Konstitutivnost jeste Ustav. Upravo zbog te konstitutivnosti su ljudi podnijeli zalbu, procitaj je nece ti nista bitiCanton wrote:Sjedic i Finci su apelaciju predali zbog ustava a ne zbog konstitutivnosti.
Konstitutivnost ce ostati ali ce se i omogociti onima koji nisu konstitutivci da mogu biti birani.
Kao i oni koji su konstitutivni al ne mogu biti birani npr. Bosnjak iz RSa ne moze biti clan predsjednistva BiH itd.
Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
-
Bušman
#576 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
- BHF_Manijak
#577 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Nismo ocigledno, vidis da smo tri konstitutivna naroda. Da smo Bosanci i HErcegovci izjasnjavali bi se onda tako, ko sto se i u svakoj normalnoj zemlji gradjani izjasnjavaju po zemlji u kojoj su rodjeni i zive, Njemacka-Njemci, Svedska-Svedjani itd...Canton wrote:Pa svi mi u Bosni i Hercegovini sa njenim drzavljanstvom i jesmo bosanci i hercegovci...BHF_Manijak wrote:
A zasto mora biti ILI-ILI?! Znaci ili je ovako zemlja konstitutivnih naroda ili je srpska i hrvatska, a zasto ne moze biti zemlja Bosanaca i Hercegovaca pod jednim imenom?!
Jesi li se ikad zapitao zasto jugoslavija nije mogla biti samo drzava jugoslovena?
Jugoslavija je druga stvar bila, drzava sastavljena iz vise drzava odnosno federacija sa konfederacijskim tackama.
-
Canton
#578 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Bušman wrote:Konstitutivnost jeste Ustav. Upravo zbog te konstitutivnosti su ljudi podnijeli zalbu, procitaj je nece ti nista bitiCanton wrote:Sjedic i Finci su apelaciju predali zbog ustava a ne zbog konstitutivnosti.
Konstitutivnost ce ostati ali ce se i omogociti onima koji nisu konstitutivci da mogu biti birani.
Kao i oni koji su konstitutivni al ne mogu biti birani npr. Bosnjak iz RSa ne moze biti clan predsjednistva BiH itd.
Konstitutivnost naroda u BiH nije ustav, nego je dio ustava. Nisu podnijeli zbog konstitutivnosti nego zbog toga sto se ljudi koji ne spadaju u konstitutivne narode ne mogu kandidovati na odredjene pozicije, sto jest diskriminacija, kao i to da se i neki koji su konstitutivni ne mogu kandidovati.
-
Canton
#579 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Pa ti se izjasnjavaj kako zelis.BHF_Manijak wrote:
Nismo ocigledno, vidis da smo tri konstitutivna naroda. Da smo Bosanci i HErcegovci izjasnjavali bi se onda tako, ko sto se i u svakoj normalnoj zemlji gradjani izjasnjavaju po zemlji u kojoj su rodjeni i zive, Njemacka-Njemci, Svedska-Svedjani itd...
Jugoslavija je druga stvar bila, drzava sastavljena iz vise drzava odnosno federacija sa konfederacijskim tackama.
-
Bušman
#580 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Izvini, ali sto je izabran Alija Behmen za gradonacelnika? Zna se da je bilo drugih kandidata (iz iste stranke), ali jeb ga hrvati su ili srbi ili nevjernici, a SDA-u ipak treba polizat su*ak jer valja ostati na vlasti.Canton wrote:Po cemu to Srbi nisu ravnopravni u Sarajevu sa Bosnjacima, ili Bosnjaci sa Srbima u Banjoj Luci?
-
Canton
#581 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
A moze li Hrvat ili Srbin biti gradonacelnik Sarajeva?Bušman wrote:Izvini, ali sto je izabran Alija Behmen za gradonacelnika? Zna se da je bilo drugih kandidata (iz iste stranke), ali jeb ga hrvati su ili srbi ili nevjernici, a SDA-u ipak treba polizat su*ak jer valja ostati na vlasti.Canton wrote:Po cemu to Srbi nisu ravnopravni u Sarajevu sa Bosnjacima, ili Bosnjaci sa Srbima u Banjoj Luci?
