Grbavica,Grbavica,Grbavica,Grbavica,.....
Evo ovako za pocetak, mogla se uzeti, nije se uzela. Svi sa "one" strane, kako smo ih moja mama i baka zvali "naši", su mogli da uzmu Grbavicu, ali nisu. 4 jebene godine sam čekao da ugledam ljiljane i staru raju, jesam dočekao sam, al šta sam prošao dok sam dočekao, to samo ja znam i moje žene koje sam gore naveo. Mješak pravi, al me vadilo prezime, i ime stare, stari je bio na Igmanu, al za njih ovdje starci su bili razvedeni. O“zone zna najbolje o cemu pricam, školski smo drugari... No privatna situacija nije toliko bitna, ono sto je u svemu bitno, starosjedioci Grbavice su pusili foru, oni koji nisu mogli da odu (navodim normalne građane) bili su osuđeni da sjede i trpe i mole boga da dan prodje i drugi dočekaju u svojim zidovima. Sa 11 godina sam bio svjedok mnogo mnogo nezgodnih likova, koji su mojim komsinicama prijetili odrezivanjem dojki, žene koja je htjela da skoci sa 15 da je ne bi silovali, šišanjima nožem, ubijanjem bracnog para (70+ godina) borbe za život mog školskog druga Edina, odvođenjem očeva, vezanjem i maltretiranjem muškaraca, Zoka, Goran, Batko, Bane, Ranko, Moske, Ćenta, samo su neka imena od "posjetilaca u tim danima 92 godine. A šta su "nasi" radili preko bare??? Pa mogli ste cuti nocu urlike i pozive u pomoc, mogli ste vidjeti signale svijecama, baterijama, puštali ste pičke iz HVO-a da prelaze kod mašinskog fakulteta i da odlaze u redove VS...I šta, šta ste uradili? Ništa, ama baš ništa, agonija je trajala, ljudi su nestajali, neki su odlazili preko mosta kod Bristola, neki su nestajali u Ozrenskoj od "snajpera" neki su odlazili u garaže u Šopingu i nikada nisu više izašli iz istih, a "nasi"....nasi su to znali od svakog stanovnika Grbavice koji je presao preko bare i bivao zadrzan na IOR-u (informativno-obavjestajni razgovor), cak je i moja sadasnja supruga koja je sa Grbavice prosla isti... Pa znalo se sve gdje je, kako je i ko je...i sta se uradilo? Qu****c moj se ista uradilo. Dan danas sjedim sa ljudima iz Vikiceve jedinice , ljudima iz Mašinskog fakulteta, sa Vrbanje, ima tu svakakvih likova, i snajperista

, pa kada ih pitam kada se nagrize tema, "pa zasto nikad niste" dobijem odgovor, nije bilo komande. NIJE BILO KOMANDE?
Pa šta se ocekivalo od bolesnih vikendaša onda gospodo? Sta te mislili da ce po Grbavici hodati nakaze suha qu***a, tupih noževa i bez metka u cijevi?
Pa grbavica je Aušvic 19 vijeka! Samo sto stanovnici nisu imali povez oko ruke, ali im nije ni trebao, jer se sve znalo nakon 6 mjeseci, svo su znali sve! Pa jel ste mislili da ce po odlasku sa Grbavice ti isti vikendasi i maloumni bolesnici da odu sa cekerom i da ce Vas docekati onaj isti grunding koji je ostao upaljen kada ste otisli, smrznuto meso u zamrzivacu? Pa budimo realni, sve moje napacene, ubijene, nestale, silovane, maltretirane komsije i komsinice su upravo takvi JER NIJE BILO KOMANDE!