i Zolotića. Jesi l' vidio, kako ti kažeš, paćenika? :sad:
Još Svraki sihre bace i on počne obrve čupati.

Još vam i Koldžu pošaljemo... Al' ne cijenite ni to.
ganjeta

#580 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by ganjeta »

mletavi u dure je :lol: .

Nego , popiša vas Safet kvalitetno :skoljka: :thumbup:.
antifascism

#581 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by antifascism »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Pravilnije je reći teorije zavjera bordo bijelih paćenika koji svoje neuspjehe pravdaju tuđim uspjesima ;

Kompletno promijenjen igrački kadar ( čini mi se da je 15-ak novih igrača došlo -među njima je bio povratnik iz Travnika Muamer Svraka , isto toliko napustilo Grbavicu - jedna od njih je bio Feđa Dudić ) :-D prosjek od haman 10.000 na Grbavici, veliki stručnjak, veliki klub gladan uspjeha, Alen Mešanović u ekipi, recept za uspjeh.

Za deset godina, među bordo bijelim paćenicima, će biti priča kako je Željo kupio duplu krunu :oops: i da je bezočna pljačka sudija iz Austrije razlog poraza bordo loosera na Zubanpolju davne 1998 godine ;

Neki tim jednostavno nema to nešto, džaba sve, neki to ima ;
:lol: :lol: :thumbup:
Eborg

#582 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Eborg »

Koji ste vi samo paćenici.
omega369

#583 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by omega369 »

ultima_palabra wrote:
omega369 wrote:ako je iko sumnjao, naravno da ce sarajevo biti kaznjeno, kao i uvijek. za sve druge klubove postoje razliciti arsini osim za Sarajevo. samo tu su svi uvijek jednoglasni, stoka korumpirana :twisted:
Zanimljivo, kad odeš na banjaluka forum oni to isto kažu za sebe :D
Moze svako pricati sta hoce ali odluke su javne i objavljivane. Sarajevo nikada nijednu odluku nije dobilo u svoju korist i to je fakat. NIKADA. U BL je napadnut i udaren IGRAC Sarajeva nakon cega su igraci Sarajeva otisli u svlacionicu i nisu htjeli izaci. susret je registrovan u korist Borca. Naravno, vi mozete reci...to je bio neki drugi savez ali praksa je ista.

Sudija je na grbavici udario naseg igraca i opet je registrovano kontra nas. Gavaric je bio pod suspenzijom, ali trener lafo nije znao, registrovano kontra nas.... milion primjera...

Ovo jucer je bila cista kuhinja protiv FCS
strong69

#584 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by strong69 »

Drago mi je da je "objektivnim" forumskim Manijacima ocito zadovoljstvo sto je tekma registrovana ovim rezultatom i to ne iz sportskih razloga.
ultima_palabra wrote:
omega369 wrote:ako je iko sumnjao, naravno da ce sarajevo biti kaznjeno, kao i uvijek. za sve druge klubove postoje razliciti arsini osim za Sarajevo. samo tu su svi uvijek jednoglasni, stoka korumpirana :twisted:
Zanimljivo, kad odeš na banjaluka forum oni to isto kažu za sebe :D
Dao sam sebi pravo da kopiram samo neke od odluka koje su donijeli na stetu Sarajeva od kolege Gandalfa Sivog sa druge teme. Pa vidite je li paranoja?
GandalfSivi wrote:
Ali da se vratimo na odluke protiv Sarajeva, ovako na prvu.