-
Bušman
#582 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Dobro, sad si uhvatio peglati zbog figurativnog govora.Canton wrote:Konstitutivnost naroda u BiH nije ustav, nego je dio ustava. Nisu podnijeli zbog konstitutivnosti nego zbog toga sto se ljudi koji ne spadaju u konstitutivne narode ne mogu kandidovati na odredjene pozicije, sto jest diskriminacija, kao i to da se i neki koji su konstitutivni ne mogu kandidovati.
Konstitutivnost jeste dio Ustava, ali i kljucni dio zbog koje su Sejdic i Finci podnijeli zalbu. Procitaj zalbu, neces se pokajati.
-
HM 2011
#583 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Canton wrote:Covjece.. BozijiHM 2011 wrote: a izvini onda ako svi imaju svoj entitet odkud onda tebi "pravedniče" pravo da za hrvate kažeš - eto nešto malo vlasti u 2-3 kantona - to tebi pravedno ?
svi entiet - svi entitet pa ako treba i jevrejima i romima dati po jedan - neka nek imaju.... zlu ne trebalo.....
šta fali tome da svi mi budemo puno više Bosanci i Hercegovci a u političkom životu puno puno manje srbi, hrvati i bošnjaci ?
Gdje sam ja rekao da je pravedno. Daj Allaha ti procitaj sta sam napisao.
Ako bi imali gradjanski sistem u danasnjem uredjenju BiH u koliko bi kantona imali vlast? natpolovicna vecina u u 2-3 kantona.. o tome sam govorio.
Ovo zadnje sto si napisao... ne fali nista.. cak podrzavam
Uz pravo na lokalnu samoupravu, ravnopravnu raspodjelu prihoda, ravnomjeran i održiv razvoj, izostanak korupcije te poštivanje fundamentalnih ljudskih prava, kao glavne nacionalne smijernice BiH - i sve to da nije SEMANTIČKi nego istinski !
nema potrebe za strahom od majorazicije bilo koga nad bilo kim.....
Ukazujem da ako je isto moguće u svakoj državi na planeti -
ko kontinuirano implicira da to ne bi bilo moguće u Bosni i Hercegovini ?
-
BL 1987
#584 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Obala Slonovace - Obalski SlonoviBHF_Manijak wrote:Njemacka-Njemci, Svedska-Svedjani itd...
-
Bušman
#585 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Moze, kao sto moze i Bosnjak u Banja Luci ili Trebinju, ali tesko da ce biti zbog te tvoje proklete konstitutivnosti naroda. Bice oni zbog te konstitutivnosti nekakvi zamjenici, ono, da se broje.Canton wrote:A moze li Hrvat ili Srbin biti gradonacelnik Sarajeva?Bušman wrote:Izvini, ali sto je izabran Alija Behmen za gradonacelnika? Zna se da je bilo drugih kandidata (iz iste stranke), ali jeb ga hrvati su ili srbi ili nevjernici, a SDA-u ipak treba polizat su*ak jer valja ostati na vlasti.Canton wrote:Po cemu to Srbi nisu ravnopravni u Sarajevu sa Bosnjacima, ili Bosnjaci sa Srbima u Banjoj Luci?
-
rijekaa
#586 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
TU SVOJU TEZU MOZES PRODAVATI NEKIMA SA OSAM RAZREDA OSNOVNE SKOLE...PO BR.1...BUGARI I JESU SLOVENI,,,JEDINI NAROD KOJI NISU SLOVENI A PRICAJU SLOVENSKI JESU DANASNJI BOSNJACI,,A NISTE SLOVENI JEL DA JESTE BILO BI IGDJE I U JEDNOJ ISTORIJI ZAPISANO KAD SU SE DOSELILI SLOVENI NA OVE PROSTORE,,A NISTE BILU TU JEL DA JESTE BILI BI MAKAR NEKI TRAGOVI TOG JEZIKA KOJI STE PRICALI PRIJE DOLASKA SLOVENA,,A PUSTI GENETIKU KOJA SE UZIMA NA HILJADU UZORAKA PA MOZDA MI JE BABA LEGLA SA NEKIM ITLIJANOM I SAD SRBI IMAJU VEZE SA ITALIJANIMA,,JA GOVORIM CJELOKUPNOO NARODU A GENETIKA JE TU NEBITNA JEL SVI NARODI SU SE MIJESALI.
