Alfa Romeo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
emko1234

#576 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

adnandus wrote:
citroen xm wrote:Koliko čovjek treba biti bezobrazan da konstantno iznosi ovoliko gluposti i brani svoje iako nema osnova. Care ti fino sličnima tebi negdje uz kaficu hvali Audi, nama nemoj.
Evo rješenja ja ga koristim vec neko vrijeme frajer je ko spanska sapunica napravljen u 1000 epizoda i ispire mozak:

Ovaj post je postao/la emko1234, koji/a je na tvojoj Listi ignoriranih; ukoliko želiš pročitati post, klikni ovdje.
jao kako si me zajebo, tacno mi je lose sad sto lik koji ne zna nista osim sjest i trazit slike po googlu, nece moci citat moje postove. :lol: :lol:
citroen, s tobom nemam sta vise pricat. posto presipas iz supljeg u prazno.
citroen xm

#577 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

:thumbup:
preludezalude

#578 Re: Alfa Romeo

Post by preludezalude »

Mr.Fundamental wrote:
preludezalude wrote:Sta mislis emko, kad vec spominjes stalno prodajne rezultate, kad bi alfa imala u ponudi 21 model kao sto nudi audi, koliko bi onda Alfa imala prodanih primjeraka. Ili da postavim drugacije pitanje... Kad bi Audi imao u ponudi samo dva modela, koliko bi onda Audi imao prodanih primjeraka? Da li bi tada Audi bio nekvalitetan jer ima malo prodanih primjeraka? Mislim, to poredjenje prodajnih rezultata nije nikakvo mjerilo kvalitete.
Evo jos jedno poredjenje. Stalno spominjes pad cijene polovnog auta. Evo ja sad tebi jedan primjer. AUDI 8
Audi 8 je strasan auto, nemam mu sta reci, super luksuz, snazan, udoban. E sad bi ja trebao reci koristeci se tvojom logikom da je to jako nekvalitetan auto jer kao polovan gubi brzo na cijeni. Nigdje veze
.
Kad si već to rekao mogao si barem provjerit cijene konkurencije, pa bi vidio da su i oni u tom cjenovnom rangu. Sva auta luksuzne klase suočavaju se sa velikim padom vrijednosti, jer ta su auta izuzetno skupa za održavanje, rastrošna, uglavnom su prešla "milion" kilometara, pa prodavači tih auta imaju problem naći kupca i zato se cijena topi ko puter na suncu.
Neko spomenu vidio audi a8 d2 za 5.000 eura. Pa ko bi za auto staro 15+ godina i koje je prešlo vjerovatno 300-400 000 kilometara izvalio neku sumu za koju može i novo auto uzeti. Prost zakon tržišta. Jedan lik iz moje ulice htio nešta "veliko i moćno", ali jbg nema para za nešta novije, i uzeo BMW 7 E32 za 5 000 KM. Auto prešlo 380 000 km, vozit će ga dok mu nešta ne crkne, onda može plakat nad njim. A nedavno sam gledao i emisiju "Fifth gear", lik tražio auta do 5000 funti, i našao mercedesa S klase W220 za te pare.
Ne interesuje mene konkurencija. Emko kaze da audi vozila ne gube na cijeni zato jer su audi vozila kvalitetnija. Da li audi 8 gubi na cijeni jer je nekvalitetan? Ovo je pitanje upuceno direktno emki. Emkina filozofija je da vozila koja gube brzo na cijeni su nekvalitetna.
preludezalude

