Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Saka

#576 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Saka »

WildRedRose wrote:
Grof wrote:THE PUB na Malti izdaje samo narudžbe. Uvijek im je skoro puno a cijene su prilično visoke. Obrču dnevno hiljade KM a računa NIGDJE. :skoljka:

Zašto Porezna uprava ne napravi neki besplatan broj gdje će građani prijavljivati neizdavanje računa? :?
cesto dole sjedim , i SVAKI put dobijem racun.. :roll:
LOL, nemoj zezati, da ne radis tamo?
Takodje cesto tamo sjedim i NIKAD ne dobijem racun.
madnessa

#577 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by madnessa »

Saka wrote:
WildRedRose wrote:
Grof wrote:THE PUB na Malti izdaje samo narudžbe. Uvijek im je skoro puno a cijene su prilično visoke. Obrču dnevno hiljade KM a računa NIGDJE. :skoljka:

Zašto Porezna uprava ne napravi neki besplatan broj gdje će građani prijavljivati neizdavanje računa? :?
cesto dole sjedim , i SVAKI put dobijem racun.. :roll:
LOL, nemoj zezati, da ne radis tamo?
Ni ja nikad nisam dobila račun u PUBu, a kad tražim moram uvjeravati konobara da to nije fiskalni račun i zahtijevati da me prestane praviti budalom za moje pare.
WildRedRose

#578 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by WildRedRose »

Saka wrote: LOL, nemoj zezati, da ne radis tamo?
:lol: :lol: tita mi, evo sav vrtim film, i mogu se zakleti da svaki put racun dobijem ... :roll: :mrgreen:
quarterback

#579 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by quarterback »

WildRedRose wrote:
Black111 wrote:
Inace, u Konzumu u BBI centru traze od ljudi molim te lijepo da im otvore torbu da bi prodavacica tebe prekontrolirala da im nisi sta ukrao (onako na kasi, iz cista mira). Pitam ja nju sto bih ja vama otvorio torbu, kaze ona "tako su nam naredili". Mora da ih je MUP sam ovlastio. :D
:shock: e sve se bojim da bih joj otvorila torbu da rovinja po njoj.. ccc :-)
odem povremeno dole, uvijek sam sa ruksakom i nikada jos nisu trazili da otvaram
nemezis

#580 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by nemezis »

quarterback wrote:
WildRedRose wrote:
Black111 wrote:
Inace, u Konzumu u BBI centru traze od ljudi molim te lijepo da im otvore torbu da bi prodavacica tebe prekontrolirala da im nisi sta ukrao (onako na kasi, iz cista mira). Pitam ja nju sto bih ja vama otvorio torbu, kaze ona "tako su nam naredili". Mora da ih je MUP sam ovlastio. :D
odem povremeno dole, uvijek sam sa ruksakom i nikada jos nisu trazili da otvaram
U Njemačkoj takodje ponekad zatraže uvid u torbu. Mada sam rijetko to vidio, jednom su i meni tražili. Nije to nikakvo rovinjanje, bace pogled i gotovo. Koliko sam vidio i čuo, Nijemci ne prave problem oko toga i smatraju to normalnim. Eto samo da se neko ne pozove na Zapad i Evropu:)
uzgajivac

#581 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by uzgajivac »

nemezis wrote:
U Njemačkoj takodje ponekad zatraže uvid u torbu. Mada sam rijetko to vidio, jednom su i meni tražili. Nije to nikakvo rovinjanje, bace pogled i gotovo. Koliko sam vidio i čuo, Nijemci ne prave problem oko toga i smatraju to normalnim. Eto samo da se neko ne pozove na Zapad i Evropu:)
mojne meni to. slusaj nemezis, ujeo si se za jezik :D . nema nikakav prodavac zakonsko ovlastenje da ti gleda licnu, a kamoli da viri u torbu. ako hoce da se pravi pametan, neka pozove policiju, i neka spremi dokaze protiv tebe, kojih nema, a zatim ga mozes tuziti za klevetu i uznemiravanje. pa ce da plati odstetu, plus riskira da ga sef izbaci s posla jer odstetu placa firma. zakon je ovaj put na strani postenog gradjanina.
nemezis