-
BL 1987
#587 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Izvini molim te sto pitam tako glupo pitanje.Canton wrote:Po cemu to Srbi nisu ravnopravni u Sarajevu sa Bosnjacima, ili Bosnjaci sa Srbima u Banjoj Luci?BL 1987 wrote:
Pa ne prica se uopste o ukidanju entiteta vec o bespotrebnoj krnjoj konstitutivnosti kojoj je jedina svrha da politicari iz RS i FBiH jedni druge mogu malo zezati na domacem terenu plus da diskriminise sve koji nisu SHB.
Kad bi zaista ispostovali konstitutivnost ovdje bi izbio rat za dva dana. Zamisli da su Srbi ravnopravni sa Bosnjacima u Sarajevu pa da Dodik preko svojih politicara moze upravljati istim. Samo zamisli... Sto kaze kolega iznad to bi bila vladavina manjine nad vecinom i naravno da bi Sarajlijama pukao film i to veoma brzo.
Zato se treba odmaknuti od nacionlanih igrica...
-
Canton
#588 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
A vidis kad nebi bilo konstitutivnosti nebi bili ni zamjenici. Treba svakome omoguciti pravo da bira i bude biran..i to je toBušman wrote:
Moze, kao sto moze i Bosnjak u Banja Luci ili Trebinju, ali tesko da ce biti zbog te tvoje proklete konstitutivnosti naroda. Bice oni zbog te konstitutivnosti nekakvi zamjenici, ono, da se broje.
Hoce li biti izabran druga je stvar
-
HM 2011
#589 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Slaveni,rijekaa wrote:TU SVOJU TEZU MOZES PRODAVATI NEKIMA SA OSAM RAZREDA OSNOVNE SKOLE...PO BR.1...BUGARI I JESU SLOVENI,,,JEDINI NAROD KOJI NISU SLOVENI A PRICAJU SLOVENSKI JESU DANASNJI BOSNJACI,,A NISTE SLOVENI JEL DA JESTE BILO BI IGDJE I U JEDNOJ ISTORIJI ZAPISANO KAD SU SE DOSELILI SLOVENI NA OVE PROSTORE,,A NISTE BILU TU JEL DA JESTE BILI BI MAKAR NEKI TRAGOVI TOG JEZIKA KOJI STE PRICALI PRIJE DOLASKA SLOVENA,,A PUSTI GENETIKU KOJA SE UZIMA NA HILJADU UZORAKA PA MOZDA MI JE BABA LEGLA SA NEKIM ITLIJANOM I SAD SRBI IMAJU VEZE SA ITALIJANIMA,,JA GOVORIM CJELOKUPNOO NARODU A GENETIKA JE TU NEBITNA JEL SVI NARODI SU SE MIJESALI.
Kahva se pije u Europi od koje godine -
Tek u XVI stoljecu, preko Venecije i Marseja, napitak je polako ulazio u Evropu, ali se prvi veliki „proboj kafe“ povezuje sa porazom turskih trupa 1683. godine.
Jesi pogledao link Obrazovanje u BiH ?
Ovo je zavjera srpskog rukovodstva protiv srba, koja traje već odavno !
Ljudi, šta da radimo ?