#579 Re: Alfa Romeo

Post by preludezalude »

emko1234 wrote:
preludezalude wrote:Sta mislis emko, kad vec spominjes stalno prodajne rezultate, kad bi alfa imala u ponudi 21 model kao sto nudi audi, koliko bi onda Alfa imala prodanih primjeraka. Ili da postavim drugacije pitanje... Kad bi Audi imao u ponudi samo dva modela, koliko bi onda Audi imao prodanih primjeraka? Da li bi tada Audi bio nekvalitetan jer ima malo prodanih primjeraka? Mislim, to poredjenje prodajnih rezultata nije nikakvo mjerilo kvalitete.
Evo jos jedno poredjenje. Stalno spominjes pad cijene polovnog auta. Evo ja sad tebi jedan primjer. AUDI 8
Audi 8 je strasan auto, nemam mu sta reci, super luksuz, snazan, udoban. E sad bi ja trebao reci koristeci se tvojom logikom da je to jako nekvalitetan auto jer kao polovan gubi brzo na cijeni. Nigdje veze.
hipoteticki govoreci, jer samo tako mozemo pricat na ovu temu(posto alfa nikad nece imat 21 model a audi nikad nece imat 2 modela) vjerovatno bi alfa bila prodavanija. al ne mora da znaci. bilo je i auto firmi u proslosti koje su u tom momentu bile na trzistu s dva modela pa su prodavale auta. alfin problem je sto oni vec godinama imaju 2-3 modela. dakle ne radi se o nekom medjuperiodu pa da ti kazes proce ce.
alfin najveci problem je sto traze previse para za ono sto nude. jebeni mito s najjacim motorom i najjacom opremom kosta preko 50 000km.. pa jel to normalno? jedan megan rs sa 100ks vise i 10 puta sportskiji auto od mita se kupuje za 45 000km.
a ta prica oko audija, tesko mozes reci da a8 polovan gubi cijenu.
osim toga prica bi ti bila relevantna da alfa ima pandana a8ici. ovdje pricamo o drugoj klasi auta
Znaci, Audi ima dobre prodajne rezultate jer u ponudi ima siroku lepezu modela, a ne zato jer prave super kvalitetne aute.

Malo preberi oglase pa ce vidjeti cijene 8-ice.
motorola01

#580 Re: Alfa Romeo

Post by motorola01 »

citroen xm wrote:To je apsolutno tačno. Veća i luksuznija auta brže gube cijenu. Tako se u oglasima vrlo lako može naći automobil visoke klase sa manjom cijenom od nekoga kompakta istog godišta.

Ali da bi otklonili zablude o padu cijene ja bi predložio da otvorimo neku temu u kojoj ćemo porediti konkurente po klasama, cijene novih sa približno istom opremom i motorizacijom i cijene istih tih u oglasima posle 5, 10 godina sa istom kilometražom. :thumbup:

Pošto smo u svega par tema ispisali kilometarske sukobljen postove o padu cijene, pa da i to razjasnimo. :thumbup:
Ovo bi bila odlicna tema za ljude koji bas i "nisu u toku" sa ovom tematikom.Poredati auta po klasama i sve konkurente unutar klase i opleti :)
respo

#581 Re: Alfa Romeo

Post by respo »

emko1234 wrote:procitaj jos jednom. tipicno za tebe, logika ti nije jaca strana.
zovni nekog da ti pomogne, ipak sam pisao na mandarinskom jeziku.
tipicno napises puno a nista nisi rekao al nek izgleda kao da si napisao nesto pametno inace uobicajena praksa danasnje kaste
emko1234

#582 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

respo wrote:
emko1234 wrote:procitaj jos jednom. tipicno za tebe, logika ti nije jaca strana.
zovni nekog da ti pomogne, ipak sam pisao na mandarinskom jeziku.
tipicno napises puno a nista nisi rekao al nek izgleda kao da si napisao nesto pametno inace uobicajena praksa danasnje kaste
:lol: :lol: :lol:
dobar si.
Qler

#583 Re: Alfa Romeo

Post by Qler »

Na piku neki dan bila, otisla je, prodala se, S klasa, slon, 1998 godina, zadnji model, 300 TD, oko 16000KM bila. Od opreme dvozonska klima, vebasto, memorija sjedista, fabricki xenoni, ono automatsko zatvaranje vrata, navigacija, zadnja sjedista se pomjeraju na struju, i bogapitajstajos... E sad pogledajmo Audi A8 1998 godina, 3.0 TDI (ako ima) koliko kosta i da li ima sa takvom opremom...
emko1234