#582 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by nemezis »

uzgajivac wrote:
nemezis wrote:
mojne meni to. slusaj nemezis, ujeo si se za jezik :D . nema nikakav prodavac zakonsko ovlastenje da ti gleda licnu, a kamoli da viri u torbu. ako hoce da se pravi pametan, neka pozove policiju, i neka spremi dokaze protiv tebe, kojih nema, a zatim ga mozes tuziti za klevetu i uznemiravanje. pa ce da plati odstetu, plus riskira da ga sef izbaci s posla jer odstetu placa firma. zakon je ovaj put na strani postenog gradjanina.
Pročitaj šta sam napisao. Da li ima pravo ili nema, ne znam. Ne poznajem njihove zakone. Da ponekad bace pogled u torbu, bace.
jahh

#583 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by jahh »

Realnije da se tema zove: "Dobili ste račun - navedi prodavnicu."
udrch

#584 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by udrch »

uzgajivac wrote:
nemezis wrote:
torba ili ruksak se svakako ne bi trebali unositi u prodavnicu tipa Konzum..ne volim ih nikako i ne idem, ali imaju obezbjeđeni sandučići da se takvo što ostavi..
postoje vrijedne, a sitne stvari koje se mogu ubaciti u torbu i iznijeti..
pravo da ti pregledaju torbu je po zakonu, jer si istu trebao ostaviti prije ulaska..provjeri..
kakaljin

#585 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kakaljin »

udrch wrote:
uzgajivac wrote:
nemezis wrote:
torba ili ruksak se svakako ne bi trebali unositi u prodavnicu tipa Konzum..ne volim ih nikako i ne idem, ali imaju obezbjeđeni sandučići da se takvo što ostavi..
pravo da ti pregledaju torbu je po zakonu, jer si istu trebao ostaviti prije ulaska..provjeri..
sem policije ti nema niko pretresati torbu, jedino mogu da te ako si sumljiv da te zastitari zadrze do dolaska policije pa da policajci pregledaju torbu ili ruksak.

Zastitari imaju pravo samo vizualni pregled osobe bez dodirivanja, a ne pretres osobe.
nemezis

#586 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by nemezis »

kakaljin wrote:
udrch wrote:
uzgajivac wrote: mojne meni to. slusaj nemezis, ujeo si se za jezik :D . nema nikakav prodavac zakonsko ovlastenje da ti gleda licnu, a kamoli da viri u torbu. ako hoce da se pravi pametan, neka pozove policiju, i neka spremi dokaze protiv tebe, kojih nema, a zatim ga mozes tuziti za klevetu i uznemiravanje. pa ce da plati odstetu, plus riskira da ga sef izbaci s posla jer odstetu placa firma. zakon je ovaj put na strani postenog gradjanina.
sem policije ti nema niko pretresati torbu, jedino mogu da te ako si sumljiv da te zastitari zadrze do dolaska policije pa da policajci pregledaju torbu ili ruksak.

Zastitari imaju pravo samo vizualni pregled osobe bez dodirivanja, a ne pretres osobe.
A da li imaju osnova da ne dozvole ulazak u objekat ako se ne pridržavate uputstva da ostavite torbu u sandučić? Koji bi propis to regulisao?
muhanata

#587 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by muhanata »

alphonse kauders wrote:
MrShadow wrote:mene zanima zasto vi uopste placate ako ne dobijete racun, fino se pokupis i izadjes, ako ti ko sta kaze, na kulturan nacin mu kazes da po zakono bez racuna nisi obavezan platiti uslugu ili proizvod. Budi siguran da ce se nakon toga poklopiti i da ti rijeci nece reci, u slucaju bilo kakvog pokusaja rasprave fino pozoves inspekciju pe nek onda raspravlja s njima.
Da da, fino odeš u Cheers, ne dobiješ račun, ne platiš i onda objasniš vlasniku sa slike zakonske odredbe. Sigurno će se poklopiti.