Jos od utakmice Sarajevo-Dinamo, Petrovica i lafo konzerve.
Pa onda Celik - Sarajevo, prekinuta utakmica, neko sudiju pogodio, pa se ponovi utakmica (navodno, nasi insistirali).
Borac - Sarajevo, udari levat igraca (haaaalooo, igraca) u glavu, normalno da izadjemo, 3:0 za njih.
Zeljo - Sarajevo, sudija nakautira naseg igraca, 3:0 za Zelju.
Prva smo ekipa (zajedno sa Zeljom), kojoj nije dozvoljen izlazak u Evropu.
Slavija - Sarajevo, ista situacija kao jucer, utakmica nastavljena, nije ni tribina ispraznjena.
Sloboda - Sarajevo, igra im igrac sa tri zuta, po svim pravilima automatski 0:3, oni kazu da nisu znali, ponovi se utakmica.
Velez - Sarajevo, par momaka koji su neorganizovano otisli da gledaju tekmu istjerani sa stadiona, iako su im i domaci navijaci aplaudirali.
Onda prekid od skoro sat vremena zbog transparenta Armija BiH protiv Leotara.
Onda opet Slavija i njihov transparent.
Sada registrovana utakmica 0:3 i suspenzija Koseva (i da ponovim, koliko god se slagao oko toga da su kreteni, skontaj da su u sustini likovi uletili na stadion, pretrcali isti i jedna baklja bacena na jug, igrace niko nije ni pogledao).

To samo na prvu, ne mogu svega ni da se sjetim vise...
Opetja033

#585 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Opetja033 »

ganjeta wrote:
leet wrote:Sad su i ljiljani problem..

Nema gore sorte od Bošnje, definitivno.
:thumbup:

Neka je cool mahati petokrakom na protestima za JMB.

Jebem glupog Bošnju!

I bolje ne zaslužuje :wink: .
:thumbup:

Kakav pacijent moras biti pa da pitas sta ce zastava sa ljiljanima na ligaskoj utakmici. I sada oni kao pametni i govore kako je nasa liga losa. Pa gledate li vi Primeru? Francusku ligu? Zastave Baskije, Katalonije, Andaluzije, Korzike, Sardinije?

Ljiljani su zastava RBiH. Historijska zastava nase drzave. I uvijek ce je biti. Ma sta kompleksasi imali da kazu po tom pitanju. Ionako vas niko ne jebe ni 5% jer ste manjina. Tacka.
ultima_palabra

#586 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by ultima_palabra »

strong69 wrote:Dao sam sebi pravo da kopiram samo neke od odluka koje su donijeli na stetu Sarajeva od kolege Gandalfa Sivog sa druge teme. Pa vidite je li paranoja?
Jbg, udrobljeno je ovdje svašta još od lige SFRJ... i mi smo ostajali bez licence, dobivali zabranu gledalaca zbog pjesme, igrači bili kažnjavani na osnovu video snimka... sve su to presedani u našoj ligi.

Jučer objektivno nije bio toliki incident da se utakmica ne može nastaviti... kome i zašto je bio u interesu ovakav ishod, iskreno nemam pojma.
BlueBlood

#587 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by BlueBlood »

palermo wrote:
Dakle, kao što rekoh, oni uspostavljaju sistem vrijednosti koji ima da poštuješ. pa određuju ko je pravi navijač (BHF Manijak ) određuju ko je patriota i uče patriotizmu (blue blood) određuju ko je vrijedan i ko valja a ko ne valja, šta ja moram a šta ne smijem, uspostavljaju mjeru vrijednosti čovjeka i načina ponašanja.(leet, wannabe cvrčak itd) . Do juče su i ona dvojica bakljonoša bili u tom krugu koji određuje prave vrijednosti, ako njih dvojica odluče da ćemo pjevati himnu ima da se pjeva.
Onako patriotski.
ja sam tebi u svom prethodnom postu sve fino objasnio, zasto Himna "Jedna si Jedina" i zasto Ljiljani!

A sad da ti i na ovaj post odgovorim, sve je suprotno onome o cemu ti pricas! Da je stav grupe bio da se napadnu vjerovatno bi onda vise od 4 covjeka uletila u teren, ovo je stav pojedinaca,njih cetvorice sto su uletili i desilo se sto se desilo! Nemozes generalizirati sve navijace na osnovu pojedin(a)ca!