- Nacionalniid_BOSANCI
#590 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Prije svega trebas da znas da su etnicki Bosnjani/Bosnjaci/Bosanci isto kao i Dalmatinci u Hrvatskoj za razliku od Srba (djelimicnim porijeklom Slavena) autohtoni narod Balkana i da se nisu kao Srbi u 5-6 stoljecu doselili na Balkan. Etnicki Bosnjaci prije svega vode porijeklo od etnickih Ilira i njihovih plemena. Nakon raznih okupacija Balkana Bosnjaci kao etnicka grupa su se mjesali sa drugim dolazecim etnickim grupama u vecoj ili manjoj mjeri kao sto su Romani, Germani, Slaveni i drugi. Vremenom su se asimilirali u jednu mjesavinu ovih svih prethodno navedenih etnickih grupa. Posto su Slaveni nakon dolaska na Balkan u to vrijeme dominirali u tom podrucju sa njihovim slavenskim jezikom tako su i Bosnjaci (kao recimo i Bugari) u okruzenju konvertirali na taj jezik. Znaci da rezimiramo, Bosnjaci vode svoje genetsko mjesovito porijeklo od Ilira, Germana, Slavena, Otomana i drugih, pricaju danas konvertiranim slavenskim bosanskim jezikom i za razliku od Srba su autohtona etnicka grupa ili danas autohtoni narod Balkana.
Prvo nemoj da galamis velikim slovima da bi bio sto uvjerljiviji sa svojom izmisljenom srpskom istorijom i mitovimarijekaa wrote:TU SVOJU TEZU MOZES PRODAVATI NEKIMA SA OSAM RAZREDA OSNOVNE SKOLE...PO BR.1...BUGARI I JESU SLOVENI,,,JEDINI NAROD KOJI NISU SLOVENI A PRICAJU SLOVENSKI JESU DANASNJI BOSNJACI,,A NISTE SLOVENI JEL DA JESTE BILO BI IGDJE I U JEDNOJ ISTORIJI ZAPISANO KAD SU SE DOSELILI SLOVENI NA OVE PROSTORE,,A NISTE BILU TU JEL DA JESTE BILI BI MAKAR NEKI TRAGOVI TOG JEZIKA KOJI STE PRICALI PRIJE DOLASKA SLOVENA,,A PUSTI GENETIKU KOJA SE UZIMA NA HILJADU UZORAKA PA MOZDA MI JE BABA LEGLA SA NEKIM ITLIJANOM I SAD SRBI IMAJU VEZE SA ITALIJANIMA,,JA GOVORIM CJELOKUPNOO NARODU A GENETIKA JE TU NEBITNA JEL SVI NARODI SU SE MIJESALI.
Last edited by Nacionalniid_BOSANCI on 07/04/2012 15:52, edited 1 time in total.
-
palermo
#591 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Nije problem da se zovu i goveče. Ako se ljudi tako osjećaju ako misle da su to, i ako misle da je to adekvatno ime za njih.BHF_Manijak wrote:
U cemu je problem ako rekoh da je logicno da se ljudi trebaju nazivati Bosancima, Bosnjanima, Bosnjacima, nazovite ih kako hocete? Isto ko sto su u Francuskoj Francuzi, ma odakle dosli ili u Svedskoj, Danskoj itd...Samo se kod nas etnicke grupacije gledaju, vjera i slicno...Ali hajd, da ne kvarim idilu, nastavite i dalje sa diskusijom.
:
Ako to nije slučaj, onda ti umjesto njih odlučuješ, a to nije nikad dobar put.
Whatever, neću više na ovoj temi (barem se nadanm da neću, nisam jednom sam sebe slagao)....
- Nacionalniid_BOSANCI
#592 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Ima li neko validne turske podatke koliki je bio broj nekih od etnickih grupa/naroda na Balakanu nakon povlacenja Osmanlija 1850 i neke godine sa Balkana.zahvalan wrote:Mr. Brightside wrote:zahvalan wrote: Otkud 5 miliona Bosnjaka u Turskoj ako nisu protjerani ?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Smijesno ? Prouci Historiju...
Koliko je u tom momentu po turskom popisu bilo Bosnjaka, Srba, Hrvata, Makedonaca, Crnogoraca, Bugara, Albanaca, Grka?