#584 Re: Alfa Romeo

Post by emko1234 »

Qler wrote:Na piku neki dan bila, otisla je, prodala se, S klasa, slon, 1998 godina, zadnji model, 300 TD, oko 16000KM bila. Od opreme dvozonska klima, vebasto, memorija sjedista, fabricki xenoni, ono automatsko zatvaranje vrata, navigacija, zadnja sjedista se pomjeraju na struju, i bogapitajstajos... E sad pogledajmo Audi A8 1998 godina, 3.0 TDI (ako ima) koliko kosta i da li ima sa takvom opremom...
kralju treba otvorit novu temu i dat linkove.
ta prica, bila i prodala se ja za macku o rep. vidio sam i ja neki dan alijin audi. kupio ga frajer iz visokog, ima veliko imanje pa voli da radi rimejke akcionih filmova iz holivudske produkcije. kupio sebi samo za tu namjenu blindirano auto. kazu da je platio vise od nabavne cijene. oko 160 000 maraka. i to samo zato sto se alija vozio u njemu. inace radi se o modelu audi 200 s 4.2 motorom.
saabsa

#585 Re: Alfa Romeo

Post by saabsa »

emko1234 wrote:
Qler wrote:Na piku neki dan bila, otisla je, prodala se, S klasa, slon, 1998 godina, zadnji model, 300 TD, oko 16000KM bila. Od opreme dvozonska klima, vebasto, memorija sjedista, fabricki xenoni, ono automatsko zatvaranje vrata, navigacija, zadnja sjedista se pomjeraju na struju, i bogapitajstajos... E sad pogledajmo Audi A8 1998 godina, 3.0 TDI (ako ima) koliko kosta i da li ima sa takvom opremom...
kralju treba otvorit novu temu i dat linkove.
ta prica, bila i prodala se ja za macku o rep. vidio sam i ja neki dan alijin audi. kupio ga frajer iz visokog, ima veliko imanje pa voli da radi rimejke akcionih filmova iz holivudske produkcije. kupio sebi samo za tu namjenu blindirano auto. kazu da je platio vise od nabavne cijene. oko 160 000 maraka. i to samo zato sto se alija vozio u njemu. inace radi se o modelu audi 200 s 4.2 motorom.
A mozda je veliki fan Zike Turkovica , posto je taj audi kod njega zavrsio
hostapler

#586 Re: Alfa Romeo

Post by hostapler »

emko1234 wrote: audi a1 je proizvod premium proizvodjaca, koji jako dobro kotira u svijetu i trazen je,za razliku od alfe i njenih proizvoda. takodjer audi a1 u svojoj ponudi ima opremu koja se kod mita ne nudi, kao i jaci motor i bolji mjenjac te vise mogucnosti individualizacije. kupci su to opet prepoznali pa je a1 prosle godine bio jedan od nosioca prodaje u prvom kvartalu godine u svim zemljama na zapadu. kod nas-jedan mito u gradu na 40 audija a1. ocito se audiju moze da toliko kosta, a mitu ne moze.
takodjer placas ima i znacku branda kosto na iPhonu dodatnu placat jabuku na zadnjoj strani.
Koji je najjaci motor kod A1? 185 KS.
Alfa Mito QV 170 KS. Bas velika razlika. Navikli smo i na vece u toj klasi. Ili mozemo reci da je Clio RS od Audija jaci za 15 KS.
Audi ima bolji mjenjac? S-Tronic. Ima i Alfa TCT,ako nije bolji sigurno nije ni losiji.
I opet uzimas nas primjer u prodaji auta. 40 na prema 1. To je bolji primjer individualizacije od bilo koje opreme u autu.
Znaci placas ime,znaci i ti se slazes da taj auto ne vrijedi toliko,ali boze moj ima 4 prstena pa plati 10k vise. Bas rezonski u svijetu krize i recesije i kada svako prevrce marku u ruci prije nego je potrosi. Ali dobro,kako ti kazes moze mu se. Dok je ovaca bice i vune.
drndalo