Ne zelim dalje da ulazim u raspravu s tobom jer vidim da pises o navijacima isto kao kad bi ja pisao o kvantnoj fizici, nidje veze!
Last edited by BlueBlood on 26/09/2013 13:45, edited 1 time in total.
ganjeta

#588 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by ganjeta »

spacek wrote:Savez mora donijeti pravila i kazne za krsenje istih koji ce vaziti za sve klubove u Premier ligi...
Ovako ispada da postoje neka pravila koja se sprovode blago i ekstremno!

Po meni je Sarajevo adekvatno kaznjeno (navijac sam Sarajeva), ali promatrajuci ponasanje navijaca drugih ekipa i blage kazne, onda ova kazna ispada vise nego nepravedna!
Da se ovo kojim slucajem desilo u Banja Luci...i da se ovakva kazna izrekla FK Borcu, prvo sto bi se desilo, to je da bi se Borac povukao iz lige, a za njim i svi ostali klubovi iz RS koji su u ligi...ista situacija je i sa klubovima sa predznakom Nogometni.
Onda ispada da se jedinom mogu kaznjavati klubovi tipa Zelje, Sarajeva, Celika, Veleza itd...sa tim kvazi-predznakom Bosnjacki!

Savez je donio pravednu odluku, ali nepravednu naspram dosadasnjih odluka za druge klubove!

Sto se tice FK Sarajeva, ono je duzno kao domacin obezbjediti sigurnost na stadionu, da li preko zastitarskih agencija i policije ili na neki drugi nacin, ali isto tako ako dodje do propusta, onda je kaznjen klub, a na klubu je da se tuzi za policijom i agencijama za naknadu nastalih troskova usljed njihovih propusta kao najamnika!
Takodjer, vrijeme je da konkretno FK Sarajevo pokrene tuzbe i protiv navijaca koji su doveli do prekida, ali i da istim zabrane ulazak na tribine ma ko god da su!

Ne bih da budem advokat velikana iz Kurtonove, ali im se desila dva puta ovakva situacija.
Pitarrr82

#589 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Pitarrr82 »

Ma normala sve :thumbup: od sad prvo ulijetanje navijaca protivnickog tima mi ne trebamo u svlacionicu, nego u bus odmah!

Mi eto nismo ugrozeni kad nam na Grbavici zadnji, predzadnji derbi ne mogu se sjetiti uleti manijak s nekim predmetom u ruci, zaustave lika i mi nastavimo tekmu... od sad pravac bus!
Katcha_Vendy

#590 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Katcha_Vendy »

Pitarrr82 wrote:Ma normala sve :thumbup: od sad prvo ulijetanje navijaca protivnickog tima mi ne trebamo u svlacionicu, nego u bus odmah!

Mi eto nismo ugrozeni kad nam na Grbavici zadnji, predzadnji derbi ne mogu se sjetiti uleti manijak s nekim predmetom u ruci, zaustave lika i mi nastavimo tekmu... od sad pravac bus!
I 3:0 za protivnika, a ne za vas... :lol:
insaneinthebrain

#591 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by insaneinthebrain »

:lol: :-)
Phil Jackson tvrdi: Pet godina sam bio žrtva trgovine ljudima u BiH
alija gdje su pare :oops:
Nakon Portugala, stigao je u Bosnu i Hercegovinu gdje su mu obećavali dobru plaću i igranje u elitnom razredu bh. nogometa. Međutim, piše navedni izvor, tada je krenula njegova drama.