-
Bušman
#593 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Naravno, da mogu bolje pare uzeti, a ne raditi nista. Gradonacelnika treba birati po zaslugama, a ne po nacionalno-teokratsko-partijskom kljucu. Sta je bio problem da jedan S. Kljujic bude gradonacelnik Sarajeva? Ne moram na ovo odgovoriti. A da nema konstitutivnosti naroda nego drzave u kojoj ce se cijeniti individua ne bi bilo tog problema o kom ti pricas.Canton wrote:A vidis kad nebi bilo konstitutivnosti nebi bili ni zamjenici. Treba svakome omoguciti pravo da bira i bude biran..i to je toBušman wrote:
Moze, kao sto moze i Bosnjak u Banja Luci ili Trebinju, ali tesko da ce biti zbog te tvoje proklete konstitutivnosti naroda. Bice oni zbog te konstitutivnosti nekakvi zamjenici, ono, da se broje.
Hoce li biti izabran druga je stvar
- Dozer
#594 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Sorry sto se vracam unazad ovoliko, ali jednostavno moram jer je ovo klasicni Cosicevski nastup...rijekaa wrote:vidim ovde neki spominju i istoriju,pa pitaju cak i po cemu je neko srbin,,,srbin je po tome jel se tako osjeca jel mu se to srpstvo u porodici prenosilo sa koljena na koljeno,na primjer meni nije trebo neko 1993 god reci sta sam kao nekima,,,a sad i dokazi,,pa jel postoji veci dokaz od vizantijske istorije pisane prije 1000 hiljadu godina,a svi vizantijski pisci kao i sam car porfirogenit je prije 1000 god napisao da je bosna naseljena srbima,,,,ovi zagovornici teme o ukidanju konstutivnosti su nista drugo nego dokaz da je projekat,zvani ,bosnjaci,,propo,,iz prostog razloga zato sto su se spremni odreci svoje etnicke pripadnosci,,i to je jos jedan dokaz da novine mediji i politika u tome ne pomaze,,e bas zbog toga srbi vole toliko svoje srpstvo ne zbog medija vec iskljucivo zbog porodice i prenosenja sa koljena na koljeno ljubav prema svome narodu.
Tako kratak tekst, a toliko gluposti, lazi i podvala...za ne povjerovati...
Citam na preskoke, ali ovo mi upade u oci.
Daj nam kakav link na te vizantijske tekstove od prije 1000 godina u kojima se nalaze ove nebuloze... Sreco, Srbi nisu ni postojali prije 1000 godina, za tvoju informaciju. Ni Srbija nije postojala prije 1000 godina pod tim imenom. Ali - zato Bosna jeste
-
Canton
#595 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Nacelnici se i biraju prema zaslugama. Nazalost Mostar i Sarajevo imaju drugaciji nacin izbora. Nadam se da ce uskoro i jedni i drugi imati priliku direktno birati gradonacelnike.Bušman wrote: Naravno, da mogu bolje pare uzeti, a ne raditi nista. Gradonacelnika treba birati po zaslugama, a ne po nacionalno-teokratsko-partijskom kljucu. Sta je bio problem da jedan S. Kljujic bude gradonacelnik Sarajeva? Ne moram na ovo odgovoriti. A da nema konstitutivnosti naroda nego drzave u kojoj ce se cijeniti individua ne bi bilo tog problema o kom ti pricas.
Ja nemam problem sa Stjepanom Kljujicem, cak bih volio da bude gradonacelnik Sarajeva.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#596 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Apsolutno protiv.
Posmatrajući istoriju naših naroda , mnogo toga je učinjeno da bi nacionalno ime opstalo i ostalo. Toliko vijekova smo se borili protiv raznih okupatora da bi očuvali naša imena , religije , kulturu i tradiciju.
Bosna i Hercegovina je država Bošnjaka ,Srba i Hrvata te svih onih koji je vole,i poštuju njene zakone.
Termin "Bosanac" još uvijek nije razvijen kao termin nacionalnog identiteta kod bh.Srba i Hrvata. Kod njih se pojavljuje isključivo kao geografska odrednica i kod kuće i u inostranstvu.