#587 Re: Alfa Romeo

Post by drndalo »

Sacekaj mjesec da ti odgovori... :wink:
Mr.Fundamental

#588 Re: Alfa Romeo

Post by Mr.Fundamental »

hostapler wrote:
emko1234 wrote: audi a1 je proizvod premium proizvodjaca, koji jako dobro kotira u svijetu i trazen je,za razliku od alfe i njenih proizvoda. takodjer audi a1 u svojoj ponudi ima opremu koja se kod mita ne nudi, kao i jaci motor i bolji mjenjac te vise mogucnosti individualizacije. kupci su to opet prepoznali pa je a1 prosle godine bio jedan od nosioca prodaje u prvom kvartalu godine u svim zemljama na zapadu. kod nas-jedan mito u gradu na 40 audija a1. ocito se audiju moze da toliko kosta, a mitu ne moze.
takodjer placas ima i znacku branda kosto na iPhonu dodatnu placat jabuku na zadnjoj strani.
Koji je najjaci motor kod A1? 185 KS.
Alfa Mito QV 170 KS. Bas velika razlika. Navikli smo i na vece u toj klasi. Ili mozemo reci da je Clio RS od Audija jaci za 15 KS.
Audi ima bolji mjenjac? S-Tronic. Ima i Alfa TCT,ako nije bolji sigurno nije ni losiji.
I opet uzimas nas primjer u prodaji auta. 40 na prema 1. To je bolji primjer individualizacije od bilo koje opreme u autu.
Znaci placas ime,znaci i ti se slazes da taj auto ne vrijedi toliko,ali boze moj ima 4 prstena pa plati 10k vise. Bas rezonski u svijetu krize i recesije i kada svako prevrce marku u ruci prije nego je potrosi. Ali dobro,kako ti kazes moze mu se. Dok je ovaca bice i vune.
Najjači motor Audija A1 je 2.0 TFSI sa 256 KS.
Za mjenjače ne bih puno trubio jer nisam ni probao niti sam čitao o TCT mjenjaču, ali vjerujem da nisi ni ti, pa te opet ne spriječava da izneseš proizvoljan zaključak,u tom slučaju mogu i ja sam onda: na osnovu onoga što sam lično probao, ili sam pročitao ili čuo iz vjerodostojnih izvora držim da su S-tronic i ZF-ov automatski mjenjač trenutno vrh ponude.
Emko je pod individualizacijom mislio na različite vrste unutrašnjosti, boje, naljepnice... koje možeš odabrati na A1. A tu tvoju individualizaciju mislim da bi sve i jedan čelni čovjek u AR-u odnosno Fiat grupi mijenjao za ovu Audijevu odnosno njegove prodane brojke. Ta tvoja može poslužit kao utješna pomisao onoga koji je izgubio, pa traži nešto pozitivno za utjehu. AR nije maloserijski proizvođač, i njima je cilj prodat što veći broj automobila, tako da ne vjerujem da su oni baš sretni što su posebni jer ih je malo.
Ono što se slažem sa tobom jeste da je to puno novca za malo gradsko auto. Ali ako toliko ne vrijedi A1, onda ne vrijedi ni MiTo, jer im je cijena tu negdje. Jeste da je A1 dobio pohvale za unutrašnjost, kako ima odlične materijale i nudi dašak luksuza viših klasa ali dati 40 000 KM za dobro motorizovan i opremljen model...puno što jest-jest. Ali hiljadu ljudi, hiljadu ćudi.
citroen xm

#589 Re: Alfa Romeo

Post by citroen xm »

Pa ako ćemo o brojkama treba reći i da je A1 promašaj jer se relativno slabo prodaje pogotovo u odnosu na ostale modele Audija.
hostapler

#590 Re: Alfa Romeo

Post by hostapler »