"Igrao sam u FK Laktaši odakle sam prešao u Čelik gdje su mi platili samo četiri mjeseca iako sam imao ugovor na godinu i pol. Nakon toga su me prebacili u Slobodu gdje je situacija bila najteža jer nisam primao plaću već određen dio od kojeg nisam mogao plaćati ni održavanje stana", kazao je Jackson ministru rada Kolumbije.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/phil-jac ... /131020053
Havatar

#592 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Havatar »

insaneinthebrain wrote::lol: :-)
Nakon Portugala, stigao je u Bosnu i Hercegovinu gdje su mu obećavali dobru plaću i igranje u elitnom razredu bh. nogometa. Međutim, piše navedni izvor, tada je krenula njegova drama.

"Igrao sam u FK Laktaši odakle sam prešao u Čelik gdje su mi platili samo četiri mjeseca iako sam imao ugovor na godinu i pol. Nakon toga su me prebacili u Slobodu gdje je situacija bila najteža jer nisam primao plaću već određen dio od kojeg nisam mogao plaćati ni održavanje stana", kazao je Jackson ministru rada Kolumbije.

:lol:
Nasli njemu iz uredjene Kolumbije to da rade :mrgreen:
Maharadza

#593 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Maharadza »

insaneinthebrain wrote::lol: :-)

Komentari sve rekli:
Žrtva???? A jedno vrijeme sam ga vidjao po Zenici svaki dan ide sa kafe na kafu, iz prodavnice u prodavnicu, te u ovaj te u onaj restoran. Da je meni bit takva žrtva, veća žrtva ovdje sam ja koji studiram i na kojem profesori lijece svoje komplekse i koji je radio na grajdevini 6 mjeseci za mjesečnu platu od 200 maraka i koje dvije nisam dobio usput. Tugo moja... on je žrtva, ma mamu ti bre yebem neradnicku.
hoš ti u Bosnu
:lol:
Eborg

#594 Re: Premijer Liga BiH 2013/2014

Post by Eborg »

Ma laže kao pas. Viđao sam ga non-stop po Zenici kako šeta i sjedi po kafanama, što sam, što sa suprugom i djetetom. Čak sam i razgovarao s njim.

Imao je platu 5000 KM i onda se počeo qrčiti i bio je suspendovan u Čeliku. Ako je to žrtva trgovine ljudima onda ne znam stvarno.
KPNCTNJAH

#595 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by KPNCTNJAH »

Da ne postavljam na temu o Premijer ligi jer ce biti obrisano... gdje su bili ovi jadovi novinari kad smo mi ovakav gol primili ...

pa na toj istoj utakmici onaj start nad Suljicem, sudija pokazao samo zuti karton... da ne spominjem druge greske na nasu stetu ili one koje su isle u korist glavnim rivalima... zato se novinarcicima sjetim bliznjih...
Butmiran

#596 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Butmiran »

Penal koji nam nije sviran u Banjaluci, isto prošla sezona itd. itd.
LSD

#597 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by LSD »

0:59 :lol: :lol:

Kako se tanovci znaju brukati sa ovim jadnim penalima :shock: :oops: obrukaše grad na svakom koraku.... da ne bude zabune - ovo je prikladan materijal za ove teme (pošto ima klipova iz prošle sezone).

dajte malo hejta po tanovcima, nismo odavno 8-) :D ....slabo ih nešto pljujemo u zadnje vrijeme.
omega369

#598 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by omega369 »

vas penal na otoci? Vas gol u Zenici? Gol protiv Borca? Vase 'igre' protiv Radnika i leotara? i ti se nekom javljas :lol: :lol: nevjerovatno
salle_eh1986

#599 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by salle_eh1986 »

omega369 wrote:vas penal na otoci? Vas gol u Zenici? Gol protiv Borca? Vase 'igre' protiv Radnika i leotara? i ti se nekom javljas :lol: :lol: nevjerovatno
to ti najbolje opravdanje?
LSD

#600 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by LSD »

omega369 wrote:vas penal na otoci? Vas gol u Zenici? Gol protiv Borca? Vase 'igre' protiv Radnika i leotara? i ti se nekom javljas :lol: :lol: nevjerovatno
nemojte se prati preko nas
Post Reply