Određeni broj Bošnjaka se izjašnjava kao Bosanci. No time se negira bošnjačko ime i identitet koji takvi zanemaruju, a to nije dobro. Bosanci smo svi a Bošnjaci su Bošnjaci.
Apsolutno sam ZA kod upotrebe termina Bosanac za sve vanjsko-političke situacije i reprezentaciju zemlje u Evropi i svijetu.
Apsolutno sam PROTIV za bilo kakva unutrašnja jednostrana riješenja , ukidanja konstitutivnosti i pokušaja nametanja bilo čega od strane bilo koga zbog ekstremno napete i nimalo prijateljske unutrašnje atmosfere i dubokih podjela.
Kao Bošnjaci,Srbi i Hrvati možemo napraviti puno toga. Samo trebamo malo pameti i dobre volje. I realnosti.
Za sve ostale itekako ima mjesta.
Posmatrajući istoriju naših naroda , mnogo toga je učinjeno da bi nacionalno ime opstalo i ostalo. Toliko vijekova smo se borili protiv raznih okupatora da bi očuvali naša imena , religije , kulturu i tradiciju.
Bosna i Hercegovina je država Bošnjaka ,Srba i Hrvata te svih onih koji je vole,i poštuju njene zakone.
Termin "Bosanac" još uvijek nije razvijen kao termin nacionalnog identiteta kod bh.Srba i Hrvata. Kod njih se pojavljuje isključivo kao geografska odrednica i kod kuće i u inostranstvu.
Određeni broj Bošnjaka se izjašnjava kao Bosanci. No time se negira bošnjačko ime i identitet koji takvi zanemaruju, a to nije dobro. Bosanci smo svi a Bošnjaci su Bošnjaci.
Apsolutno sam ZA kod upotrebe termina Bosanac za sve vanjsko-političke situacije i reprezentaciju zemlje u Evropi i svijetu.
Apsolutno sam PROTIV za bilo kakva unutrašnja jednostrana riješenja , ukidanja konstitutivnosti i pokušaja nametanja bilo čega od strane bilo koga zbog ekstremno napete i nimalo prijateljske unutrašnje atmosfere i dubokih podjela.
Kao Bošnjaci,Srbi i Hrvati možemo napraviti puno toga. Samo trebamo malo pameti i dobre volje. I realnosti.
-
Canton
#597 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
Apsolutno se slazem s tobom. Mi smo svi koji imamo drzavljanstvo i zivimo u BiH ipak i Bosanci i Hercegovci...tvsabina wrote:Apsolutno protiv.
odvajanje Bosanaca i Hercegovaca kao posebnu skupinu, se negira Bosnjacima, Hrvatima i Srbima da su to.
Kljuc svega jeste uspostaviti balans izmedju gradjanskog i nacionalnog da bi se izbjegla diskiminacija koju danas evidentno imamo sa postojecim ustavom.
-
HM 2011
#598 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
ako budete još neko vrijeme uspostavljali balans između građanskog i nacionalnog - uskoro nećete imati gdje uspostavljati balans.....
iz tog razloga inzistiram da se uspostavlja balans između građanskog kako ga vi zovete (a nacionalnog kako ga ja zovem) i etničkog.....
Takođe ako tvsabina smatra da je Bošnjaštvo ugroženo Bosanstvom .... Bosanstvo frakcioniše Bošnjaštvo....
Ama, da ne bi bilo da je moja krivica - znate moje ime i prezime, pišite šta hoćete i gradite ideologiju kakvu hoćete....
nemoj samo da kojim slučajem ja osjetim bilo kakav problem koji je izvor toga.....postoji mali problem oko onih 5.000.000 Eura halal imovine - još ih nema nigdje....
Kao što meni niko dugove ne prašta i kontinuirano mi ih kao mudraci spočitavate - treba se isprsiti pa riješiti problem petice....
Frakcioniše li bošnjaštvo nekažnjena korupcija ?
Frakcioniše li nizak standard života bošnjaštvo ?
Frakcioniše li dugovanje plata radnicima u privatnom sektrou bošnjaštvo ?