Najjaci A1 je ovaj koji sam naveo. Studija i koncepta (sta bi bilo kad bi bilo) od 256 KS se nisam hvatao.
Znam gospodina,koji radi emisiju KN automagazin u HR, koji je testirao TCT mjenjac i rekao je da je bolji od DSG (S-tronic),ali s obzirom da je Alfista pa mozda je to emotivno rekao,naveo sam da su isti.
Znam ja dobro sta je emko1234 pod pojmom individualizacija mislio,ali ja sam to malo na sarkastican nacin prokomentarisao.
Kao sto ni Mito ne vrijedi tih para,ne vrijedi ni A1,jer su se previse priblizili klasi iznad.
Mr.Fundamental

#591 Re: Alfa Romeo

Post by Mr.Fundamental »

citroen xm wrote:Pa ako ćemo o brojkama treba reći i da je A1 promašaj jer se relativno slabo prodaje pogotovo u odnosu na ostale modele Audija.
S obzirom na prodajne brojke riječ "promašaj" je ipak preteška. U prvom kvartalu ove godine na evropskom tržištu Audi je prodao:1.A3-34.999, 2.A4-31.195, 3.A6-29.970, 4.A1-24.196, 5.A5-18.313...Nije najprodavaniji, ali gledajući njegovu klasu tu je sa Minijem u vrhu. S druge strane prodato je 8.144 modela MiTo.
hostapler wrote:Najjaci A1 je ovaj koji sam naveo. Studija i koncepta (sta bi bilo kad bi bilo) od 256 KS se nisam hvatao.
Znam gospodina,koji radi emisiju KN automagazin u HR, koji je testirao TCT mjenjac i rekao je da je bolji od DSG (S-tronic),ali s obzirom da je Alfista pa mozda je to emotivno rekao,naveo sam da su isti.
Znam ja dobro sta je emko1234 pod pojmom individualizacija mislio,ali ja sam to malo na sarkastican nacin prokomentarisao.
Kao sto ni Mito ne vrijedi tih para,ne vrijedi ni A1,jer su se previse priblizili klasi iznad.
A1 2.0 TFSI nije koncept, nego stvarni model predstavljen 17. februara ove godine, ali je proizveden u samo 333 primjerka.
adnandus

#592 Re: Alfa Romeo

Post by adnandus »

Vidim nije emko usamljen, Trollovi stižu

Alfa News

Fiat možda nema planove od Ferrarija napraviti brand koji će velikim brojem modela ganjati konkurenciju s ciljem pokrivanja što većeg tržišta, ali će zato proizvođač iz Maranella za ostatak Fiat obitelji raditi zahtjevan razvojni posao. Prema posljednjim informacijama Ferrari će razviti i izraditi dva agregata koji će se kasnije ugrađivati u Alfine, Lancijine i Maseratijeve automobile…

Negdje tamo krajem prošle godine nasljednik Alfe Romeo 159 vraćen je ponovno u ladicu iz jednostavnog razloga što Fiat nema motor koji bi pokretao takav model. Nakon investicija Alfa 159 i ini modeli sa znakom Maseratija i Lancije imati će što skrivati ispod svojeg poklopca agregata jer će Ferrari uskoro krenuti s razvojem dvaju pogonskih motora namijenjenih upravo njima.

Prvi takav motor je navodno V6 biturbo koji bi trebao razvijati oko 450 KS, dok je drugi V8 atmosferac s maksimalnom snagom od 500 konja. Ta dva potpuno nova benzinska motora proizvodit će se u novom postrojenju u Italiji koje Fiat radi samo za tu svrhu. Uz Alfu 159 ti motori pokretat će vjerojatno i Maseratijev crossover Kubang koji nam stiže sljedeće godine.

copy: http://www.automotoportal.hr

Jedan novokomponovani

Sjedi penzioner ispred vječne vatre i maže govna na komad hljeba. Izađe Tihić i pita: -Šta to radiš čovječe? -Kriza moj Sulejmane. -Evo ti 100 maraka i skloni se molim te. Penzo stavi pare u džep i nastavi da radi isto.

