Zaljev Hammamet, unutar kojeg se nalaze Hammamet, Port El Kantaoui, Sousse i Monastir, poznata je turistička zona. Hammamet je bio prva turistička destinacija Tunisa i poznat je kao "tuniški Saint Tropez". U Sousseu, gradu u kojem je rođen bivši tuniški predsjednik Ben Ali, između ostalog valja posjetiti veliku medinu, gdje možete osjetiti sve čari cjenkanja sa dobro potkovanim tuniškim trgovcima - "spešl prajs for ju maj frend, ajl giv ju gud prajs". Vješto trgovačko oko često će pogriješiti pa Hrvate zamijeniti s Rusima, tako da će veselo, nesvjesni značenja, dovikivati "pas mater", iskrivljenu verziju ruskog "posmotri". Moderno turističko mjesto u predgrađu Soussea, Port El Kantaoui, osim po luksuznoj marini u kojoj su usidrene brojne jahte i brojnim barovima i restoranima, poznato je i po velikom zabavnom lunaparku, mini zoološkom vrtu te fontani koja svake večeri svira i mijenja boje. Na putu prema jugu iduća je postaja Monastir, u kojem valja pogledati prekrasni mauzolej prvog tuniškog predsjednika Habiba Bourguibe i tvrđavu Ribat.
http://www.index.hr/black/clanak/tunis- ... 81824.aspx
I sve je ovako kako pise posebno oko trgovaca. Ja prosle godine sa zenom setam u ovoj luci Port Kantavi i ispred nas setaju dvoje starijih, mislim da su bili Rusi ili Njemci i prolaze pored jedne radnje suvenira i pitaju trgovca na engleskom koliko kosta neki suvenir, ovaj im rece i ovi samo produzise, trgovac za njima te moze jeftinije, te vratite se, dacu vam dobru cijenu, a ovi stranci nista samo odose, a kad im ovaj Tunizanin poce je.bat sve po spisku na tunizanskom dijalektu, svega im se sjetio
Udjem ja u jednu radnju i pitam cijenu za jedne patike, a ovaj ce meni koji ti treba broj, ja opet koliko kosta, a on meni koji ti treba broj..vidim ja sta on hoce i izadjem iz radnje i nastavim dalje, kad eto ti njega za mnom, opet ponavlja koji ti treba broj, a ja ga pitam koliko kostaju, a on opet pa reci koji ti treba broj, ja samo nastavim dalje, a on opet za mnom i pukne mi film i odbrusim ja njemu na arapskom, a on tade ko ukopan i vrati se nazad
Drugi dan setam ja tom lukom i nikog nista ne pitam koliko sta kosta,kad ce ti jedan hellou, izvolite, dobre cijene, ima ovo ima ono, a ja sutim i nastavim, on opet za mnom i nest cavrlja na engleskom, a ja opet sutim i tako nekoliko metara, ja sve sutim kad ce ti on meni ju ar d bigest rasist in d vorld