Image

:lol: +1

A još su iznad šanka stavili natpis, da, ukoliko niste dobili račun, niste dužni platiti piće.

Sljedeći put ću mu kulturno reći čitaj kako je napisano :lol: :lol: :lol: :lol:
Jedva čekam da mu vidim facu kad se "poklopi" :D
kako to

#588 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kako to »

Kad bude imala da mi vrati kusur 3 feninga, onda cu joj mozda i otvoriti torbu.
kakaljin

#589 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by kakaljin »

nemezis wrote:
kakaljin wrote:
udrch wrote: torba ili ruksak se svakako ne bi trebali unositi u prodavnicu tipa Konzum..ne volim ih nikako i ne idem, ali imaju obezbjeđeni sandučići da se takvo što ostavi..

A da li imaju osnova da ne dozvole ulazak u objekat ako se ne pridržavate uputstva da ostavite torbu u sandučić? Koji bi propis to regulisao?

vjerovatno nemaju pravo jer bi onda morali odgovarati za stvari ostavljene u te sanducice.
nemezis

#590 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by nemezis »

kakaljin wrote:
nemezis wrote:
kakaljin wrote: sem policije ti nema niko pretresati torbu, jedino mogu da te ako si sumljiv da te zastitari zadrze do dolaska policije pa da policajci pregledaju torbu ili ruksak.

vjerovatno nemaju pravo jer bi onda morali odgovarati za stvari ostavljene u te sanducice.
Možda ima logike, ali, nevezani za sandučić, da li imaju pravo da ne dozvole ulaz ako nosiš torbu? Da li je prodavnica nešto kao javni prostor ili privatno vlasništvo gdje vlasnik može ne dozvoliti pristup?
azurna_obala

#591 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by azurna_obala »

Kafić kod ekonomije sa velikom baštom (ne znam ime)...neki dan mi sjeli, popili čaj, naravno nisu donijeli račun, napravim se budala i tražim račun, veli konobar, ''odmah''. I tako...čekamo mi....čekamo....dolazi opet konobar, sad nam veli ''kako im je kasa pokvarena, kako je gazda tu''...kažem mu ''dobro i šta ćemo sad? Jel vi znate da mi nismo dužni platiti bez računa''...kaže konobar ''pa ne morate''..pa rekoh ''i nećemo''..ustanemo i krenemo. :-)

Banda :-)
uzgajivac

#592 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by uzgajivac »

azurna_obala wrote:Kafić kod ekonomije sa velikom baštom (ne znam ime)...neki dan mi sjeli, popili čaj, naravno nisu donijeli račun, napravim se budala i tražim račun, veli konobar, ''odmah''. I tako...čekamo mi....čekamo....dolazi opet konobar, sad nam veli ''kako im je kasa pokvarena, kako je gazda tu''...kažem mu ''dobro i šta ćemo sad? Jel vi znate da mi nismo dužni platiti bez računa''...kaže konobar ''pa ne morate''..pa rekoh ''i nećemo''..ustanemo i krenemo. :-)

tuzibabo.
uzgajivac

#593 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by uzgajivac »

nemezis wrote:
kakaljin wrote:
nemezis wrote: sem policije ti nema niko pretresati torbu, jedino mogu da te ako si sumljiv da te zastitari zadrze do dolaska policije pa da policajci pregledaju torbu ili ruksak.

nemezis wrote:Možda ima logike, ali, nevezani za sandučić, da li imaju pravo da ne dozvole ulaz ako nosiš torbu? Da li je prodavnica nešto kao javni prostor ili privatno vlasništvo gdje vlasnik može ne dozvoliti pristup?
zastitara uvijek mozes odjebati sa pitanjem o video nadzoru. znaci ako bilo sta tvrdi protiv tebe samo trazi neka prilozi snimak sa video nadzora. tu je i odgovor na pitanje da li smijes uci sa torbom u Konzum i ostale privatne trgovine. smijes, jer ima video nadzor, pa ako tvrdi da si nesto stavio u torbu, neka ti lijepo nadje taj snimak.
MOSALJOZE