Izlazi Radončić i pita: -Šta to radiš čoveče? -Kriza Ministre. -Ma maži to malo tanje, biće još gore ! :lol: :lol: :lol:

http://issuu.com/autoiq/docs/autoiq_002a/61
Test polovne Alfe 147 1.9 jtd 120 ks
adnandus

#593 Re: Alfa Romeo

Post by adnandus »

Alfa News

Alfa Romeo Giulietta dobiva novu Sportiva verziju

Alfa Romeo tvrdi da je njihova Giulietta veliki hit na talijanskom tržištu kompaktnih automobila, s brojkama od preko 3 500 jedinica u svibnju, što je gotovo 20 posto tržišnog udjela u segmentu.

Image

Glavni "krivac" takve prodaje, u velikoj mjeri odnosi se na uvođenje Fiatovog 1,4 litrenog turbo motora snage 120 Ks. No, Alfa je odlučila da želi premostiti jaz između sportske, 235 Ks snažne QV varijante i standardnih modela. Slično kao što BMW nudi M sport paket za redovne serije, tako će i Giulietta oponašati izgled QV varijante, ali sa redovnom motorizacijom u Sportiva liniji.
Do sredine lipnja, Giulietta Sportiva biti će dostupna prvo u Italiji, a zatim i na ostalim odabranim tržištima, međutim nije poznato hoće li se prodavati i na hrvatskom tržištu. Giulietta Sportiva bit će dosutpna sa 1,4 Turbo MultiAir motorom snage 170 Ks u kombinaciji s Alfinim TCT mjenjačem s dvostrukom spojkom, te dvije dizelske varijante 2,0 JTDM motora u rasponu od 140 do 170 Ks, potonji je također dostupan s izvanrednim TCT mjenjačem.

Image

Kozmetički, automobil se razlikuje od redovne Giuliette svojim oznakama, popularnim alfinim djetelinama, spuštenim ovjesom, 18-inčnim naplatcima s 225/40 gumama, bočnim pragovima te Brembo kočnicama s crvenim čeljustima. Sportivo paket u unutrašnjosti prevladava na sportskim kožnim sjedalima, aluminijskoj letvici na pragu, tvorničkim zatamljenim staklima te bočna ogledala u kućištu od brušenog aluminija.

copy:dnevno.hr
ElRe

#594 Re: Alfa Romeo

Post by ElRe »

Bolje bi im bilo da predstave 3V, karavan i coupe verzije Giuliette, nego ove specijalne serije.
adnandus

#595 Re: Alfa Romeo

Post by adnandus »

ElRe wrote:Bolje bi im bilo da predstave 3V, karavan i coupe verzije Giuliette, nego ove specijalne serije.

Vjerovatno je puno jeftinije doraditi sadasnje izdanje dodati napucaniji motor, poboljsati podvozje, zalijepiti par lajsni nego mijenjati i prilagođavati kompletan proizvodni proces novom autu. Alfa nije poput nekih koji izbacuju more nekih novih modela koji su nedorađeni i koji se kratko zadrze.
frngla

#596 Re: Alfa Romeo

Post by frngla »

ovo auto sanjam :lol:
burgundy

#597 Re: Alfa Romeo

Post by burgundy »

Romeo moj te omeo :lol:
Nadinka

#598 Re: Alfa Romeo

Post by Nadinka »

Cao ljudi, trebam nosac ventilatora (sa ili bez ventilatora) za 147-icu, 1.9 JTD, ako iko ima ideju koji autootpad ili firma mimo F Auto centra bi mogla imati pls info na pp. Hvala!
ElRe

#599 Re: Alfa Romeo

Post by ElRe »

saabsa

#600 Re: Alfa Romeo

Post by saabsa »

Nadinka wrote:Cao ljudi, trebam nosac ventilatora (sa ili bez ventilatora) za 147-icu, 1.9 JTD, ako iko ima ideju koji autootpad ili firma mimo F Auto centra bi mogla imati pls info na pp. Hvala!

Evo ti br tel . od momka koji dovlaci alfe i rastavlje ih u dijelove
Laki
062-736-720
Post Reply