Frakcioniše li nepoštivanje Zakona o radu bošnjaštvo ?
malo morgen ne frakcioniše....
ponuditi čovjeku malo svjetliji truhli paradajz i uvjek će ga prihvatiti od malo truhlijeg sivog paradajza.... sve dok ne dođemo u fazu da djelimo normalne, zdrave i svježe paradajze čitavoj naciji.....
ponavljam: ako budete još neko vrijeme uspostavljali balans između građanskog i nacionalnog - uskoro nećete imati gdje uspostavljati balans.....
trošak: 5.000.000 Eura halal imovine....
iz tog razloga inzistiram da se uspostavlja balans između građanskog kako ga vi zovete (a nacionalnog kako ga ja zovem) i etničkog.....
Takođe ako tvsabina smatra da je Bošnjaštvo ugroženo Bosanstvom .... Bosanstvo frakcioniše Bošnjaštvo....
Ama, da ne bi bilo da je moja krivica - znate moje ime i prezime, pišite šta hoćete i gradite ideologiju kakvu hoćete....
nemoj samo da kojim slučajem ja osjetim bilo kakav problem koji je izvor toga.....postoji mali problem oko onih 5.000.000 Eura halal imovine - još ih nema nigdje....
Kao što meni niko dugove ne prašta i kontinuirano mi ih kao mudraci spočitavate - treba se isprsiti pa riješiti problem petice....
ponuditi čovjeku malo svjetliji truhli paradajz i uvjek će ga prihvatiti od malo truhlijeg sivog paradajza.... sve dok ne dođemo u fazu da djelimo normalne, zdrave i svježe paradajze čitavoj naciji.....
ponavljam: ako budete još neko vrijeme uspostavljali balans između građanskog i nacionalnog - uskoro nećete imati gdje uspostavljati balans.....
trošak: 5.000.000 Eura halal imovine....
Last edited by HM 2011 on 07/04/2012 22:51, edited 1 time in total.
-
Canton
#599 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
al sto ti mozes valjati gluposti...HM 2011 wrote:ako budete još neko vrijeme uspostavljali balans između građanskog i nacionalnog - uskoro nećete imati gdje uspostavljati balans.....
Kakve ovo sve ima veze sa postom @tvsabina?
-
HM 2011
#600 Re: Ukidanje "konstitutivnih naroda" - DA/NE?
nisu gluposti -
uzmi u razmatranje argumente - uzmi u razmatranje terminologiju kojom se tvsabina obraća auditorijumu,
i uzmi u obzir mene, koji svoj stav nije pomjerio ni za milimetra,
čak i kada su ljudi koji su poginuli u odbrani BiH 1992. godine, posthumno nazvani šehidima Bošnjaštva a ne odbrane Bosne i Hercegovine - države Bosanaca i Hercegovaca !
ponavljam i tebi - skupi 5.000.000 ja šutim,
ako se pojavi neko drugi skupi za njega još više od tih 5.000.000 Eura halal imovine jer će ti taj tražiti više !
I vjeruj mi sve pare ovog svijeta ti neće moći pomoći u isplati koliko Bosanaca i Hercegovaca kojima je u interesu BiH, ima !
Gospodo vojnici pozdrav domovini !
uzmi u razmatranje argumente - uzmi u razmatranje terminologiju kojom se tvsabina obraća auditorijumu,
i uzmi u obzir mene, koji svoj stav nije pomjerio ni za milimetra,
čak i kada su ljudi koji su poginuli u odbrani BiH 1992. godine, posthumno nazvani šehidima Bošnjaštva a ne odbrane Bosne i Hercegovine - države Bosanaca i Hercegovaca !
ponavljam i tebi - skupi 5.000.000 ja šutim,
ako se pojavi neko drugi skupi za njega još više od tih 5.000.000 Eura halal imovine jer će ti taj tražiti više !
I vjeruj mi sve pare ovog svijeta ti neće moći pomoći u isplati koliko Bosanaca i Hercegovaca kojima je u interesu BiH, ima !
Gospodo vojnici pozdrav domovini !