#594 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by MOSALJOZE »

Ide tema u off,ali moj savjet jer iz ličnog iskustva znam niko,ama baš niko NEMA PRAVO UZIMATI ONO ŠTO JE VAŠE
Evo vam jedan slučaj koji se desio u Sloveniji,zena je kupovala u marketu i na kasi oni trazili da ona otvori torbu,ona njih optuzila da su oni nju uznemiravali,optuzili za kradju itd.... i naravno dobila spor
SmokingMan

#595 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by SmokingMan »

azurna_obala wrote:Kafić kod ekonomije sa velikom baštom (ne znam ime)...neki dan mi sjeli, popili čaj, naravno nisu donijeli račun, napravim se budala i tražim račun, veli konobar, ''odmah''. I tako...čekamo mi....čekamo....dolazi opet konobar, sad nam veli ''kako im je kasa pokvarena, kako je gazda tu''...kažem mu ''dobro i šta ćemo sad? Jel vi znate da mi nismo dužni platiti bez računa''...kaže konobar ''pa ne morate''..pa rekoh ''i nećemo''..ustanemo i krenemo. :-)

Svaka čast :thumbup:
šatirana_ljubičica

#596 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by šatirana_ljubičica »

z1xter wrote:

Svaka čast :thumbup:

:thumbup:
Black111

#597 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Black111 »

quarterback wrote:
WildRedRose wrote:
Black111 wrote:
Ja odlazim jako cesto, i gotovo uvijek s ruksakom i to mi se prvi put dogodilo. Bila je neka nova. Ja sam joj otvorio torbu, i ona je bacila pogled (glupost, jer imam 5 djepova u torbi, a ona pogledala jedan, ne znam koju kitu je onda i to gledala). Mislio sam joj sve stvari iz torbe istresti na kasu pa da sve pregleda (kad joj se vec gleda) do zadnje olovke al mislim se kad rece da su joj tako naredili da se sad ne izivljavam na njoj. Mada ipak mi je krivo sto nisam :D jer molim te lijepo sta si oni daju za pravo.

Plus imaju one ormarice kao za ostaviti svoje stvari, a ormarici nemaju kljuca, pa da mi neko pokupi torbu mogao bi se zaliti upravi za vodovod.
Black111

#598 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Black111 »

udrch wrote:
uzgajivac wrote:
nemezis wrote:
Imam pravo unositi svoje osobne stvari, tim vise sto sanducice niko ne pazi. Oni u biti trebaju biti odgovorni za svu robu koja se ostavi u njih, al ajd ti dokazi sta si ti ostavio, i sta ti je ukradeno.

Torbu ti niko ne smije gledati sem policije. Cak ni policija ne smije tek tako pretrpavati ljude.
Black111

#599 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Black111 »

Inace, kafic u BBI-u, onaj veliki gore sto je i restoran, prvi kat (ne znam ime). Ne samo da ne izdaju racune, nego npr. stoji im da je kava (ne pise ni koja) do 10 h 1 KM, ti dodjes u 9.40. narucis kavu, donesu ti prije 10 i op 2 KM racun (odnosno nema racuna). Kaze konobar "a tako nam otkuca". :D Dok sam sjedio, uzmem meni i slucajno vidim da je do 10 1 KM. Odem do konobara i tarazim da mi vrati marku :D i povuci potegni koliko je sati, vrati je. :D

Majku im lopovsku svima jebem. Zapravo vise tim inspektorima koji rade bog te pitaj sta.
Last edited by Black111 on 28/10/2013 14:39, edited 1 time in total.
zli_hordas

#600 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by zli_hordas »

Fast food Otrov na Bjelavama kod studentskih domova racun nikad nije niko dobio u zivotu.
Post Reply